Nem kell ide iroda, Ryanair elvisz athéni átszállással és kész. Kb 36 ezer volt a jegyem. Hogy hol szállsz meg az meg egyénfüggő. Van akinek a nyüzsgő hely való, van aki meg inkább a csendben, érintetlen környezetben szeret lenni. Vannak ott olyan jó helyek, hogy csuda. Én arra ügyelnék, hogy ne olyan út mentén legyen a szállás ahol nagy a forgalom, mert eléggé büdös a sok gáztól amit kipufognak. Kevés az út, sok az autó.
Nekem tetszett, hogy a helyiek csak úgy felkapták a gurulós bőröndöket és vitték a sok lépcsőn. Ott nem nagyon lehet huzigálni bőröndöt a terep miatt, de segítenek.
Üdv mindenkinek! Eddig alvó üzemmódban, csak olvastalak benneteket (és vissza is olvastam), mert az az őrült gondolatom támadt, hogy jövőre meglátogatnánk Santorinit. Még az idei nyaralásunkon sem vagyunk túl (szept.1-15 Rodosz), de már ez kezd jobban izgatni. Bakancslistámon 1. helyen szerepel, és úgy vélem, hogy, az 50. szülinap elég jó indok, hogy megnézzük ezt az álomvilágot. 17 éve járom Görögországot, többnyire magánszervezésben, de most egy kicsit megakadtam. Maga az utazás is bonyolultabbnak tűnik az eddigieknél, és árban is valószínűsíthetően nagyobb költségvetésű lesz, bár úgy gondolom, hogy ide nem feltétlen szükséges a 2 hét, elég lehet 7-10 nap is. Mindenképpen a kalderán szeretnék megszállni, mert ha már álmodunk, akkor merjünk nagyot álmodni. És itt jön a dilemám, amiben remélem a tapasztalatotok segítségemre lesz. Az utazás szeptember végén lenne. A kalderán lévő szállások közül jó lenne nem csillagászati árban foglalni, mert nem vagyunk az a kimondottan milliomos fajta, viszont ezeket a szállásokat hamar elkapkodják véleményem szerint (már van, ahol nincs is jövő szeptemberre hely). Viszont a repülő járatok és árak még nincsenek fent jövőre sehol, és abból sem a horror áru kategóriát szeretnénk. Viszont nehéz úgy foglalni, hogy azt sem tudom, hogy mikor lesz repülőjárat. Van valakinek valami jó ötlete? Esetleg elindulnátok irodával inkább? Vagy várjunk a repjegyre, és reménykedjünk, hogy lesz megfizethető szállás? Hol legyen a szállás? Fira, Oia, Firostefani esetleg Imerovigli? Tanácstalan vagyok teljesen. Ja és egy apróság, csak activitiből van nyelvvizsgánk, de ez eddig sem volt akadály. Bocs picit hosszú lett, remélem nem repülök miatta a csoportból.
Santorini ilyen szempontból drága hely. Egy száraz szigetecske, ahol még olajfák sincsenek, csak szőlő. Én legalábbis mást nem láttam, esetleg pisztáciaültetvény Fira közelében. Másrészről meg több ezer turista lép a szigetre naponta. Annyi pénzt kérnek az ételért, amennyit akarnak. Ha enni akarsz menj Madridba például, oda sok ember kifejezetten enni megy. Santorinire nem.
Köszi szépen a válaszokat. Akkor senkinek nincs kifejezett kedvenc étterme, ahol jó a kaja, jó az ár? :) Az utcai gyrosozás is jó persze, de az más kategória. Azt az ember menet közben bedobja aztán hajrá. Konkrétan olyan éttermeket keresek ahová be lehet ülni esténként kajálni egyet és nem rántanak le valami tré kajával.
Nem is kimondottan rá értettem, hanem azon röhögtünk, hogy mindig tele volt ázsiaival úgy, hogy 2-300 méteres körzetben volt egy rahedli tradícionális görög taverna.
gyros, souvlaki sok helyen van és nem drága. firában sosem ettem, ha firostefani is jó, ott tudok párat. a legjobb, ha megkérdezed a szállásadót, ők szokták a legjobb helyeket ajánlani
Firában nem nagyon fogsz találni ilyet. A legdrágább helyek közt van, nem véletlenül. Egy szép kilátást biztosító helyen 5 eur körül van csak a kapucsínó.
szívesen vennék egy két tippet jó ár-érték arányú, vagy olcsó éttermekkel kacsolatban Firában. Októberben megyünk 5 napra, ha valakinek van még hasznos infója akkor köszönettel veszem.
A fórumot 2014-ig visszaolvastam de erre vonatkozó infókat nem nagyon írt senki.
Nagy vágyam volt Santorini, örülök, hogy ott lehettem.
Persze egy igazi látványsziget kifejezetten turistáknak.
De annak örülök, hogy láthattam görögországból mást is másfajta utazással, amikor is egy görög barátommal jöttünk mentünk mindennap más rokonnál aludtunk, és közel kerültem ahhoz ami teljesen eltér a turista utvonalak által felfedezhető görögországtól.
Hát ezek után be se merném tenni a fotóimat, ha le lennének kicsinyítve sem. Látszik némelyik fotón, hogy jó sok időt szántál rájuk, meg kerested a legmegfelelőbb helyet a gomb lenyomásához, ami egyáltalán nem könnyű azon a terepen és akkora turistatömeggel. Ügyes vagy azt kell mondjam.
Azt hiszem nem láttam ezt Santorinin, csak egy másikat, de annak is olyan volt az orra, kék hullámos. De még az is lehet, hogy ez volt, mert rengeteg emelete van az egyiknek, amit én fotóztam.