Keresés

Részletes keresés

bestpixel Creative Commons License 2011.11.16 0 0 453

Aktuális workshopok:

- ezen a hétvégén, november 19-én, szombaton Középformátum workshop,

- jövő hétvégén, 26-án Glamourfotó workshop.

bestpixel Creative Commons License 2011.10.24 0 0 452

Következő workshopjaink:

- Aktfotó workshop október 29-én,

- Ételfotó workshop november 5-én,

- Esküvőfotó workshop november 12-én.

Szombatonként 14-20(21) óra között Budapesten a belvárosban. Részvételi díj csak 13 000 Ft (elővételben).

További információk a fenti linkekere kattintva érhetők el, jelentkezés a lap alján található mezők kitöltésével!

bestpixel Creative Commons License 2011.10.11 0 0 451

Ezen a szombaton:

Modellfotó workshop (október 15.),

majd hétvégenként (szintén szombati napokon):

Reklámfotó workshop: október 22.,

Aktfotó workshop: október 29.,

Ételfotó workshop: november 5.,

Esküvőfotó workshop: november 12.,

Középformátum workshop: november 19.,

Glamourfotó workshop: november 26.

További információkhoz, jelentkezéshez kattints a workshop nevére!

Jelentkezés a lap alján.

bestpixel Creative Commons License 2011.10.06 0 0 450

Ha meg szeretnéd tanulni

- a portréfotózás alapjait,

- a világítási alapbeállításokat,

- a a fény/árnyékkal való alakformálást,

- a portréfotózással kapcsolatos fogásokat, trükköket,

- a fotóstúdióban való fotózás alapjait,

- és més sok minden mást (nem csak) a portréfotózással kapcsolatban,

akkor gyere el ezen a hétvégén, szombaton (október 8-án) 14 órakor a Fotósképző Portréfotó workshopjára!

Erre a hirdetésre hivatkozva most 15 000 Ft helyett elővételi árban, mindössze 13 000 Ft a részvételi díj (a heyszínen rendezve)!

A jelentkezéshez kattints ide és töltsd ki a lap alján található regisztrációs mezőket!

bestpixel Creative Commons License 2011.09.29 0 0 449

Portréfotó workshop lesz október 8-án a Fotósképzőben!

bestpixel Creative Commons License 2011.09.26 0 0 448

Fotós workshopok a Fotósképzőben, új témákkal, szombatonként:

- Portréfotó workshop

- Modellfotó workshop,

- Reklámfotó workshop,

- Aktfotó workshop,

- Ételfotó workshop,

- Esküvőfotó workshop,

- Középformátum worshop (digitális),

- Glamourfotó workshop.

Katt a fenti linkre, majd a bal oldali menüben találhatók a workshopok időponttal, részletes leírással!

peterssen Creative Commons License 2011.09.19 0 0 447
bestpixel Creative Commons License 2011.09.19 0 0 446

Színvonalas, egyénre szabott oktatás kis csoportokban, a legmodernebb fotótechnikát képviselő eszközökkel, tapasztalt szaktanárral, folyamatosan induló kurzusokkal a Fotósképzőben:

- kezdőknek, akik még csak most ismerkednek a tükörreflexes fényképezőgéppel: Amatőr fotográfus képzés, most csak 39 000 Ft,

- haladóknak, akiket a profi, műtermi fotózás érdekel (portré, tárgy- és reklám-, divat- aktfotó, stb.): Alkalmazott fotográfus képzés.

Most 43 000 ft értékű, teljes stúdióvakuszettel a 89 000 Ft-os tandíjban!

- egyedi igényekkel, időbeosztással jelentkezőknek: Egyéni fotográfus képzés,

- gyerekeknek, fiataloknak: Gyerekképzés,

- ínyenceknek: fotós workshopok.

Valódi tudás elérhető áron – a Fotósképzőben!

peterssen Creative Commons License 2011.09.12 0 0 445

Lásd Judit hirdetését kettővel a tiéd alatt...

Előzmény: peterssen (444)
peterssen Creative Commons License 2011.09.12 0 0 444

Oké, természetesen lehet a gonoszkodókra fogni mindent.

De arra céloztam sokkal célravezetőbb lenne, ha ilyen hirdetést adnál: Gipsz Jakab vagyok, 125 éve foglalkozom divatfotózással. Vállalok fotós továbbképzést ebben és ebben a műfajban. Weboldal, elérhetőség.

Akkor nem csak a fikázók reagálnának. Peace.

Előzmény: fotokurzus (443)
fotokurzus Creative Commons License 2011.09.12 0 0 443

Pontosan az ilyen jellegű fórumos hozzáállás miatt nem írtam nevet, címet.

Annyira éreztem, hogy egyből fikázni fog valaki... Még véletlenül sem kértek meg normálisan, hogy írjam ki ide, hogy ki is vagyok, mit is csinálok, mire lehet számítani...

Úgy gondolom, hogy leírtam röviden mit kínálok, akit érdekel, azzal magánban úgyis letisztázzuk a dolgokat.

Akit nem érdekel, az oltogathat nyugodtan, több betűt nem fogok a témára vesztegetni.

Lassu Viz Creative Commons License 2011.09.12 0 0 442

1, azaz egy hozzászólással...

Előzmény: peterssen (441)
peterssen Creative Commons License 2011.09.12 0 0 441

Mindezt természetesen név és gyakorlat megjelölése nélkül, hogy bizalomépítő legyen. :) 

Előzmény: fotokurzus (440)
fotokurzus Creative Commons License 2011.09.11 0 0 440

Gyakorlott, fiatal főállású fotós magánórákat adna kedvező áron. A teljesen alapoktól egészen a szakmai részekig, szinte bármilyen témában. Megismerhetitek a különböző fotográfiai eszközöket és az azok eredményes használatához szükséges tudnivalókat.

Ha többen jöttök egyszerre, akkor olcsóbb. :)

András

Infó: fotoora@gmail.com

Urbán Judit/Eötvös10 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 439

A fórumozók figyelmébe ajánlom:

Fotótanfolyam az Oktogontól 1 percre az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Információk:

http://www.eotvos10.hu/content/9/kurzus-oktatas

Urbán Judit/Eötvös10 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 438

Kedves Mindenki!

Fotótanfolyam indul az Oktogontól 1 percre Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

• Fotótanfolyam (13 éves kortól)

Helyszín: Eötvös10, Pince Galéria

Időpont: 2011. szeptember 22-étől december közepéig hetente csütörtökön, 18.30 - 20.00

A tanfolyamot az Eötvös Lóránd Fotó Egyesület tagjai tartják.

A tanfolyam a következő elemekből épül fel:

• Fotótörténet:
    1. Camera obscura, a képek befogadásának kultúrája, fotográfia történetének kezdetei
    2. Nagy magyarok
    3. Pár jelentősebb külföldi fotográfus, annak tükrében, mi érdekli jobban a csoportot: divat, épület, tárgy, portré, vagy általánosságban csak szeretne hallani a fontosabb személyiségekről.
  • Fotózás, gyakorlat: 1. tárgy, 2. portré, 3. rendezvény vagy épületfotózás
  • Technikai órák:
    1. Alapok: fénytan, camera obscura működése, záridő, blende, érzékenység, lencsék stb.
    2. Géptípusok, azok előnyei, hátrányai; saját fényképezőik használata, egyedi beállítások, programok, mivel hogyan lehet játszani
    3. Csoport igényeinek megfelelően alakítottan; világítás, vakuk, állványok, digitális képfeldolgozás
  • Saját képek megvitatása: Paraziták, vágások, kompozíciók, minek milyen hatása van a képen. Viszonyítás saját korábbi képekhez, egymás munkáinak megismerése, közös gondolkodás. A témának megfelelő híresebb képek bemutatása.

A csoport igényeihez alakított órák!

Igény esetén kiállítás-, illetve sötétlabor látogatás. A digitáliskor előtti képfeldolgozás megismerésére.

A tanfolyam megfelelő számú jelentkező esetén indul!

Előzetes bejelentkezés szükséges - Urbán Judit, +36 690-0978-as telefonszámon vagy az urban.judit@eotvos10.hu email címen.

A tanfolyam díja:
- 900 Ft/fő/ alkalom
- 3600 Ft/fő/hó
- 11.000.- Ft/fő/kurzus 

• Fotótanfolyam (13 éves kortól)

Helyszín: Eötvös10, Pince Galéria

Időpont: 2011. szeptember 22-étől december közepéig hetente csütörtökön, 18.30 - 20.00

• Fotótörténet:
    1. Camera obscura, a képek befogadásának kultúrája, fotográfia történetének kezdetei
    2. Nagy magyarok
    3. Pár jelentősebb külföldi fotográfus, annak tükrében, mi érdekli jobban a csoportot: divat, épület, tárgy, portré, vagy általánosságban csak szeretne hallani a fontosabb személyiségekről.

• Technikai órák:
    1. Alapok: fénytan, camera obscura működése, záridő, blende, érzékenység, lencsék stb.
    2. Géptípusok, azok előnyei, hátrányai; saját fényképezőik használata, egyedi beállítások, programok, mivel hogyan lehet játszani
    3. Csoport igényeinek megfelelően alakítottan; világítás, vakuk, állványok, digitális képfeldolgozás

• Saját képek megvitatása: Paraziták, vágások, kompozíciók, minek milyen hatása van a képen. Viszonyítás saját korábbi képekhez, egymás munkáinak megismerése, közös gondolkodás. A témának megfelelő híresebb képek bemutatása.

Igény esetén kiállítás-, illetve sötétlabor látogatás. A digitáliskor előtti képfeldolgozás megismerésére.

A tanfolyam megfelelő számú jelentkező esetén indul!

Előzetes bejelentkezés szükséges - Urbán Judit, +36 690-0978-as telefonszámon vagy az urban.judit@eotvos10.hu email címen.

A tanfolyam díja:
- 900 Ft/fő/ alkalom
- 3600 Ft/fő/hó
- 11.000.- Ft/fő/kurzus

Urbán Judit/Eötvös10 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 437

Kedves Mindenki!

Fotótanfolyam indul az Oktogontól 1 percre Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Helyszín: Eötvös10 Pincegaléria (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)
Időpont: 2011. szeptember 22-étől december közepéig minden csütörtökön 18.30-20.00

• Fotótörténet:
    2. Nagy magyarok
  • Technikai órák:

A tanfolyam megfelelő számú jelentkező (9 fő) esetén indul!

Előzetes bejelentkezés szükséges szeptember 15-ig: Urbán Judit, +36-1/690-0978-as telefonszámon vagy az urban.judit@eotvos10.hu email címen.

A tanfolyam díja:
- 900 Ft/fő/ alkalom
- 3600 Ft/fő/hó
- 11.000.- Ft/fő/kurzus    

További információ:

http://www.eotvos10.hu/content/9/kurzus-oktatas

bestpixel Creative Commons License 2011.06.22 0 0 436

Portréfotó workshop a Fotósképzőben július 9-én. Gyere te is!

Iván Ottó Creative Commons License 2011.06.07 0 0 435

Szerintem csak akkor, ha van alkalmazottad és rendelkezik papírral. Szóval csak akkor veheted fel a tevékenységi körbe, ha van rá ember.

Előzmény: nort_on (433)
Iván Ottó Creative Commons License 2011.06.07 0 0 434

Sziasztok!

Modell/portréfotó workshop lesz június 24-én. A részletekkel kapcsolatban keressetek bátran. Addig is egy kis ízelítő:

nort_on Creative Commons License 2011.05.19 0 0 433

Én úgy tudom, könyvelőtől, hogy csak egyéni vállalkozóként kell az OKJ-s papír. Kft, vagy bt lehet simán, papír nélkül is. De javítsatok ki, ha nem így van. :-)

bestpixel Creative Commons License 2011.05.19 0 0 432

Tárgy- és reklámfotó workshop lesz a Fotósképzőben június 4-én. Egyedi tananyag speciális fotóstúdió eszközök bemutatásával, használatával.

aiina Creative Commons License 2011.05.16 0 0 431

Nyíregyházán is indult alkalmazott fotográfus képzés, a tanfolyam már elindult, de ősszel, ha minden igaz indul majd megint:

http://iskola.biztormost.hu/

bestpixel Creative Commons License 2011.04.30 0 0 430

Örülök, hogy ezt leírtad, ugyanis minket is sokan keresnek meg az OKJ-s papír miatt, de mindig azt mondom, hogy mi fotózni tanítunk, nem papírokat gyártunk.

Akinek az OKJ-s papír kell, az keresse meg a legolcsóbb OKJ-s képzést, és darálja le a leggyorsabban, de sokat tényleg nem várjon tőle!

A Prátert tényleg bezárják? Lehet tudni, hogy miért? Fáj a szíven, mert ott végeztem, habár a mostani képzés színvonaláról sok rosszat hallottam... :(

Előzmény: emkorec (427)
kukac jani Creative Commons License 2011.04.30 0 0 429

Köszi szépen! Sokat segítettél, beigazolódott, amit már sokfelől hallottam... akkor inkább megpróbálom a MUOSZ fotóriporterit. még1szer, kösz!

Előzmény: emkorec (427)
emkorec Creative Commons License 2011.04.27 0 0 428

Ja még annyi, hogy legjobb tudomásom szerint a Práterben jövőre már nem fog fotós képzés indulni csak kihelyezett képzések lesznek (pl Fotósarok, Tizian meg a fene tudja még mi). A Práterben állítólag le is fogják szerelni a labort, szóval az említett iskolák is némileg bajban lesznek, hogy hol oktassák a laborgyakorlatot...már ha a jövőben ezt még kell oktatniuk.

emkorec Creative Commons License 2011.04.27 0 0 427

Személyes tapasztalatból mondom, hogy Alkalmazott fotográfus OKJ-s képzésre (nappali, esti, iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli, tökmindegy) csak olyan menjen akinek tényleg kell a papír hogy tudjon számlát adni a munkákról! Ergo hivatásszerűen szeretne fotózni. Minden más esetben a haját fogja tépni a jelenlegi állami követelmények miatt.

Még mindig erőltetik az analógot, ami még nem lenne baj de sajnos nagyobb hangsúllyal mint a digitálist. (bár állítólag ezt jövőre már kiveszik a tantervből, fene tudja idén még benne van és az idei is egy vadi új tanterv az elmúlt évekhez képest). Kell tudni a fekete-fehér fotózás és kidologzás elméletét és gyakorlatát (onnantól hogy a bromid és ezüst ionok hogyan mozognak a szemcsében és hogy a redukálószer hogyan dolgozza ki a látens képgócot, odáig hogy hogyan lehet képet barnítani és cianotípiát készíteni) illetve a színes hívás elméletét kell még tudni.

A legnagyobb modul (kb 80 óra az egyéves képzésben) a Művészetelmélet és ábrázolás, ahol darálják a művtörit, akkora anyagot amit jobb helyeken 3-4 év alatt tanul meg az ember nappali képzésben, itt pár órában kéne megtanulni a stíluskorszakokat az építészetben, festészetben, szobrászatban és iparművészetben, ezen kívül magyar néprajz (háztípusok, házvidékek, népiviselet, eszközök), valamint szakrajz (ábrázoló geometria, perspektívaábrázolás körzővel vonalzóval, szabványbetű írás, ecetera) továbbá kézirajz, festés(!) és formázás(!) agyagból. És ezek vizsgakövetelmények is!

Alkalmazott fotográfiában enteriőrfotó például nem szerepel (ami az ilyen jellegű megbízásaid várhatóan 80%-a lesz), szerepel viszont a városkép és tájkép, ami "rendkívül fontos" bizonyára mindenki naptárakat fog készíteni Szentendréről, Budapestről meg a csodálatos Bakonyról.

Szerepel még tabló és igazolványkép készítés is (lakossági szolgáltatás címszó alatt), de sportfotózás például nincs. Kérdés hogy kéne-e, de az is kérdés hogy a mai világban hányan szeretnének igazolványkép készítéssel foglalkozni hivatásszerűen.

Szerepel fotószámtan, ahol ki kell tudni számolni, hogy adott objektívvel adott nyersanyagra fotózva adott magasságú épületet hány méterről kell lefotózni, hogy képkitöltő legyen. Vagy ennek bármely variánsa.

Ezek így elsőre még talán emészthetőnek is tűnhetnek, a hajadat majd akkor fogod tépni, ha befizettél a valag lóvét és 3-4 hónap ne adj isten 1 év után is még mindig köcsögöket rajzolgatsz drapérián, meg barokk stílusú templomok és paloták építészeinek neveit magolod be, de fényképezőgépet még nem fogtál a kezedben.

Ja és az aktuális modulrendszerből a Fotótechnika úgy ahogy van kimaradt, ez csak a tanáron/iskolán múlik hogy ettől függetlenül megtanítják-e neked mi az a rekesz, mi a színhőmérséklet, mi az aranymetszés és mik azok a képsíkok. És ha már a modulrendszerről beszélünk, az alkalmazott fotográfiában 9 modul van ez 9 modulzáró vizsgát és 9 részből álló szakvizsgát jelent, ez 18 vizsga azért, hogy a moduloknak köszönhetően átjárhatóság legyen a szakmák között. Ez így szép és jó, de a két rokonszakmával a Fotóriporterrel és a Fényképész, fotótermék kereskedővel egy büdös közös modul nincs! Van viszont a lakberendezővel meg az ötvössel... természetesen a művtöri és a vállalkozási ismeretek...

Egyszóval mindenki jól gondolja meg, aki csak fényképezni akar megtanulni az inkább menjen nem OKJ-s iskolába ahol nincs állami követelményrendszer és arra tanítanak meg amit tényleg tudnod kell. Iskolákat most szándékosan nem mondok mert egyrész reklámnak hatna másrész meg nem ismerem az összeset csak azokat ahová én jártam.

mertcsak Creative Commons License 2011.04.27 0 0 426

A Ring Szakképző Iskolában május 14-el  indul egy alkalmazott fotográfus tanfolyam, ami OKJ-s végzettséget ad!!  A tanfolyam ideje csak 10 hónap!!

Május 6 a jelentkezési határidő!

itt tudsz többet olvasni róla:

http://www.ringszki.hu/mveszet/alkalmazott-fotografus.html

bestpixel Creative Commons License 2011.04.15 0 0 425

Aktfotó workshop lesz május 7-én a Fotósképzőben! Gyere te is és bővítsd a portfóliódat és a tudásodat!

kukac jani Creative Commons License 2011.04.11 0 0 424

http://www.kezmuves-prateru.sulinet.hu/okj/fenykepesz.htm  >>> hát ilyen van, de én remélem, hogy itt ír valaki valami személyes tapasztalatot is.

Előzmény: clicker00 (423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!