Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.30 0 0 27
Nos tőlünk nem kért pénzt, mi ajándékkosarat vettünk neki, de semmivel nem drágább mint más, és ha nincs sok pénzed, le merem fogadni, hogy meg tudsz vele egyezni.
Előzmény: Messier (25)
yuzer Creative Commons License 2002.08.30 0 0 26
Koszonom Alice, megjott! :)
Annyira nem surgos hogy emiatt a leanyat elo kellene venni, de nem art ha van egy jo szakember akihez fordulhatunk, a baratnomnek van egy kis gondja, szerencsere nem sulyos (egyelore).
Messier Creative Commons License 2002.08.29 0 0 25
Megkaptam az emilt, Alice, és nagyon köszönöm. Esetleg annyit még ha elárulnál: nem nagyon drága a bácsi?
Előzmény: AliceCsodaországban (23)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.29 0 0 24
Ja!, elfelejtettem megírni, hogy még nyaralnak, pontosan nem tudom meddig, de megkérdezhetem a lányuktól, ha nagyon sürgős.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.29 0 0 23
Neked és Messier-nek:

Mail ment a címmel.
Aliz

Előzmény: yuzer (21)
Messier Creative Commons License 2002.08.29 0 0 22
Na, az a neurológus engem is érdekelne, ha tényleg profi!
Előzmény: yuzer (21)
yuzer Creative Commons License 2002.08.29 0 0 21
Meg valami...a csodaszerekben soha nem hittem es nem is fogok. Nem fogok mindenfele meregdraga cuccokat a hajamra kenni. Mas: korabban emlitetted h. a szomszedotok egy neurologia prof. A baratnomnek szuksege lenne egy jo neurologusra, meg tudod adni az elerhetoseget? Meg azt is, kire hivatkozhatunk..:)))
yuzer Creative Commons License 2002.08.29 0 0 20
Koszonom a biztatast mindkettotoknek. Ami a hajvagast illeti...mar evek ota rovid, 3-4 mm-es hajam van. Nem tudom mennyiben hasznalna ha teljesen letarolnam. Amugy pedig az arcomrol is eltunt a szor nagy resze, pedig az rendszeresen van borotvalva. Ha nem szunik meg a jelenseg akkor tovabb megyek, nem hagyom annyiban! :))
Messier Creative Commons License 2002.08.29 0 0 19
Megnéztem a másik témát, mégis inkább ide írok, egyrészt mert logikailag ide tartozik, másrészt sokkal egyértelműbb a témacím, aki érintett, előbb fog itt megjelenni - szerintem - mint a másik helyen.
Én egyébként a Vitiligo téma (topic) gazdája vagyok itt a szomszédban, és mindkettővel volt dolgom. Gyakran járnak együtt, ezért feltételezik, hogy esetleg lehet közös okuk. A foltos hajhullás a tapasztalatok szerint sokkal könnyebben gyógyul, mint a vitiligo (pigmentelhalás).
Az én történetem a következő: 14 évesen (most 37 vagyok) fodrász vett észre a tarkómon egy 5-10 forintos nagyságú kopasz foltot. Kicsi volt, a hajam alatt nem is látszott. Elmentem bőrgyógyászatra, góckeresés, mindenféle löttyökkel próbálkozás, eredmény nulla (pontosabban annyi eredmény volt, hogy a sok hajszesz, amit a bőrgyogyi fölírt kimarta a bőrömet a foltban, és hidegtől, de néha anélkül is fájt, égett még évekkel a kezelés után is). Sok orvosnál voltam, kórházban feküdtem, ott reggeltől estig keresgéltek eredménytelenül. Volt bőrgyógyász, aki bunkó módon azzal bíztatott, hogy "egy férfi kopaszon is férfi" - nagyon tetszett. Miután semmi sem használt és gócot sem találtak, viszont öreganyók-öregapók egyre-másra mondogatták, hogy ilyenkor kopaszra kell vágatni, vettem egy mély lélegzetet, aztán "adj neki" a nullás géppel. (Hozzáteszem: sokáig halogattam, és a bőrgyógyász is azt mondta, hogy ez hülyeség, a foltos hajhullás teljesen más, mint amikor az embernek mindenhonnan potyog a haja, tralala-tralala.) De mégis: ahogy a nulláról kezdett kinőni a hajam, kicsit ugyan ritkábban, de rendes erős hajszálak kezdtek nőni a foltban is, majd nemsokára teljesen besűrűsödtek, a folt eltűnt. Ilyenre egy bőrgyógyász azt mondja, hogy véletlen egybeesés, és én is hajlanék rá, hogy elhiggyem, ha ez nem történt volna meg ugyanígy egy-két év múlva ismét. Pontosabban: nem teljesen ugyanígy, mert másodszorra már a bőrgyógyászhoz sem mentem el, egyből a fűnyíróval kezdtem. Aztán újabb egy-két év múlva ugyanez. Volt, hogy 4-5 évig nem jelentkezett, de aztán újra. Én most már rutinból nyúlok ilyenkor a géphez, és ez eddig még mindig használt. A folt mindig másutt, de általában a tarkóm környékén jelent meg, olyan is volt, hogy több egyszerre. Vágás után először kicsit ritkábban szokott nőni ott a hajam, egyszer volt olyan, hogy elégedetlen voltam az eredménnyel és pár hét múlva újra borotváltam, de olyan sosem volt, hogy a kopaszra vágás után nem kezdett el nőni. Megmagyarázni nem tudom, talán számít az is, hogy mindig nyáron vágtam le, talán használt neki, hogy kapott egy kis napfényt (mert egyébként elég hosszú hajjal szoktam mászkálni, ami alá nemigen süthetett be a nap). Nem tudom, hogy más próbálta-e ezt, használt-e, de pár hetet ki lehet bírni kopaszon, utána meg egy tüsi haj még direkt jól is néz ki. Ma még divat is a kopaszság, ha az ember vesz mellé egy szemüveget, már nem nézik biztonsági őrnek.

Egyébként még egyet tudok tanácsolni, de nem saját tapasztalatomból: Ormos Intézet. Nagyon dicsérik őket, és nem megfizethetetlenek. Cím, telefon a tudakozóban (198)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.28 0 0 18
Amíg a prosztatagyulladás TELJESEN meg nem gyógyul, ne számíts semmi javulásra a hajadat illetőleg. (viszont a hajad hullása megelőzött egy esetlegesen kialakuló prosztatarákot, mert orvoshoz mentél, inkább ennek örülj.)

(Átnéztem mellesleg az említett topicba, de sok időm nincsen az olvasgatásra, mert mostanság igen drágán netezek, csak szept. 6.-án kötik be ha minden igaz az ADSL-t. Majd akkor végigolvasom, mindenesetre ne hidd, hogy bármelyik hajnövesztő segít ebben az esetben. Viszont valami bőrgyógyász által felírt löttyel tényleg kéne kenegetni, azt hiszem annak az a feladata, hogy gombátlanítsa a fejbőrt és frissen tartsa a hajhagymák vérkeringését. Beszéld meg a bőrgyógyásszal.)

Ne búsulj, lazíts, és ne törődj a hajaddal. Nem azért szeretnek téged... :-)

Előzmény: yuzer (17)
yuzer Creative Commons License 2002.08.28 0 0 17
Az arcureg rtg. negativ, bacitenyeszetek szinten, szoval szinte biztos h. az a csunya kis prosztata a hibas. Tudom, hogy sokaig tart mig visszano, nem is vartam gyors eredmenyt. Csak azt varom hogy legalabb megalljon a kopaszodas...:(
God Save The Changes Creative Commons License 2002.08.18 0 0 16
Na még1x...

Gyertek át ebbe a topicba.

Előzmény: God Save The Changes (15)
God Save The Changes Creative Commons License 2002.08.18 0 0 15
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.16 0 0 14
Ha valami krónikus gyulladást találtak, akkor én azt mondom, hurrá! Egyrészt megelőztél egy nagyobb bajt, másrészt minden bizonnyal a hajhullásod is megoldódik - de előre figyelmeztetlek, a hajhullás megállása, ill. a szőrzet visszanövése még hónapokig eltart - szóval éreztem én, nincs nagyobb baj!
Előzmény: yuzer (13)
yuzer Creative Commons License 2002.08.16 0 0 13
Nem, a labor 1 nap volt. Eredmeny is van, ami egy kronikus prosztata gyulladasban manifesztalodott. Most 3 hetig antibiotikumokat kell zabalnom ket pofara, aztan lesz egy kontroll. Mar elore izgulok milyen klassz lesz...
Vettek a gegembol is meg az orrombol is anyagot, (bar ez mar nem urologia:)) most tenyesztik a bacikat. Ha visszajottem a nyaralasbol, kiderul hogy a mandulam is ugrik-e v. megmarad...
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.14 0 0 12
Nyugi, a prosztatával az esetek többségében jóindulatú a dolog. Legalább megtalálták az okot, ha igaz. Nagyon drukkolok neked, bár én meg szoktam érezni a bajt, de most semmi ilyesmit nem érzek. (Érdekes, a férjemet is rögtön az urológiára küldték prosztatavizsgálatra, szóval val.szeg ez elég ismert bizonyos orvosi körökben.) Kell valami uroloórus protekció? Szivesen utánanézek! Ha kell, emilezhetsz is.

(Gondolom a labor kb. 6 hét után készül el - ez a mostani divat.. :-(((( )

Előzmény: yuzer (11)
yuzer Creative Commons License 2002.08.13 0 0 11
Ujabb fejlemeny: valami gebasz van a prosztatammal. Bovebbet a labor utan..:(
yuzer Creative Commons License 2002.08.10 0 0 10
Semmi Alice, eddig semmi.
Fogaszat negativ, gegeszet detto, a tobbi helyen meg nem voltam. Ne haragudj, nem azert nem irtam mert most mar "le vagy ejtve, kosz mindent" hanem mert nincs mirol..:( Amugy erdekes modon most megallt a folyamat...mindig igy csinalja. ELmegy 2-3 cm2 aztan honapokig stagnal. Mi van ha eppen azert nem talalnak semmit mert most megallt!? Nemtom, majd lesz valahogy...
Előzmény: AliceCsodaországban (9)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.08 0 0 9
Hé, yuzer, legalább elmodhatnád mi van! Engem tényleg érdekelne, vagy csak addig voltam jó, amíg tanácsot adtam? Találtak már valamit? Akár hiszed, akár nem, mindennap drukkolok neked. Ha nincs kedved a nyilvánosság elé tárni, írj az emilemre. Remélem megtalálják az okot.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.31 0 0 8
Valószinüleg azért mondta, hogy semmi jóra ne számíts, mert elég későn mentél orvoshoz. Ha egy ilyen szőrzetkuhullás megkezdődik, akkor pillanatokon belül hatványozottan kezd hullani. A férjemnek az volt a szerencséje, hogy aznap masszíroztam meg a fejét, és észrevettem a kezdődő foltot. Rögtön mentünk is kivizsgáltatni, mert a baráti körömben már előfordult ilyen, és tudtam, ezzel nem lehet viccelni, de még így is majdnem a fél területen kihullott hátul a haja.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem fog visszanőni, csak gondolom a bőrgyógyász be akarta biztosítani magát. Ha szerencséd van, találnak egy gócos fogat, vagy egyebet és akkor minden rendben, ha nem, akkor addig kell vizsgálni, amíg nem derül ki mi a baj, de hangsúlyozom, keress fel több orvost, mert az ilyen meghatározhatatlan dolgoknál jobb ha többen látnak. Írd meg mindig, mi van, ha valami szakorvos kell, talán tudok szerezni címeket, lakik itt a szomszédunkban egy neurológia professzor, ha valami bajunk volt, mindig megkérdeztem, zudna e ajánlani valami jó szakembert és mindig tudott.

Előzmény: yuzer (7)
yuzer Creative Commons License 2002.07.31 0 0 7
Na, elso lepes megvolt...voltam borgyogynal. megadta mindenhova a beutalokat, fogaszat-gegeszet-pisi-kaki-kisrutin-nagyrutin, ha pechem van meg be is csoveznek...:)
Amugy ramnezett, felvonta a szemoldoket es kozolte hogy semmi jora nem szamitsak. Majd meselek...
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6
Na most mégegyszer átolvastam a beírásodat, és megpróbálom még egyszerűbben elmondani.

1.) Megnézed, mikor rendel a körzeti orvos, és a legközelebbi alkalommal - már hétfőn! vagy délelőtt, vagy délután, aszerint mikor van ott, felkeresed. (Úgy ahogyan írod, kop-kop!) De sietsz ám, mert ahogy benéztem, te már vagy 10 napja követted el az első beírást!

2.) A körzeti orvosnőd (a banya) beutalót ad laborra, stb. Ezekre a helyekre elmész, és békében vársz a sorodra, amíg sorra kerülsz.

3.) Te felkeresed a bőrgyógyászt is, az sztk kötelékében működik, de nem mindig az sztk épületében, nálunk pl. Bőr és nemibeteggondozó a neve - ettől ne ijedj meg, a betegek 99 százaléka bőrgondokkal küzd.

4.) Mindenkinek megmutatod a fejed, akiről feltételezhető, hogy jó orvos ismerősökkel, esetleg kórházban praktizáló orvosokat ismer. Több szem többet lát!

5.) Az orvosságokat pontosan beszeded, a kotyvalékokat pontosan kenegeted. Az ellenőrző vizsgálatokon megjelensz.

Csak az első nekidurálás nehéz, a harmadik vizsgálatnál már tök rutinosan fogsz viselkedni.
Na ennyi. Szia!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5
Nézd yuzer, kétféle módja van az orvoshoz járásnak. Vagy keresel egy privátot és megfizeted, vagy elmész a háziorvosnődhöz, akármilyen banya, annyira nem lehet hülye, hogy ne adjon kivizsgálásra beutalót. Csak ülj le előtte, és bökj a fejedre!

Bár szerintem, kezdd a bőrgyógyászaton. Kérdezd meg hová tartozol, valaki majd csak felvilágosít a családból, és menj el. Úgy tudom, oda nem is kell beutaló. Ha a XI. kerületben laksz, akkor pl az Ulászló utca 1.-ben van, de minden kerületben van. Kérdezd meg az illetékes sztk portáján, ott is megmondják, vagy hívd fel őket. Nem tartom lehetetlennek, hogy egy normális bőrgyógyász maga is ki tudja adni az összes beutalót.

A fogröntgent pl. meg tudod úgy úszni beutaló nélkül, hogy bemész a fogászatra (sztk), és megmondod, hogy fizetsz a panoráma röntgenért (kb 1800 HUF), ezzel aztán felkeresel egy fogorvost. Arcüreg röntgenhez csak be kell menned a gégészetre, ők adnak. Csak mutasd meg a fejed, tapasztalataink szerint ez sajna elég gyakori, tudják mit kell csinálni. Első lépésként ki kell szűrni azt, hogy van-e benned lappangó gyulladás, betokosodott gyulladt fog, panaszt nem okozó de gennyes mandula stb. Aztán ki kell vizsgálni, van-e benned gomba, az elég alattomos dolog, sok emberben van, de nem mindenki érzékeny rá.

Lényeg, hogy minél előbb kezdd el! De mondom, létezik privát góckutató központ is, ha akad a családban néhány Nők Lapja vagy Hölgyvilág, általában ott hirdetik magukat, de megmondják a szerkesztőségben is.

Ne nyugtalankodj, és ha van még kérdésed, nyugodtan írd meg, akár emilben is, ha úgy jobban tetszik, én általában este nézem meg, ma csak a tekedvedért nyitottam ki déltájban a gépet.
Bátorság! Szia:
Aliz

Előzmény: yuzer (4)
yuzer Creative Commons License 2002.07.26 0 0 4
En is drukkolok magamnak Alice, elhiheted! :))) Koszonom meg egyszer. Amugy a szakall elvesztese (95%-ig) nem vert a padlohoz, de a hajamhoz ragaszkodom! :))) Azt irtad, barmelyik belgyogyasz beutalhat ide-oda...de honnan keritsek belgyogyaszt. Bocs, de nagyon tajekozatlan vagyok, az elmult 15 evben nem volt dolgom orvossal...kop-kop-kop...besetaljak egy korhazba vagy SZTK-ba? Mar ahhoz is beutalo kell hogy egy SZTK-s belgyogyasszal beszelhessek, nem!?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.26 0 0 3
Szerintem kezdd a bőrgyógyászaton, ott adnak valami folyadékot is, ami gombaölő és az is hozzásegítette a férjemet a gyógyuláshoz. Azután mindenképpen kérjél egy teljes kivizsgálást - akármelyik belgyógyász megadja a beutalókat - szükség lesz panoráma fogröntgenre, arcüreg-röntgenre, tüdőröntgenre, teljes laborvizsgálatra, - amennyiben férfi vagy - urológiai vizsgálatra, meg ami még eszükbe jut. Általában ilyenkor valami miatt - lehet egy tartós stresszhelyzet is - a szervezet immunrendszerének az egyensúlya felbomlik, szóval ettől is lehet. Ne keseredj el, csak soká tart. Javaslom a hajad lenyírását, akkor nem olyan feltünő, és hát szakállt se növessz, mert röhejesen fog kinézni. Valaki nézze meg nagyítóval a foltodat, és ha pl. a bőrgyógyász adta szer hatására néhány hét (mondjuk 3-4) múlva pár szál vékony szőr van rajta, akkor az már biztató, de persze azokat is csak nagyítóval lehet látni eleinte. Ne lepődj meg azon sem, ha először ősz haj nő ki.
És próbálj meg lazítani, ha ez lehetséges, többet segít, mintha állandóan ezen gondolkoznál.
Drukkolok neked.
Üdv: Aliz
Előzmény: yuzer (2)
yuzer Creative Commons License 2002.07.26 0 0 2
Koszonom Alice!! Meg annyit arulj el legy szives, hogy hol kezdjem. Korzeti orvosnal (aki egy undorito bunko ven banya es ha nem muszaly nem akarom latni) vagy borgyogyaszaton vagy egyszeruen csak setaljak be valamelyik korhaz belgyogy. osztalyara? Esetleg tudnal ajanlani valakit?
Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.07.26 0 0 1
Nagyjából a tavalyi évet ezzel töltöttük a férjemmel. Először neki is a szakállán jelentkezett - nem vettük észre hamar, mert minden nap borotválkozik - aztán a haja hátul először egy 10 ft-os, aztán egyre nagyobb körben kihullott, majd még egy ponton. A végefelé már szinte az egész tarkója kopasz lett.

Sokféle oka lehet, mindennek előtt ki kell vizsgáltatni magad. Amit az orvosi könyvek erről írnak, nagyjából a következő: oka ismeretlen, 3 végkifejlet van: 1. magától elmúlik és visszanő a haj. 2. nem múlik el, úgy marad. 3. az összes haj kihullik. Be voltunk szarva rendesen elhiheted.

De. Okozhatja pl. gombás fertőzés. Okozhatja lappangó gyulladásos góc. (Pl egy fájdalmat nem okozó, de gócos fog.) A férjem végigjárt a bőrgyógyászattól a tüdőszűrésen és az urológián keresztül a foghúzásig mindent.

Én most nem tudom, hogy ez okozta-e a gyógyulását, de van egy góckutató központ valahol a Városháza utcában, (Budapest V. kerület) a Nők Lapjában vagy a Hölgyvilágban szokták hirdetni magukat, oda jelentkeztünk be a végén. 25.000 ft volt a vizsgálat, mindent megnéztek rajta, aztán kapott valami homeopátiás gyógyszert, négy kis üvegscsében gombostűfej nagyságű pirulákat kellett bizonyos diéta mellett 2 hónapig szedni megadott ütemben.

Újra kinőtt a haja, mára már istennek hála semmi baj, de ezzel nem lehet túl sokat várni, és ne számíts olyasféle gyógyulásra, ami napok alatt bekövetkezik.

Hát ennyit tudtam segíteni.

(Ja, és még 2 ilyen esetet ismertem ismerőseim között: az egyiknél gomba volt a hibás, a másiknál kórházban szerzett ismeretlen baktérium, arra valami nagyon erős antibiotikumot kapott, de mindkettő rendbejött, de mindkettőt sokáig vizsgálták és a gyógyulás hónapokig eltartott.

Előzmény: yuzer (0)
yuzer Creative Commons License 2002.07.16 0 0 0
Haho! Nem annyira ritka jelenseg, nem hiszem el hogy senkivel nem fordult meg elo ilyesmi. Mivel ha megindult a folyamat, heteken belul latvanyos a pusztulas, ezert eleg surgos lenne infokhoz jutnom a temaban. Segitsetek pls!
yuzer Creative Commons License 2002.07.15 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
A problema a topic cimeben rejlik. Eloszor csak az arcszorzetem kezdett kihalni, ugy gondoltam egye fene, legalabb nem kell borotvalkozni. Most viszont a hajam is ugy dontott hogy elhagy, megpedig apro foltokban. Kerdes: volt-e mar valakinek hasonlo, es ha igen, mi okozta? Ha sikerul az okat megtalalni, visszano-e? Tovabba: ismer-e valaki jo belgyogyaszt, akihez batran fordulhatok ilyen problemaval?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!