Bocs! Autós kemping a családdal, most elsősorban arra kellene, de mivel elég sokat túrázunk, jó lenne lecserélni a polifoam derékaljat is, valami kompakt használható matracra.
Lehet, hogy meg leszek kövezve, vagy én vagyok nagyon puritán, vagy esetleg a 120 kilóm? Nem tudom, de hogy nem vennék ilyen 180 dolláros játékot az biztos. :-) Intex felfújható matrac, vagy amiben saját pumpa is van akciósan lehet kapni sokszor 4 ezer forintért. Míg sátoroztunk olyanon aludt a család, jobb volt mint itthon a 200 ezer forintos matracunk. Csak egy személyes szabad venni, gumis lepedő rá és ki kell tapasztalni a keménységét.
es ott a 7,5cm vastag.... baromi kenyelmes es jo aron van. Csak ha kocsival mesz, mert nehez es nagy !!! Ha nem akarsz rendelni, akkor az itthoni kepviselete a bazismotor: https://www.bazismotor.hu/
A motoros boltoknal jo a minoseg es az ar alacsony, mert ez csak "kiegeszito"
idén nyáron 3-4 nap kempingezést tervezünk. Még pár éve vettem egy Arpenaz 4.1-et, egyszer sem volt még használva, sosem alakult úgy a nyár, meg még az aprónép is apró volt, most már 3.5 éves, úgyhogy simán vállalok vele pár esetét sátorban.
Én alapvetően nem vagyok nagy igényű, éjszakákat toltam le vadkempingben Balaton körbe bringázásnál, de azért a jelen helyzet már indokol némi alapvető infrastruktúrát egy kemping esetén- főleg, hogy ha rendszeresíteni szeretném a kempingezést és nem egyszeri rossz tapasztalattal rövidre zárni:D
Milyen kempinget tudnátok ajánlani itthon - elsősorban Kelet Magyarországon? Jó lenne valamilyen strandos megoldással összekötni, illetve alap, hogy legyenek kulturált wc-k zuhanyzók, és hogy a sátor mellé be lehessen állni autóval, ne kelljen egymagamnak minden cuccot bemálházni. A bogácsit néztem, de túl sok jót nem írtak itt róla...
Én a Hasky, Yukatana márkáknál keresgéltem magasabb árakon, az általad említett áruházak hirtelen eszünkbe sem jutottak, de megnéztük, és felvettük a lista elejére.
Nagyon szépen köszönjük!
A feleségem a Jysk-es Dambso-t nézte még, szerinted az milyen lehet?
Tökéletes a tanácsod! Jó zsák és jó matrac. A lehetőség a csillagos ég, minden van, ha kell. Nem olcsó, de a jó az az igazán jó. A viharos időre viszont nincs ötlet, hacsak a nagyon jó cövekek, a tisztességes sátorállítás és a felügyelet, mert éjszaka+viharban bizony fura dolgok tudnak történni, mondjuk erősíteni kell a rögzítést... Sajátos filingje lehet egy mondjuk tengerparti viharos időnek-éjszakának, törnek az alurudak (igaz Fe-re-r?:) és sok a hang, meglehetősen félelmetes tud lenni, hűvös, meg ázott és beázott, meg aláfolyt vizekkel... Nagyon kell a jó felszerelés, ha kritikus a terep és vagy az évszak (tavasz-kora nyár, utószezon).
Satrazas homerseklete a halozsaktol fugg. Jo halozsakkal 3-5 fok nalam a hatar es ekkor is nem az alvassal van a problema, hanem az atoltozesekkor kimaszni belole.... Az asszony nagyon fazos vettem neki egy komfort 5/limit 0 zsakot es abban jol erzi magat 15 fokban :-)
Szoval ha fazos az asszony vegyel neki egy jo matracot es zsakot.... nalunk ez bevalt....
Megjött a sátorkötél amit rendeltem, baromira tetszik, rikító színű és fényvisszaverő szálak vannak beleszőve:
70Ft körül jött ki métere, szóval nem olcsó, de szerintem megérte.
Kérdezném viszont a rutinosabbaktól, hogy időjárás szempontjából kb mikortól válik élvezhetővé a sátorban alvás? Páromat eléggé megviselte két korábbi viharban töltött sátras éjszaka, és nem szeretném, ha didergős lenne az idei első alkalom.
Van annyi sör (+tömény) hogy jó a földön vagyis kb. mindegy, de az altalaj ha köves stb. akkor nem az igazi úgy. Meg vizes, hideg stb. is lehet.
Sátorban, aláterítve, lepedővel, párna,hálózsák/takaró. Olyan mint egy légágy, az önfelfújós szerintem sokkal jobb, mint bármelyik más matrac. A pumpás dupla matrac meg igazán pocsék a mozgások miatt. A legalja -szó szerint- a laticel, ami a partra való, számos ember megpróbálta és durván érezte magát már egy éjszaka után.
Én a magam részemről kerülöm az Intexet, bár a Jysknél legalább korrektek a cserével. Ezt a Decathlonost mondjuk nem ismerem, a két másik (drágább) fajtát használjuk, azok nagyon jók. Nekem az Intexek vagy eresztettek, vagy hatalmas dudor lett rajtuk.
Összebújáshoz praktikusabb a kétszemélyes, de pihenéshez jobb a külön-külön. Nem zavarja a másik forog és közben alattad is mozog az ágy. Külön tudod szabályozni a keménységét. Létezik olyan dupla, ahol két szelepe van a két oldalnak és így egy kucsit elkülönülnek egymástól. Nekünk volt már ilyen is (Coleman), de egyik évben az egyik félén belül elengedte magát és lett ott egy púp, ezért az egész cserés. Idénre már két különállót vettem. Franciaágyra való lepedő lesz rajta az összefogja.
A Decathlonban vettem 3 matracot is. Ezek közül kettő beépített légfúvóval. Mindháromnak visszaadták az árát. A hesztésnél úgy elvékonyodott azt anyag, hogy először csak lassan eresztett, majd egyre jobban szökött belőle a levegő, használhatatlanná vált. Két évvel ezelőtt Görögországban jártam pórul az egyikkel. 1 óra alatt leeresztett, a föld meg kemény volt. Ott elmentem a görög mindenes boltba és vettem egy 2 személyes INTEX-et. Semmi gond nem volt vele. Ma is megvan és - talán - nem ereszt. Igaz, tavaly már a Decathlonban vett összecsukható ágyakat vittük, azokkal nem volt semmi gond.
Tapasztaltak tanácsát kérném az alábbi kérdés eldöntésében:
A párommal ketten nyári sátorozáshoz milyen felfújható matracot vegyünk? 2 db egy személyeset, vagy 1db 2 személyeset? Használat során melyik a jobb és miért? A decathlonos és egy intex között vacilálunk. Melyik a jobb?
Zakopanéban épp a fenyőgyanta ellen húztam a Husky sátor fölé egy takaróponyvát. Hihetetlen, mennyire csörömpöl, ha fúj a szél! Elő is szedtem a régi, 1973-ban vett Kapos sátram lenvászon előterét. A takaróponyva a sátor alá kiváló.