Keresés

Részletes keresés

tresk Creative Commons License 2003.12.10 0 0 94
Háááááááát.....
Amikor nekem pár évvel ezelőtt lekaptak egy anyajegyet a hátamról az illetékes kerületi SZTK-ban, a dr-nő már a levétel előtt közölte velem, hogy nem kell szövettan, mert 1000%, hogy nem rosszindulatú.
Azóta sem tudom, hogy volt-e szövettan, de nem értesítettek, meg gondjaim sincsenek a műtéti hellyel és környékével.

Hülye voltam, vagy strucc?

Előzmény: Waratah (92)
Gabus Creative Commons License 2003.12.10 0 0 93
Jó pár éve itt szedték le az első anyajegyemet. Nagyon profi, roppant kultúr magánrendelő. Kissé futószalagszerűnek éreztem, bementem, doki rápillantott, közölte az árat, előkapta a tájékoztatót, elolvastam, aláírtam, 2 perc múlva már a műtőben voltam. Szövettanra elküldték automatikusan. Néhány nap múlva kontroll. Kész.

Hogy most sztk-ba mentem leszedetni, annak elsősorban most anyagi okai voltak. Hosszadalmasabb volt, de az eredmény végül ugyanaz.

Előzmény: lipi_ (91)
Waratah Creative Commons License 2003.12.10 0 0 92
Ragaszkodj a szövettani vizsgálathoz, akárhova mész. Mondjuk a sima sztk-ban alapból szövettanra küldenek minden bibircsókot, de talán esztétikailag nem igényes a kivitel. Az ilyen klinikán nem tudom mi a helyzet, kérdezz rá.
Előzmény: lipi_ (91)
lipi_ Creative Commons License 2003.12.09 0 0 91
... gondolkozom rajta, hogy nem varok meg egy (ket?) honapot mire bejutok a "Kek golyo"-ba, hanem megnezek egy magan rendelot.

ezt ismeritek esetleg, mi a velemenyetek?

http://www.arsmedica.hu/cgi-bin/index.pl?tar=festekes_anyajegy.html

esetleg tudtok ajanlani valamit?

koszi!!
lipi

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 90
Sziasztok!

2i Online: ja kérem, így könnyű :-))))))

Lipi! Húúú, jan. 8. az még odébb van egy kicsit! :-( Biztos az ünnepek miatt. Nekem bőrgyógyászatra már másnapra tudtak volna időpontot adni.

MuTeR

lipi_ Creative Commons License 2003.12.09 0 0 89
nna, voltam. januar 8. a legkozelebbi idopont a borgyogyasztra... huh! :-O
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.08 0 0 88
szóval elmentem és kiderült hogy minden rendben van vele. nem ajánlja hogy leszedjük, mivel a dekoltázs rész nem szépen hegesedik (és engem nem zavar). elmondta mire kell figyelni és csináltak róla fényképet. ennyi.

:))

2i

lipi_ Creative Commons License 2003.12.08 0 0 87
Hat akkor lehet ebbol mar csak jovore lesz valami, de el is megyek hogy haladjon a dolog. Azt esetleg meg tudod mondani, hogy mikor van rendeles? Es pontosan mi a cim? Koszi!

lipi

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 86
Pont így megy :-)) Nekem végül 4 hét volt, de ebből 3-at már a fejnyak után kellett várnom, mert telítve volt a műtéti előjegyzésük.

Szerintem profik. Én az arcomról szedettem le egyet. Még kenni kell, mert keloidos lett (ez egyéni hajlam, nem ők tehetnek róla), de így is alig látszik.

Előzmény: lipi_ (85)
lipi_ Creative Commons License 2003.12.07 0 0 85
Sziasztok!

Na, en is raszantam magam, van egy delikvens a nyakamon. Az alapjan amit irtatok azt hiszem Kekgolyo utca lesz. Valaki le tudna irni pontosan hova-hogyan?
Ha jol ertettem eloszor recepcio, hogy idopontot kerjek a borgyogyaszatra. Aztan ott megnezik, es kapok beutalot a nyak- es fejsebeszetre, ott megint megnezik, aztan kapok egy idopontot, es akkor megesik a dolog. Igy megy? Ez eleg hosszadalmasnak tunik... ;(
Volt valaki amugy mostanaban? Tapasztalat?

koszi!!
lipi

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 84
NA?
Előzmény: Törölt nick (82)
tölgy Creative Commons License 2003.12.02 0 0 83
szorítok én is Neked holnap!
rendben lesz minden!
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 82
köszi, kezdek kicsit izgulni, jó lenne már túllenni az egész macerán...
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 81
Online-nak drukk a holnaputánhoz!!!

Képzeljétek, elkezdtem Contractubex-szel kenni a sebhelyet, erre úgy elkezdett viszketni, hogy azt hitem, falnak megyek. Gyorsan abbahagytam, mert a betegtájékoztató nem említ mellékhatást. Most nézem a pharmindex oldalán, hogy ez természetes reakció nem kell miatta abbahagyni a kezelést. Azért most megnyugodtam :-))

Amúgy szépen alakul a heg, de kezdett keloidos lenni, ezért gyorsan elkezdtem kenni ezzel a csodakenőccsel. Érezhető a javulás, sokkal puhább!

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 80
Ugyehogyugye?
Gratulálok, ügyes voltál!!! :-))
Előzmény: Gabus (79)
Gabus Creative Commons License 2003.11.17 0 0 79
Sziasztok!
Én is túl vagyok rajta. Varratszedés csütörtökön volt, műtét 2 héttel előtte. Fájdalom mindösszesen az injekció volt, onnan kezdve semmi. Aztán két hétig viszketés, változó intenzitással. Kifejezetten jó volt kontrollra járni, amikor a tapaszt cserélték, tapaszlehúzás, fertőtlenítés, újabb tapasz - a procedúra egy kis vakargatás. Viszonylag nagy a vágás, a ragya is elég nagy volt, de teljesen diszkrét helyen van. Műtét közben a doktor egyéni fanyar humorával csevegett velem én meg csak koncentráltam, hogy ne nevessek, mert ha rázkódik a hasam, még elvéti az öltést! Szövettan negatív. Szóval minden a legnagyobb rendben.
Halogatók, induljatok mielőbb dokihoz!
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.15 0 0 78
Sziasztok!

Online!
Drukkolok decemberre!!!

Tölgy!
Az a baj, hogy nem tudom, van-e olyan kép, amin látszik közelről az ex-anyajegyem...

MuTeR

Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 77
A Látásjavitó szemmütet topikban olvastam, hogy van, akinek nagyon hajlamos a böre a csunya gyógyulásra. Ott van egy oldal valahol az ilyenekröl, de nagyon durva képekkel!
Előzmény: tölgy (74)
Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 76
A lényeg lemaradt:

http://www.fuersonnegegenkrebs.de/seiten/mumale.htm

Előzmény: Joana (75)
Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 75
Nem tudom, hogy ilyesmire gondolsz-e. Bár ez az oladl németül van, de a képekre helyezve a kurzort, megjelenik, hogy ártalmatlan anyajegy-e (muttermal) vagy melanoma.

Nekem is szedtek le a hátamról és a hajam alól kis bigyuszkát, de azok nem anyajegyek, hanem ilyen kis 3 dimenziósok voltak, ami kiemelkedik a bör felszinéböl. Elötte érzéstelenitö injekciót adtak, egyáltalán nem volt vészes. Csak büdös, ahogy égették le, mint amikor a disznót pörkölik :-) A helye teljesen normálisan begyógyult.

Előzmény: tölgy (74)
tölgy Creative Commons License 2003.11.11 0 0 74
sziasztok!

durva ötletem van, de lehet hasznos is!!
még nem találtam olyan oldalt ahol a veszélyes tipusu kinövéseket anyajegyeket szemölcsöket (nem veszélyeseket is!!) összegyüjtve LÁthatnánk!!

az már hab lenne a tortán ha a topikra betévedne szakértő is, és mondana egy nyugi, áááááááá dehogy, nem kell parázni feleslegesen----- vagy egy most azonnal jelentkezz dokinál megjegyzést.

jó, tudom, ingyen nem vevő senki a segítő időtöltésre itt a neten, de heti (najó kétheti)fél óra elég lenne a nagy tolongásban ami itt van!:-)

ja a nagy ötletem:
le fotózni az anyajegyeket, szemölcsöket-közeli képként és valami nagyságlejzőt mellé tenni (pl gyufaszálat) szóval ez egy ötlet, az eltávolitandók igy emléknek megmaradnak, és tanulhatunk is belőlük , az utókor!!
mert a szövettant utólag még hozzáadjuk és teljesen jó képeskönyv lehetne tanulmányoszhatóan.

na feldobtam.
ha tetszik a kivitelezést szerntem mindenki meg tudja csinálni (némi családtagi segitséggel)

leeht szemétkosárba dobni is az ötletet, felvetés akkor sem volt hiábavaló.
:-)

üdv:tölgy

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.11 0 0 73
nos, bár a topic behalt, én azért bejelentkeztem a Kékgolyóba, december 3-ra adtak időpontot... azért majd megirom, mi volt hogy volt.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.28 0 0 72
halihó!

segitsetek nekem egy kicsit.
sajnos nekem a dekoltázsomon van egy anyajegy, kiskorom óta, velem együtt nőtt és pár ember nagyon megijesztett, hogy azonnal menjek el megnézetni, mert igencsak veszélyesnek látszik.
szóval olvasgattam itt pár cimet (a "nyakas" kiesik rögtön), vajon sima bőrgyógyászatra menjek el vagy egy ilyen magánklinikára (ahol a bátyám meg anyum szimpla virusos szemölcseit szedték le) vagy merrefelé?

dalia, én is be vagyok parázva, de attól még jobban, hogy bajom is lehet tőle, lévén mellközeli a dolog és közelről elég durván néz ki...

:(

előre is köszi!

2i

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 70
Bocs, a félig befejezett hsz-t a fiam küldte el... :-)
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 69
Kiszedték a varratot!!!!! Nagyon szép a seb, megnézhettem, de még pár napig le lesz ragasztva.

Hú szegény kisfad! Jól megszenvedhet ezzel a betegséggel!

Figyusz, de a fiadnak nem a lábán van az anyajegy? Mert az "én dokinénim" fej-, nyaksebész, tehát csak olyan műtéteket vállal!

MuTeR

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 68
Kiszedték a varratot!!!!! Nagyon szép a seb, megnézhettem, de még pár napig le lesz ragasztva.

Hú szegény kisfad!

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.25 0 0 66
Méghogy bátor! :-)) Ügyes sem én voltam, hanem a dokinéni :-)) Remélem :-)
Holnapután varratszedés!!!
Nem tudom, lehet-e kérni orvost, szerintem mondhatod, mikor odamész, hogy Te ehhez és ehhez a dokihoz jöttél.
Jobbulást a kisfiadnak!!!!!!!! Szegény, hogy viseli? Hány éves?
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.17 0 0 64
Szia!

Én nem lestem még meg a sebet, nem azért,mert nem merem, hanem mert tényleg csúnyán gyógyulnak alapból a sebeim és inkább nem hívom ki magam ellen a sorsot :-) Meg a ragacs alatt van 2 másik ragacs, ami arra jó, hogy a sebet összetartsa, hogy a varratok ne húzódjanak minden fejmozdulattal, így esélytelen megnéznem a művet :-))
Nekem egy varrat van, tovafutó, ha jól tudom, így hívják. Ez kívülről egyáltalán nem látszik, csak a végén a csomózás, így a helye sem fog látszani.
25000, az tényleg nem kevés pénz, de a lényeg, hogy megérte, remélem, azért én sem leszek csalódott a végén! :-)

MuTeR

Előzmény: Tullia (63)
Tullia Creative Commons License 2003.10.15 0 0 63
Szia!
Most olvastam csak a történeted. Hogy sikerült a műtét, meg merted már kuksizni? (Nekem egy hétbe tellt, mire rászántam magam.) Hány öltéses? Hol volt a rondaság?
Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak: 25-30.000 rupkóba került. Nagyon szépen gyógyult nekem, bár amikor még nem halványult el a sebhely, egy vörös hatlábú pókra emlékeztető képződmény leledzett az államon.(a varrat helye azért kicsit groteszkül hat.)
Én befizettem egy lézeres utókezelésre is, amely a frissen keletkezett vörhenyes hajszálerek szétroncsolására szolgált.Jobban fájt, mint maga a műtét, egy ideig azt hittem, hogy csak rontott a sebhely helyzetén, de hosszútávon ez is igen eredményesnek bizonyult.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.14 0 0 62
Szia!
Mennyire borsos?
MuTeR
Előzmény: Tullia (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!