Keresés

Részletes keresés

Zoltanuss Creative Commons License 2011.02.04 0 0 279

 Én gyerekkoromban (korai 50-es évek ) azt hallottam, hogy Lakihegy környékén a sugárzásból nyert energiával teát főztek.

 

 Kár hogy akkor nem a környéken laktam  !

 

 Aztán rá vagy 55 évre itt Rákosszentmihályon  volt egy bérlőm, aki vagy 3 hónapig állította az ágya alatt különlegeges sugárzás van.

 

 Állítólag még ki is mérette !!

  (zollstokkal  ??)

Előzmény: marcselló (268)
Gabor2009 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 278

Csak hogy tudd mivel játszol:

http://www.zoldinfolanc.hu/doksik/orszagos/sugarzas/mobil.pdf

én nem venném meg azt a telket, illetve eladnám!

Axióma Creative Commons License 2010.11.12 0 0 277

Maradjunk abban, hogy a TE SZUBJEKTIV igazsagod, ami nem egyezik az enyemmel.

Az objektiv igazsag meg tan nem is letezik. Meg azzal nem is lehetne termekek tizezreit megmarketingolni (es tok mind1, hogy a mobiltelefonrol vagy a sugarzasvedelemrol van szo).

Akinek megmagyarazhatatlan baja van, az probalja meg - mmint sugarzasmentesen elni -, mint ahogy a rakosok is kiprobaljak a legujabb (es nem is tesztelt) csodaszereket is, hatha pont naluk jon be. De ne riogassatok mar az osszes programozot, hogy 2 even belul kinhalalt fog halni mert allando sugarzasban (kepernyo, wifi, mobil stb.) kell elnie, es ne akarjatok meggyozni oket, hogy DE, az ott neked faj/meleg stb. Mert nekem NEM.

Amugy orulnek ha kimutathato lenne, mert az erdekvedelem kovetkezo lepese nagyon veszelyes (olyan indok munkakeptelensegre, ami kimutathatatlan, eleg csunya rombolast tud okozni ossznepileg, ha az ugyeskedok felfedezik csalasra).

Előzmény: Envinyanta (276)
Envinyanta Creative Commons License 2010.11.12 0 0 276

Tisztelt Axioma!

 

Amit Ento leirt az a szin tiszta igazság. Hat év kellet, hogy rá jöjjek mi okozza a problémáimat. Hat évet töltöttem a homályban, azzal az ................mobil telefonnal. Fogalmad nincs a fájdalmakról, a felirt gyógyszerek hatásairól. Mig az ok-okozat összefüggéssel magam jöttem rá a kiváltó okra. Azonnal letettem az a .............mobilt. Csodálatos élmény a mai napig , hogy újra élek. Szóval amit Ento alább leirt az a véres valóság.

Neked mondták már az orvosok, hogy bocsi de rólad nem irnak a szakkönyvekben semmit?

Fájt már úgy a lábad hosszú hetekig, hogy alig birtál menni?

A súlyos bőr elváltozások miatt néztek már "leprásnak"?

 

 

Előzmény: Axióma (273)
jaccso Creative Commons License 2010.09.12 0 0 275
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mik az alábbi képen levő cuccok.
Gondolom gsm adótorony. Milyen eszközök ezek? Milyen teljesítménnyel?
Egy kiszemelt telek mellett van a torony, a ház kb. 60m -re épülne fel.
Az udvar ennél közelebb esik.

Gsm vmi

Köszi : Jaccso
Axióma Creative Commons License 2010.08.27 0 0 274
.
Axióma Creative Commons License 2010.08.27 0 0 273
Tegnap a paksi eromuben jartunk. Vagy 25 felekeppen igyekeztek meggyozni, hogy Paks sugarzasa smafu, es mennyivel erosebb sugarzasok ernek minket, amik me'g mindig nem okoznak problemat... tobbek kozott a telefonok is elokerultek. A wifi nem remlik, de ott mar untam a marketingrizsat, mas nezegettem inkabb.
[OFF: a gyarteruletre szervezett resze az viszont erdekes volt, csak a latogatokozpont az, aminek szinte mas celja sincs, mint a lakossag meggyozese az artalmatlansagrol.]
Előzmény: ento (272)
ento Creative Commons License 2010.08.22 0 0 272



"Artificial HF radiation from microwaves causes changes in the proteins of the cell membrane, which trigger a signal that modifies the level of internal calcium, then activates enzymes and creates stress proteins. Enzymes first of all set off a chain reaction, then, if the signal persists, the stress proteins block several processes within the cell itself, such as the messages between brain cells called neuromediators, resulting in a change in brain activity.
In addition, exposure of the brain to HF microwave radiation for more than 3 minutes causes an opening of the Brain-Blood Barrier. It takes an hour to eliminate the stress proteins created by making a mobile phone call. For people who live close to a relay antenna and who are irradiated continuously, this period of rest and recovery is impossible."

"A mesterséges magas frekvenciás mikrohullámú sugárzás változásokat okoz a sejtmembrán fehérjéiben, ez kiváltó jele a belső kalcium szint módosításának, ami enzimeket aktivál és stressz fehérjéket hoz létre. Az enzimek először elindítanak egy láncreakciót, aztán, ha a jelzés továbbra is fennáll, a stressz fehérjék számos folyamatot blokkolnak magán a sejten belül, például az üzeneteket az agyi sejtek(és neuromediátor anyagok) között, ami az agytevékenységen változást eredményez.
Továbbá, az agyat érő több mint 3 percig tartó magasfrekvenciás mikrohullámú sugárzás a vér-agy gát megnyílását okozza. Egy órája van hogy eltüntesse a mobiltelefonálás által létrehozott stressz fehérjéket. Azon embereknél, akik adóantenna közelében élnek és akiknél a besugárzás folyamatos, a megnyugvás és gyógyulás ezen időszaka nincs meg."

Vagyis röviden: a szervezet folyamatos stresszben van, nincs nyugalma sem éjjel sem nappal. Hozzátehetem még hogy ez mindenkire vonatkozik, legfeljebb arra jobban, akik közvetlenül adótorony(vagy sok kis átjátszó) mellett él és dolgozik.

A képhez nincs mit hozzáfűzni, az alján látható az "eredmény": neurodegeneratív betegségek, agytumor, egyéb tumor/leukémia (az immunrendszer csökkenése miatt mindenkit először az a betegsége veszi elő, ami korábban megvolt de békében élt vele, egyensúlyban volt, ezek a legkülönbözőbb krónikus betegségek-a fejfájásról, rossz közérzetről, fül/fejzúgásról, erősödő refluxról, fáradtságról, rossz alvásról nem is beszélve).


ento Creative Commons License 2010.08.20 0 0 271
Obama: an ex-fan of the mobile phone..
ento Creative Commons License 2010.08.20 0 0 270
http://www.scribd.com/doc/36161890/Mobile-Telephony-the-hard-truth-of-the-businessAn ex-fan of the moile phone..
ento Creative Commons License 2010.07.06 0 0 269
Csakhogy az analóg jel még nagy teljesítménynél sem okoz panaszokat, míg a digitális rendszer valamiért kis teljesítménynél is. Arról nem is szólva, ha teleszórják a lakóhelyeket sugárforrásokkal, míg az analóg adások néhány kiemelt csúcsról jöttek.
Úgyhogy igencsak nagy ez a szaros vödör, mindenki belefér(még az is aki ki szeretne maradni).
Előzmény: marcselló (268)
marcselló Creative Commons License 2010.07.06 0 0 268

Hát igen ebből a "parasztvakításbol"egyre többen akarnak tőkét kovácsolni!

De elötte talán egy kis fizikát és rádiótechnikát is kellene frissíteni.

A hőskorban a hosszú,a közép,urh adóknál,lehetett volna vinnyogni,mivel ezen adók "teljesitmény -távolság "aránya igen nagy volt.

Magyarul egy 1KW-os alacsonyfrekis adó teljesítménygyengülése nagy távolságoknál volt csak mérhető.

A vhf 1-es sáv 5KW-os adója 100KM-es távolságra fogható,míg az UHF sáv 20KW-os adója 10-30Km-re már nagyon gyenge.

Tehát a mikrohullámu sáv adói azért vannak olyan közel egymáshoz,mert már egészen kicsi távolságon "elhalnak"!

Ja és az árnyékolást,"nem bírják".

Tehát ha a békebeli  nagy középhullámu adók környezetében a mai mikrohullámu adók 1000X-énél nagyobb terhelést kaptak az emberek és még ma is élnek.

Ami talán még emlékezetes lehet annak idején a CCCP nagyteljesítményű radarjainál voltak egésszségkárosodási problémák.

De ott olyan adóteljesítmények voltak,melyek ma elképzelhetetlenek.

Úgy,hogy uraim ez a nagy hőrgés nem más,mint egy vihar a szarosvödörben.

Előzmény: ento (267)
ento Creative Commons License 2010.07.06 0 0 267
Mindehhez hozzá tartozik hogy a németeknél a mikrohullámú torony-erdő pár évvel korábban kezdett nőni mint nálunk.
ento Creative Commons License 2010.07.06 0 0 266
ento Creative Commons License 2010.07.06 0 0 265
Képzeljük el: Mo.-on az aktivisták beöltöznek űrruhába, felmásznak a közeli adótoronyra, fémfólia zsákot húznak az adóra és kifeszítenek egy "adásszünet-fenntartani!" transzparenst.

Jönnek a rendőrök és a műszakiak, szabálysértés. Nem értik, miért csinálták.

Németo.-ban is jönnek a rendőrök, műszakiak, ott is szabálysértés.
Csak ott már értik, miért csinálták.
ento Creative Commons License 2010.07.06 0 0 264
http://www.scribd.com/doc/33836473/Dokumentierte-Gesundheitsschaden-unter-dem-Einfluss-hochfrequenter-elektromagnetischer-Felder


Amit elhallgat a média. Német nyelvterületről egy nagy csokor a mikrohullámú technika hatásáról, "áldásairól". Nem a WHO és a mobil-internet ipar előadásában.
Sajnos csak németül, túl sok lenne lefordítani.

Egy a sok közül: leírja a gyerek(a család) szenvedését, higgadtan összeveti az okozatot a lehetséges okkal és a végén megkérdezi, milyen jövő vár az ő és mások gyerekeire, állandó fejfájással, szédüléssel, fáradtsággal?
Kérdezte ezt egy környezeti és egészségügyi minisztériumi hivatalnoktól-valószínűleg nem kapott választ.(mint az a elektromérnök sem, aki a szegedi egyetemen tanár volt, majd a növekvő elektroszmog miatti rosszullétek okán otthagyta az egyetemet, a pincébe költözött, írta a leveleket a magyar környezetvédelmi minisztériumba, választ soha nem kapott, mit is várt...Ukrajnába menekült a tornyok elől majd mikor ott is elkezdtek a földből kinőni hazajött, vagy két hónapja Izlandra ment busszal és hajóval, mert látta a tv-ben hogy a vulkán miatt kidőltek az adótornyok, azóta jól van...)



03.02.09

An Staatssekretärin Huml
Bayerisches Staatsministerium für Umwelt und Gesundheit
Rosenkavalierplatz 2
81925 München

Gefährdung durch Mobilfunkstrahlung
Bitte um Erhaltung des mobilfunkarmen Gebietes, Nähe Hammelburg, für meine Tochter J., geb. 20.05.1994

Sehr geehrte Frau Staatssekretärin Huml,

ich wende mich an Sie als Ärztin und Staatssekretärin im Staatsministerium für Umwelt und Gesundheit persönlich, da die Gesundheit meines dritten Kindes durch äußere Einflüsse gefährdet ist.

Die 14-jährige J. besuchte seit 2003 das M.-Gymnasium, Aschaffenburg. Sie spielte gerne Klavier und hat zweimal erfolgreich bei Jugend musiziert teilgenommen. Wir wohnen in der R.straße, in der Nähe des Hauptbahnhofes von Aschaffenburg.

J. litt seit 2005 unter Schlafstörungen und Tagesmüdigkeit. Während eines Skilagers im Dezember 2006 hatte sie keinerlei Schlafprobleme, war körperlich fit und leistungsfähig. Ab 2007 kamen folgende Symptome hinzu: Kopfschmerzen, Schwindel, Konzentrationsstörungen, Verlangsamung, Muskelschmerzen, Muskelkrämpfe, Übelkeit, Schüttelfrost. Da die Schlafprobleme zu Hause unerträglich wurden und rätselhafte Unterschiede in Abhängigkeit vom Zimmer auftraten, wurden im März 2007 Messungen der elektromagnetischen Felder veranlasst. Diese Messungen zeigten Hochfrequenzimmissionen ausgehend von DECT-Telefonen und von Mobilfunksendern an. Das eigene DECT-Telefon wurde umgehend nachts abgeschaltet und später ganz abgeschafft. Der Schlaf besserte sich etwas.

Im Oktober 2007 waren die Kopfschmerzen oft unerträglich. Nach der Schule musste sich J. total erschöpft mehrere Stunden hinlegen. Immer häufiger konnte sie die Schule nicht besuchen. Der Kinderarzt überwies ins C. Kinderhospital, Frankfurt a. M. Trotz gründlicher Untersuchung, einschließlich MRT Schädel, konnten die Ärzte keine Ursache finden.

In meiner Verzweiflung angesichts des leidenden und erschöpften Kindes brachte ich meine Tochter im Januar 2008 für zwei Wochen zu meinen Eltern in einen Ort bei Hammelburg. Erstaunlicherweise war sie dort nach wenigen Stunden beschwerdefrei.

Im Februar 2008 folgten erneute Versuche am Unterricht in Aschaffenburg teilzunehmen, die jedoch wegen erheblicher Symptome immer wieder für mehrere Tage unterbrochen werden mussten. Daher brachte ich mein Kind im März 2008 erneut zu den Großeltern, wo sie wiederum sofort wohlauf war. Auch während einer Pferdefreizeit im Mai 2008 in der Wetterau, Nähe Gießen, ging es ihr gut. Bei Betreten von Geschäften oder Einkaufszentren kommt es sofort zu Kopfschmerzen, Schwindel und Schwäche, die zum Verlassen zwingen.
Eingehende Blutuntersuchungen bei dem Umweltmediziner Dr. B. wiesen Störungen im Immunsystem (Autoantikörper gegen Zellkerne, ZNS-Antigene, Serotonin, Ganglioside, Antikörper gegen Borreliose), Störungen der Schilddrüse, des Calcium-Stoffwechsels und Antikörper gegen Pilze nach.
Da weitere Schulbesuche nicht möglich waren, lebte J. ab Ende Mai wieder bei den Großeltern.

Zusammenfassung: Die erheblichen Beschwerden meines Kindes im Jahr 2008, die den regelmäßigen Schulbesuch in Aschaffenburg unmöglich machten, waren offensichtlich ortsabhängig. An funkarmen Orten (Skilager, Ort in der Nähe von Hammelburg, Reiterhof) ist J. munter und beschwerdefrei. Hieraus ergibt sich der Verdacht, dass mein Kind durch den Einfluss hochfrequenter elektromagnetischer Felder (Mobilfunksender, Bahnsender, DECT-Telefone, WLAN, Handys) Schaden nimmt.

Um den Verdacht zu klären, bemühte ich mich um die Bestimmung der Belastung durch hochfrequente elektromagnetische Wellen durch eine Langzeitmessung.
Diese wurde vom 25.04.-29.04.08 mit dem Dosimeter ESM 140 der Firma Maschek durchgeführt und von Dr. Dietrich Moldan ausgewertet.
Schule, Klassenzimmer, 2.OG bis zu 10.000
bis zu 1.400 µW/m²
µW/m² durch Handys
durch Sendemasten
Schule, Kunstsaal bis zu 40 µW/m² durch Sendemasten
Einkaufszentrum bis zu 3.000
bis zu 10.000 µW/m²
µW/m² durch Handys
durch Sendemasten
zu Hause bis zu 3.000 µW/m² durch Sendemasten
zu Hause, Baldachin bis zu 20 µW/m² durch Sendemasten

Die Hochfrequenzimmissionen im Klassenzimmer, 2.OG, und in unserer Wohnung betrugen bis zu 10.000 µW/m². Im Kunstsaal, der sich im Erdgeschoß befindet und in welchem J. in der Regel keine Beschwerden hat, lagen die Werte bis auf einen kurzen Spitzenwert von 150 µW/m² unter 40 µW/m².
Aufgrund des ortsabhängigen Beschwerdebildes meiner Tochter und dem Nachweis von Hochfrequenzimmissionen in Aschaffenburg (Schule und Wohnung) suchten wir mit Hilfe erneuter Dosimetermessungen im Juli 08 ein funkarmes Internat. Die Messwerte lagen im Außenbereich des Internates in Gemünden a.M. unter der Nachweisgrenze von 20 µW/m².

Seit September 2008 besucht meine Tochter ein Internat in Gemünden. Ihre massiven Beschwerden ließen dort zunächst nach. Ein Spaziergang zum Bahnhof führte jedoch sofort wieder zu Erschöpfung und Kopfschmerzen. Im Internat kam es zeitweise erneut zu Kopfschmerzen und Müdigkeit. Am 12.12.08 wurden auch im Internat Hochfrequenzbelastungen ausgehend von DECT-Telefonen festgestellt. Die Internatsleitung ist erfreulicherweise bereit einen Austausch dieser Dauersender vorzunehmen.

Da J. sich dringend wünschte, Weihnachten zu Hause in Aschaffenburg mit der Familie zu feiern, war sie über die Weihnachtsfeiertage bei uns. Da sie jedoch wieder sehr stark reagierte, musste sie kurz darauf erneut zu den Großeltern gebracht werden.

Wie soll die Zukunft von J. aussehen? Wie die Zukunft vieler Kinder, die ebenfalls unter Kopfschmerzen, Schwindel, chronischer Müdigkeit, häufiger Gereiztheit im Wechsel mit gedrückter Stimmung und sogar Herzrhythmusstörungen sowie hohem Blutdruck leiden und nur die Ursache nicht ahnen?

Im Moment werden an vielen Orten in Bayern weitere Sender installiert. Sollte die Wohnung der Großeltern unter den Einfluss von Sendern geraten, wo könnte dann mein Kind noch Schutz finden? Bitte setzen Sie sich für den Erhalt der noch existierenden funkarmen Orte ein.

Ich habe mich in dem Schreiben auf die akuten Probleme seit 2007 beschränkt. Rückblickend ist es denkbar, dass vorübergehende, massive Verhaltensveränderungen bei J. ab 1999 jeweils nach mehrstündigen Besuchen bei meinen Schwiegereltern in Zusammenhang standen mit der Inbetriebnahme eines Mobilfunksenders im Jahr 1999 auf dem Dach dieses Gebäudes. Ab 2002 wurde wiederholt eine pathologische Eiweißausscheidung im Urin nachgewiesen, die nach Aufenthalt an funkarmen Orten zurückging.
Meine Schwiegermutter verstarb im September 2006 an einem Gehirntumor (Gliom).

Der mir zugesicherte Termin in Ihrem Büro in Bamberg, am 06.02.09, wurde abgesagt, da mir Ihre Sekretärin mitteilte, dass Sie viele Termine wahrzunehmen hätten. Daher bitte ich Sie nun um einen erneuten Gesprächstermin.

Was kann wichtiger sein als die Gesundheit unserer Kinder? Ohne gesunde Kinder gibt es keine Zukunft.

Mit freundlichen Grüßen
D. E.
Mutter von J.

P.S. Ich bitte um eine Eingangsbestätigung meines Schreibens.
zurück
Inhaltsverzeichnis
ento Creative Commons License 2010.06.29 0 0 263
"Magyar Telekom: 16.000-rel 1 millióra nőtt a mobilinternet előfizetők száma májusban Magyarországon. Az aktív előfizetők száma (azon ügyfelek, akik az elmúlt három hónapban használták a szolgáltatást) 773 ezerről 786 ezerre emelkedett, derült ki az NHH statisztikáiból. Az előfizetők összesen 1,148 millió GB adatot töltöttek le májusban az áprilisi 1,131 GB után. "


Szeppuku gruppen.
Myah Creative Commons License 2010.06.18 0 0 262

Van valamilyen tippetek arról - ha sikerülne áthelyeztetni, - hogy milyen távol lenne az ami már biztonságos?

Myah Creative Commons License 2010.06.18 0 0 261
Közvetlenül egy kis garzonlakás külső falára raktak vagy 20 lakás TV Internet és telefonszolgáltatást ellátó dobozt a DIGI Kft szakemberei.

Ráadásul érzékeny vagyok ezekre a sugárzásokra.

Ők persze tagadják hogy sugároz (jó vicc).

Amennyiben nem hagyom, ez élheteten terület számomra így. Alapvető emberi jogom lenne az egészséges környezethez. Merre lehet továbbmenni, panaszlehetőség, milyen fórumra?

 

keeper2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 260
Helló!
A szobám falában futó elektromos vezetékeket szeretném lecserélni elektroszmog szempontjából jól árnyékoltra, amennyire lehet, mágneses és elektromos mező szempontjából is. Ehhez szeretnék segítséget kérni, milyen kábelt keressek, ami mindkét tényezőben jó hatásfokú?
ento Creative Commons License 2010.03.23 0 0 259
Az utóbbi napokban újabb stációjához érkezett a mikrohullám világ. Legalábbis nálunk. Az éjszakák rémesek, félálomban kínlódva, remegve, összehúzódva "alszunk", mintha hatalmas présbe lennénk szorítva. Vagy ránk kötötték volna a hálózati áramot. Az izmaink, izületeink kötöttek, nehezebben mozgunk.
Érdekes hatás, hogy mintha minden ételnek keserű mellékíze lenne, továbbá a mikrohullám -korábban talán említett- hatását is érezzük: érzéstelenítő, "szedáló", "kedvetlenítő" hatása van.

Próbáltam kideríteni változott-e valamit a "szolgáltatás"(azon kívül, hogy a három nagy adótorony lassan karácsonyfa lesz a sok szereléktől). Egyenlőre annyira jutottam hogy a Vodafon duplázza a 3G szolgáltatás adatsűrűségét(3.6-ról 7.2 Mbit/s-ra) az egri régióban.
tere Creative Commons License 2010.03.18 0 0 258
Pedig (224) mond valamit. Az erős paprikát sem mindenki érzi egyformán erősnek! Van, ami nekem épp, hogy csak kellemesen csípős, másnak pedig szénné égeti a pofázmányát és viszont. Pedig a kapszaicin az kapszaicin és kész. Elvileg.
Előzmény: ento (257)
ento Creative Commons License 2010.03.18 0 0 257
Tőlem mindenki attól fél amitől akar. Tőlem te is attól nem félsz, amitől óhajtasz. Említettem már párszor, hogy nem akarlak meggyőzni, bármennyire szeretnéd így beállítani. Sőt másokat sem.
Azt is említettem már hogy akik a párbeszédünk elolvassák, majd maguk eldöntik, mit tartanak valószínűnek, értelmes, döntésképes embereknek kellene őket tartani.

Úgy látom, felnőtt életemben először olyan valamire kényszerítenek, amit nem akarok, amiben én és a körülöttem lévők elsorvadnak, ráadásul úgy, hogy ezt saját boldogságomként prezentálják - nos ezt nem vagyok hajlandó a sarokban szemérmesen hallgatva "építő jelleggel" tűrni. Leírom a véleményem, hátha más is elgondolkozik mindezen.

Az idő majd eldönti, kinek van igaza, ám éppen időből van a legkevesebb...


Ami a kikerült kérdést illeti: egyrészt, ahogy a múltban úgy a jövőben sem fogok konkrétan kitérni olyan felvetésre, amit a témához nem tartozónak, félrevezetőnek, értelmetlennek, lényegtelennek, szócséplésnek tartok(pl. 224. hsz)
Másrészt nem akartam így minősíteni a kérdésed, ezért válaszoltam azt, amit.

Köszönöm a sajnálatodat(továbbra is érdemes figyelni a fejlődésed, a teljes tagadástól a részleges megengedésig) ám sajnos semmit nem érek vele, így kénytelen vagyok magam tenni valamit.
Előzmény: Axióma (255)
tere Creative Commons License 2010.03.17 0 0 256
Csak egyetérteni tudok. A digitális adások effektív kisugárzott teljesítménye és az impulzusteljesítmény között viszonylag nagy különbség van. Ezek a túl gyorsan ismétlődő, nagy (tér)erejű elektromos "szurik" tudják bosszantani az idegpályák elektrokémiai alkatrészeit. IGEN, vannak félig-meddig vezető anyagok egy ember belsejében, mindenféle hosszban, frekvencia szerinti változatos helyeken, melyeket elég széles tartományban antennának tekinthetünk. Ezek méretüknek megfelelően, önhibájukon kívül vesznek adást, ami a szervezet működésében igenis zavart okozhat. Megoldás: elektromosan árnyékolt szobák, szigorúan jól földelt betonrácsozat a házakban... esetleg félvezető festékek használata, földelőponttal. Így megúszható az elektroszmog nagy része. Vidéken persze nagy veszély nem fenyeget, de adótorony közelében, nagyváros közepén... hát a Faraday kalitkán kívül nem sok esély van a védekezésre. Bocs a pongyola fogalmazásért, írjanak komolyabban a szakemberek.
Hogy botrány lesz-e? Nem tudom. Most olyan világot élünk, hogy a telekommunikáció fejlődését ilyen józan paraszti "feltételezések" nem állíthatják meg. Nem tudom, hogy "igazi" tudományos kutatás, vagy statisztika létezik-e pl. a mobiltelefonok sugárzásával kapcsolatban, mert ami eddig megjelent, az tuti, hogy mobilgyártó cégek által támogatott volt. Ez pedig _eleve_ nem lehet hiteles, mint azt nagyon jól tudjuk. Az egészséges életmóddal kapcsolatos kutatások jó része is vagy gyógyszer-, vagy élelmiszergyártó cégek által pénzelt munka "eredménye". Szerencsére ezen a területen régóta létezik független, abszolút tudományos célú kutatás és statisztika, melyekből szépen kiderül, hogy pl. a koleszterinnek az égvilágon semmi köze a szívbetegséghez, a tej és a gabona kurvára káros a felnőtt szervezet egészségére, a margarin és a vegykezelt étolaj méreg. Közben meg a mai napig hivatalosan propagálják az önmérgező életmódot! Az a baj, hogy a média általában a könnyű témákra ugrik, tehát ha pénzes hirdető felkeresi a hadrafogható testvérműsort, hogy kéne egy cikk, vagy műsor pl. koleszterindolgokról, akkor ugranak az olcsó és népszerű témára, mint gyöngytyúk a takonyra. Ez jelenik meg, erről beszélnek, ez lesz a téma. Közben "szerencsétlen" hozzáértő, igazi szakik meg évtizedeket gürcölnek az odvaikban teljes kussban, abszolút bizonyossággal kikutatva a megjelent és a társadalom által is már általánosan elfogadott információk ellenkezőjét. A nézeteik nem jelennek meg, csak tudományos szaklapokban és publikációkban, amit a szakma olvas, de esély nincs a széles körű tájékoztatásra. Ez vagy az akadémiai sajtósok impotenciája, vagy a tudósok rámenősségének a hiánya, nem tudom.
Viszont kikúrt nagy faszság az, hogy egyazon platformon kell rágni a gittet azokkal, akik sajnos "felvilágosultnak" számítanak a trendi médiából, azokkal, akik közelről nem is láttak egy nyomorult elektroncsövet se, fingjuk nincs arról, hogy mi az a vezető, mi nem az, mi miben milyen hatást vát(hat) ki. Akik elutasítanak mindent, ami nem szokványos, ami nem arra utal, hogy be lehet állni egy olyan sorba, ami egy karámba vezet, ahonnan egyszer csak nem lesz kiút... sajnos ezt kell hogy leírjam. OK, hogy fizika. Lehet számolgatni is, de akkor kutassák már ki legalább egy ember átlagos érzékenységét frekvenciatartományonként úgy, mint a látást, hallást, szaglást...stb. Gondolom létezik ilyesmi, csak valami miatt nem hallunk róla. Nem összeesküvéselmélet, nem kell azonnal a legrosszabra hajazni. Csak el kell olvasni és értelmezni a fentebb írtakat is. És igazából nem is neked szól "ento"... mert legalább te jól látod a dolgokat. Szerintem.
Szerintem.
Előzmény: ento (252)
Axióma Creative Commons License 2010.03.17 0 0 255
Nem zavar mert nem cafolom.
Mas az, hogy mit irsz le, es mas az, hogy mit sugallsz. Szerencsere ma mar ez nem kibuvo, az utobbi is jogi kategoria ("megfelemlitesre alkalmas" a szoveg szo szerinti tartalmatol fuggetlenul lehet egy megnyilvanulas, es ezt most nem a te szovegeidre ertettem).
Az antenna-pajzsos kerdest kikerulted a zsinoros szettel, a lenyeg abban ugyanis az volt, hogy arnyekolta a keszuleket, ami erre vagy nem vett (aminek biztos orultek...), vagy ha vett, akkor adni is nagyobb intenzitassal adott, merthogy meg a pajzsot is le kellett gyoznie (most mind1, hogy pajzs vagy mas okozta, de gyenge jelre alapbol igy reagalt). Tehat ha volt kommunikacio, akkor a toronybol jovore nem volt hatassal, a mobilrol jovore meg szinten nem, vagyis legfeljebb gyorsabban merutl az aksi tole es nehol nem lehetett telefonalni. De ez az eszerv a mar megdumalt embereket nem gyozte meg.
Egyebkent sajnalom, hogy neked kellemetlensegeid vannak, es a wifi stb. sugarzasbol eredezteted. Ettol meg engedd meg, hogy a tobbseg ne feljen tole.
Előzmény: ento (254)
ento Creative Commons License 2010.03.17 0 0 254
Mond, nem zavar hogy lépten-nyomon saját magad cáfolod?

Kifejezetten örülök hogy te vagy itt az élő lelkiismeretem. Mindig vigyáztam(és vigyázni fogok) hogy csak olyat írjak le, amit bármikor bárki előtt vállalhatok, alá tudok támasztani.

Így nyugodtan folytatom nagyszerű mikrohullám világunk hivatalos optikán kívüli vizsgálatát. Hátha másoknak is feltűnik, hogy amit nekik eladnak, az nem feltétlenül az aminek beállítják...

(és igen, a "koleszterin példát" korábban én hoztam, ugyanilyen felhanggal, csakhogy én a mostani "a mikrohullám biztonságos, oszoljanak emberek, nincs itt semmi látnivaló" uralkodó szemlélettel állítottam párhuzamba az akkori tudományos dogmát,
és igen, a 2000-s évek elején hülyének néztek, mert vezetékes mobil-szettet használtam és megjegyeztem hogy kellemetlenül melegíti a fejem
és igen, láthatóan semmiben, tényekben, tendenciákban, vizsgálati módszerekben, stb. nem értünk egyet - természetesen lehetséges hogy neked van igazad, majd eldől
és nem, az "építő jelleg nem a három majom szobra, aki befogja a fülét, a száját, a szemét)

Előzmény: Axióma (253)
Axióma Creative Commons License 2010.03.17 0 0 253
Nem nekem szantad, de ugy gondolom, hogy az erzelmekkel manipulalast (amit csinalsz folyamatosan) le kell csapni, ugyhogy ezt tarsadalmi munkaban mindig is csinalni fogom.
Elhiszem, hogy vannak akik elhiszik a remhireket is, meg elhiszem azt, hogy van hatasa a sugarzasoknak. De amit muvelsz, az igen durva. Erosen emlekeztet a partiz evvel ezelotti koleszterin-tamadasra, mikor boldog-boldogtalan napi 20 deka busa-hust akart enni, hogy elkerulje a megbetegedest (raadasul akkor meg arrol se tudtunk - ertve ezalatt a laikusokat mint en -, hogy nem csak egyfajta koleszterin van, es nem mind uldozendo). Ma mar sokan nem is emlekeznek ra. Es ez csak egy kiragadott pelda, direkt regi, nehogy beletenyereljek valamibe amit meg mindig hiszel.
[Arra pl. kivancsi lennek, hogy tettel-e anno az antennas mobilok koraban sugarzas-arnyekolot az antennara.]
En akkor is vallalni fogom, hogy ezt a kampanyt amit folytatsz remhirterjesztesnek kell belyegezni, fuggetlenul attol, hogy egyszer valamikor a jovoben bekovetkezik olyan valtozas, ami szerinted teged igazol. Es kuzdok ellene mar csak azert is, mert az emberi psziche sajnos amit elhisz, azt kepes onbeteljesito joslatkent megvalositani. Ha elhiszed, hogy fajnia kell a fejednek, akkor bizony fajni fog, meg ha az erzekelokre nem is jut semmi olyan befolyas, ami miatt ilyen ingerulet befutna az agyba.
Az egeszsegugyi hatarertekekrol: nyilvan nem tudom, hogy jol van-e megallapitva, valamint egyetertek azzal, hogy foloslegesen ne legyen sugarzas (tehat ha egy rendelet hatasara kepesek alacsonyabb szintre vinni a sugarzast anelkul, hogy felboritanak a megszokott eletet - pl. kevesbe sugarzo mobiltornyok vs. teljes mobilozas eliminalasa), akkor tegyek, kuzdejenek rajta muszakilag.
Termeszetesen lehet velem nem egyeterteni, de akkor is mindig be fogom irni, hogy ne remhirterjessz, mert az csak rombolo hatas, nincs benne semmi epito jellegu.
Előzmény: ento (247)
ento Creative Commons License 2010.03.17 0 0 252
A hagyományos, analóg jelet továbbító hosszú és középhullámmal nem volt semmi baj. Sőt, még a nálunk 2008-ig egszisztáló 900 és 1800 MHZ-es mikrohullámmal sem, amíg is energiával, kis sűrűségű(adattartalmú) jelet sugárzott - egyszerű hangátvitel, talán még az MMS is ide tartozott. A baj a nagy energiájú, magas frekvenciájú WIFI és 3G technológiával szakadt a nyakunkba, az antenna és torony-erdővel. Ez már rövid távú fiziológiás(élettani) hatásokkal, egészségkárosodással jár - ez a EHS, elektromágneses hiperszenzibilitás vagy EMS, elektromágneses senzibilitás szindróma.(mint alább utaltam rá, hiú ábránd azt hinni hogy ez "engem úgysem érint", mert nem vagyok érzékeny, a biofizika és fizika törvényei mindenkire érvényesek, kire előbb kire később..)

Tehát még egyszer leszögezem: a rengeteg fáradt, enervált ember, akit látunk magunk körül és akik mi is vagyunk, aki két évvel (fél évvel, egy évvel) ezelőttig nem is ismerte a fejfájást, fülzúgást, izületi fájdalmakat, aki éjjel remeg egész testében mintha áramot vezettek volna bele, aki fázik mikor 23 fok van benn a szobában, fénytelen a szeme és állandóan ráncolt az arca(microwave face - a szemfehérje sötét, nem válik el élesen a szembogártól, az arc gyorsan veszt feszességéből, az inkonzisztens, széteső kötőszövet miatt természetellenes, "dombokból" álló, sokszor puffadtnak tűnő bőr, elgyötört arckifejezés, jól megkülönböztethető mind az öreg, mind pedig az alkoholista arctól)akinek "hirtelen memória, összpontosítási problémái keletkeztek, és ezek nem múlnak, hiába jár orvoshoz, aki most hirtelen öregszik, és "megmagyarázhatatlanul" torlódnak a közérzeti és egészségügyi problémái - nos ők (mi) nem a gazdasági válság, nem is a politika, még csak nem is a balsors áldozatai vagyunk - hanem a szép új mikrohullámú világ szép új tornyaiból éjjel-nappal áradó korlát nélküli és egyre erősebb sugárzásé. Csak nem tudjuk-tudják...

Megéri az utcai WIFI és a csili-vili internet-telefon?
Kinek igen, kinek nem.
Csak az a probléma, hogy akinek nem(és ezek egyre többen lesznek, mert egyre többnek nyílik ki a szeme), vagyis akinek többet ér a saját és a gyerekei egészsége mint az 50 digitális csatorna a TV-n és az internet a telefonján, nos azok nem tudnak hova menekülni, mert mikrohullám tejfölbe süllyesztették Európát, Ázsiát és Amerikát, de lassan már mindent.
Hol van itt a demokrácia, az emberi méltóság, önrendelkezés? Milyen jogon kell nekem(és még jó néhány családtagomnak, ismerősömnek(és az országban tíz és százezreknek, Európában millióknak) elviselnünk mindezt a kínt, az egészség károsodást, noha jól meglennénk vezetékes telefonnal, internettel, egyszerű hangot közvetítő mobiltelefonnal?

Még csak az elején vagyunk. Jön az ennél is brutálisabb sugárzás, 4G, UMTS, Digitális TV, és a legújabb, 80GH-es technológia.

Nagy botrány lesz.

Előzmény: tere (246)
ento Creative Commons License 2010.03.17 0 0 251
És most lássuk mi ezzel kapcsolatban a mikrohullám-bizniszben érdekeltek stratégiája:

http://mobilstopp.nu/PDF/A%20Telecom%20strategy.pdf

A Telecom strategy.


http://www.next-up.org/pdf/Bouygues_Telecom_sets_its_own_standard_20Vm_16_12_2009.pdf



Mindkettő nagyon tanulságos, remélem lesz időm begépelni magyarul.

(Axiómának külön ajánlom a másodikat, a képeken pittyegő varázsvesszőket, ezoterikus ketyeréket, mitikus számokat láthat)
ento Creative Commons License 2010.03.17 0 0 250
http://www.next-up.org/pdf/Le_Dauphine_Pr_Belpomme_A_major_health_problem_29_07_2009.pdf

Prof. Dominik Belpomme interjú, 2009 nyara. Az ARTAC(egy rák-kutató egyesület) elnöke.

"Az EMF(elektromagnetic field, elektromágneses mező, mikrohullám) a legnagyobb egészségügyi probléma."

Leírja az EHS-t(vagy EMS), vagyis a nem ionizáló sugárzás által okozott elváltozásokat. Jelenleg Európában a populáció 1-10%-a érintett.(mások szerint mindenki, a tornyok által keltett sugárzás ugyanis nem válogat, a biofiziológiai hatás alól senki nem vonhatja ki magát, legfeljebb a nem, kor szerint más és más mértékű a károsodás, idősebbeknél látványos, fiataloknál természetszerűleg az életkor egy időre elfedi azt)




http://www.isracast.com/article.aspx?id=57


Egy 2005-ös izraeli kisérlet ökör szemlencsével: a lényeg hogy irreverzibilis(visszafordíthatatlan) károsodás is fellépett a besugárzás révén, noha korábban úgy gondolták hogy a sugárzás hatása reverzibilis. Továbbá felhívták a figyelmet, hogy a hosszan tartó kisebb sugárzás legalább olyan káros mint a rövid de erősebb.
A szemlencsén a nem ionizáló(mikrohullám) sugárzás következtében fizikai elváltozások léptek fel, a különböző színű(frekvenciájú) fénysugarak ennek következtében már nem egy pontban fókuszálódtak(zavaros, homályos látás a következmény).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!