Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.26 0 0 61
Pedig nem mond hulyeseget: az ember lelket nagyon is helyre tudja razni, ha elkezd rendet rakni, az mge kihat a kozerzetere es a teljes egeszsegere.
Előzmény: zsuzsi07 (60)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 60
Na, pl az ilyenek rontják le a tgy reputációját...
Előzmény: Latta (59)
Latta Creative Commons License 2007.10.26 0 0 59

Tippek, jó tanácsok, amik nálam bejöttek...

ha valaki beteg a családban - legyen az egyszerű meghűlés - nézzünk szét a lakásban, hol nincs rend. A betegség - nevezzük így - démonai -imádják a rendetlen területeket, és tovább maradnak. Ne csak a vendégeknek csináljunk rendet, önmagunknak is, sőt, elsősorban önmagunknak - ideértve könyvespolcot, ruhásszekrényt,vasalatlan ruhákat, mosogatót, sufnit, különösen számítógépes íróasztalt. A beteg kezelése mellett a rendrakás, takarítás, szellőztetés szintén segíti a gyógyulás menetét.

Megfigyeltem magamon, hogy már mielőtt betegség érne kezd szétesni a lakás energetikája - egyedül lennék ezzel?

A lakást illetően egyébként sem árt egy kicsit figyelni az energeikára (feng shui). Az eltörött tárgyak energiája már nem jó, hiába ragasztjuk meg őket. Az sem jó, ha összegyűjtögetünk mindent és túlsúlyba kerülnek a régi emlékek, elhasznált energetikák. A ragaszkodás helytelensége itt is érvényes.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.14 0 0 58
Ez melyik orszag?
Előzmény: dialektika (57)
dialektika Creative Commons License 2007.10.14 0 0 57

vajon mikor jelenik ez meg Magyarországon ? Gondolom a privátklinikákon legelébb !

http://www.sandia.gov/LabNews/070720.html

Előzmény: dialektika (56)
dialektika Creative Commons License 2007.10.14 0 0 56
Nincs többé vérvétel!

A Sandia laboratórium fejlesztése egy olyan szenzor [2], amelynek segítségével vérvétel nélkül ki lehet mutatni a vér-összetevők, illetve a vérben található ásványi anyagok, zsírok, mérgek, fehérjék, vírusok és baktériumok létét vagy nem létét. A szenzor a bőrre tapasztva, azon keresztül, egy csepp vér nélkül elemez.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.14 0 0 55
Amikor befele figyelsz, a sajat igenyeidre, arra is rajossz, h mit miert kivansz. Es mivel nemcsak testbol allsz, iranyitani tudod (meg a fuggosegeket is, csak azt nerhezebben), h mit es mennyit eszel. Ez hosszu tema, annyit irni lusta vagyok, de a tapasztalat szt a belso igenyek letisztulnak, ha hagyjak oket megnyilvanulni. Es bizony a gyerek, ha hagyjak, h kedve szt egyen, egeszen mas kajaknal kothet ki mint a szulei.
Előzmény: Rozcsika (54)
Rozcsika Creative Commons License 2007.10.14 0 0 54

Azért sajnos ez nem olyan egyszerű. Ez akkor működne így, ha a megszületéstől egy egész team gondoskodna egy ember tudományos táplálásáról. Akkor nem szeretné meg az egészségtelen ételeket és gyermekkorában sorban megtapasztalhatná, hogy milyen étel után hogyan érzi magát.

 

Szerintem az ember úgy lett kitalálva, hogy csak azt eszi meg, amit a szülei és embertársai is fogyasztanak, nem kísérletezget az erdő bogyóival, hogy jó-e az neki vagy meghal tőle. Ezért nehéz új táplálkozási metódusokat elterjeszteni. Ezért értékes információ, hogy ki mit evett meg eddig és attól milyen állapotba került. Persze ha az illető anyja préselt leveket szolgált fel reggelire és kását főzött, mindenféle fura növényből teákat főzött és magvakat csíráztatott a konyhaablakban, hogy legyen ebédre csíraétel, akkor ez lesz a kedvenc kaja. De én kevés ilyen anyukáról tudok.

 

Ha pedig a tisztítókúrákról olvas az ember, akkor sokszor előfordul, hogy a kúra idején nagyon rosszul érzi magát valaki, tehát tudnia kell, hogy ez miért történik és nem hagyatkozhat arra, hogy mit érez, mert akkor lehet, hogy befejezi pl. a fokhagyma-kúrát a gyomorégése miatt.

 

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 53

Az, amit erzel, h miyen neked, sokkal fontosabb, mint bmilyen vercsoport vagy egyeb lista.

Magyarul: nem listakat kell megtanulni, hanem a figyelmet es a tested jelzeseit etkezes (es minden egyeb) kozben erzekelni es helyesen ertelmezni.

 

Gyumolcscentrifugabol van olyan, ami osszetori a sejtfalat, es van, amelyik bekenhagyja, na ez utobbi az, ami piszok draga, de azt mondjak, sokkal tobbet er az iylen le.

Előzmény: Rozcsika (49)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 52

Nem az a lenyeg, h vega-vegan-husevo -hisz ez teljesen egyeni, h kinek mi a jo-, hanem h egeszseges es kiegyensulyozott legyen -pl. se csak fott, se csak nyers.

 

A vercsoportdietanak a gyakorlati es energetikai tapasztalatok alapjan igazabol nem sok jelentosege van. Sokkal nagyobb szerepet jatszik, h akik elkezdik, elkezdenek jobban odafigyelni arra, h mit es hogyan esznek, es ez jot tezs a szervezetnek -is, meg a leleknek :-)

A vercsoportnal sokkal fontosabbak az egyeni igenyek, amit az ember, ha kelloen odafigyel es megerez -nemcsak a kismamak kivanosak! Ezert van pl., h a kisgyerekek sokszor valogatosak (most nem az elrontott nevelesre gondolok), mert egy-egy idoszakban mast kivan a szervezete, harom napig csak bablevest akar enni, harom napig meg csak nyers repat, es ez teljesen oke, ha egyebkent minden rendben.

A veganok, ha kovetik a vercsoportdietat, a hust, egyebet egyszeruen kihagyjak.

Előzmény: zsuzsi07 (50)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 51
Annyit egyébként én is hallottam a vércsoportos táplálkozásról, hogy a húsokat is beépíti az étrendjébe. Ez nem tudom, hogy fér össze a vegánnal.
Előzmény: zsuzsi07 (50)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 50
Szerintem nyers zöldségeket, gyümölcsöket sokkal nagyobb mennyiségben kéne ennünk, mint ahogy azt az átlagember gondolná. Számomra megdöbbentő, de vannak emberek, akik EGYÁLTALÁn nem esznek nyers zöldségeket. Reggel megisszák a kávéjukat, megeszik a (fehér) kenyerüket valami felvágottal, vagy még azt sem. Ebédre valami jó "magyaros" kaja, és még jó, ha valami "saláta" (=ecetes vízben úszkáló, sóban kinyomkodott, aszott zöldség) van mellé. A vacsora hasonló, közben pedig nassnak műkaja. Ismerek olyan embert, aki vizet soha nem iszik.Ez most nagyon durván hangzik, de rengeteg embernek ez az étrendje. A múltkor előttem munkások álltak a boltban. Az aznapi ételüket vásárolták meg: félliteres kakaó (jó sok hozzáadott cukor, és az a sok adalékanyag, ami még benne van), fehér zsemlék, ipari párizsi (lehet, hogy a felmosóvödröt is beledarálták??:)), két literes cukros víz (valami sprite-féle), cigi. És ez nem extrém, ez az átlagember étrendje.
A nyerskosztot én jónak tartom, de vegyes étrend mellett. Nem tudom elfogadni a teljesen vegán életmódot. Napi legalább ötször nyers zöldség, gyümölcs, akár levek formájában is néha, ezt jónak tartom. Én még a mértékletesen fogyasztott húsról sem vagyok hajlandó lemondani, bár elismerem, és tudom, hogy milliók élnek vegetariánus (igaz, nem vegán) koszton, és kutya bajuk. Nem tudom kárhoztatni azokat, akik vegán életmódra állnak rá, amíg ki nem derül, hogy egészségtelen lenne, sokkal inkább kárhoztatom azokat, akik a fenti életmódot folytatják. Pedig az emberek többsége inkább kiakad a vegánon, mint szélsőségen, míg szemet húny az egészségtelen táplálkozás felett. A szervezet sok mindent jó ideig kibír, de egyszer visszaüt.
Azt nem tudom, milyen bizonyíték van a vércsoportok szerinti táplálkozásra, nem sokat tudok az egészről. De szeretném tudni, azok, akik erre esküsznek, milyen tudományos alapon mondják ezt. Nem kötekedésből, hanem valódi érdeklődésből kérdezem. Nekem fontos, hogy tudományosan megalapozott legyen valami.
Rozcsika Creative Commons License 2007.10.12 0 0 49

Én B vércsoportú vagyok. Felsorolnál pár ételt, amit én nem ehetek? Vagy az ember nem érzi, hogy ezek nem jók neki?

Olvastam, hogy a présgépek nem egyforma mennyiségű oxigént engednek a préselt lébe és így a zöldséglé minősége nem egyforma. Az általad említett jó gép mennyibe kerül? Mert amiről olvastam ezt, az 83 ezer Ft volt.

Jártam a fórumodon, látom vannak gyakorlati tapasztalataid bőven.

Előzmény: Stoner (46)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 48

B vercsoportos embernek kutyabaja a retektol, sot... epekove ugyan nincs, de telen a mezes retekle szerepel a kedvencek kozott, es eppen h az immunrendzseret erositi. Szal lehet, h ez a vercsoportos dieta nem is annyira fontos?

A nyersevesrol meg max. azt mondhatod, h neked szted jo -sztem meg egyaltalan nem tett jot neked... de egyaltalan nem biztos, h a masiknak jo, foleg, h a mai emberek nagy szazalekanak kifejezetten nem jo, mert szuksege van a fott kajara -is.

Előzmény: Stoner (46)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 47
Még szerencse, hogy 0-ás vagyok.:)
A zöldség és gyümölcsleveket én is frissen fogyasztom/adom a családnak, ha állt, akkor már az íze sem az igazi.
A fekete retek tablettát jónak tartod? A gond az, hogy szezonon kívül nincs miből facsarni, és annak, aki folyamatosan szeretné - pl epeköveseknek - , fontos lenne kihagyás nélkül.
A "mindenféle lerakódás" alatt az epekövet is érted?
Előzmény: Stoner (46)
Stoner Creative Commons License 2007.10.11 0 0 46

Sziasztok!

Bocs, hogy belekotyogok, de a retek a B és AB vércsoportos emberek immunrendszere által nem védhető lektineket tartalmaz, ezért ezek a vércsoportú emberek ne igyák, az egyébként hasznos italt, feltéve, hogy friss, mert ezek a levek igen hamar oxidálódnak és nem, hogy használnának, de még árthatnak is. Csak kis mennyiségben és frissen ajánlatos mindent fogyasztani. Viszont több alkalommal fogyasztva a kis mennyiséget, fenntartható a pozitív hatás.

Emellett a nyerskosztos vegan étkezés, búzafűlével és csírákkal feldúsítva, természetesen betartva a vércsoport szerinti diétát, mindenféle lerakódást felold és a testet újra aktívvá és ellenállóvá teszi. Vannak olyan különleges présgépek, mellyekkel több órára is eltartható energiadús italokat lehet készíteni. Én nem keverném ezeket semmivel. Lényeges még, hogy mindig éhgyomorra fogyasszuk őket!

Előzmény: zsuzsi07 (44)
Latta Creative Commons License 2007.10.05 0 0 45
Nemsokára megjelenhetnek a fájdalommentes injekciók

Az angliai Welsh Egyetem kutatói olyan mikrotűket fejlesztettek ki, amelyekkel megoldható lenne a különféle gyógyszerhatóanyagok bőr alá juttatása a fájdalomreceptorok aktiválódása nélkül. A vizsgálat alanyai ötször kisebb fájdalomérzetről számoltak be azokkal összehasonlítva, akiket egy hagyományos tűvel szúrtak meg.

Itthon gyártanák az új, nem-narkotikus fájdalomcsillapítót
Dr. James Birchall és kollégái egészséges résztvevőkkel végeztek el egy klinikai elővizsgálatnak tekinthető kutatást, amelyben a vizsgálati alanyok egy részét a hagyományos injekcióstűvel, más részüket pedig az újfajta mikrotűk segítségével szúrták meg. A résztvevőknek ezt követően egy fájdalomskálán kellett értékelniük a fájdalom mértékét, illetve részletesen be kellett számolniuk róla, hogy milyen érzést tapasztaltak a tűszúrást követően.

A kérdőívekre adott válaszok alapján az a csoport, akiknél az újonnan kifejlesztett, igen kisméretű tűket alkalmazták, csaknem ötször gyengébb fájdalomérzetről számoltak be, mint azok, akiknek a hagyományosan használt fecskendő segítségével adták be az injekciót. "Előtanulmányunk egyelőre megerősíti, hogy az újfajta eszközök alkalmasak lehetnek a mindennapos orvosi gyakorlatban történő használatra, sőt azt is lehetővé tennék, hogy a betegek különösebb probléma nélkül, saját maguknak adhassák be a szükséges hatóanyagokat" - mondta Birchall.


A British Skin Foundation által is támogatott kutatás további, eddig nem ismert információkat szolgáltatott a mikrotűvel történő szúrást követő bőrgyógyulási folyamatokról is. Eszerint az apró eszközök segítségével a hatóanyagok megfelelően átjuttathatóak a külső bőrrétegen, anélkül, hogy az eljárás aktiválná a fájdalomreceptorokat vagy sértené az ereket. A bőrréteget érintő sérülések szintén minimálisnak tekinthetőek az injekciós fecskendővel történő tűszúrással összehasonlítva - olvasható a ScienceDaily hírportálján.

zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 44
Fekete retek tablettában is kapható. Szezonban lehet próbálni a kifacsart levét is (borzalmas az íze!:))
Én sokat tudok a témáról saját tapasztalatból - mindazt, amit leírtál, én is kipróbáltam - , de ezt inkább priviben beszélném meg veled, mert úgy vettem észre, itt felkavarja a kedélyeket. Ha érdekel, a címem nyilvános, vagy: zsuzsi07@freemail.hu
Engem is érdekelne, amit a természetgyógyászról írtál.
Előzmény: Rozcsika (42)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 43

Igy van :-)

Sztem, amennyit birsz, de nem kinkeservesen, levet facsarva lenyegesen tobb befer.

Citromkura: reggeli ebed vacsora -szurve ehgyomorra -sztem retket is erdemes lehet igy >>>

1. nap 1r

2. 1r 1v

3. 1r 1e 1v

4. 1.+3.

5. 2.+3.

6. 3.+3.

7. 1.+6.

8. 2.+6.

9. 3.+6.

10. 9.             /

11. 9.             /

.                     /

.                     /

.                     / 7-9 nap, ahogy jolesik

1x. 9              /

.                     /

.                     /

.                     /

9.

8.

7.

6.

5.

4.

3.

2.

1.

 

Előzmény: Rozcsika (42)
Rozcsika Creative Commons License 2007.10.05 0 0 42

Köszi szépen. De szerinted mennyit kell abból megenni, meginni, hogy hatása legyen? Amennyit bírok? Majd csak lassan növelem a dózist, mert én már voltam rosszul a fekete retektől, nem bírtam abbahagyni a büdös böfögést. (Bocsánat, de nem tudtam máshogy megfogalmazni). Ráadásul autóban utaztam másokkal, azt hittem meghalok már. Állítólag egy csomó növény oldhatja a követ, először ezekkel kell próbálkozni. A kő típusától is függ a siker. 

  

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 41
Retek. Nem hajt, hanem oldja a kovet. Kulonosen a fekete. Foleg a leve.
Előzmény: Rozcsika (40)
Rozcsika Creative Commons License 2007.10.05 0 0 40

Igen, még tünetmentes vagyok, de elég gyorsan növekszik a kő. Kénytelen vagyok foglalkozni vele. Nagyon érdekes dolgokat olvastam Török Szilvesztertől itt a neten, a máj- és epehólyag tisztításáról, elég bonyodalmas az egész, és kifejezetten kellemetlen (unokanővérem végigcsinálta), aminek a végén egy borzalmas hasmenés keretében távozik a sok száz kő, felpuhulva, mert nem egy köve van az embernek, a mája televan vele. Tegnap azt tudtam meg, hogy ezt megelőzően van, aki a Bajcsy-Zsilinky Kórházban széttöreti az epehólyagban lévő nagy köveit homok nagyságúakra és azt természetgyógyász segítségével hajtják ki belőle, de már nem a kórházban, sajnos. Még csak az infókat gyűjtöm, olyan ember kezébe szeretném adni magam, aki már több embernek segített ezt az egészet levezényelni. Most kaptam egy nevet, az Apor Vilmos téri üzletközpontban rendel, őt nagyon dícsérték. A nagyobb baj az, hogy alig van időm ezzel foglalkozni. 

 

Már fogalmam sincs, hogy mi minősül reklámnak, meg mi nem, azért írok ilyen össze-vissza.

Előzmény: zsuzsi07 (39)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 39
Rozcsika, az epekövedre van valami tgy módszered? Vagy egyszerűen csak elvan benned, amíg tünetmentes?
Előzmény: Rozcsika (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.02 0 0 38
Na ja :-)))
Mondjuk ezt a kajafikazast tgy-tol, vegasagtol, husevestol, mindentol fuggetlenul kerulendonek tartom. Kaptam en mar ilyen stoner-felektol hatalmas letolast, mert a husevoknek tuzet raktam, es megmutattam, h kell szalonnat sutni. Pedig mi nagyon jolereztuk magunkat, es bekesen, kellemesen eleddegeltunk egymas mellett, ki-ki a magaet.
Előzmény: Rozcsika (37)
Rozcsika Creative Commons License 2007.10.02 0 0 37
Na, az muris lehetett, amikor az egyik természetgyógyász fikázza a másik ebédjét.
Előzmény: Törölt nick (24)
Latta Creative Commons License 2007.09.12 0 0 35

A Purdue Egyetem (USA) kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amelyben egy lézermikroszkóp segítségével többféle típusú rákos sejtet is képesek detektálni a véráramban. Az eljárásnak számos előnye van, helyettesíthetné például a jelenleg igen drága orvosi műszerek egy részét, ráadásul nincs szükség vérvéte

Ji-Xin Cheng és munkatársai a Mayo Clinic kutatóival közösen a Proceedings of the National Academy of Sciences c. folyóiratban publikálták új tanulmányukat, amelyben részletesen bemutatják új módszerüket. Az eljáráshoz fluoreszcens festékkel megjelölt tumorspecifikus anyagot használnak, amely megjelöli a vénás vérkeringésben áramló daganatsejteket. A csukló vagy a szájüreg területén futó felszíni vénákat ezt követően lézersugárral világítják meg, amely az ér teljes átmerőjén keresztülfolyó vérmennyiséget másodpercenként ezer alkalommal világítja át. A módszer alkalmas rá, hogy az összes sejtet átvizsgálja, amely a vénákon keresztülfolyik - olvasható az egyetem sajtóközleményében.


A módszernek számos előnye van a korábbiakhoz képest. Mivel a tumorsejteket specifikusan megjelölik, számos, a vérvétellel és a vérminták elemzésével járó költség és probléma elkerülhető (a sejtek jelölésére kétféle anyagot használnak: az egyikkel a petefészek-, a kissejtes tüdő- és a veserák, a másikkal pedig a prosztatarák során megjelenő daganatsejteket lehet kimutatni). Az eljárás másik különlegessége, hogy nincs szükség vérvételre, vagyis kevésbé invazív, és sokkal nagyobb vértérfogatot képesek átvizsgálni a segítségével, mintha előzetesen levett vérmintákat elemeznének. "Az átvizsgált vértérfogat növelése fokozza a teszt érzékenységét és korábbi rákdiagnózist tesz lehetővé. Ha a vérben 50 milliliterenként csak két tumorsejt fordul elő, akkor egy 10 milliliteres mintában vélhetően nem fogunk rájuk akadni. A nagyobb vénákon azonban percenként csaknem 100 milliliter vér áramlik keresztül, így a lézerrel láthatóvá tehetőek a daganatsejtek" - mondta Philip Low, a kutatás egyik résztvevője.

A daganatsejtek megjelölésére használt anyagok közül a petefészek-, a kissejtes tüdő- és a veserák kimutatására szánt jelzőanyagokat már klinikai körülmények között is tesztelték - ezeket egy injekcióval juttatják a vérbe a vizsgálat előtt - és egyelőre semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak; a kutatók a jövőben további klinikai vizsgálatokat végeznek majd a módszer finomítására és biztonságosságának tesztelésére.

Latta Creative Commons License 2007.08.15 0 0 34
petike23 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 31

Kedves Stoner,

 

miért kell itt is öntened az agyrémeidet..?

 

Nem elég, hogy a többi topicban bemutattuk, hogy mennyire egészségromboló amit csinálsz, a hiányos táplálkozás, az ezüstkolloid, a jód, meg a többi méreg, amit szedsz, itt is áldozatokat akarsz..?

 

Szállj magadba légy szives.

És menj el egy orvoshoz. Valódihoz.

 

Szia:

Péter

Előzmény: Stoner (20)
dialektika Creative Commons License 2007.07.02 0 0 30
Hogyan érvényesíthetők a betegek jogai?

Az egészségügyi szolgáltató, illetve fenntartó
Az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről alapján az egészségügyi szolgáltató köteles a beteget–egészségügyi állapotától függően a felvételkor, illetőleg az ellátás előtt tájékoztatni a betegjogokról, azok érvényesítésének lehetőségeiről.

A beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni. (1997. évi CLIV. tv. 29.§ (1))

Betegjogi képviselő
Az egészségügyi törvény értelmében (30.§ - 34.§), a beteg vagy hozzátartozója panaszával problémáival fordulhat annak a kórháznak a betegjogi képviselőjéhez, amelyben a gyógykezelése történt.

Közigazgatási kérelem
A Panaszos Közigazgatási kérelemmel fordulhat az intézmény felügyeleti szervéhez, illetőleg az Egészségügyi Minisztériumhoz, amely a kártérítés jogalapjától függetlenül megvizsgálhatja az érintett betegségével összefüggő gyógykezelést.

Magyar Orvosi Kamara

Etikai, fegyelmi ügyekben lehetőség van a Magyar Orvosi Kamarához fordulni. A Magyar Orvosi Kamara etikai vétség gyanúja esetén etikai eljárást folytat le.(1994. évi XXVIII. tv. a Magyar Orvosi Kamaráról, Magyar Orvosi Kamara Etikai Kódexe, 1998.)

Polgári Per
A betegnek joga van polgári pert indítani a gyógykezelést végző intézmény ellen. Az eljárásra a Polgári Peres Eljárás, valamint a Polgári Törvénykönyv szabályai vonatkoznak. (1952. évi III. tv. , 1959. évi IV. tv.)

Büntető Per
Amennyiben gyógykezelésében résztvevő orvos illetőleg egészségügyi dolgozó súlyosabb kötelezettségszegésének alapos gyanúja merül fel, lehetőség van büntető feljelentést tenni. (Az eljárásra 1973. évi I.törvény A büntetőeljárásról szabályai vonatkoznak.)

Állampolgári jogok országgyűlési biztosa
Az országgyűlési biztoshoz bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság illetve közszolgáltatást végző szerv eljárása, ennek során hozott határozata (intézkedése), illetőleg a hatóság intézkedésének elmulasztása következtében alkotmányos jogaival összefüggésben sérelem érte vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket már kimerítette, illetve jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.(1993. évi LIX. törvény az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról)

Civil Szervezetek

Tanácsért, tájékoztatásért lehet fordulni a betegek érdekvédelmi szervezeteihez, melyekről bővebb felvilágosítást lehet kérni a Lánc Szövetségnél ( 1132 Váci út 14.IV. em. II. Tel/Fax: 1 3492716) vagy a Szószóló Alapítvány Betegjogi Konzultációs Központjában.
dialektika Creative Commons License 2007.07.01 0 0 29

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!