Keresés

Részletes keresés

HujHujHajrá Creative Commons License 2002.10.24 0 0 100
"lekenyerezhetik a szellemileg-lelkileg lezüllesztett embereket egy egy választás erejéig,"
Nincs annak méltósága, aki a másét nem tiszteli.
Az elmúlt négy év züllesztett?
Előzmény: Brezovics Atanász (94)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 99
Ő olyanoktól vár tiszteletet, akik szerint meg kellene békülni az ÁVHs verőlegényekkel. Meg akik szerint ugyanazt a kitüntetést kellene adni az 56-ban önként karhatalmistának jelentkezőnek, mint az 56-os forradalmárnak.
Az ő dolga.
Előzmény: zebrina (93)
zebrina Creative Commons License 2002.10.24 0 0 98
Én még nem hallottam mástól, nekem feltűnt. De emelje fel a kezét, akinek nem volt riasztó/visszatetsző az a pár füttyögő, ordítozó, magából kikelt ember a temetőben!
Előzmény: domotorp (95)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 97
"Milyen gyilkosokkal Te szerencsétlen?"

Ejnye no, kedves lerr, hát így beszél egy mérsékelt baloldali? Nahát.

Hogy milyen gyilkosok? Inkább nem sorolom itt azokat a válogatott kínzási módszereket, amiket az ÁVH alkalmazott, mert még hangulatkeltéssel vádolnának a mérsékelt baloldaliak. Menj el inkább szépen a Terror Házába (már Medgyessy is elment oda, szóval talán nem szentségtörés egy baloldalinak sem), és néz meg magad. És közben gondolj arra, hogy ezzel mind-mind meg kellen békélni. Aki ilyesmit mond, annak semmi keresnivalója a 301-es parcellában.

A megbocsátás nem jelent felejtést. Ha valakinek megbocsátanak, az nem jelent automatikusan tiszta lapot. Tiszta lap csak a szuperliberálisok képzeletében létezik, és ott is csak abban az esetben, amikor éppen nekik bocsát meg valaki.

Az lenne szerinted a keresztényi, ha a keresztény minden bűnösnek megbocsátana. Mellesleg ha már itt tartunk, meggörbült egyetlen ÁVHs verőlegénynek is a haja szála a rendszerváltás óta? Vagy úgy gondolod, hogy milyen jó dolog ez a kereszténység, addig rugdoshatjuk őket, ameddig csak akarjuk, elvégre úgyis mindig mindent megbocsátanak?
Tudod lerr, szerintem úgy helyes, hogy szemet szemért, fogat fogért. Vagy tudod mit, bocsássunk meg szemet, fogat. Na de nem tartod pofátlanságnak azt követelni , hogy vörös szőnyeget szemért, kézcsókot fogért, hm?

" Te vagy a keresztény-konzervatív....."

Na akkor most Neked van igazad, vagy az origo tesztnek? Ez utóbbi szerint liberális (!) baloldali vagyok. :-)

Előzmény: lerr (79)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 96
Legyen így. A topic eredeti kérdéséről mi a véleményed?
Előzmény: Brezovics Atanász (94)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 95
Ez a "fekete egyen-sípokkal" szöveg nagyon bejön nektek. Hidd el , ez volt a cél, hogy minden második ember ezt fújja. Meg hogy ez előre szervezett akció volt.... Mit gondolsz, akik odamentek koszorúzni, nem tudták előre, hogy ez lesz??dehogynem!
Előzmény: zebrina (93)
Brezovics Atanász Creative Commons License 2002.10.24 0 0 94
Érdekes volt látni, hogy tegnap az Andrássy úton volt cégem egykori MSZMP pártvezetőségének egy nagyrésze ott volt. Engem egyáltalán nem zavart ez, mert ez a része az akkori pártvezetőségnek akkor sem tett semmi rosszat velünk. Persze nem voltak az emlékező menetben azok, akiről már akkor is tudtuk, hogy véresszájú, valódi bolsik, ők közül csak kettőt láttam, amint az MSZP nevében szörnyűlködtek a tömeg láttán a járda szélén borzongva.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy az az egykori 800 ezer párttag és családja már régen semmi közösséget sem vállal ezekkel a mostani mszpsekkel és szdsz-esekkel. Az egykori mszp tagság nem mond semmit. Annál többet az, hogy ki volt a nomenklítúra felső vezetésének tagja, besúgó, szt-tiszt, vagy ügynök, vérbíró, szadista rendőr pribék, stb. Ezeket az akkor elkövetett bűneik miatti félelem, vagy rokoni kapcsolat tartja még ma is az mszp-szdsz akolban és ettől teljesen szalonképtelen ez a két párt.
90 előtt megszállt ország voltunk, a tevékenyen élni, érvényesülni akaró szakemberek nagy része kénytelen volt -jóval az 56 utáni megtorlást követően- beállni a sorba, ha egyáltalán élni akart, vagy éppen segíteni azokon, akiket a rendszer üldözött.
90 után viszont, aki még mindig a vörös nótát fújja, mentegeti a 40 év alatt elkövetett disznóságokat, (például: akinek nem tetszik a Terror háza elnevezés), aki csak meggyőződés nélkül, cikuszi produkcióként koszorúz az 56-os mártírok sírjánál, aki szeretné ha elfelejtenénk piszkos multját, azok igérhetnek bármit, lekenyerezhetik a szellemileg-lelkileg lezüllesztett embereket egy egy választás erejéig, de nincs jövőjük. "Sorstalanok".
Előzmény: Narancstalan (72)
zebrina Creative Commons License 2002.10.24 0 0 93
Szvsz Mécs a maga számára nem vár tiszteletet senkitől, főleg nem az olyanoktól, akik fekete egyen-sípokkal a szájukban tisztelegnek 56 előtt...
Előzmény: Timótea (88)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 92
Alapjában véve, az, hogy ki volt pártag , ki nem , az lényegtelen. nem tudom elképzelni, hogy édesanyám, aki szintén párttag volt (a nagyapámmal egyetemben), irányította volna a dolgok "rendjét", menetét.Sem az a másik 800.000.
Ők csak beálltak a sorba, mert sokesetben illett beállni. De nem vették komolyan. szóval őt soha nem fogja ezért gyalázni senki. De többiek, akik irányítottak...
Előzmény: eztEgyed (91)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 91
OK. Bár a topic nem erről szól. Sose zavarjon senkit.

Szerinted helyénvaló az, hogy az áldozatok SÍRJÁNÁL koszorúzzanak azok, akik szerint meg kellene békülni a gyilkosokkal?

Gondolom ezt nem így akartad írni, mer ez így Orbán Viktorra is igaz.
Nem Horn ne koszorúzzon, annak ellenére se, hogy egyszer már bocsánatot kért. De a többiek? Hány évesek voltak? 10? Mert párttagok voltak? Mint még 800.000 Magyarországon? Nehéz. Nem akarok állástfoglalni se pro se kontra.

+ Én nem aláztam meg soha. Temetőben különösen nem.

Előzmény: Timótea (86)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 90
Ez így van, de látod a többség csak addig jut el hogy már megint gyalázkodtak, és hogy a temetőben...
Előzmény: Timótea (88)
dekóder Creative Commons License 2002.10.24 0 0 89
Jól látod, az az első/i sor. Amit több követ. Sok kicsi provokáció, amit nem a megfelelő válasz követett. Botrány viszont csak ez utóbbiból kerekedett.
Előzmény: eztEgyed (74)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 88
56-osnak 56-os De ha úgy dönt, hogy erkölcsi támogatást nyújt ahhoz, hogy az egykori bajtársait megalázzák, akkor ne várjon tiszteletet azoktól, akik tisztelettel emlékeznek a forradalmárokra.
Előzmény: eztEgyed (78)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 87
Hát szerintem ez a topic most már a legkevésbé szól arról, aminek indult. De egyébként igazad van.
Előzmény: zebrina (83)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 86
"Hol a francban írtam, hogy a baloldal szent?"

EztEgyedem, édes kiscicám, eszem a kis szíved csücskét! Nem írtad, hogy a baloldal szent. De úgy véded, mintha az lenne. Még akkor is, amikor látod, hogy nincs igazuk. Látod, hogy provokálnak. Mégis azon lovagolsz, hogy hogy reagáltak, akiknek megalázták a szeretteit.

Még egyszer kérdezem: szerinted helyénvaló az, hogy az áldozatok SÍRJÁNÁL koszorúzzanak azok, akik szerint meg kellene békülni a gyilkosokkal?

Mécs Imréval kapcsolatban már leírtam a véleményemet.

De még egyszer. Megaláztátok már a múlt rendszer áldozatait minden lehetséges formában. Miért kell MÉG A TEMETŐBEN IS?????

Előzmény: eztEgyed (71)
neménvagyok Creative Commons License 2002.10.24 0 0 85
hát igen, te meg azt nem érted, hogy a gáz nem ez, hanem az, hogy az utódpárt képviselöi bünbánó arcal szónokolnak

lelked rajta :)

mindenkinek megvan a szempontja, mondjuk szerintem a francia udvari etikett szabályainak alkalmazásánál (123-as paragrafus: "temetöben, részben szüleid gyilkosait tömörítö mozgalom jogutódjának - az adott mozgalom uralma alatt részben haszonélvezö - tagjait kifütyölni nem úriemberhez méltó dolog, és még bekoszolódik töle a glaszékesztyüd is") talán fontosabb az a sérelem, ami az embereket érte 56-ban, most erröl van szó, és az ilyesmi nem illemtanóra, csakúgy, mint a körömletépés nem volt az

és nem állítom, hogy minden 19 éves miépes nyikhajnak kifejezetten joga van füttyögni, de azért nem kéne mindent aktuálpolitikai hözöngéssé degradálni
mert akkor remek hasonlatokat lehetne felhozni, és abból aztán úgyse jön ki semmi konstruktív

szóval kéne abbahagyni az 56-osok fikázását, és a szocik azért ne imádják már annyira ezt a nyüves ELLENFORRADALMAT, nézzék inkább csendes távolságtartással, szvsz (ha már a francia udvari etikettröl beszélünk :)...

Előzmény: eztEgyed (80)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 84
Ja. Nekem csak ezzel volt bajom.
Előzmény: zebrina (83)
zebrina Creative Commons License 2002.10.24 0 0 83
Te tévedsz.
Ez a topik pontosan arról szól, hogy hol ill. hol ne.
Előzmény: domotorp (76)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 82
"Akik az előző négy évben kormányoztak, azok közül is sokan ott voltak, ahol, csak ők nem vállalták."
-Tiszta sor.Nekik sem lenne ott helyük.

"Kedveli? Te minek képzeled a politikát? Randevú hegyeknek?"
-Ez is ok, rosszúl fogalmaztam....Szóval nem határolódik el.

Az illetékes válaszára: Rosszul álltak a dolgokhoz, mert nem kellett volna hagyni, ahogy akik akkor tisztséget vállaltak, most is megtehessék, és lehet sokan érintettek voltak, de nem ők irtányítottak..

Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 81
Ha teszem azt lenne egy közismert történész, aki ott tenne alá az 1848-as forradalom emlékének, ahol csak lehet és ott védené az akkori Habsburgokat, ahol csak lehet, és ez a történész ezek után március 15-én beszédet óhajtana mondani a forradalom nagyszerűségéről, valószínűleg ugyanúgy kifütyülnék. Pedig elég kevesen élnek már, akik személyesen vettek részt abból a forradalomban.
Előzmény: Narancstalan (65)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 80
Igen ide jutok vissza. Mert ha politikával tudját igazolni azt, hogy emberek idáig süllyedjenek, akkor az gáz. Nagy gáz.
Előzmény: domotorp (76)
lerr Creative Commons License 2002.10.24 0 0 79
Milyen gyilkosokkal Te szerencsétlen?
Hol vannak azok a gyilkosok?
A mai MSZP-ben nincs. Legalábbis az ismertek között. Ők már túl fiatalok.....

Egyébként meg a példában említett dolog nem európai lenne, hanem keresztény, de mindegy, hisz Te vagy a keresztény-konzervatív.....

Előzmény: Timótea (67)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 78
Tehát ettől már nem 56-os. az 56-os.
Előzmény: Timótea (73)
Narancstalan Creative Commons License 2002.10.24 0 0 77
Izé, nem mind dőlt :)
domotorp Creative Commons License 2002.10.24 0 0 76
Hát neked sem érdemes semmit írni, mert csak odáig bírsz eljutni, hogy "CSAK NE A TEMETŐBE!!!!!"
Itt már rég nem arról szól a dolog. Ezt már lezártuk.
Olvasddddd már el , mit írt neked Timótea!!!
És gondolkodj egy kicsit, emészgesd magadban!
És utánna válaszolj, mert nem a lényegre válaszoltás , és csak ködösítesz.
Előzmény: eztEgyed (71)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 75
NE A TEMETŐBEN. Mit nem értetek ezen?
Előzmény: neménvagyok (68)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 74
Az első sort.
Előzmény: dekóder (69)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 73
Mécs Imre ebben az évben segített teljes káoszt teremteni az ügynökmúlttal kapcsolatban.
Előzmény: eztEgyed (54)
Narancstalan Creative Commons License 2002.10.24 0 0 72
Akik most kormányoznak, azok 89 előtt is ott voltak, ahol.
Akik az előző négy évben kormányoztak, azok közül is sokan ott voltak, ahol, csak ők nem vállalták.

Olyan rendszert szolgáltak, amely elnyomta az ellenállót, azt akinek más véleménye volt (pl 56)
ld. előző

Mécs Imre 56-os hős - aki ki tudja miért - kedveli azokat, akiket az 1-es 2-es pontban leírtam.

Kedveli? Te minek képzeled a politikát? Randevú hegyeknek? Most akkor Ovi kedvelte Torgyit vagy nem?

A legilletékesebb válasza mindenesetre itt van:

komcsika (14) válasz erre | adatok | e-mail
2002-08-28 21:56:20
Mecs ur! Hogy erzi magat mostan hogy a nemzetarulo kommunistak leszarmazottjaival egyutt van egy partban? Az elodeik kuldtek magat es a tarsait a bortonbe meg az akasztofara.

Amikor a kerekasztal tárgyalásokon kemény és határozott álláspontot képviseltünk azzal kapcsolatban, hogy teljes rendszerváltásra van szükség és teljesen szabad választásokat kell tartani. Akkor ezt nem volt könnyű keresztülvinni, de sikerült és az utolsó pártállami kormány elősegítette a rendszerváltást és meghozta azokat a törvényeket, amelyeket mi dolgoztunk ki és így lehetővé váltak a szabad választások. Közösen kiáltottuk ki október 23-án a harmadik köztársaságot, a demokratikus jogállamot. Ezt követően demokrataként nekem is elkellett fogadnom a választások eredményét. A társadalmat nem lehet leváltani. Többmillió ember volt érintett az egykori MSZMP-ben. Nem lehet őket kizárni a demokratikus életből. Nem lehet azt mondani, hogy egyik oldalon vannak a rossz kommunisták és leszármazottaik, a másik oldalon vannak a jó kommunisták és leszármazottaik. Mindenkit saját érdemei szerint kell megítélni. Emlékezzünk csak Illyés Gyula híres mondására: nem az az érdekes ecsém, hogy honnan jössz, hanem, hogy hová mész. Minden jóakaratú emberrel együtt tudok működni.

Igen van pár bunkó állat.
Na látod, ebben egyetértünk :)

Előzmény: domotorp (64)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 71
Hol a francban írtam, hogy a bal oldal szent? Olyat olvasol, amit olvasni akarsz. Nem pedig amit írtam.

Ha nem vetted észre nem csak az MSZP fütyültétek ki, hamen MÉCS IMRÉT is. Ha ezt nem vetted észre, nagy gáz van.

De mégegyszer tiltakozzatok ahol akartok, temető elött, a parlament előtt, székház előtt.

DE NE A TEMETŐBEN!!!!!!!!!

Előzmény: Timótea (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!