Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2002.09.12 0 0 88
Már írtam! Van ilyen is olyan is, de a mozgásuk(változásuk) szerinte következetes, és lassú!
Előzmény: PETYUS (87)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.12 0 0 87
És vajon állandó helyen vannak ezek az érzékelt furcsaságok, vagy elmásznak lassanként?
Előzmény: JFEry (86)
JFEry Creative Commons License 2002.09.12 0 0 86
Igen!

És mint tudjuk, a hitet erősen befolyásolja a ráfordított érték! Tehát ha drágább kavicsot, kristályt, vagy spirál vonalat rakunk oda akkor még meg is fordulhat a dolog hatása!
Szóval én is butaságnak tarom a dolgot, de a hit csodákra képes! Viszont az ismerősöm sem köti az érzetét a földsugárzásokhoz, de mint többször is mondta, nem kapott jobb választ! Én elhiszem neki, hogy valamit érez! De nem tudni mit!
A kísérletezéstől való félelmét is elfogadom, bár ismerve magamat, ha hasonló helyzetben lennék, már rég megműtöttem volna a nyakam, csak úgy kíváncsiságból!:-)

Lehet, hogy valamiféle ufo-szondát rejtettek az idegenek a nyakába, és annak az üzemzavara miatt érzi a dolgot! És most tudtán kívül ő is E.T.-kém!
Vagy csak egy megjelölt kísérleti egyed?
Vagy technős'béka....
Vagy mi.

Biztos, hogy nem a feltűnősködésért teszi, mert akkor nagydobra verné, bár lehet, hogy csak az én nagy pofámat pont erre használja!

Vagy Gobbihilda!
JF

Előzmény: Silan (85)
Silan Creative Commons License 2002.09.12 0 0 85
Allitolagosan a Hartmann-vonalak masfel meterenkent vannak, es 20 centi szelesek. A Curry-vonalak 4 meterenkent vannak es 40 centi szelesek.

Ugy latszik, az ismerosod egy harmadik fajta vonalat fedezett fel. Hja, van meg felfedeznivalo :)

Nehany egyeb erdekesseg: A Curry- es Hartmann-vonalaknak allitolag "negativ polaritasuk" van, ami valoszinuleg nem az elektrosztatikara utal, hanem arra, hogy karosak az emberi szervezetre. A vonalakbol jovo sugarzas a Fold melyebol jon, sok kilometer kozeten halad at gyengitetlenul, de az agy ala helyezett papirlappal, melyre egy csigavonalat rajzoltunk, konnyen learnyekolhato. De egy szikladarabbal is el lehet teriteni a vonalakat, persze nem mindegy, hogy ember tette-e oda a sziklat, vagy magatol kerult oda. Ha ember tette oda, akkor pozitivva, vagyis jotekony hatasuva valik a sugarzas.

Satobbi satobbi. Aki nem hiszi, jarjon utana!

Előzmény: JFEry (84)
JFEry Creative Commons License 2002.09.12 0 0 84
Hehe! (79)
Ezt én is mondtam neki, de kijavított, és mondta, hogy másként van!
Először is nem "feszülést" érez, csak jobb híján így mondja. Ha nem figyel rá, észre sem veszi! Ha gyorsan megy, vagy járművel halad, akkor, ha figyeli sem érzi, tehát időigényes a dolog kialakulása. És mint már hivatkozva megjegyeztem: nem biztos, hogy a Hartmant érzi, mert nem szabályos a rács, a szögei változnak, de vannak 5-ös és 3-as vonali találkozások is. A vonalak kb. 15-18 méterenként vannak! A szélességük olyan egy embernyi szélességű széles (JF: valószínű, hogy vékonyabb csak a "detektor" nem képes a vastagságukat pontosan észlelni) Így együtt tud vele élni, csak inkább érdekes, mint zavaró. Ha zavarná, szerintem (amennyire érzékeny ember) már kifutott volna a világból!

Szóval ne egy rángatózó fejű, epilepsziás ütemben vonagló gyalogost képzeljetek el, bevásárló szatyorral. Viszonylag "normális", és az élete is az.:-*)
Amennyire tudtam, kifaggattam,… ismerhetnél már! Elefánt a porcelán boltban!

JF

Előzmény: Silan (79)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 83
Nem hiszem, hogy ilyen szinten belegondoltak a dologba. Szerintem a laposfold-megkozelitesbol indultak ki ezeknek a haloknak a definialasakor.
Előzmény: PETYUS (82)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.11 0 0 82
Ezexerint nem konzisztens a szakirodalom, tehát nem lehet egyszerre minden részét elhinni.
Ha elhisszük azt, hogy ezek a vonalak a meridiánokkal konstans szöget zárnak be, az azt jelenti, hogy ezek a vonalak loxodromák, vagyis az egész hálózat olyan, mintha a meridián-buzogányt egy kicsit megtekertük volna torziósan.
Aki gömbfelületre helyezett négyzethálóról beszél, az nyílván nem komoly ember, de pl, mercator vetületben könnyen kinézhet négyzethálónak, de persze ahhoz is kevés, ha pl. csak a meridiánokkal 10 fokot bezáró vonalak vannak, hiszen az erre merőleges vonalak is kellenek a négyzethálóhoz.
Függetlenül attól, hogy ezt az egészet elhiszem-e avagy sem, engem nagyon zavar, ha valaki arra is képtelen, hogy egy önellentmondás-mentes feltevést megfogalmazzon, és csodálkozik, ha nem értik meg.
Nem az itt megszólaltakra értem elsősorban, hanem az általad említett "szakirodalomra".
Előzmény: Silan (81)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 81
Igen.
Előzmény: PETYUS (80)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.11 0 0 80
Mondta valaki hogy konstans a távolságuk? Vagy az is a "szakirodalomban" van?
Előzmény: Silan (78)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 79
Azer eleg szar lehet az ismerosodnek, megy az utcan, es 8 meterenkent megfeszul a nyaka.
Előzmény: JFEry (44)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 78
(Ugyanis az eszak-deli irannyal bezart szog folyamatosan valtozni fog, ahogy mozgunk a foldgombon. Pl. a Hartmann-vonalak csak akkor zarhatnanak be mindenhol 10 fokos szoget az eszak-deli irannyal, ha eszak fele haladva szepen folcsavarodnanak a foldgombre. Akkor viszont a tavolsaguk nem maradhat konstans, az eszkimok egy folytonos Hartmann-terben elnenek.)
Előzmény: Silan (77)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 77
Igy valahogy:

Raadasul olyanokat is mondanak, hogy a Curry-vonalak 45 fokos szoget zarnak be az eszak-deli irannyal, a Hartmann-vonalak meg 10 fokosat. Namost ilyen halot nem lehet a foldgombre illeszteni, ugyhogy az elemi geometria szabalyainak ellentmond ez az elkepzeles.

Előzmény: PETYUS (76)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.11 0 0 76
Ja, az más. Azt nem olvastam.
Előzmény: Silan (75)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 75
A "szakirodalom" szerint negyzethalo.
Előzmény: PETYUS (74)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.11 0 0 74
Nem találom, ki emlegetett négyzethálót?
Előzmény: Silan (73)
Silan Creative Commons License 2002.09.11 0 0 73
Egy gomb felszinere nem lehet negyzethalot illeszteni, ugyhogy mar csak ezert is baromsag a Hartmann-halo.
Előzmény: Törölt nick (70)
V.László Creative Commons License 2002.09.11 0 0 72
Kösz holden, ugyan továbbra sem találok semmi érdemlegeset a drótjaimmal, de oly mértékben hitelesen írod le az általad tapasztaltakat, hogy elfogadom az állításaidat.
Nade, ha ilyen Hartman vonalak több független észleléssel tényleg ilyen prímán kimutathatóak, az az létük objektív módon bizonyítható, akkor az a tudomány számára mérhető, vizsgálható. Ez esetben nem lehet helye kételynek, ha akarom van, ha akarom nincs típusú hozzáállásnak. Sajnos azonban amikről hallottam független tesztmérésekről, egytől egyig ellentmondtak egymás eredményeinek. Ettől függetlenül nagyon érdekes a téma, és ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, ne adj isten bármi tudományos magyarázata, azt nagyon szívesen olvasom.
Előzmény: Törölt nick (63)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.09.11 0 0 71
"Persze a rezgés milyensége továbbra is kérdéses. A legjobb az lenne, ha sikerülne valamilyen műszert konstruálni, amivel szintén ki lehetne mutatni a sávok jelenlétét, ezzel sokkal objektívabb lehetne a mérés, nem lennénk a mérő személy szubjektív érzeteire, képességeire utalva. "
Az akusztikai rezonanciák kimutatása nem különösebben nehéz. Kell hozzá egy változtatható frekvenciájú generátor, hangszóró, kisméretű és hosszú pálcára szerelt mikrofon, és valami, amivel a mikrofon jelét rögzíted és kiértékeled, célszerűen egy PC, hangkártyával és megfelelő programokkal felszerelve.

"Megmondom őszintén a javaslataid közül nekem a légáramlat eszembe sem jutott, pedig ez könnyen megmagyarázná a függőleges irányt. Ezzel csak az a gond, hogy valaminek a padlószinten kell előidéznie a fölfelé áramlást."
Nincs semmilyen probléma. A légáramlatokat zárt(!) helyen legtöbbször a padló és a fölsőbb régiók közötti hőmérsékleti különbség hajtja. (Abszolút zavarmentes esetben, és ha a szobában nincs semmi, akkor általában fölfelé és lefelé áramló cellák alakulnak ki, ideális esetben nagyjából hatszöges elrendezésben. Ilyen áramlásokat óvatosan és egyenletesen melegített vízzel is lehet vizsgálni.)

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 70
Kedves DcsabaS_!

Én a fókuszáltság miatt valami lézerszerű elrendezésre gondoltam. Mondjuk két, a felszínnel párhuzamos felület, ami a közte keletkező állóhullámokat csak erre a felületre merőlegesen engedi ki, akárcsak a lézer. Persze a rezgés milyensége továbbra is kérdéses. A legjobb az lenne, ha sikerülne valamilyen műszert konstruálni, amivel szintén ki lehetne mutatni a sávok jelenlétét, ezzel sokkal objektívabb lehetne a mérés, nem lennénk a mérő személy szubjektív érzeteire, képességeire utalva.

Megmondom őszintén a javaslataid közül nekem a légáramlat eszembe sem jutott, pedig ez könnyen megmagyarázná a függőleges irányt. Ezzel csak az a gond, hogy valaminek a padlószinten kell előidéznie a fölfelé áramlást. A hang esetében az áthatoló képesség lehet a probléma, az infrahang gondolom elhajlik, az ultrahang pedig nem tudom mekkora rétegeken tudna átjutni.

Gondolkodtam a Hartmann vonalakon is, valamikor azt olvastam róluk, hogy egészen szabályos hálót alkotnak az egész Föld felületén. Ezzel is jó lenne foglalkozni, hogy hogyan lehet az, hogy kontinensvándorlás, lemeztektonika, földrengések, vulkánkitörések, egy ilyen meglehetősen aktív földfelszín mellett megmaradhat egy ennyire szabályos geometriai szerkezet. Valami, ami minden változás mellett abszolútnak tűnik.

Előzmény: DcsabaS_ (66)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.11 0 0 69
Így már OK, de ezt le kellett írni, különben bárki azt hihette volna, hogy nem olvasol, csak írsz.
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 68
Kedves Petyus!

A (10)-beli ötleteidet olvastam, de azt hittem az eddigi hozzászólásaimból érthető, miért zárom ki az elektromos vezetékeket, mint magyarázatot. Szerintem ezek a vezetékek körkörösen, minden irányban sugároznak, ilyen mértékű fókuszáltságot nem hiszem, hogy tudnának produkálni. Az általam érzett jel pedig igen határozottan kitüntette a függőleges irányt. Ha a sáv mellett mentem, akár csak 10 cm-rel, már nem tudtam detektálni semmit. És a sáv keresztezésekor is szinte négyszögjel-szerűen jelentkezett a jel. A sáv fölött intenzív, mellette semmi.
A másik érvem az elektromos vezetékek ellen az, hogy ebben az irodában 8 számítógép működik, egy rakás elosztóval, nyomtatóval, Ethernet hálózat köti össze a gépeket, minden asztalon telefon, egyszóval elektronikus eszközökkel zsúfolt a szoba. Emellett hatalmas radiátorok az ablak alatt, fűtéscsövek a falon, még mosdó is van idebent, hogy a vízvezeték csövek se maradjanak ki. Ennyi zaj forrás mellett is határozottan detektáltam azt a sávot.

Előzmény: PETYUS (65)
JFEry Creative Commons License 2002.09.10 0 0 67
Az ismerősöm rövid történetét, most az engedélyével közzé teszem:

Egyszer fiatal korában, véletlenül üvegmunka közben a munkadarab szétrepedt, és az apró szilánkokat lenyelte. A csomót kiköpött belőlük, de sokáig úgy érezte, van valami a torkában! El is ment az orvosokhoz, de ők semmilyen módszerrel sem találtak semmit. Megnyugodott és az érzete el is múlt. Jó néhány évre rá felfigyelt, hogy az akkori jelenséghez hasonlót érez. Megint elment az orvosokhoz, de azok sem zárványt, sem sebet nem találtak. Egy ideig még aggódott, hogy nem rák-e, de aztán megnyugodott. Ám az érzet továbbra is ott volt, és rájött, hogy csak bizonyos helyeken érzi.
Egy baráti társaságban, ahol előkerült ez a radiesztézia téma kör a lakás tulaja mondta, hogy a lakásban itt, és itt vannak Hartmann vonalak és az ő anyósa (72éves) pont benne fekszik a keresztezésben és a lába sokat fáj, de ha fordítva fekszik a feje fájdul meg.
Az ismerősöm odament és megint érezte a nyakában ezt a valamit, és ezt mondta is a többieknek. Volt a ki lehülyézte, és volt a ki csoda-embernek nézte. Ebből hamar elege lett, de most már figyelte a helyeket, ahol érzi. A megfigyelése szerint nem esett mindig mindenhol ugyan oda az érzet megjelenése, de mintha a helyek változása folyamatos lett volna. Nem biztos benne, hogy valóban a Hartmann izéket érzi, mert nem stimmelnek az érzése és a hallottak közti tapasztalatok. Ráadásul, pl. ha meg van fázva, akkor nem is érzi.

Hát ennyi.

Megértem az ódzkodását. Megköszöntem neki, hogy ezt is elmondta, és megengedte, hogy feltegyen ide nektek.

JF

Előzmény: JFEry (64)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.09.10 0 0 66
"A kérdés továbbra is az, mi lehet az a fizikai hatás, ami ilyen mértékben fókuszálható. Ez a valami kb 10 méteren követhető volt, még a velünk szomszédos irodában is, és mindenütt kb, 20-30 centi szélességben."

(21):
"a helyi HŐMÉRSÉKLET, a PÁRATARTALOM, a LÉGÁRAMLATOK, a TALAJREZGÉSEK, az AKUSZTIKAI REZONANCIÁK, a FÉNYVISZONYOK, stb."

A fény és az akusztikai rezonanciák esetében triviláis a fókuszálhatóság. A légáramlatok esetére szintén könnyen belátható. Ha kimondottan azt keressük, hogy mi okozhat térben viszonylag hosszú és keskeny "hatást", akkor eszünkbe juthat egy hosszúkás REPEDÉSBŐL előszivárgó ILLAT (esetleg gyenge légáramlat), vagy a felszín alatt megbújó ELEKTROMOS VEZETÉK (elektromos, mágneses és hő hatás), esetleg VÍZVEZETÉK (elektromos, mágneses, hő és hang hatás), vagy a mechanikai rezgéseket különösen jó hatásfokkal továbbító GERENDA szerűség (megváltoztatja a hullámok terjedési sebességét, amplitúdóját, a maximumok elhelyezkedését, lábunk alatt a talaj behajlását), felszín alatti VAS IDOMOK (vasbeton részeként, elektromos, magnetosztatikus és mechanikai hatás), stb.

Az előbbiek közül a következő hatások relatíve egyszerű eszközökkel érzékenyen kimutathatók:
- 50 Hz-es hálózati vezetékek az általuk kisugárzott zavaró tér alapján.
- 50 Hz-es hálózati vezetékek, vízvezeték csövek, vasbeton elemek és egyéb fém alkatrészek a fémkeresőknél megszokott (elektromágneses) módszerekkel.
- Akusztikus rezonanciák a levegőben, illetve a falak (és tárgyak) felületén.
- A levegő elektromos vezetőképessége (páratartalmának és ionizációs fokának függvénye).

A fényviszonyok alakulását a látható tartományban magunk is látjuk, de infravörös és ultraibolya fényben való tájékozódáshoz már speciálisabb eszköz kellene. A hőmérséklet helyi alakulását szintén csak lassacskán lehet megállapítani. A légáramlatok kimutatásához pl. füstöléshez folyamodhatunk, de egy egész helyiségre vonatkozóan ez elég problémás lehet. A résekből előszivárgó illatok mérése még nehezebb.

PETYUS Creative Commons License 2002.09.10 0 0 65
>A kérdés továbbra is az, mi lehet az a fizikai hatás, ...

A (10) beli ötleteimet kizártad már? Vagy nem tartod őket épkézláb ötleteknek? Vagy csak nem akarsz velük foglalkozni? Vagy nem is olvastad?

JFEry Creative Commons License 2002.09.10 0 0 64
Az ismerősömmel beszélgettem!
Elmondott egy két dolgot az érzetéről, de köszönettel elutasította a kísérleti nyusziságot.

Lehet, én is ezt tettem volna.
bocs a lekesedésemért!

JF

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.10 0 0 63
Kedves Hozzászólók!

Néhány tévhitet szeretnék eloszlatni.

Azt én is tudom, hogy nem a pálca és nem az inga ami érzékel, az csak a mutató. Erre egy egyszerű kísérletet magam végeztem el. Az inga ugyanis a tenyér felett tartva egyik irányba köröz, ha alatta megfordítod a tenyered, az inga a másik irányba kezd el körözni, Ha nem az ujjaimmal fogom az ingát, hanem felkötöm mondjuk egy ajtó kilincsre, semmilyen mozgás nem jelentkezik. Úgyhogy én is tisztában vagyok vele, hogy nem valami gigantikus mágneses vagy elektromos tér mozgatja az ingát, vagy a pálcát, hanem a kezem apró rezgései. De ez semmit nem von le annak érdekességéből, hogy az inga például a tenyerem felett mindig egy irányba köröz, a kézhát fölött pedig másik irányba, a bal kezemen pedig fordítva, ott a tenyér fölött köröz abban az irányban, mint a másik kézhát fölött. Úgyhogy, akárhogyan is a kéz rezgései az igazi ok, de el kell ismerni, hogy van benne valamilyen szisztéma.

V. Lászlónak csak azt tudom üzenni, hogy nem kell semmilyen csőbe tenni a kisebb szárat, csak lazán tartani kell. A két hosszabb szárnak vízszintesen kell állni, egymással párhuzamosan. Természetesen járás közben az a jó ha a pálca nem billeg a járás ütemére, ez nekem könnyen ment, csak azt tudom mondani, próbálgatni kell. Amikor a pálca jelez, az úgyis egyértelmű és összetéveszthetetlen, ilyenkor ugyanis a két pálca egymás felé fordul, és teljesen szembe áll egymással, mégpedig eléggé határozottan és meglepő erősséggel. A próbához legjobb egy olyan ismerőst megkérni, aki már talált a pálcával "valamit". El kell vele menni arra a helyre, ahol sikeres jelzést lehet detektálni, és meg kell rá kérni, hogy semmilyen módon ne utaljon rá, hogy hol találta azt a "valamit". Ha ezután a detektálás sikeres, az eléggé meggyőző élmény. A biztonság kedvéért esetleg érdemes előre írásba foglalni, hogy hol kellene jelzést kapni, az utólagos viták így elkerülhetők.
Szándékosan írtam most "valamit" vízér helyett, mert úgy látom ez nem egyértelmű. Én abban a hiszemben voltam, hogy a vízér az oka a földsugárzásnak, és ezt lehet kimutatni a pálcával. De a hozzászólásokból azt látom, hogy lehet, hogy Hartmann vonalakat és csomót találtunk, mert tényleg É-D, K-NY irányú a két vonal. Emiatt tettem odébb az íróasztalomat, és a számítógépet is a másik oldalra kellett áthelyezni. Mielőtt bárki ostobasággal vádolna, elismétlem, én inkább hiszek az elme megbetegítő (és persze gyógyító) erejében, mint a földsugárzás tényleges káros voltában. De mivel magam mértem ki azt a "valamit", így a tudat, hogy "valami" van alattam a földben, pszichésen lehet káros hatású. Ezt védtem ki azzal, hogy áthelyeztem az asztalt.

A továbbiakban jó lenne a fontos kérdésekre és elsősorban konkrétumokra koncentrálni. Jó lenne túllépni azon, hogy egymást ostobasággal, tudatlansággal, miegyébbel vádoljuk. Nyugodtan elhihetetitek nekem, hogy elegendő természettudományos képzést kaptam Debrecenben a KLTE-n, és azt is elhihetitek, hogy tapasztaltam mindazt, amiről írtam. A kérdés továbbra is az, mi lehet az a fizikai hatás, ami ilyen mértékben fókuszálható. Ez a valami kb 10 méteren követhető volt, még a velünk szomszédos irodában is, és mindenütt kb, 20-30 centi szélességben.

JFEry Creative Commons License 2002.09.09 0 0 62
NA!

A szkeptikusság tartalmazhatja a szkeptikusság elutasítását is!

Beszélek vele. Meg mutatom, mibe akarom belerángatni.
Este megírom a fejleményeket.

JF

Előzmény: Lur (61)
Lur Creative Commons License 2002.09.09 0 0 61
OKE JF

Kiserletezzünk!! Eddig is hülyeségnek tartották, akkor ha nem sikerül a kisérlet nem sokat vesztünk. Ha igen akkor az nyerhetjük hagy a szkeptikusok elgondolkonak azon, hogy van egy olyan jelenség amit nem lehet +magyarázni.

Hol a francban találunk igazi vízeret? Hogyan rendezzük meg a kisérletet, hogy az elég "laboratoriumi" legyen?
Apropó a ismerősöd budapesti?
Ismerősöt érzi a hartman vonalakat?
A szkeptikusok közül kivállalja, hogy a kisérletet felügyeli?

Előzmény: JFEry (57)
JFEry Creative Commons License 2002.09.09 0 0 60
SP. :különben
Előzmény: JFEry (59)
JFEry Creative Commons License 2002.09.09 0 0 59
hihihi!

Ez konjunktúra!

Kihasználni! Szigorúan!
Külömben már az is para, ha nincs semmi para!

JF

Előzmény: V.László (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!