Keresés

Részletes keresés

Varga Béláné Creative Commons License 2009.08.06 0 0 114
Az RTL TV a vitiligo betegségről forgatott egy műsort, Michael J. halálával kapcsolatban, aki szintén vitis volt, da a magyar sajtó folyamatosan azzal vádolta, h azért fehéritette magát, mert nem akart sötét bőrű lenni..Ennek kapcsán készült a megemlékezés, h legalább halákla után kiderüljön előttünk is az igazság..A műsort itt lehet megnézni:

http://www.rtlbulvar.hu/video/65076

Vágó lappal beteszed a címsorba, és le enterezed..
Varga Béláné Creative Commons License 2009.07.12 0 0 113
http://209.85.129.132/search?q=cache:onwAvCBqfsYJ:www.medical-tribune.hu/action.php%3Faction%3Dpdf%26pid%3D8%26sid%3D439%26aid%3D6312+vitiligo+treatment&cd=9&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a

Összefoglaló a bőr pigment zavarairól..A címsorba vágólappal kell betenni, és leenterezni..
Varga Béláné Creative Commons License 2009.07.02 0 0 112
EMBER volt, akit nem ismertünk, mert ideológiai okokból nem ismerhettük meg:

http://www.youtube.com/watch?v=lQ6b7kHGsSg
tud Creative Commons License 2009.06.11 0 0 110

Tudja valaki hol lehet kapni a kubai méhlepénykivonatot? Mi a gyógyszer neve?

Állítólag egy hatásos szer.

Nekem először  30 évvel ezelőtt kezdődött a betegség, kaptam rá gyógyszert a bőrklinikán. kb fél évig szedtem, de nem történt változás, inkább egyre több lett a fehér foltjaim száma. majd terhesség miatt abba kellett hagyjam a gyógyszer szedését  és mire megszületett a gyerek teljesen elmúlt spontán minden foltom. Most pár hónapja újra kezdődött. A bőrgyógyász nem sok jóval kecsegtet.Az egykor kapott gyógyszer ma már nem is létezik ,de szerintem a gyógyuláshoz nem volt köze akkor sem.

A sárgarépát, sütőtököt, sárgadinnyét gyakran és szívesen fogyasztom, szerintem jobb, mint bármilyen kivonat

Varga Béláné Creative Commons License 2009.06.01 0 0 109
Vitiligo

A bőr foltos festékhiányában (vitiligóban) a melanociták hiánya miatt sima felszínű, fehér foltok jönnek létre a bőrön. Az elváltozás oka ismeretlen, de elképzelhető, hogy az egyén immunrendszerének melanociták elleni támadásáról van szó. A vitiligó családi halmozódást mutat, és gyakran társul más betegségekhez is. A vitiligóban szenvedő emberek majdnem egyharmadánál pajzsmirigy betegség van jelen, de a két betegség közötti összefüggés nem tisztázott. Cukorbetegségben szenvedőkben, Addison-kórban, anémia perniciózában is valamivel nagyobb a vitiligó kialakulásának a valószínűsége. Létrejöhet sérülés, vagy a bőr leégése után is. Ugyan a betegség nem jelent orvosilag problémát, viszont jelentős lelki stresszt okozhat. A vitiligó a betegek egy részében egy-két éles határú folt formájában jelentkezik, másoknál pedig nagy testfelületet borít be. Az elváltozás a sötét bőrűeken a legfeltűnőbb. Gyakran érintett terület az arc, a könyök, a térd, a kezek, a lábak és a nemi szervek. A pigmenthiányos területek rendkívül hajlamosak a leégésre. A beteg bőrterületen a haj (szőr) is fehér, mivel a szőrtüszők melanocitái is hiányoznak. A haj korai őszülése még akkor is előfordulhat, ha az alatta elhelyezkedő bőr nem érintett

MÁS FORRÁSBÓL, EGY KICSIT MÁSKÉPPEN:


A vitiligo szerzett, körülírt pigment hiányt jelent a bőrben.

Többnyire fiatal felnőtteknél kezdődik, nők gyakrabban betegszenek meg.

Az esetek kb. 30%-a családon belül halmozódik.

Genetikai háttere igazolt.

Multifaktoriális vagy poligénes (több gén együttes hatása szükséges) kórkép, ezért néha nemzedékeket is kihagyhat.

Megjelenésében fontos szerepet játszhatnak a szervezet letokolt, gennyes betegségei, az ún. gócok.

A bőrben körülírt területeken a festéktermelő sejtek (ún. melanocyták) pigment termelése károsodik, pigment hiányos foltok keletkeznek.

A folyamat sokszor lassan halad előre, spontán visszafejlődést nagyon ritkán látunk.

Gyakran kimutathatók a betegségben ún. autoantitestek (a szervezet saját anyagai ellen termelt ellenanyagok).

Autoimmun betegségekben a vitiligo lényegesen gyakrabban fordul elő.

A vitiligo lehet:

- lokalizált: ekkor általában a hajas fejbőrön, arcon, kézen ill. nemi szerveken és azok környezetében észlelhetők a tünetek.

- generalizált: ekkor számos kisebb-nagyobb folt látható a legkülönbözőbb bőrterületeken.

- vitiligo universale: alig látható normálisan pigmentált terület.

A pigment hiányos, jellegzetes fehér foltok nemcsak esztétikailag zavarnak, az érzékeny, védtelen területek fokozottan érzékenyek napfényre, akár enyhe napfényhatásra is komoly gyulladás, napégés alakulhat ki.

Ez néha a betegség terjedését is provokálhatja, ezért legfontosabb kezelés a vitiligo esetén a fényvédők használata (SPF 50+, melyből létezik színezett, a zavaró foltokat teljesen elfedő változat is: lsd. PHOTODERM)

A kezelésben végleges megoldást adó eljárás jelenleg nem létezik, de intenzív kutatások folynak ebben az irányban, és az erdmények "kézzel fogható" távolságban vannak..

Az úgynevezett fotokemoterápia (PUVA kezelés) repigmentációt eredményezhet, az esetek egy részében azonban a kozmetikai eredmény a tagolt pigmentáció miatt az eredetinél rosszabb is lehet. Ez főleg akkor fordul elő, ha az érintett bőrterület nincs előkészítve (kondicionálva) a fénykezelésre, és a fénykezelés napozásból áll, ahol a fény különböző összetevői meghatározatlan mennyiségben jutnak el az érintett területekre..Senkinek nem javasolt ez a "módszer"..

Helyileg hormonhatású készítmények (szteroid kenőcsök) eredményesek lehetnek, de ez -szerintem-csak akkor jöhet számításba, ha ezek a szteroidok az alapbetegség (ún. társult betegség) gyógyítására szolgálnak..

Bőrgyógyászati praxisunkban a repigmentációt (a festék újraképződését) elősegítő kenőccsel (Vitix) - sok esetekben - eredményt értünk el, de ebben közre játszhatott az ún. pszichés hatás is, ami fokozottan jelen van a vitiligónál..Ezért (is) szokott sok esetben spontán repigmentáció is előfordulni..
Mellesleg: 50 ml 10.500 fT-ÉS 9.700 Ft közötti áron kapható, naponta 2X kell használni, és ajánlatos mellette lámpázni is..


Személy szerint ismerek több személyt, aki használta a VITIX-et: (ezt 6 hónapig ajánlatos használni)..Volt, aki az anyagiak miatt csak 1 hónapig alkalmazta: semmi eredmény; volt aki 6 hónapig használt, és kezdődött a bőr barnulása, de nem ott, ahol kellett volna, magyarul: MÁJFOLTOS lett..Ettől még lehet, h van, akinek használ, és pénze is van ennek a kísérletnek az elvégzésére..A hatóanyaga elsősorban sárga dinnye kivonat, ami sok béta karotint(is) tartalmaz..Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, tablettában is kapható, sokat tartalmaz belőle a sárgarépa (ha elég piros), sütőtök, stb. Ez csökkenti a vitis foltok, és a normál bőrszín közötti árnyalatot, és némiképpen véd is a napfény károsító hatása ellen, és az "A" vitamin előanyaga, amire a szervezetnek nagy szüksége van..
Varga Béláné Creative Commons License 2009.06.01 0 0 108
Erről ezt írnak net-en (nyers fordítás):

A vitiligo gyógyítása folyamat 100% természetes / gyógynövény.
We have made vitiligo cure tablets with the following herbal ingredients: Tettünk vitiligo gyógyítása tabletta a következő növényi összetevőket:

Melia Azedarach Melia Azedarach
Cuminum Cyminum Cuminum Cyminum
Fumeria Parviflora Fumeria parviflora
Melia Azadirachta Melia Azadirachta
Lawsomia Alba Lawsomia Alba
Piper Nigrum Piper nigrum
Rosa Damascena Rosa Damascena
Satalum Album Satalum Album
Tephrosa Parpura Tephrosa Parpura
Terminalia Chebula Terminalia Chebula
Baluhinia Veriegata Baluhinia Veriegata
Cassia Abus Kasszia Abus
Berberis Aristata Berberis Aristata
Echinop (spp) Echinop (SPP)
Cordiandrum Satinum Cordiandrum Satinum
Indications: Javallat:
These tablets are effective in skin eruption, Rashes, Pimples, Prickles, Boils, Ringworm, Absces, Scabies, Psoriasis and specially in vitiligo. Ezek a tabletta hatásos kiütések bőr, kiütések, pattanások, Prickles, kelések, sömör, Absces, rüh, psoriasis és a kifejezetten a vitiligo.
Dosage: Adagolás:
2 tablets thrice a day. 2 tabletta naponta háromszor.
www.superherbalcare.com www.superherbalcare.comÉn olvastam a hozzászólásokat is, erről nem akarok véleményt mondani, illetve idézni..
Előzmény: sbryta (107)
Varga Béláné Creative Commons License 2009.05.25 0 0 106
A "lipovitan", ami a másik Fórumban napirendi téma (ami állítólag gyógyítja a vitiligót), nem más, mint szárított élesztő..Ez, illetve ennek előállítása (is) szerepel a Magyar Gyógyszerkönyvben (PhHg V)..A lényege, hogy az élesztőt inaktiváljuk, ezzel megszüntetve a puffasztó hatását,és víztartalmától megfosztva megnő az eltarthatósága is..Ennek persze ára van: 2 óráig kell 100 C fokon tartani, miközben a vitaminok nagyobbik része lebomlik..Akár tablettákká préseljük, akár így fogyasztjuk, mindenképpen azonos a Szlovákiában reklámozott LIPOVITAN-nal..Egyesek azt hiszik, hogy ha valami szrepel a Gyógyszerkönyvben, az gyógyszer is..Persze ez nem így van..Ez nem gyógyszer, hanem egy termék, ami esetleg megfelehet egy étrend kiegészítőnek..Akit érdekel a magyar "lipovitan" előállítási módja, megpróbálom bemásolni az említett könyből..
lazsak.a Creative Commons License 2008.10.16 0 0 100

   Voltam  14-én a bőrgyógyászomnál és a rákos mirigyet eltávolító műtét (3 éve ) utáni rendszeres szemrevételezés után említettem a foltjaimmal kapcsolatban véleményemet a gombás fertőzésről. De a doktornő nem akceptálta és ajánlotta a VITIX-et. A gyógyszertárban nem volt , de az árát megmodták a gélnek: 9 ezer felett volt.

 Ezután estem neki a netnek és végigolvastam a fórumot.

 Krisztina 2005.10.01.-es hozzászólására levelet írtam neki, de a cím már nem létezik. Én is szegedi vagyok , így  Kohán dr. -nál én is tudok érdeklődi magam is. Krisztinától csak a felajánlott infókat akartam beszerezni.

Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.10.03 0 0 99

Valaki javasolta a körömvirágot, hogy a nagynénjénél (ha jól emlékszem) bevállt. Mások mondták, hogy náluk semmi...

 

Hát, ugyan elkiabálni nem akarom, de úgy néz ki, mi is a szerencsés kategóriába tartozunk.

Férjem napi háromszor iszik egy kis vízbe csepegtetve negyven cseppnyi körömvirágolajat, és még én is úgy látom, hogy javul az állapota! Még mindig eléggé foltos, ugyanannyi foltja van, mint eddig (ha nem több), de a foltok elkezdtek sokkal kevésbé elütni az eredeti bőrszínétől.

Remélem, hogy ez így is marad! :)

Előzmény: Stoppermutter (93)
lazsak.a Creative Commons License 2008.09.23 0 0 98
Kedves fórumozók !

 Most gondolkodásra szeretnélek késztetni benneteket!

--Lehet, hogy gomba okozza a fehér vitiligó foltokat!!!  

  Én 3 éve kerültem a szegedi bőrklinika páciensei közé, mert miteszerből kiinduló dudor eltávolításakor rákos sejteket diagnosztizáltak. Akkor tudtam meg, hogy a fehér foltok a kézfejemen és karomon vitiligó. Szerintük !!

Mert a háziorvosom egy évvel korábban gombaként diagnosztizálta és úgy gondolta, hogy hajmosáskor került a karomra a fertőzés. De valami drogista hajsampont írt fel, ami nem hatott.

 --Most jött a bukfenc 2008-ban.

 Fülgyulladást kaptam 6 hete élményfürdőzés után és a doki gomba okozta betegséget állapított meg. Először Canasten oldatot adott, amivel csepegtetni kellett volna. A baj csak az volt, hogy lyukas volt a dobhártyám , és a folyadék befolyt a középfülbe és még a torkomban is éreztem, amitől inflenzaszerű gyulladásom lett.  Ezért egy hét múlva áttért a doktor poszerű gombaírtóra.  Három hét alatt siker koronázta a terápiát.

 

--- Én meg hasznosítani akartam a gombaírtót!

  Kipróbáltam a combhajlatomban is , amire már sokféle kezelést írt fel bőrgyógyász . Bevált!  De a kiírtott pigmentek nem térnek vissza gyorsan, viszont a gomba kellemetlensége eltünt.

-- Kipróbáltam a sarokrepedésemre is . Ott is hatásos volt . Ezt is gomba okozta !!

--Ezek után azt mondtam , akkor lehet, hogy igaza van a háziorvosomnak!

 Így bekentem a karomat is és a lábszáramat is, mert egyre több a fehér folt rajta.

  A bőrklinikára okt. 14-én megyek ellenőrzésre (1/2 évente kell a rákos mirigy eltávolítása miatti utógondozás miatt) , és akkor megkédem, hogy mi a véleménye a doktornak a vitiligó és gomba lehetséges összefüggéséről ?

Majd megírom, ha kíváncsiak vagytok rá

lazsak.a Creative Commons License 2008.09.23 0 0 97

Sziasztok fórumozók !

 

  Nem gondoljátok-e, hogy a pigmentírtásért nemcsak az immunrendszerünk lehet felelős, hanem gombabetegség is lehet az ??

 Próbáljátok megakadályozni a foltok terjedését a Canesten oldattal (recept nélkül kapható)!

 Amikor a háziorvosom a karomon meglátta a foltokat, akkor gombatámadásnak vette. A baj csak az volt, hogy nem a megfelelő ellenszert írta fel ( valamilyen gyógy-hajsampont).Ez kb 4 éve volt.

 3 éve a felkaromon egy miteszerből kialakuló rákos dudor eltávolításakor kerültem a bőrklinika felügyelete alá és 1/2 évente ellenőriznek azóta (most okt.14-én esedékes ismét). A bőrgyógyász vitiligót állapított meg , de terápiát nem mondott hozzá , sem tanácsot !

 --Viszont 6 hete fülgyulladás miatt fülészetre mentem, ahol az orvos gombát talált a füljáratban és Canesten oldatot írt fel . De később kiiderült, hogy nem használhatom, mert ki volt lyukdva a dobhártyám, s az oldat átment rajta, ami belül gyulladást okozott. Ezért porral oldotta meg a gombaírtást ( Nystaki por--eléggé nehezen olvasható a doktor írása).

---Ezután hasznosítani akartam Canesten oldatot és kipróbáltam a sarokrepedésemen és bevált!   Meglepetésemre a sarokrepedést gomba okozza!!

   Ekkor a combhajlatomban is kipróbáltam, ahol már sok szerrel próbálkoztam sikertelenül. Itt is jó lett !   Természetesen a gomba nemcsak kellemetlen szagot okozott, hanem a pigmentet itt is kiírtotta. De ezt a folyamatot sikerült megállítani.

 

  Sok sikert kívánok a próbához!

Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.11 0 0 96

Meg kell tanulni együtt élni vele, és ha nagyon zavarja, leplezni, sminkelni. De szerintem szükségtelen. Eleinte borzasztó, de aztán szinte észre sem veszed.

 

Előzmény: Mrs Fred Weasley (95)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.10 0 0 95
Koszonom szepen a tanacsokat...igyekszem megfogadni mindet.

Ugy becsulom a lelkierejet... De nem tudom eldonteni, hogy tenyleg ilyen eros vagy csak egyszeruen nem fogja fel, amit mondunk neki. (Nem hulye :)), nem azert, hanem mert mi angol nyelvteruleten elunk, es az o angolja erosen kifogasolhato, szoval, az orvos nekem mondta el, hogy mi ez, mi lesz, hogyan lesz, en meg probaltam az en erosen kifogasolhato portugalommal visszaadni neki mindazt, amit en hallottam. Persze, elolvasott o minden fellelheto brazil oldalt, es nekem mindegy is, honnan meriti az erejet, amig nem adja fel es pozitiv.)
En meg tamogatom mindenben, amit kitalal, es amitol jobban erzi magat, kiveve az olyan lokottsegekben mint pl tegnap este, amikor chillipaprikaval kenegette a foltjait... azt azert ne...
Bar, ki tudja...

:)

Koszonom meg egyszer, nagyon jol estek a szavaid.
:)
Előzmény: Stoppermutter (94)
Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 94

Még valami, ami nagyon fontos.

 

Ne jelezd, ne mutasd felé, hogy téged ez megijeszt vagy kétségbe ejt. Ez egy nagyon könnyű betegség, inkább kozmetikai hiba, ne okozz neki görcsöt vagy szorongást ezzel.

 

Fogd fel úgy, hogy ezerszer jobb, mintha a szemét veszítené el vagy a fél veséjét.

 

Ez a betegség amúgy is kortünet, egyre többeken látom (mértéktelen napozások meg hasonló "civilizációs" hülyeségek eredménye), szóval ma már nem egyedi, nem is téma általában. A rosszakarókkal meg nem kell törődni, ők lehet, hogy cukorbajosak vagy rákosak, nekik sokkal rosszabb.

Előzmény: Stoppermutter (93)
Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 93

Tegyetek a kenőcsbe egy kis sötét sminkanyagot, alapozót, és jó pár órára vagy egész napra részben vagy egészben el fogja fedni.

 

Bár szerintem - idővel - meg lehet szokni, és nem sokat kell törődni azzal, hogy ki mit gondol. Úgyis azt gondolnak, amit akarnak, mindegy.

 

Egyébként több embert ismerek, akinek pár év után megállt, majd visszahúzódott, szóval nyugodtan lehet reménykedni.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (92)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.09 0 0 92
Koszonom, ezen keresztul kaptam jelszot. :)

A forumokat MEG nem olvastam el A-Z-ig, ugye van valami support oldal csaladtagoknak is?

Ugy szegyellem magam, mert felolem lehetne a ferjem piros-fekete is, en azt sem bannam...nekem o mindig ugyanolyan szep marad, mint a legelso alkalommal...
De ugy feltem ot...Feltem az emberek (a tudatlan emberek) szajatol, pillantasatol, attol, hogy mi lesz vele, amikor a gyonyoru barna bore, amire mindig olyan buszke volt, kifeheredik...
Neztem a kezet tegnap este, es elsirtam magam.
Hogyan lehetek neki en tamasz, ha azt latja, hogy EN mennyire el vagyok keseredve?
Pedig en nem banom, Isten latja lelkem, nem banom, hogy milyen szine van.

Persze, mi is megkaptuk, hogy jaj, hat lehetne sokkal rosszabb is, meg, hogy mindenkinek megvan a keresztje...
A jo eg aldja meg...EZ nem IGY mukodik!
MIERT kellene beletorodni, hogy ez van?
O most kezdte a gyogyszeres (kenocsos) kezelest, latom rajta, hogy nagyon lelkes, en meg tamogatom. Muszaj pozitivan hozzaallnia, es jo is, hogy pozitivan all hozza. Ez ha neki ettol jobb, akkor nekem is jobb.
Csak ugy szeretem, a szivem szakadna meg, ha valaki bantana emiatt!

Bocsi a nyafogasert.. :((
Előzmény: vitiligó (91)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.07 0 0 90

Szia!

Én is új vagyok, a férjemnek kerestem mindenféle infókat, sajnos, 1 hónapja diagnosztizálták nála is a betegséget.

Megnéztem az általad belinkelt oldalt is, becsületesen el is olvastam mindent (el is tartott jópár óráig), de a levlistára nem tudok feliratkozni, mert folyton kidob az oldal, amikor a feliratkozásra kattintok. Van valami ötleted, hogy mit csinálhatnék?

Előzmény: vitiligó (89)
hjozsef1 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 88

Jómagam is vitiligos vagyok, eleinte nagyon zavart, próbáltam eltakarni a kezemet. Igazából nem érzem magamat betegnek és mások szerint sem betegség, csupán szépséghiba. Ezért nem szeretném én se eltúlozni a dolgot, inkább megszokás kérdése. Aki hozzászokik és elfogadja magát olyannak, amilyen, az hamar feldolgozza ezt a jelenséget. Én azonban kicsit kíváncsi voltam, miért és hogyan fejlődhet ki ez a pigmenthiányos állapot. Egy-két személyes tapasztalatom is van: pl. ha a csalán megcsípott egy bizonyos helyen, ott egy kicsit világosabbá vált a bőröm.

 

A lényeges dolgok viszont a  táplálkozás és a bőr kapcsolatában is keresendők az én esetemben. Sajnos elég egyoldalúan táplálkoztam hosszú évekig és ez most megmutatkozott a bőrömön. Másrészt a testi és lelki harmónia is fontos, mert nagyon sok betegség lelki okora vezethető vissza. Régebben hajlamos voltam azonnal, gyorsan elsőre dönteni, de ma már jóval megfontoltabb vagyok. Nem szabad elsőre ítélni és cselekedni.  Dahlke, Ruediger: A betegség mint szimbólum című könyve nagyon szépen leírja, hogy milyen okokra vezethetőek vissza az egyes betegségek.

 

Minden betegségnél felsorolja a lelki okokat. Amikor elolvastam a vitiligo részt, megdöbbentem, hogy valójában ez mennyire igaz rám. Persze hosszasan töprengtem, nem akartam azonnal és minden feltétel nélkül elfogadni, de az élet a könyvben leírtakat igazolta. Már régóta érzem, hogy változtatásokra van szükség az életemben. A táplálkozás terén feltétlenül, amihez nagy segítség Tóth Gábor előadásai. Végre itt egy fiatalember, akit nem a pénz és a multik mozgatnak, mint egy bábút, hanem az őszinte lelkiismeret. Valaki, aki közérthetően elmondja a hétköznapi ember számára, mit jelent enni és mit táplálkozni. Sajnos sokan csak eszünk, de nem tápláljuk a testünket. Ráadásul a szakértelme is megvan hozzá, élelmiszeripari mérnök a végzettsége.

 

Nálam sem azonnal alakultak ki ezek a fehér foltok, szép lassan. Most úgy tűnik nem terjed tovább, bár az étkezési szokásaimon, gondolkodásomon és az életfelfogásomon még lenne mit változtatni (remélem fogok tudni), úgy tűnik jó úton járok. Nem szeretnék senkit sem okítani, de a tanácsaimat szívesen megosztom másokkal is, hátha nemcsak nálam, másnál is működik a dolog.  

szaz100 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 87
okés, dobj egy emailt, sms-t vagy ilyesmi, fórumot nem olvasom csak párhavonta. most érkezett pár üveg, de már nincs belőle sok. a köv adag majd nyáron vagy nyár végén érkezik.
ja és vasárnap megint külföldre utazok két hétre szal vagy előtte, vagy majd 23.-a után.
Előzmény: kismajom78 (86)
kismajom78 Creative Commons License 2008.03.24 0 0 86
Szia,engem érdekelnének a csodaszerek,a vitiligo-ra (szaz100)
Előzmény: szaz100 (85)
szaz100 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 85
Havannába vettem karácsony előtt 1-2 nappal.
Nem vagyok vitiligo-s, csak páran szóltak, hogy kellene nekik ilyen lötty, mi meg tudtunk kicsit többet is hozni :) Gondoltam hátha jó lesz itthon valakinek. Volt nekem is olyan betegségem régen amire csak hümmögtek itthon a dokik, még végül találtam egy ügyes bőrdokit, kiirt 90%-ra egy atom tabit amit majd egy évig szedtem és meggyógyultam. Én nem állitom, h ez a mela plus mindenkinek tutijó, nem tudok róla sokat, de azt gondoltam, egy próbát megér, hátha van akinek ettől jön rendbe az egészsége. Valaki másnak meg ha nem ettől akkor valami mástól, ha attól se akkor egy harmadiktól. Nem szabad feladni, ahogy megbetegszik az ember, úgy meg is tud gyógyulni legtöbbször, csak elhatározás és kitartás kell!
Előzmény: lali71 (84)
lali71 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 84

Szia szaz100!

 

És amúgy Te hol szerezted be ha nem vagyok indiszkrét, mivel említetted, hogy elapadt forrásokról olvastál? Te is vitiligos vagy? Ha igen miért adod el a szert, ha nem akkor miért vetted meg?

 

Válaszodat köszi!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 83
énis igy tudtam, de olvastam pár hozzászólást, hogy mind2 forrás elapadt, és nem tudnak hozzájutni.
azért ha meggondolod magad, keress meg és kitalálunk valami biztonságos megoldást ;)
Előzmény: lali71 (82)
lali71 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 82

Szia!

 

Tényleg nem helyes dolgog törölni a hozzászólásodat! De abban nincs igazad, hogy Európában nem kapható, ugyanis Ukrajnában, illetve Szlovákiában is kapható a Melagenina szer, ezt egy bőrgyógyásztól tudom. Én is ki szeretném próbálni, de a gyógyszerrel úgy van az ember, hogy inkább személyesen szeretné beszerezni.

Minden jót!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 81
Úgy látom valaki kitörölte a hozzászólásomat amibe leirtam, hogy van nálam pár üveg melagenina plus. Nem tudom véletlenül vagy direkt tette. Én csak segiteni akartam azoknak akik nem tudnak ehez a gyógyszerhez hozzájutni, mert nem lehet európában kapni. Ha ez valakinek akkora gond, hogy kimoderál, akkor tényleg rossz topicban vagyok. jobbulást!
Előzmény: szaz100 (79)
szaz100 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 79
Hát én úgy tudom erre a betegségre való a gyógyszer...
De nálam biztos jobban értessz hozzá :)
Csak gondoltam hátha érdekel valakit innen. Nem kell leharapni a fejem egy hozzászólásért még!
mslg Creative Commons License 2007.12.16 0 0 76
Számomra nem mondtál alapjaiban új információt, mert az egyik gyógyszerész barátom is olyat emlegetet: valamilyen réz vegyület hatásos. Ha többet tudnál róla, össze dolgozhatnánk, és csinálhatnék belőle valami féle használható anyagot. Ha érkekel a dolog, akkor válaszolj és a részleteket megbeszélhetjük!
Előzmény: lali71 (75)
lali71 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 75

Sziasztok!

 

Véleményeteket szeretném kérni, ha van időtök elolvasni valamit. A Startlap Fórum/Orvostudomány részen található egy hozzászólás ide is Vitiligos betegek írnak. Ez a 198 -as hozzászólás, és névreszólóan visszaír a lány, aki írta ezt. Nagyon érdekes dolgot írt egy Tirozináz nevű enzimről, illetve a réz szerepéről, mely a barnuláshor, pigmentálódáshoz nélkülözhetetlen. Állítólag használ rézoldatot, és kezd beválni. Ha valakinek van esetleg tapasztalata, írja le légyszí!

Én a Vitixtől nem vagyok elájulva, pedig nem pénztárcakímélő az ára, a melagenina Plus hatásos? Dr Kohán József híres bőrgyógyász szerint praktizálása óta ez vált be lejobban betegeinek. Félek, hogy ez is csak pénzkidobás lenne az ablakon???

 

Üdv

lali71

Bazsira Creative Commons License 2007.12.16 0 0 74
Szia!
A vérnyomására igenis szedett gyógyszert, de biztos hallottál te is róla, hogy az a legrosszabb, amikor nehezen lehet beállítani, nos ezért keresett vmilyen alternatív segítséget.
Az, hogy mutat javulást a vitiligo, nem kétlem, de ez a hölgy 60 év körül volt és még sosem javult a betegsége.
Az autoimmunt nem mi találtuk ki, esetleg a természetgyógyásszal vitatkozhatsz. Egyébként a honlapján van egy forum, ahol meg is kérdezheted. Én is meg fogom kérdezni, ugyanis minden kedden van előadása Bp-en.

Előzmény: Törölt nick (72)
Bazsira Creative Commons License 2007.12.15 0 0 71
Sziasztok!

Ne érts félre én nem is akarok bizonyítani semmit, sem okoskodni, csak egy példát írtam le, hogyha érdekel valakit tudjon róla. A hölgynek 100-180 -as vérnyomása volt, erre itta a táplálékkiegészítőt, hogy beszabályozza, (mivel az a hormon, immun, enzimrendszerhez kötődve fejti ki hatását). Fél évig fogyasztotta és tisztességes adagban. Ekkor figyelte meg, hogy a foltok kezdenek összemosódni. (tehát nem csodaszer és nem egy hét után) Amikor, pedig olvastuk, hogy autoimmun eredetű a vitiligo, hát ez lehet a magyarázat a javulásra.(immunrendszert szabályozza)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!