Nekem a migrénem után mindig rosszabb. És sajnos gyakran van migrénem. Kb. 30 éve kezdődött a jobb kezemen (ujjak + tenyér egy kicsi része). Mára mind a két tenyér olyan. Ahogy Ficzek Úr is meg Worros írta EZ VAN. És nem őszinte a mosoly, de együtt kell vele élni. Annak idején a bőrgyógyász csak annyit mondott, hogy ez a legrosszabb fajta psori (pustulosusos). Szóval ismételten EZ VAN! és KÉSZ!
"Én továbbra sem tudok ebben a témában mást írni, mintsem, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség." Egyetértek. Sok mindent kipróbáltam én is. Volt amivel javulást értem el, de a legtöbb esetben a redva alkalmazkodott. Ráadásul köszvényes is lettem, amiről azt írták hogy a pikkelysömörösök között jóval nagyobb számban fordul elő. Ahogy romlik a sömöröm, úgy nő a húgysav szintem mintha összetartoznának. Vagy fordítva, de hogy összefügg az biztos. Ez van.
Én továbbra sem tudok ebben a témában mást írni, mintsem, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség.
Én is magamra kentem már az összes ilyen témájú kenőcsöt, puhítót, stb. , de amint elhagyom hetek elteltével minden visszajön.
Lehet kezelni a lelket is CBD-vel, vagy lehet nem enni ezt-azt, semmi nem fog érni semmit.
Érdekes, hogy általában sokkal többen kipróbáltok valami vicekvackot, mintsem arról folyna a diskurzus, hogy éppen az elnyújtott vagy az interval edzésforma vált-e be jobban.
Vagyis ha a kaját nézzük én továbbra is szkeptikus vagyok. Mint írtam is, mi a családban egyáltalán nem eszünk cukrot, lisztet, üdítőket, stb. Mégis ha keveset mozgok azonnal hízok, a stressz meg akkor is itt van, ha éppen dalos kedvemben vagyok.
Én ezért álltam le a szteroidról. Nem félek tőle, de szétroncsolja a bőröm. A véraláfutástól az elvéknyodásig minden elővesz.
Diéta oké, de abban sem hiszek, hogy pl. ne egyek húst. Voltam vegán próbán 2 hónapig. Kb. semmi, azon túl, hogy a méreganyag nyilván nem áll az emberben addig. Vegán + szteroid kenőcs is éppen olyan szinten volt elegendő, mint amennyire az akítv mozgás és néha a bűnözés a kajában (édesítőszeres fagyi nyáron...).
Én fényterápiára nem megyek. Detto ezért. 1-2 hét látens öröm. Rohadtul fog fájni amikor elkezd a nyavaja visszajönni.
Szuri nem kell, drága. Inkább felöltözök, amúgy sem vagyok egy testmutogatós fürdőbálvány, meg nem is érdekel az a vonal, hogy én állott vízben ázzak mások...
De mondok valamit, ami most van. Sokaknak nem fog tetszeni, de remélem értitek. Lesz@rom! Mármint ezt az egészet. Paradox módon beálltam szembe ezzel a szarral és várom, hogy jöjjön ki rajtam ahol csak tud. A 20ft-os nagyságú folt legyen 10x nagyobb, még tetszeni is fog.
Ősz van végre, nincs bennem az a tipikus átlagember kényszer, hogy pólóban, gatyában flangáljak. Próbáljuk ki, kedves psori. Van rá most egy cirka fél éved, hogy akkor mutasd meg mekkora részen tudsz elborítani.
Persze vettem olyan tusfürdőt ami se szagú, se színű, meg van sima tápláló mezei testápolóm a jobbik fajtából, de nem verek el erre most százezreket. Igen, sajnos az elmúlt 5-6 hónapban megszaladtak a hülyekrém rendelések.
Van még itthon a gépgyár szagú Májköls és társai krémekből. Hitvány vacak mind.
Annyira csalódott voltam amikor a Closanasol kortikobrutálszteroid krém után a bőrgyógyásznő annyit mondott: "Aha, hát szét van bombázva a bőre, ebből semmi nincs!" Én meg csak azt láttam, hogy a pár hete vörös fene most szép halvány.
Nem érdekel már ez az egész, mert mint írtam is, az EÜ ellátási rendszer még rá is játszik erre. Se támogatás, se közgyógy, se értelmes terápia nincs. Feküdj be a sós vízbe, majd világítunk rád ilyen egyébként rákkeltő UV-s sz@rokkal, jól fogod magad érezni. Köszi, nem kell!
Ez a betegség a modern orvostudomány egyik legdurvább zsákutcája és legnagyobb kabaréja. Óriási kib@szás, hogy ez csak így kijön embereken, és tudom, fogjuk be, mert pl. nem esik le az orrunk, stb. Nem vigasztal, mert nem tudok beteg emberként tekintetni magamra, nem is akarok.
Amúgy hallottam, hogy a Glutabalance kapszulás verziója 2 doboz benyelése után (2x kb. 8000.-) sosem látott javulást hoz. Csakhát a kérdés az, ami mindig: vajon meddig tart ennek vagy annak a varázsszernek a hatóereje és hatóideje? Legközelebb tuti nem ér egy forintot sem.
Engedjétek el ezt és vakaródzatok mosolyogva. Borzalmas ezt leírni, de élő ember nincs a világban akin ha ez a valami kijön ne küzdene vele a haláláig. Foglalkozzatok mással, más dolgokkal. Nem azt mondom, hogy ne kezeljétek, de ez a csodavárás felesleges. 20 éve van rajtam, a lábam (és idén először lassan a karjaim is) "katasztrófa" ahogy kinéz, tehetetlen vagyok.
Sziasztok! Jó régen nem jártam erre, na nem azért mintha eltűntek volna a bajaim, csak egyszerűen úgy gondoltam, hogy beveszem a Leszarom tablettát, de most megint ott tartok, hogy nem
tudom leszarni. Az évek során mostanra azt mondhatom, hogy jelentősen súlyosbodott a helyzetem. A derekam mindkét oldala tele van kb 5 forintos nagyságú és kisebb plakkokkal, a fejbőröm, és hátul az alsó gerincszakasz. Voltam Holló Péter profnál, szerintem érdemes lenne elgondolkodni a gyógyszeres kezelésen... nem mentem bele a részletekbe, mert ezzel én elutasító vagyok..., de ahogy jöttem hazafelé azért elgondolkodtam rajta. Milyen lenne, egyszer úgy tudnék
kimenni a strandra, hogy nem néznekna bőröm miatt és nem akarom mindig takargatni magam és nem... nem akarok egyrészes fürdőruhát . Szóval olvasgatom itt a többieket, van aki ki mehet a strandra a gyógyszeres kezelés után... és ez nagyon klassz. Meddig lehet ezzel tünetmentesnek maradni? Okoz e valami brutális mellékhatást? Gondolom ezek az immunrendszert gyengítő gyógyszerek, vagy rosszul gondolom??? Immunszupresszánsok? Vagy kemóhoz hasonlatos cuccok?
Amiket eddig próbáltam: dr Michaels ( psoratinex)- ez nagyon jó volt, de már nem annyira, szteroid ( diprosalic), Daivobet- ez jó volt , de nem
maradando, daivonex ( most ezzel
probalkozom), napozás - király - főleg tengernél, tomesa- ide vissza fogok menni, teljes értékű növényi étrend- na ez majdnem tünetmentessé tett ( de abbahagytam
:(), feketekömény olaj- egész jó. Most kaptam egy krémet: momegen vagy mi... erről tapasztalat? Köszi, ha foglalkoztok velem...
Anyám szerzett valami tengerisós kenőcsöt, mondta hogy próbáljam ki. Magyarul semmi sincs rajta. 2 hét után sokat halványult a redva, és a bőr hullás is sokkal kevesebb lett. A teszt egyenlőre a kezemen van folyamatban, de az eddig reménytelen kézfejen is sokkal szebb. Persze már estem pofára amikor egy idő után alkalmazkodott a retek az aktuális kenőcshöz, úgyhogy még várok de remélek.
Na hallod, az azért durva. Én mindig úgy képzeltem, hogy ha kopasz lehetnék sokkal könnyebb dolgom lenne vele, könnyebben tudnám kezelni. De ez szerintem a nemtörödőm kategória lehetett. Pedig rohadtul viszkethetett neki.
Két hetente rendelek 2 dobozzal. Halványít, ápol, néha reggelre nagyon megszűnik a pirosság, máskor meg semmi, de összességében egy jópofa ápoló krém.
Az Eucerin 10%-os UREA kréme viszont szintén ezt adja, csak ott kapsz egy jóval nagyobb adagot. Mondjuk az elég "zsíros" krém, kevés kell belőle, az az 5-6000.- -ért akár 1 hónapig is húzza.
Érdekes dolgot mondott viszont ez öreg házorvosom a PsoriEcz-ről: "Ami kicsit is jó erre a nyavajára az mind tartalmaz szteroidot, el ne higgye, hogy nem!"
Én azért kezdtem el magam kenni jó minőségű testápolókkal (este fürdés után és reggel is), mert azt vettem észre, hogy a szteroid-tól, amit egyébként nem adagoltam túl sosem, a bőröm itt-ott vékonyabb lett. Úgy érzem, hogy a PsoriEcz remekül visszaadja a
bőrnek a szerkezetét. Ezért nem sajnálom rá a pénzt. Az, hogy nem tünteti el a nyavaját már nem érdekel, érzem, hogy jobb a bőröm állaga. Ha ennyit kapok, hát ennyit.
A nyarat kihúztam eddig pólóban. A könyököm a hónapokkal ezelőtti Closanasol miatt letisztult, meg alapvetően nem is érdekel már lassan ki mit gondol erről...
Viszont pár hete láttam egy embert, akinek az egész feje, mint egy bukósisak (szó szerint!), vastagon plakkos volt. Közösségben voltunk, több száz ember között. Elszégyeltem magam, hogy nekem mi jelenti a problémát a saját térd, láb, könyék plakkjaimmal...
Egyre jobban hajlok afelé, hogy erre a legjobb módszer az elfogadás. Annyira borzalmas, hogy ez viszont rettentően nehéz. Lassan jön az ősz, a pulóveres/kabátos idő és végre az én arcomon is megjelenik majd az őszinte mosoly, amikor kilépek az utcára...
lógó szemhéjak és petyhüdt izmok az arc egyik oldalán (arcidegbénulás vagy Bell-féle bénulás), amely általában átmeneti, - itt átmenetileg abbahagytam az olvasást. :)
Hát, köszi. Lehet, hogy nem ugyanazt használjuk? Nekem kb háromnegyed mm vastagon jön ki. Ebből egy mogyoró, az egy fél méter... Pedig az általad linkelt holapról vettem. A papírdobozon nekem is az volt, mint a linkes képen, de a kenőcsön magán az van írva, hogy Psoriecz. Neked is?
Én kardio edzés alatt évekig szedtem. Nem mondom, hogy nem jó, de sajnos itt is igaz, hogy az olcsó, drogériás, patikás dolgok, sajnos inkább csak az epét fogják kikészíteni, mintsem a jótékony hatást kiváltani.
Nem különösebben hiszek bennük amúgy. Ezek az ilyen-olyan vitaminok sem sokat érnek, főleg nem az egykapszulás préselt multi verziók. Olyat nem is szabadna szedni amúgy.
Rövid ideig érdemes viszont cinket és krómot szedni, valamint szelént. Ezek az anyagcserére vannak jótékony hatással. Ezek mellé mint a terhes anyukák be lehet vinni egy magnéziumkúrát is. DE!
Mozogni kell! Aki psoriban szenved amúgy is jót tesz neki a mozgás. Feszkó, stressz, stb. Viszont nem kell nagy dologra gondolni: a kardió edzés otthon a legkönnyebben egy mágnesfékes szobabiciklivel is kivitelezhető. Legyen pulzusmérés, 120-130 mellett napi 45 perc tekerés bőven meg fog látszódni 1-2 hónap után.
Nem kell ezt túl agyaskodni! TV előtt, sorozat előtt, filmek előtt menni fog. Mert hiába viszünk be bármit ami gyógyszer, vagy vitamin/halolaj, stb. ha a test meg rest. Akkor az anyagcsere nem pörög, a psori meg ott kattog továbbra is bent.
Az utóbbi időben sokat olvastam az ehhez kapcsolódó étrendről is. Sajnos tényleg nincs bizonyítva, hogy bármi elhagyása vagy megevése rontana a dolgokon, de én magamon akkor is azt veszem észre, ha lisztes, élesztős, kelt pékárút eszek (rettentően ritka, pedig imádon, de hízok tőle, mint a házisertés...), akkor bizony a psori reggelről estére képes új helyeken is kijönni. Alkoholt nem tudom, mert napi szinten vezetek, alkalmi piálást meg nem erőltetem, mert felénk a 3 feles pálinka megivása után is csak szivárványzászlós vagy, ergo nem éri meg pípolni....
Egy nap egyszer kentem vele. Első alkalommal nem sajnáltam, bőven kentem mindenfelé. Szinte azonnal megszüntette a viszketést. Pár napig kellett csak naponta kennem elég volt olyan vékonyan ahogy kijött a csőből mogyorónyi adagot, most már csak akkor kenem ha érzem hogy jön elő, kb. 2-3 hetente. Akkor bekenem és megint nincs. Pedig nekem a hajas fejbőröm durván betudott durrani, olyankor nagyon viszketett és fájt is. Bosszantó volt hogy potyogott is közben mindenfelé. Sötét, vagy fekete ruhát nem is tudtam hordani. Most bepótolom, egész nyáron fekete topban császkálok és élvezem :)
És hogyan használtad? Napi mennyi alkalom? Bőven, vagy zsugorian? Nem tudom eldönteni, hogy az a vékony kivezető cső az egy indikáció, hogy ilyen hajszálvékony fonalat kell rákenni? hajszálvékony, de 2 méter hosszú? :) Lehet, hogy én nem kenek eleget. Vagy túl sokat?
Teljesen változó nálam. Alapvetően kétféle alakja van rajtam. Apró piros pöttyök/foltok plakk nélkül, és fehérre alakuló plakkok.
A plakkos rész amikor már vastagabb le akar jönni, ehhez kér segítséget, vakartatja magát. A simán piros rész ritkán viszket, viszont ha igen, akkor az veszett.
Pár napja egész napos hobbimunka volt kint a napon. Örömmel vártam, hogy mi lesz a dolog vége, mert ha D vitamin, napsütés, stb. na abból ott kijutott. Locsoltam is magam rendesen. Jól bepirosodtam, de már barna vagyok.
Meglehet, hogy jót tesz neki hosszú távon, de először egyértelműen "felizzik".
Viszont a talpon kijövő psori az amennyire én tudom egy elég alattomos dolog. Egyrészt piszok kényes helyen van, másrészt az a rész mozgásban/nyomás alatt van, tehát alapvetően irritált, nem úgy mint egy könyök, térd, stb.
Az, hogy 3 éve van psorid semmit nem jelent. Lesz majd sokkal rosszabb és sokkal jobb is a helyzet. Én 20 év betegség után, mint írtam is, lassan ott tartok, hogy megpróbálok fittyet hányni rá.
Ennek mondjuk most picit ellentmond, hogy olvasom a Stelara szuris eredményeket. Azért szeretnék magamnak egy pár rövidgatyás nyarat még. Erre azonban jelen pillanatban nem sok esélyem van. Illetve van, de jó sok lesz@rom tablettát kéne bevennem. Zavar, na. Ez van.
Rohadt egy nyavaja ez! Minden egyéb tünettől és betegségtől mentes, jó kondiban, jó erőben lévő emberek úgy érzik magukat, mint egy széttaposott éticsiga....
Mindenkinek viszket a pikkelysömörös rész ? Meg azt olvasom, hogy általában a nap mindenkinek jó. Néha elgondolkodom, lehet, nekem nem is pikkelysömöröm van ? Bár már 3 éve arra kezelnek, de nekem egyáltalán nem viszket, soha nem is viszketett. A talpamon van és a talpélen, meg mindkét lábam nagy-ujján. Azonkívül amikor kifeküdtem napra, mindig begyulladt a talpam, feszített, lüktretett, belilult, borogatni kellett utána.Volt, hogy este is csak úgy bírtam elaludni, ha hideg vizes borogatást tettem a talpamra, mert annyira égett. Idén nem napoztam, nincs is az a nagyon durva égő, lüktető érzés.