Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 83
Amit hajnalban irtam az eleg cikornyasra sikeredett, ugy hogy ne olvasd el. ;-)
Kulonben sejtesem szerint azert, mert az emberhez kozelebb allo oldal szineiben fellepok hulyesegei jobban bosszantjak a normalis embert, mint az ellentabor kepviseloi altal elkovetett okorsegek.
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 82
Kedves Andy Capp!
Azt ugye nem vonod 2ségbe, hogy a diktatúrák egyik legfontosabb jellemzője, hogy ellenzék nélkül kormányoz. Igy volt ez Cromwell, Hitler, Mussolini alatt, és a kommunista diktatúrákban is. Gondolom, azon sincs vita közöttünk, hogy ma a világban kevesebb a diktatúra, mint bármikor volt. És a lényeg: az esélye egy diktatúra kialakulásának is egyre csökken. Mivel a világ figyel.
Az előző miniszterelnök szerencsétlen kijelentése az ellenzék nélküli parlamentről lehet, hogy csak pillanatnyi elmezavar volt, de lehet, hogy mélyebbről jött. Az ilyen kijelentésekre oda kell figyelnünk.
Hawkeye
Előzmény: Andy Capp (68)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 81
Van egy lemmam, talan azert, amiert en meg soha szocikra nem szavaztam. Szavaztam zoldekre, schwarzokra utalattal, de szocikra meg nem. Pedig odahuz a szivem, de hat f@szok, ideakbol nem engedunk. Egyszer majd osszejon. ;-)))
Előzmény: Andy Capp (79)
verz Creative Commons License 2002.06.11 0 0 80
By The Way...
Előzmény: Törölt nick (78)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 79
Ezt nem allitottam
Mint ahogy a kerdes lenyege se ez:)

Mar regen meg akartam kerdezni, mit kell BTW alatt erteni?
by the way

Ez csak kivancsisag, ugye Neked a Komlos Jancsi nem vezetet gyakorlatot?
Sot en sem neki:)

Ez Lyo kerdes, de ezen el kell melaznom, legyel olyan jo, es add meg a valaszt, vagy hagyjuk a valaszt fuggobe, mig utana olvasok.
A sziwem kozepebe talaltal (mar ami az utanolwasast illeti)! Tedd azt! Walahogy az a rogeszmem (es az ewek tapasztalata is ezt mutattya), hogy ertelmes emberekkel ki lehet lyonni. (Csak azt utalom iszonyatosan, amikor walaki targyi tudas es gondolkozasi kepessegek -- wagy gerincz -- nelkul hulyesegeket szalykoz; az egyetlen ok, ami miatt nem wagyok biztos benne, hogy a fegywerwiseles lyot tenne nekem:) Ugyhogy: ha tul kemeny woltam hozzad, akkor bocsi. (Amugy sokkal kemenyebb wagyok a balosokhoz, mint a tuloldalhoz. Kiwancsi wagyok ralyossz-e miert?:)

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 78
"Ezert wan, hogy a kommunista part nem is kapott szawazatot"
Ezt nem allitottam. ;-)) (Kozgazdasz, fizikus, matematikus Svajcban vonaton utazvan kinezve az ablakon latnak egy fekete tehenet, megszolal a stb....) Egyebkent tudomasom szerint kaptak szavazatokat, lusta vagyok felallni es utana nezni.
Mar regen meg akartam kerdezni, mit kell BTW alatt erteni?
Ez Lyo kerdes, de ezen el kell melaznom, legyel olyan jo, es add meg a valaszt, vagy hagyjuk a valaszt fuggobe, mig utana olvasok.
======
ui.; Ez csak kivancsisag, ugye Neked a Komlos Jancsi nem vezetet gyakorlatot?
Előzmény: Andy Capp (76)
verz Creative Commons License 2002.06.11 0 0 77
Kedves FrédY!

Horn Gyula társa, mondjuk amikor az 56-os megtorlás keretében vallatásokon vett részt

Én már annyi Indexen megnyilvánuló jobbostól kértem, h csak egy iciri-piciri bizonyítékocskát hozzanak erre az állításra. Senki sem tudott. Annyit mindnyájan tudunk, h Horn AVH-s sorkatona volt 56-ban (ezt maga sem tagadta), de hogy köze lett volna akár egy kis szemfog kiveréséhez is? Lehet! Nekem se szimpatikus! De jó lenne vmi konkrét bizonyíték is!

És bocsássatok meg, de utálom az 56-ban emigrált "vérmagyar" vén hülyéket (nem azért, mert vének)! (Egyetlen mentő körülményt tudok elfogadni, ha valakit hosszú börtönbüntetés, ne adj' Isten halálbüntetés fenyegetett, az természetes, h igyekezett menteni a bőrét, de a többség gazdasági menekült volt, csak beadta a politikai üldözöttség dumát!)

Nekem ne dirigáljon, meg táblázgasson olyan valaki a hazámban, aki kint "nyomorgott", míg itt mi jónéhányan megpróbáltuk a lehetőségekhez képest (szocilizmussal szemben) helyrepofozni az országot!!!

Előzmény: FrédY (64)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 76
Orulok, hogy sikerult az osszes kerdesemre tetelesen walaszolnod.:)))))

Szemtanuk szerint voltak es en ezt elhiszem.
Es a nemetek az sa altal megfelemlitwe mentek szawazni. Ezert wan, hogy a kommunista part nem is kapott szawazatot. Ellenben, ha nem lett wolna az sa, akkor a szawaztok 99.9999999999999999999999999999999999999999%-at kapta wolna a kommunista part. Ez igy nyilwan korrekt, mert pont igy lattam en is egy regi tortenelemkonywben:)))

BTW, tudod, hogy mi wolt az egyik fo kulonbseg az nsdap (ad 1933) es az mszp (ad 1994) kozott?

Előzmény: Törölt nick (73)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 75
Na most te tenyleg nem erted? Lyo, legyunk didaktikusak.


El tudnad nekem mondani, hogy pl. a UK-ben Ofelsege Parliamentlye miert is nem mukodhetne Ofelsege Ellenzeke nelkul?

Mi wan pl. ha toryk ugy dontenek, hogy tobbe nem ulnek be a parlamentben, mert a Labour walamely minisztere az egyik beszedeben azt talalta lyawasolni nekik, hogy "shut up or get out!"? (Remelem tucc annyira angolul, hogy felfogd, ez mennyiwel durwabb, mint a verbatim magyar forditasa:))))

Ps. Ha meg mar tenyleg szemelyeskedni akarsz: ugye te m$ felhasznalo wagy?:))))

Pps.
Az alsó mondataidért meg nyugodtan kérj elnézést az érintettől SzVSz.
BTW:))) nem artott wolna
1) Ha az illeto nem hoborog, mint egy banatos sa-legeny.
2) Ha o walaszol, es nem te.
3) Ha wegre a baloldalnak az a mucsai lyellegu waltozata, amit itt egyesek kepwiselnek, wegre kiserletet tenne arra, hogy bizonyos szelsolyobbos (pl. neoliberalizmus) es naci (pl. palesztinokkal kapcsolatos otletek) wonasoktol elzarkozna. And this means you!

Előzmény: Antisystem (72)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 74
Ismerek egy családot. Nagyapa internálva ("kulák"), szülő ott nő föl, iskola az 50-es években csak esti - segédmunka mellett - , stb.
Mostanra már az unokák is családos mérnökemberek, világlátottak, olvasottak, átlag körülmények között élő kertvárosiak.

Ápr.7-én meg hánytál-vetették a dolgot, majd elmentek szavazni mindannyian - az MSZP-re, mint eddig soha az életben

Na, ha ezt megérted, akkor meg fogsz érteni mást is...

ÜdV

Előzmény: FrédY (71)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 73
Kekec?
94-ben nem lattam munkasoroket grasszalni Pest utcain.
Igaz 1933-ban se lattam Berlin utcain SA egysegeket. Szemtanuk szerint voltak es en ezt elhiszem. Szoval a meccs jelenlegi allasa szerint Gyulus legitimacioja vezet.
Előzmény: Andy Capp (69)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 72
Kedves Sólyomszem olvtársam túl light-osra vette a figurát...

Szóval persze Őfelsége Kormánya, meg a Magyar Közt. Kormánya is kormányoz ellenzék nélkül - ugyanis a kormányban nem szerepel az ellenzék.
Ez így OK.
Csakhogy Alcsuti Őfőméltósága véletlenül azt találta mondani, hogy a "parlament működik ellenzék nélkül is". Érted: Par..la..ment

Ha forrás kell, Google, és keress rá, hogy "ellenzék nélkül".

Az alsó mondataidért meg nyugodtan kérj elnézést az érintettől SzVSz.

ÜdV

Előzmény: Andy Capp (68)
FrédY Creative Commons License 2002.06.11 0 0 71
Ez nem személyeskedés, ez az én személyes véleményem Veled kapcsolatban, ami az általad itt leírtak alapján alakult ki. Ezzel együtt, mint mondtam, semmi bajom Veled, szívesen elvitatkozom itt a fórumban, csupán az zavar, ha kommunistát látok a XXI. századi, EU-b készülő Magyarország kormányában. Pont.

Oké, nem zárom ki alapból, hogy ha esetleg kiírtak volna egy szabad választást annakidején, akkor azt megnyerhette volna Kádár. Persze valószínűleg nem azok szavaztak volna rá, akiket a politikai nézeteik miatt elhurcolt mondjuk Recskre... Hanem azok, akik az akkori "médiából" értesülve kajálták a dolgokat, és annyi jött le nekik, hogy "minden évben megyünk a Balatonra nyaralni", meg "első Lada", meg hasonlók, (választási Munkáspárt reklám....:-) ) Közben persze nem gondoltak a nemzetközi kölcsönökre, amiből ez finanszírozva volt, és az ország eladósodására, amit azóta is nyögünk... Szóval, akár nyerhetett is volna...

Ja, és a 2002-es választások. Az emberek tényleg megnéztek, meghallgattak sokféle más dolgot is, nem csak a Grasham ügyet, meg a soha többé kommunistát.... Pl a Heti Hetest, vagy az RTL Klub, csigakettő komplett "hírműsorait"... Ezzel kapcsolatos bővebb véleményemet ma már leírtam egyszer egy másik topicban, bocs most ezt nem teszem meg itt újra, ha érdekel olvasd el (Orbán sejtek első feladata:előfizetni c. topic, 43. számú hozzászólás)!

És ma már semmiképp nem válaszolok megint, de nem azért, mert kifgytam az érvekből, hanem mert leragad a szemem...

Üdv

Előzmény: Antisystem (67)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 70
Na, ha kifogytunk az érvekből, jön a személyeskedés...
Szemelyeskedni fogsz?:)

Az meg hogy Kádár a 70-es években akármilyen választást megnyert volna, nemzetközi vélemény.
Tudod mi a rohely? Hogy a '70-es ewekben ezt a sodert -- azzal rizsawal egyutt, hogy a rendszer alaplyaban wewe megis baloldali -- malydnem bewettem. Aztan megismerkedtem a salytoszabaccsag fogalmawal, meg nehany baloldali alapelwwel:)))

De, ha lehetne, nem artana ha adnal par pointert ehhez a "nemzetkozi" welemenyhez:)))))

Előzmény: Antisystem (67)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 69
Egyeb kerdes?
Lya. Pontosan hany szazalek is kell? Wagy eleg tiz mandatum tobbseg is? Wagy tenyleg kell kadarelwtarsek 99.99999999999999999999999999999%-a?:) (Csak, mert nekem meg ugy tanitottak, hogy ez utobbi arany a ketsegtelen bizonyiteka az "igazi" demokracia megletenek:). Esetleg a megfelelo termeszetfilozofiai alapelwekre is felhiwhatnad figyelmem. Esetleg az nsdap csalt a walasztasokon? (Pl. bunkofonok segitsegewel?:) Wagy mas csalas wolt a dologban, es igazabol a kommunistak nyertek a walasztast?:))))
Előzmény: Törölt nick (66)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 68
H. kijelenetette, hogy ellenzék nélkül is lehet kormányozni...
Azert dobna a dolgon, ha
1) Hoznal egy pontos idezetet.
2) El tudnad nekem mondani, hogy pl. a UK-ben Ofelsege Kormanya miert is nem kormanyozhatna Ofelsege Ellenzeke nelkul?

Addig ugyanis amit irtal -- legnagyobb es oszinte salynalatunkra:) -- leginkabb azokra a hoborgesekre hasonlit, amit SA-legenyek nyomattak sorhazakban...

Ps. BTW, nem akarsz te is egy kicsi muzulman/palesztin-irtast? Csak hogy stylish legyen a dolog...

Előzmény: Törölt nick (65)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 67
Na, ha kifogytunk az érvekből, jön a személyeskedés...
(Különben a political compass-om cc. -6,5 -6, amit már többször leírtam indexileg, ha érdekel:-)))

Pedig a dolog ennél sokkal egyszerűbb, és egy cseppet sem személyes:

"Ha ezt nem érted, vagy ez Téged nem zavar, akkor bocs, feladom, olvassák ezt a fórumot elég sokan döntse el ki-ki magában, hogy melyikünknek van igaza." - pontosan ez történt, nagyobb méretekben. Emberek megnézték a "jól nézd meg a listát, soha többé kommunistát" + Gresham Péter 30 milliós fejtése olvasnivalókat, meg valszeg meghallgattak és megnéztek sokféle mást is, és döntöttek. Úgy, hogy pontosan tudták, hogy Megyo is meg Horn is kormánytag volt a Kádár rendszerben. Ennyi.

Az meg hogy Kádár a 70-es években akármilyen választást megnyert volna, nemzetközi vélemény. Lehet rajta röhögni, csak történelmietlen a dolog...Javaslom, kérdezd meg pl. Kissingert, vagy akármelyik kortársát.

ÜdV

Előzmény: FrédY (64)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 66
Csak igy a fal mellol.
Hat mondjuk ezt nagyon konnyu eldonteni, ha figyelembe vesszuk, hogy Dolfiek az Ermächtigungsgesetz (33 marcius) elotti valasztasokon -ha jol emlekszem- max.-an 46.9 %-ot ertek el, mig Gyulusek helybolugrasbol atvittek az 50 %-t. Oszt most abba nem is mennek abba bele, hogy az Szdsz-el osszefogva hany 2/3-os torvenyt modositottak a bestek. Egyeb kerdes?
Előzmény: Andy Capp (59)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 65
Gratula! Nagyon jó a példád! Továbbgondolásra érdemes.
Mert kár megállni 94-nél, ott jött azután 98, Horn után Orbán. Mármost, a 90-es évek Magyarországa sokkal demokratikusabb, mint a weimari Németország volt. Itt és ma nem lehetne azokat az antidemokratikus lépéseket meglépni, amivel A. H. megalapozta a náci diktatúrát. Mire gondolok? Például: H. kijelenetette, hogy ellenzék nélkül is lehet kormányozni, és kiírtotta az ellenzéket. Ezt ma nálunk nem lehet megtenni.
Mármint a kiírtást, mert a kijelentés azért elhangzott Magyarország nagyobb szégyenére.
Előzmény: Andy Capp (59)
FrédY Creative Commons License 2002.06.11 0 0 64
Aha, kibújt a szög a zsákból! Én eddig nem értettem, hogy mit nem tudsz felfogni abból, amit írtam, de most leesett...

Akkor Téged bizonyára azért nem zavar az említett "Urak" szerepvállalása a mai kormányban, és az ő kommunista múltjuk, mert lehet, hogy Te magad is kommunista vagy... Tudom, hogy nem vagy még 40, tehát nem lehettél a kezdetektől Horn Gyula társa, mondjuk amikor az 56-os megtorlás keretében vallatásokon vett részt, de azért az eszme, az ott van Nálad is rendesen. Valószínűleg Te is egyetértetél azzal a "remek" ötlettel, hogy egyesek szobrot akartak a közelmúltban állítani Kádárnak... Ehhez csak gratulálni tudok.

De minezzel együtt elfogadom a véleményed itt a fórumon, sőt, itt a fórumon még akár Horn Gyulát is elfogadnám, vagy Kovács Lászlót, vagy akár, ha élne, akár magát Kádárt, ne adj' Isten Rákosit is. Elvitatkozni elvitatkoznék velük szívesen. De ha a kormányban látom őket, akkor már másképp reagálok, és nem csak én, hanem sokan mások is, érthető okokból. Vannak sokan, akiknek jóval komolyabb okuk van az ezzel kapcsolatos felháborodásra, és aggodalomra mint nekem, mégpedig a személyes, közvetlen érinettségük kapcsán. Tudod, ők tették ki azt a táblát... Azok az emberek, akik között lehet, hogy van olyan akinek esetleg hiányzik 1-2 foga... De ezek a fogak nem a Horn kormány idején megvont ingyenes fogászati kezelés miatt hiányoznak, bár szeretett Gyulád keze (lába?) azért benne van a dologban. Esetleg ő rúgta ki őket személyesen...

A Kádár rezsimmel kapcsolatban pedig többpárti szabad választást emlegetni:-)))) Köszönöm, mert ilyenkor hajnali fél kettő táján lehet, hogy leragadna lassan a szemem, ha nem dobnál be ilyen poénokat....

Előzmény: Antisystem (62)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 63
Ki gondolokozik wisszafele?

Ugyanis egy demokráciában (érted, demosz + kratosz) a legfőbb mércét népakaratnak hívják. És bizony az általad felsorolt urak ezt a mércét teljesítették, a nép úgy döntött 1994-ben és 2002-ben, hogy ezek az emberek a multjukkal együtt elfogadhatók.

A neoliberalis "baloldal" latwanya mindig elkapraztat:)))
Előzmény: Antisystem (60)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 62
"Azt, hogy minek kellene zavarni, úgy érzem, elég érthetően leírtam. Olyan emberek töltenek be magas pozíciót a mostani kormányban, és kormánypártokban, akik az elmúlt rendszer vezetői voltak, és ezáltal elmúlt rendszer által elkövetett bűnökből oroszlánrészt vállaltak, azokért felelősséggéel tartoznak."

Tudod, az előző rendszernek - ugyanúgy mint a mostaninak is - nem csak bűnei voltak, bár nyilván azok is. Nem tudom, szembe jött-e Neked az a tény, hogy mondjuk a 70-es években a Kádár-rezsim egy többpárti szabad választást simán, csont nélkül nyert volna...Szal ha lehet ezeket a sablonokat ne használjuk...

A másikra annyit, hogy ha csak a mostani voksolást nézzük, valóban közel egyenlő támogatottságot érzékelhetünk. Csakúgy mint az előzőn, ami fordítva dölt el...
Csakhogy az általad felvetett személyek közt Horn is volt, aki 1994-ben nagyon nem relatív többséget szerzett...hanem az eddigi legnagyobbat.

ÜdV

Előzmény: FrédY (61)
FrédY Creative Commons License 2002.06.11 0 0 61
Azt, hogy minek kellene zavarni, úgy érzem, elég érthetően leírtam. Olyan emberek töltenek be magas pozíciót a mostani kormányban, és kormánypártokban, akik az elmúlt rendszer vezetői voltak, és ezáltal elmúlt rendszer által elkövetett bűnökből oroszlánrészt vállaltak, azokért felelősséggéel tartoznak.

Ha ezt nem érted, vagy ez Téged nem zavar, akkor bocs, feladom, olvassák ezt a fórumot elég sokan döntse el ki-ki magában, hogy melyikünknek van igaza.

Való igaz, lehet 1 góllal is VB döntőt nyerni, mint ahogy parlameni választásokat is akár 1 mandátummal. Ám ez a különbség olyan kicsi, akár százalékban, akár mandátumban, akár szavazatszámban nézzük (sőt egy esetleges újraszámlálással, a választási csalás-gyanúk körültekintőbb kivizsgálásával és szankcionálásával akár könnyen meg is fordulhatott volna...), hogy fordított esetben, nekem, jobbosként soha nem fordulna meg a fejemben,hogy magunkat többségnek, a másik oldalt pedig kisebbségnek nevezzem. Itt két, gyakorlatilag azonos méretű tábor van, a két tábor közötti létszámbeli különbség pedig gyakorlatilag a statisztikai hibahatárok környékén mozog.

Előzmény: Antisystem (57)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 60
Qrvára semmi. Mindkettőt legitim választásokon választották meg. A különbség az azután következett. Hitler ugyanis statáriumot vezetett be, meg felszámolta a demokratikus intézményeket.
Horn meg demokratikus kormányfőként működtette ezeket a dolgokat.
Ne visszafele gondolkozz SzVSz.

ÜdV

Előzmény: Andy Capp (59)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 59
Persze nem mindenre sikerult walaszolnod. Na lyesso raz! Szowal, melyik wolt demokratikusabb: a Weimari Koztars. 1933-ban, wagy a Magyar Koztarsasag 1994-ben? Mi kowetkezik ebbol adolf hitler ill. horn gyula legitimaciolyara nezwe?
Előzmény: Antisystem (58)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 58
A Weimari Koztarsasag demokratikus jellegű állam volt. Demokráciának azért a mai értelemben nem nevezném, ugyanis igen rövid fennállása során nem tudott valódi demokratikus intézményrendszert kialakítani és működtetni. A császári hagyományok meg nem kevéssé működtek... Történelmiben nyugodtan.

Da, ja gavarju pa kulfoldi :-)))

ÜdV

Előzmény: Andy Capp (56)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 57
"És csodállom, ha valaki nem tudja megérteni az 56-osok emiatt érzett aggodalmát, vagy hoyg egyáltalán, van olyan, akár baloldali gondolkodású, értelmes ember, akit ez nem zavar."

1, Nem értem, hogy istenigazából minek kellene zavarni?
2, Ha tegyük fel, hogy valami zavar - engem például valamennyire zavar Megyo gazdasági elit/felső tízezer volta - ugyan, mit tehettünk volna?

"Egyébként nagyon aranyos, ahogy az SZDSZ-el közösen kiharcolt 8 mandátumnyi előny birtokában máris Ti vagytok a többség, mi pedig hirtelen kissebbséggé lettünk, ebben, a baloldaliak által cseppet sem megosztott, vagy kisajátított országban." - bizogy 1 mandátum is többség, bármely irányban. Nem tudom, mi a gondod ezzel?
Mint ahogy 1 góllal is lehet VB-t nyerni :-)

ÜdV

Előzmény: FrédY (55)
Andy Capp Creative Commons License 2002.06.11 0 0 56
Ugyanis egy demokráciában (érted, demosz + kratosz) a legfőbb mércét népakaratnak hívják. És bizony az általad felsorolt urak ezt a mércét teljesítették...
Szabad-e megkerdeznem, hogy a Weimari Koztarsasag demokracia wolt-e? Ha nem, akkor miert is nem, ha igen, akkor meg mi is kowetkezik a fenti mondatbol?!!!

Ps. Te beszelsz kulfoldiul?:)))

Előzmény: Antisystem (54)
FrédY Creative Commons License 2002.06.11 0 0 55
Te Antisystem!

Kezdem a végén. Nincsenek olyan illúzióim, hogy bármi is történni fog, csak azért, mert én a nevezett embereket lekommunistázom.

Tudod, az én olvasatomban, aki x évvel ezelőtt kommunista volt, az most is az. Akár annak mondja magát, akár nem. Ezek az "urak" nem azért váltottak kommunistából szociáldemokratára, mert hirtelen megvilágosdtak, hanem azért, mert észlelték, hogy csak így maradhatnak hatalmon, vagy annak közelében. Ettől ők még kommunisták maradtak, és nem csak "egyes csoportok" szemében.

És erre ne hozzátok fel légyszíves, hogy melyik Fidesz vezető apja, anyja volt párttag, vagy hogy maga a fideszes volt-e KISZ titkár a suliban, stb stb... Meggyőződésem szerint ugyanis még a volt MSZMP valamennyi tagját sem lehet lekommunistázni egy az egyben, ám azokat, akik olyan szintű pozíciót töltöttek be, mint a nevezettek, mindenképpen.

És csodállom, ha valaki nem tudja megérteni az 56-osok emiatt érzett aggodalmát, vagy hoyg egyáltalán, van olyan, akár baloldali gondolkodású, értelmes ember, akit ez nem zavar.

OFF:

Köszönöm a korrepetálást, jelentem tudom, hogy mit jelent a demokrácia.

Egyébként nagyon aranyos, ahogy az SZDSZ-el közösen kiharcolt 8 mandátumnyi előny birtokában máris Ti vagytok a többség, mi pedig hirtelen kissebbséggé lettünk, ebben, a baloldaliak által cseppet sem megosztott, vagy kisajátított országban. Hiába, ahogy már a kampány során is szólt a szlogen, "Velünk (veletek) az ország!":-)))

Előzmény: Antisystem (54)
Antisystem Creative Commons License 2002.06.11 0 0 54
Te FrédY!

Elöljáróban SzVSz elfér a tábla is meg a letakarás is. Szólásszabadság...

"Ha az MSZP valóban európai szociáldemokrata párttá szeretne vállni, akkor ki kellene hogy szűrje a saját soraiból a kommunistákat. Kovácsot, Hornt, Medgyessyt például. Azokat az embereket, akik a kommunista MSZMP elsővonalbeli vezetői voltak... Ha ez megtörténne, akkor talán nem sütnék rá az egész pártra oly sokszor, hogy kommunista." - viszont ezzel már komoly gond van.
Ugyanis egy demokráciában (érted, demosz + kratosz) a legfőbb mércét népakaratnak hívják. És bizony az általad felsorolt urak ezt a mércét teljesítették, a nép úgy döntött 1994-ben és 2002-ben, hogy ezek az emberek a multjukkal együtt elfogadhatók. Ezzel szemben bárkinek lehet kisebbségi véleménye persze, de nem kellene megpróbálni rákényszeríteni a többségre...

Egyszerűbben fogalmazva: nyugodtan lehet őket kommunistának vagy posztkommunistának nevezni, de ettől még nem fog történni semmi. Mégegyszerűbben önmagukon kívül a macskát sem érdekli, hogy egyes csoportok minek nevezik őket.

ÜdV

Előzmény: FrédY (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!