Valami szövetburjánzásos valami volt, az orvos azt mondta a lehető legjobb fajta "daganat" tipus,teljesen jóindulatú, bármilyen áttét esélye 0% és az újbóli kialakulása is. Annyit mondott,h ezerből egyszer visszanőhet a műtét helyén, de erre is olyan kicsi az esély ennél a tipusnál,hogy ez is mondhatni nyugodtan, hogy 0%.
A sebe szép.
Dennisel pedig közben megjártuk Miskolcot, csak nehogy unatkozzunk már....szép tájak vannak errefelé, de nem kocsiból és az állatkórházból....
Nem tudták megröntgenezni,mert annyira ugrált és úgy felspanolta magát, hogy nem lehetett leszedálni olyan állapotában.
Fél óráig vizsgálgatta a doki, nem tudott pontosat mondani a röntgen hiányában. Ha lefelé nyomta a fejét akkor jelzett fájdalmat, ha felfelé akkor meg nem. Neurológiai eltérést nem talált, kvázi nem volt sérvre utaló jel, de ez ettől még nem kizárt.
Valami van a nyakával az tuti. Kapott szurit, ettől most jól van, de kíméljük, nincs ugrálás meg ilyenek. Ma hívtam a dokit, elmondtam hogy van, azt mondta, hogy mindenképp szedálásban kell majd a röntgent megcsinálni, csak amikor ott voltunk a légkondis műtőbe nem tudtuk bevinni, hogy lehűtsék,mert ott 11-től már műtétek vannak és olyankor úm. nincs rendelés. A műtő meg már elő volt készítve.
A doki szerint nem lehet nagy a baj,ha megint panaszos lesz akkor vissza kell vinni és jönnek a vizsgálatok. Délután kell vinnünk,mert akkor van lehetőség a lehűtésre, sajnos nagyon felhergelik magukat a kocsiban :(( Mind a kettő ilyen.
Nagyon alaposan megvizsgálta mindenét, hát most várunk, kap még gyógyszert és meglátjuk mi sül ki belőle.
Sajna a nyakával van valami, délutánra azt vettük észre,hogy ha hozzáérünk elkezd remegni a nyaka, meg csak úgy feküdt le, hogy a feje alatt legyen valami.
Persze megint jött az rögtön,hogy "nyaki sérve van", de a fizikális vizsgálat ezt egyenlőre nem igazolta,mert ez akkor az első lábaira is kihatással lenne, de jelenleg nincs.
Nyomkodta neki a doki és egy ponton ahol épp megnyomta, na ott látszott,hogy fájt neki, az is lehet valami becsípődés vagy valami izom izé.
Kapott két szurit, adni kell neki gyógyszert és meglátjuk.
Hát nem tudom mi van, de ránk jár a rúd.....már teljesen elfáradtunk, nem jönne jókor,ha Dennisel is utazgatni kellene,mert ezt a sok dolgot már se anyagilag, se idegileg,se fizikálisan nem bírjuk.
Persze nem üthetem fejbe őket egy kalapáccsal, de ez most így egyszerre kicsit sok.Egyik idegbajból ki se jövünk, esünk a másikba.
Detti mondjuk már jól van, a sebe szép, eszik rendesen.
Nekünk most kijut a jóból, de aki megátkozott ott rohadjon meg,ahol van!
Ma Dennis műtött gerince beállt....szóval "jó a buli". Tiszta rehab részleg lettünk. Semmi extra nem történt, a teganpi séta után,mikor feljött már fura volt, nem tudott felugrani az ágyra. Mára meg szegény csak cicahátasan járkál, meg remeg.
Az alapvető vizsgálatokat már elvégeztem rajta, amiket már min. 6szor láttam a rendelőkben szakorvosoktól. A lábai hátul erősek, megtartja, "csak" úgy be van feszülve az egész kutya, meg sehogy nem jó neki feküdni.
Ilyen állapotban még kocsiba se ültethetjük, mivel a boxban össze-vissza rángatná magát, de megoldjuk a dokit.
Ja és a gratis élmény: a doki megint megütötte a kutyát!!!!!!
Egyszer még régebben vett tőle vért és mivel ott bénázott, olyan volt az asztal,mint egy mészárszék, a kutya jó hogy elkezdett már rángatózni és véletlen a tű megszúrta a dokit és fejbe vágta akkor Dettit. Ma mellkasát ütötte meg kicsit, mikor hisztizett.
Egerben meg kb. a Detti tűvel a hasában tök nyugodtan feküdt, amikor szívták le neki, pedig a doki még az asztaltól is elment egy tálért. Valahogy ott Dennis is sokkal nyugodtabb, szerintem ha nyugodtan nyúl hozzá az orvos, azt a kutya megérzi, ha idegesen vagy beparázva,akkor a kutya is ideges.
Aki ismer tudja nem vagyok egy türelmes ember ilyen dolgokban...,de hát sebaj, jön még kutyára dér! Most túl fáradt és kimerült voltam ahhoz, hogy balhézzak, de eljön majd mindennek az ideje.
Ma voltunk a varratot kiszedetni, csak ide vittük a helyi dokihoz, de simán kijöttem úgy,hogy meg se kérdeztem "mivel tartozok".A 9000ft után....mit akar.
Kíváncsiságból rákérdeztem erre a váladéozásra, na ő szerinte ez nem normális dolog, azt ajánlotta, hogy a kutya hüvelyét kamillával meg betadinnal öblögessük át, meg elmagyarázta, hogy miként is van ez az ivartalanítás.
Hát nem tudom....nekem 2 orvos azt mondta normális,ha jön ez a váladék, itt osztin is azt mondta, meg egy ismerősöm is,akivel beszéltem.
Ami tény,hogy hétfőn lesz egy hete,h észre vettük, hogy így váladékozik, de csak elmúlik lassan.
Amúgy semmi baja, egyre hisztisebb, tegnap már megmorgott,mert át akartam vinni az alvós "szobájába", eszik-iszik rendesen és ma rohadt hisztis volt a dokinál....alig akart megmaradni hanyatt.
Sajna egy kicsit a varrat ott,ahol olyan csúnya volt a hasa, benőtt a bőre alá, kicsit nehezebben jött ki, de úgy hisztizett, hogy 2szer lilult el a nyelve. Pedig várni sem kellett,mert nem volt senki, gyorsan meg lett volna az egész, de ráhisztizett.
Ma végre tudtam beszélni azzal a dokival,aki műtötte. Nem tudom merre jár, de az alig rendel ott.
A szövettan nem jött meg, jövőhéten kell érdeklődni.
Mondtam neki,hogy vissza is mentünk mert váladék gyülemlett fel és stb. Gyorsba elmondtam neki mindent, mondtam,hogy most jól van,már megeszi a rendes száraz tápot és nem válogat.
Azt mondta a doktor bácsi,hogy szuper kutya, hogy ilyen jól van. Hát jó ,hogy az. :))
Tegnap már meg akart harapni játékból, de nem játszottunk,mert még a hasára vigyázunk, nincs ugrálás.
2 napja eléggé kinyílt a csipája, nem fekszik annyit, de most eléggé rám ragadt. Nálam van a legtöbbet, korábban meg alig feküdt itt velem. Tegnap annyi puszit adott,mint eddig szerintem soha, ő nem egy puszis fajta, nem úgy,mint Dennis. Ha simogatjuk nem húzódik el, kvázi nem csinál úgy,hogy csak akkor szeressük,amikor neki kedve van.
Hanyatt már nagyon tud feküdni, ha valami van egyből dobja magát, de már nem kell jegelni a sebét, kicsit kenjük még krémmel, de a duzzanat is minimális már.
Ha áll oldalről azért elég furi,hogy nincs cicije.....talán,ha kinő a szőr lesz feltűnő, összességében bánja a fene már, csak legyen negatív a szövettan és éljen még vagy 4-5 évet akár.
Ja, láttam a múltkor 16 éves francia bulldogot a neten, 16 évesen halt meg. Nem semmi!
Közben már felhívtam egy ismimet, ő is mondta ez a váladékozós dolgot.Neki is lány kutyáját ivartalanították.
Ő is mondta,hogy ha nagyon vérezne vagy tiszta piros vér jön belőle, akkor kell vinni dokihoz, de akkor is az a baj,h egy belső varrat szétmegy.
A héten kell vinni varratszedésre, mondta a doki, h ezt a váladékot megnézik azért,ha nem múlik el a biztonság kedvéért.
A legközelebbi épkézláb klinika úgyis Eger lenne, ahová szaladni kéne vele, 1 óra mire odaérünk kocsival is. Jó sok hegyen-völgyön kell menni, az ember füle állandóan bedugul olyan szerpentinek vannak, főleg Szilvás felé. Szarvaskőnél sem lehet gyorsan menni,mert kanyargós hegyi utak vannak.
Dömpike no para, nálunk is mikor Hófehért ivartalanitották ott tisztult ki a váladék a hasüregből a cicis féle ciszta sebe mütét helye ürült, és mikor megszárad ilyen világossabb barna lesz a folt, ugye? akkor van gond, ha szép piros vér ürül akkor futnod kell vele bármi vel is az első klinikára, nálunk a kankutyának kötötték el rosszul egyik véreret és baromi sok vért vesztett éjjel egykor a dohányasztalaomon mutotte egy doki meg mi meg voltunk az asszisztensei ,de végén nem lett semmi baj.
nálam több mint egy hétig tartott ez a váladékozás, és neki is akkor volt, ha nem mozgott, de ha eszik -iszik a kedélye jó és légyszi a lázát mérjed ha nem lázas semmi baj.
mikor viszed varrattszedésre?
lázát mérjed és ha esetleg kedve romlik akkor viszont hivjad vagy beszéld meg vele ha valami gond van akkor hadd hivjad fel gondolom ezt lebeszélted vele,
de nem lesz gond, nyugi,
irjál,hogy mi van, mert én is izgulok már a kis Dettikéért.
Na ma megint ment a telefon Egerbe,mert ma vettük észre, hogy Detti hüvelyéből jön vmi....olyan pirosas-barnás izé.
Nem olyan szine,mint amikor tüzel a kutya és az állaga sem, nem folyik neki, inkább törölgetni kell. Akkor ha mondjuk sokat fekszik és felkel.
A Ricsi doki még pont bent volt, elmontam ezt neki, kérdezte hogy van a kutya, mondom jól, eszik-iszik, nem levert vagy ilyesmi.
De kérdem honnan ez a váladék,ha "kipakolták"?
Azt mondta lehet,hogy a hüvelyen keresztül tisztul az ivartalanítás helye, de az elmondottak alapján nem kell beparázni és szaladni vele vissza.
Viszont a héten ha visszük varratszedésre és addigra nem múlik, akkor meg kell nézni.
A sebe már szépen gyógyul, a lyukon nem is váladékozik.
Én nem tudom,hogy ez természetes-e ,hogy ivartalanítás után így ürül ki a kutya, jó lenne, ha valaki írni,akinek esetleg lány kutyáját ivartalanították.
Bár,ha azt mondta a doki, hogy meg kell nézni,akkor lehet nem természetes.....én már kivagyok.Mire a sebe gyógyulna, jön ez.
Már nem tudom hányszor jártam meg Egert az elmúlt másfél hétben, az tuti,hogy a héten már nem tudok vele menni, a kocsit is meg kell nézetni, valami van a fékkel.
Viszont egy dolog nagyon zavar: a múltkor is a Ricsi doki meg most ez is úgy fogalmaz, amikor beszél ,hogy "egy ilyen daganat eltávolítása után...."
Ez nagyon bántja a fülem,mivel egyrészt nem ők műtötték a kutyát,másrészt még a szövettan sincs meg, ma majdnem rászóltam a dokira,hogy fogalmazzon már másképp, HA netán még mennünk kéne és ezt fogják mondani, szólni fogok.
Ne kategorizálják már be rákosnak a kutyát, amikor a doki,aki műtötte már a vizsgálatnál azt mondta, hogy ciszta, aki ért hozzá kb. 80%-ban ezeket jól meg tudja saccolni.
Majd akkor beszéljünk daganatról, ha meglesz a szövettan és nem lesz jó az eredmény.
A változatosság kedvéért ma megint Egerben voltunk.
Szívtak le neki a hasából váladékot, most másik doki volt bent, ő azt mondta nem szívogatná, ha nem muszáj, azt mondta fel fog szívódni.
Abban az esetben kell leszívni, ha netán nagyon felduzzadna neki, de nem duzzadt fel jobban,mint a múltkor és most nem is volt benne neki annyi.
Ugyanaz a savó volt,mint a múltkor.
Most ez is mást mondott,mint a Ricsi doki, de lehet igaza van, mert, ha csak szívogatják még több termelődik. (azért még jövőhéten fel fogom őket hívni, sajna,aki műtötte az alig rendel, jó lenne vele beszélni)
Begennyesedni nem tud ez a váladék, direkt rákérdeztem, amiatt, hogy ha nem lesz neki lesszívva, mondta a doki, hogy nem tud,mivel oda nem jut be semmi kórokozó.
Képzeljétek épp akkor értünk oda,amikor hoztak ki egy kislány francit, láttam,hogy be van kötve a hasa, oda is mentem a két csajszihoz megkérdezni mi baja, hátha egy cipőben járunk.7 éves a kutyi, de nagyon ősz a feje, Dettinek meg épp van néhány ősz szőrszála, a múltkor is azt hitték fiatalabb,mikor mondtuk, hogy már 8 éves.
Na szegény kis bullesznak durva méhgyulladása van, ki akarták ivartalanítani, mivel ugye így lehet a leggyorsabban orvosolni ezt a betegséget, de szegényt nem tudták,mert a méhe össze van nőve a húgyhólyagjával meg a beleivel. Nem tudom melyik doki akarta műteni, de azt mondták a gazdái, hogy nem tudták ivartalanítani és a doki is mondta,hogy ilyet még nem látott. Elég durva, pedig ott Egerben aztán már van minden.
Szegényt most szurival kezelik meg infúzióval, be is volt kötve a bibis lába, sajna nem kérdeztem meg a gazdáinak a nevét, csak a kutyáét....csak lenne rá valami megoldás. (vagy nem)
A jegelés a gyulladt sebre jó, ezt Egerben is ajánlották, csak napi egyszer jegelünk a sebek mellett. Na meg a lábán lévő duzzanatot kellett,de az már ugye lement.
Kap joghurtot, erre a széklet dologra figyelnünk, már túl vagyunk ugye csészáron, Dennis sérvműtétén, na meg a gerincműtétek ;)
Délután megyek szállító boxért, sajna jobban meg van duzzadva a hasa, de tökre felhúzom magam, hogy itt van a rendelő tőlünk kb. 150 méterre, gyalog 5-6 perc és az a gyökér orvos csak anyagilag bírt bennünket lehúzni, soha többet nem visszük hozzá, olyan béna, hogy szerintem a váladékot se tudná leszívni.
Dennisnek is egyszer adott oltást, rá pár napra tályog lett a nyakán és még azt mondta "megszúrta vmi a kutya nyakát", könyörgöm hol???
Pont ott, ahová szúrta a szurit? Érdekes.
Nem bír csak nyakba adni szurit, már egyszer én mondtam neki, hogy az izomba adja már, mert csupa görcs a kutya nyaka, erre azt mondta, de hát az fájni fog....jajjj, de nagy dolog. Nekem is fájt, amikor B6-ot meg algopirynt szúrtak be, levegőt se kaptam egy pillanatra, de itt vagy,élek.
Egyszerűen nem tudja beadni.
Dettinek most speciel Egerben az oldalába adták a két szurit.
Én az itteni orvost komolyan eltultanám mindentől, csak oltást adhatna és kész. 0 szakmai gyakorlata van, nekem ne mindig a tankönyvet mondja fel, amikor ott vagyunk, nem az érdekel, ráadásul a felét nem értem, legalább emberi nyelven magyarázna.
Brrr....valami észbontó ez az állapot, pedig van bőven kutya-macskatartó ember és ilyen állatorvos jut ránk, ekkora körzetre, mert azért Ózd és vonzáskörzete nem épp kicsi....
na alakul szépen mindig nyomd ki a trutyit nagyon ügyesen tetted, és szépen kifog ürülni, jegelést minek csináljátok?
ha már nem büdi az jó jel szerintem de figyelj oda mit adsz enni neki ne kelljen erölködnie mikor dolgát végzi mert mégis csak egy komoly hasi mütéten esett át, én kb. amig be nem gyógyult csak lájtos kaját kapott Hófehérkém, nekem doki mondta,hogy vigyázzni kell mert könnyen az erölködéstől kiszakadhat a hasfal.
lefotozom délután az Osztin nyakát aztán megmondjátok ti láttok gyógyulást, vagy nem , nekem már nem tünik fel semmi sajnos,
Ma beszéltem a Ricsi dokival, de várunk,mert ahol a cső volt neki, ott nem akar gyógyulni a lyuk és azon jön ki az a véres váladék,amit leszívott neki.
Ma az esti kezelésnél megnyomtam óvatosan azt a részt, ahonnan szívott le és a lyukon jött is ki egyből a trutyi. Szerintem így óvatosan meg fogom neki nyomkodni és így is ürül neki,meglátjuk.
Ma is nagyon hagyta magát kezelni, ha meglátja a jeget már kidülled a szeme, tudja,hogy mi jön és olyan szépen tűri, horkol meg hörög végig, nem ugrál, nagyon ügyes.
Ma evett töltött káposztát is.
A képen a sebe van, ez már szépnek mondható, szóval ne borzadjatok el. Ott a két vágás közt látszik az a csúnya rész, na az akar nehezen gyógyulni, már nem büdös, onnan esett le egy undorító elhalt szövet, tegnap még ott volt, erre mondta a Ricsi doki,hogy az le fog esni és nem lesz neki büdös.
A maradék szöveteket meg mindig eltávolítom neki, beleragad a szőrébe és az is be tud büdösödni.Tiszta mini elsősegély cucc van itthon, főleg amikor kezeljük a sebét, én szoktam kezelni pontosabban.
jaj istenem mikorra tisztul ki? jó jó gondolom nem egy -két nap de azért már a mütét óta elég sok idő telt el, még szerencse,hogy nem cirkuszol, és nem olyan,hogy nem hagyja,
probálgasd, tudom nem könnyű de hát ha este sikerül megcsipned, és vissza tudod vinni, gondolom nem könnyű az utazgatás se de meg fogja érni, mert ha helyi nem olyan amilyen akkor nem kellene bemenetek,
itt is van kétféle állatorvos, egyik aki csak a haszonállotokhoz ért, és kutyához lila fingja sincs bár felismeri a diagnozist csak éppen kezelni nem tudja,
és van a klinikai állatorvos oda tudod vinni, a kutyát, macskát, madarat, és minden kisállatot,
elsőre én is az első fajtához estem be, most majd 30. km-re kell mennem a másik dokihoz de ugy voltam vele, hogy ennyit megér, hogy jól legyen.
tényleg Bubi nagyon helyre jött és tartja is nem esik vissza.
de jó,hogy irtál ti nektek nagyon szép a nyakatok, gratula hozzá,
én nekem 2 éve a Catan Dog,S van a nyakukban és nagyon bevállt sem kullancs, sem bolha, semmi parazita nem támadja be ez egy ilyen mágneses valami kis biléta, nagyon jó, megéri az árát, én kalapgumival tettem a nyakukba
néz utána és vegyél megéri, én is rettegek a kullancstól itt is van rengeteg bár nem tudom ,hogy a sok eső ami itt van az jó nekik, vagy beledöglenek ennyi vizes helyen lenni, remélem az utobbi variácio jön be.
Bubi böre elég jol néz ki,volt màr csunyàbb is.
Dettivel a helyzet vàltozatlan,hivtam ma a dokit, vissza kell vinni.Ez a sok utazgatàs sem egyszerü.
A sebe vàladékozik és még büdi.Van ahol elkezdett gyógyulni,ott középen vacakol,
na meg megint vàladék van benne.
Mi is bejelentkezünk. Olvasom a fórumot, de az írás valahogy mindig elmaradt.
Először is Dettinek és Osztinnak jobbulást, szorítok, hogy minden rendben legyen!
Nálunk semmi különös nincs szerencsére, kicsit megint rakoncátlankodik a Bubi bőre, de semmi vészes, a dokibácsi egyelőre csak vitamin bombát, meg helyi kezelést írt neki.
Hétfőn volt egy kullancsos kalandunk, az állából kellett kiszedni. Ráadásul nem is fekete volt, hanem világosbarna, így nem is tűnt fel, nagyjából 2 napig benne lehetett (akkor voltunk olyan helyen, ahol összeszedhette), mire észrevettem.
Mondanom se kell, hogy be volt Frontline-ozva.
Szóval volt ijedelem. A kullancsot persze nagy okosan kidobtuk, pedig ha megtartjuk, akkor meg tudták volna nézni, hogy fertőzött volt-e, így a doki biztos, ami biztos alapon adott neki babesiosis ellen oltást.
Szerencsére nincs semmi baja, remélem nem is lesz. Azért figyelgetni kell a lyme-kór miatt is.
Hoztam két képet a törpéről.
Hogyan aludjunk az összes lábunkat magunk alá gyűrve:
A gallérját jól viseli, abban aludt, de muszáj is,mert amúgy piszkálja magát.
Sajna úgy látom a hasában megint váladék van, de a lábáról teljesen lement az a csúnya nagy duzzanat.
A sebe még bűzös és váladékodzik, de jól le kell neki törölgetni, hogy szárazon legyen, ahogy halnak el a szövetek és esnek le és bele ragadnak a szőrébe, ez is büdi, így ma levágtam ollóval a szőrét.
Van ahol gyógyul, de van egy rész,ami nagyon ocsmány.
Nagyon kitanult lett, ha már tudja,hogy megyek tisztítani a sebét hanyatt is dobja magát, tartja, hogy hol kell neki kezelni. Ma el is aludt közben, úgy horkolt,mint a medve.Jegeltük is,azt is átaludta.
Hívnám a doki, hogy mi legyen, menjünk-e vissza vagy sem vagy az a kis váladék már nem gond, csak nem veszik fel a telefont.
Amúgy jól van, nem lázas, járkál, szegény Dennis kicsit meg van tőle ijedve a gallér miatt.
nem baj most azt adjál neki amit kiván, ,egyem meg kis szivét,
itt ma kivételesen nem esik az esőőőőőőőőőőőőőőőőő
és tegnap sikeresen el letettem a kullancsmedáljukat valahova mert kikeféltem őket és ha agyon ütnek sem jut eszembe hogy hova, bár a drága uram azt mondja nem is látta de van egy érzésem Ő a hunyó mert tudom ,hogy a kisasztalra tettem az ujságokra aztán lehet, hogy válogatta, és véletlen kidobta és ugye mondanom sem kell tegnap volt a napja ,hogy egyból felvitte a szemetest, máskor egy-két napot itt várat magára
nem tudom,hogy fogom potolni igy hirtelen, de junius elején megyünk haza akkor megprobálok otthon venni.
utána mikor visszaigazol akkor a kutya forumra kattins ott is regizni kell és utána betudsz lépni, én sokat szoktam ott olvasgatni,
nekem is a bulldog mentók is nagyon sok jó ötletet adtak végül ők voltak azok akik megmondták,hogy sajnos nagyon valószinű,hogy félre kezelték Osztit aztán lehet,hogy emiatt nem is lesz jobb.