ez egy fapados munkamenet, aminek a létrejöttét sem igen tudom megfejteni, de szerintem convert to profile. de leginkább a labor adjon használati utasítást.
értelmes laborszoftver MINDEN hozzámentett profilt kellene tudjon használni.
multifunkciós nyomatatót szeretnék venni, de nem tudom, hogy milyet érdemes. Elsősorban szöveges pdf-ke nyomtatására kell, kb 90%ban fekete-fehér, 10% színes arányban.
Olyat szeretnék amibe a patronok nem túl drágák.
gyári patront használnék az utángyártottal előbb-utóbb szív az ember szerintem. Szimpatizálok a canonokkal (20 ezer ft alatti kategória), de ahhoz egy ff és egy színes patron 7-8 ezer Ft. Ez soknak tűnik, de a többit nem tudom, ezért kérek tanácsot.
Canon Adobe RGB-ben fényképezett RAW képről laborban szeretnék nyomatot. A labor adott Konica_xxx.icc-t, ezt kell a leadott jpeg fájlba illeszteni /kb. sRGB nagyságú színtér/. PS CS5-ben hogyan kell a legjobb eredményhez beállítanom a színtereket? Nagy munkaszíntérben szerkesztve, majd a Konicával menteni, vagy legyen a munkaszíntér a Konica egyből?
Epson sx110-es nyomtatót vettem, és utángyártott catprint patronokkal rendben elindult, majd kb. 5 perc használat után kifogyottá nyilvánította a feketét, majd nem ismerte fel a patronokat. Azóta nem indul, mert egyik patront sem ismeri fel.
Sziasztok, hátha valaki tud segíteni... olyan nyomtatópapírt keresek fotónyomtatáshoz, ami kétoldalas és matt, esetleg szatén felületű. Eddig sehol nem találtam, ahol megkérdeztem.
HP tintasugaras nyomtatón nyomtatnék. Van valakinek ötlete, hol lehetne találni?
Nekem van Epson D 78-as tintasugaras, meg Epson C1100 színeslézer nyomtatóm.
Fotópapírra, 10x15 cm-es képen a lézer nem tud olyan részletgazdag, plasztikus, sokárnyalatos lenni mint a tintasugaras, (családi fotók, több személy egy képen)
Viszont én sokat használom a lézert egészen kicsi képehez (kulcstartó készítés) ahol 20x30 mm-es képeket kell nyomtatnom, épületekről elsősorban, na azt a tintasugaras elpacázza.
Ha gyári tintát használsz, nem pacázhat. Ne is próbálkozz utángyártottal, meg utántöltöttel!
Nekem a tinatasugaras maszatolt, gyorsan kifogyott, pár utántöltés után meg pacázott... Akkor úgy gondoltam a tintasugaras kaki, a lézer jó. Rosszul gondoltam?
nem tudom, de már beáldoztam minden bort volt pedig egy "érdekesség" is, egy nem jól tartott 5P aszú, amiből kiforrt minden cukor és száraz aszú lett :) (valahogy igy mondta a termelő)
régen nyomtam Janinak.. ez nem tudom mikori, amit mondasz, persze lehet h én voltam.
De nyomtam Perényi Jánosnak (egy ideje már nem), Lóránt Attilának, NG, ÉTF (ideit nem tudom, még nem említették), Zsilának, Gáti Gyurinak (legújabbját nem én).