Keresés

Részletes keresés

merrin Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2085
Kayleigh „Barátom”!

Engedd meg, hogy hozzászólásodat olvasván ne ragadtassam el magam!
…Az idézőjel egyáltalán nem ellentett jelentést takar, remélem, a jövőben még egyszer azok (barátok) is lehetünk….. de: az előzőekben Általad leírtakat olvasva az alábbiak kívánkoznak ki belőlem: Én sem mondhattam magam TRINITY topic látogatónak, rajongónak sem. A budaörsi koncert mindkettőt megváltoztatta.
Próbálok rövid lenni: 
A SOLARIS MüPa koncertje előtt két évvel ezelőttig, (vagy 28 évig) szinte nem is jártam koncertre. Az AFTER CRYING fellépéseire (Az ELP-s kötődésem miatt) az utóbbi időben eljártam. Illetve a Fugatót támogatandó, követtem Őket az A38-as Hajóra, illetve a bécsi fellépéseikre.

Ne csodáld, hogy egy koncerten, ahol pl. a szöveget se’ érted a varázslat nem ér el, ezért javaslom – ahogy én is megtettem – vásárold meg CD-jüket, és ahogy jómagam is, hallgasd meg több mint hússzor úgy, hogy közben a szöveget is (párszor) olvasgatod!
…Én a TRINITY-t először láttam Budaörsön, a fellépő másik két Zenekart már többször is hallottam. Ráadásul Párom, Szerelmem, Aki alig több mint fél éve még egészen más zenéket részesített előnyben mellettem ült, figyeltem Rá is.
…Különleges érzés volt hallgatni a TRINITY-t. …Beülsz egy koncertre úgy, hogy nem ismered a fellépő szerzeményeit mindig kihívás, elsősorban a TE részedre!
Nekünk is az volt. …Még hazafelé sem volt az a véleményünk, hogy a TRINTY zenéje, - ahogy ahogy Te fogalmazol -: a lelkünkig hatolna. A CD-t már az úton meghallgattuk először., és másodszor… Azóta én vagy 50-szer.
Különös, hogy eltelik csaknem negyedszázad úgy hogy a médiában ismert zenéktől – bocs’ a kifejezésért – okádnod kell, találsz olyan zenekarokra, amikre – én személy szerint – ’76 óta várok. (Voltak persze kedvenceim a köztes időben is, elsősorban az EAST első korszaka Játékok, Hűség, vagy Sodoma, SOLARIS Marsbéli krónikák, 1990) Azonban az Ő lemezkiadási lehetőségeiket Te is és mi is ismerjük.
Az utsó két évben találtam rá – időrendi sorrendben - : az AFTER CRYING-ra, majd Erdész és dr. Kollár „Splendid Isolation”-ja miatt a SOLARIS FUSION-ra. (véleményem ott is olvasható), ma, az Ő, és Bosnyák Laci jóvoltából (Postás Klub-béli bemutatkozás) már újabb két nagyszerű Zenekar koncertjeire járhatunk: ELPIRATES és TRINITY.

Nem érzem a legkisebb „erőltetettséget” sem a TRINITY részéről. A gitárt nem túlzottan szeretem, inkább a billentyűs szólamok tesznek rám maradandó benyomást. Balázs, alias „Rusnya” játéka, ahogy Torma Ferié, vagy Káptalan Bandié azonban kétséget sem hagy afelől, hogy ennek a hangszernek itt a helye! A honlapon olvasható világnézeti vélekedésével is mélyen egyetértek, csak én kevésbé voltam bátor, hogy ezt ki is fejezzem. És itt……... következik. Csak azért mert nem merem ide írni , hogy tök mindegy, melyik, éppen aktuális és soron következő P á r t u n k és K o r m á n y u n k bűnözik a leghatékonyabban (törvényalkotásnak álcázva és kollégiumi szobatársaik , atyafiságuk zsíros megbízása, a közbeszerzési eljárások megkerülése útján, hajléktalanoknak szuperveszteséges Cégek eladása által…) a mi pénzünk ellopása érdekében.
…Marci: Az ELPIRATES-ben most hallottam harmadszor. Abban egyetértünk, hogy az ELPIRATES-ben másként szólal meg, mint a TRINITY-ben, de szögezzük le, ez az Ő érdeme, és előadói kvalitásának bizonyítéka! Most – harmadszor – már (leginkább a Kiew-nél) felidézte a Greg Lake féle feeling-et. Nincs egyszerű feladata ezzel, Lake hangjához még hasonlót sem hallottam 30 éve, mindegy, hogy aktuálisan épp’ hány kiló volt. …Emléxem a BS koncertjükön küzdött a magas hangokkal, de az is Ő volt, és profi módon áthidalta nehézségeit az oktáv-váltásokkal.
Továbbá: A Zisten, vagy a Pártésanép kíméljen meg bennünket, hogy a teljesség igénye nélkül Marci, Gosztola Peti, Harazdy Moklós, Nádházi Tamás,vagy a mostmár NOSTRADAMUS tagok, illetve az AFTER CRYING csapata „Szakemberek”-ké váljanak!
TENETUDNÁDHOGYMIÉRT???
Üdv Néked, és Mindenkinek: Olsovszky Tibor II. alias Merrin Atya

Késő van, a szemüvegem se’ találom, ha hülyeséget írtam, az direkt volt! 
Előzmény: kayleigh (2083)
KKNC Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2084

Köszi, hogy leírtad a véleményedet.

Az az érdekes számomra, hogy pont azt szokták nekem mondani pozitív véleménynek, hogy nem kliséket használunk, és nehéz megmondani, mihez hasonlítunk, dehát pont az a jó a zenében, hogy különbözők a vélemények és az ízlések. :)

Előzmény: kayleigh (2083)
kayleigh Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2083

Igen, ott voltam, de nem mondhatom magam Trinity-topic látogatónak, rajngónak még kevésbe, ezért nem is igen akartam megosztani a gondolataimat itt.

Én a Fringe-en láttam és hallottam a zenekart először. Meg kell mondanom, akkor nagyon nem tetszett. Azt gondoltam, a mostoha körülmények miatt. Most Budaörsön igazán jó környezetben bár némileg árnyaltabb lett a kép, sajnos továbbra sem gondolom, hogy a Trinity azt a fajta zenét játssza, ami a lelkemig hatol.

Nekem valahogy erőltetettnek hatnak a "mindenáron prog" kompozíciók. Az utolsó két "lazább" dal sokkal inkább tetszett, eredetibbnek is tűntek, mint a korábbi hosszabb opusok (bár az utolsó előtti darabban elég erős Focus-hatást ismertem fel:-). Számomra attól meg nem jó egy zenekar, hogy prog-építőkövekből összerak egy a stílus minden ismérvét felvonultató művet, amiben aztán nem érzem a kohéziót. Az elhivatottságot messzemenőkig értékelem, bizonyára iszonyatos mennyiségű munka fekszik már az előadott műsorban, de a kompozíciókban semmi izgalmat nem fedeztem fel. Persze aláírom, ilyen zenével nem feltétlenül koncerten kell ismerkednem és bevallom, a CD-t mindeddig nem hallottam. Lehet hogy a véleményem, ami abszolúte laikus, az alapján módosulna, de hát a legtöbb zenehallgató ilyen.

Sajnos a két koncert alapján a darabokból nem sok minden maradt meg bennem, és elsősorban az énekkel, illetve az énekdallamokkal nem tudtam kibékülni (érdekes, Márton az El Piratesben már sokkal jobban meggyőzött).

Most olvasom Maynard Solomon Mozart könyvét. Hadd hozzak ide egy idézetet, ami talán nálam világosabban mondja el, hogy mit is hiányolok - egyelőre - a Trinityből:

"Fejlődésének egy adott pontján a tehetséges, ifjú zeneszerző többé válik, mint a hagyományból magába szívott hatások összessége, több lesz, mint egyszerűen más komponisták stílusának egybekovácsolója: több, mint utánzó; több, mint mások követője; több, mint a konvenciók közvetítője. Szakember lesz belőle, aki olyan nyelven szól, amelyen azelőtt senki - rátalál saját hangjára".

Persze ez nyilván nagyon keveseknek adatik meg. Remélem, az én véleményem is hozzájárul ahhoz, hogy Segesdy Márton és csapata meggyőzzön minden prog és nem-prog rajongót, hogy ez nekik ez sikerül. Én legalábbis ennek drukkolok, negatív véleményem is ennek szellemében fogalmazódott meg. Azt megígérhetem, hogy nem a budaörsi koncert volt az utolsó Trinity-buli az életemben.

Előzmény: Gope (2081)
KKNC Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2082
Én ott voltam. :) Csak nem látszottam a dobok mögül.
Előzmény: Halsaman (2080)
Gope Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2081

Máskor is! :-) It was my pleasure.

kozakz ott volt, voltak más prog arcok is, pl. kayleigh, merrin, bocs ha valakit nem ismertem meg. Ott volt a hajdan igen sikeres Zizi Labor gitárosa is, aki budaörsi lakos.

 

 

Előzmény: Halsaman (2080)
Halsaman Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2080
Valaki volt innen Budaőrsön?
Nem nagyon láttam topiklakókat arrafelé...

Összefoglalóként: én már egyszer játszottam itt az ELPirates-szel (itt találkoztunk (volna) Gittával, ha szóba elegyedünk), és nagyon jó helynek tartom... nagyon jó érzés olyan helyen koncertezni, ahol van kontroll, sőt, több is, sőt, nem "romlott el a tegnapi hardcore zenekar koncertjén", mint a Jókaiban. Számunkra a körülmények közel álltak az ideálishoz. Hang, fény, backstage, minden van. Közönség is volt, növekvő számban (számunkra nem ideális, mert mi kezdtünk:)). Főleg a Harmadkor lemezről játszottunk, meglepő módon, illetve bolyongtunk egyet. Kezdenek a további dalok véglegesre formálódni a lemezre...
Köszönet Gosztola Petinek a szervezésért!
Halsaman Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2079
Megint sikeresen elfelejtettük mondani a koncerten:

Következő koncert: május 13. kedd, Könyvtár pinceklub, 21.00. A koncert ingyenes, a magatokkal hozott + 1 ember részére is:).
dfr Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2078
ühüm... :o)))
Előzmény: KKNC (2076)
sziti Creative Commons License 2008.04.30 0 0 2077
Igen - egyre inkább :-DDD
Előzmény: KKNC (2076)
KKNC Creative Commons License 2008.04.29 0 0 2076
Dehát mi szinte lábujjhegyen játszunk! Főleg én! :)
Előzmény: dfr (2075)
dfr Creative Commons License 2008.04.29 0 0 2075

Köszönöm!

(azért nem arról van szó, hogy minden kapcsolatot megszakítottam a zenével... Azt nem is tudnám :o)) Csak a hangos koncerteket kerülöm.)

Előzmény: Ata01020304 (2073)
sziti Creative Commons License 2008.04.29 0 0 2074

Válasz privátban.

Előzmény: dfr (2072)
Ata01020304 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 2073

Hadd gratuláljak elsőként!

(Csak zárójelben jegyzem meg: a babák zenei nevelését nem lehet elég korán kezdeni :-))

Előzmény: dfr (2072)
dfr Creative Commons License 2008.04.28 0 0 2072

Minden Trinity-rajongónak és nem-rajongónak sok Trinity koncertet kívánok, most egy ideig Gitta fog fuvolázni a zenekarban helyettem. 

Ez már feltűnt néhányatoknak a Fringe fesztiválon, de akkor még csak mosolyogtam, hogy igen, nem én játszom...

Hát, most már nyilvános a hír: két pici baba növekszik a pocakomban, és nem nagyon örülnének a hangos zenének. Így hát a távolból követem egy ideig a zenekar pályafutását :o)) (Sziti, jól tippeltél?)

Hangulatos koncerteket:

Rita

KKNC Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2071
Szombaton 7kor kezdünk Budaörsön a Városi Klubban.
KKNC Creative Commons License 2008.04.22 0 0 2070

Valóban furcsa volt koncertezni nélkületek. :)

Jól éreztük magunkat minden szempontból.

A helyiek kedvesek voltak, a hely is jó volt (mivel nem nagyon van hasonló klub ott és viszonylag közel volt a központhoz, voltak is jópáran), a hangosítással együtt. Előttünk 3 metal zenekar lépett fel, úgyhogy a Lehettél volna-t végül kihagytuk. :) A harmadik, a Khan Abyss, akinek a meghívására mentünk, már progresszívnek volt nevezhető, úgyhogy így jó volt, hogy utánuk jöttünk. Kis csúszás volt, így 1 után kerültünk sorra, de nem lett kevesebb az ember addigra - hát igen, a sok 16-20 éves embernek még nem kellett másnap dolgozni menni...

Gondoltuk, hogy a közönség majd hazamegy a sok páratlan ritmus meg nemmetal hallatán, de végülis egy jó részük ült és nézte meg tapsolt, amikor kellett. A keménymag (a Khan Abyss-osok) pedig az első, egyetlen sorból állva nézték és láthatóan élvezték is. A fórumukon van is szó rólunk: khanabyss.extra.hu.

Velük tényleg össze is barátkoztunk, szóval jól sült el a dolog, majd még biztosan lépünk fel a társaságukban valahol.

Koncert után reggel 6ra sikerült lefeküdnünk egy helyi kollégium szobájában, az addig összehordott ökörségeinket meg majd visszavonulásunk után egy kabarélemezen fogjuk kiadni. :)

A tracklist amúgy:

1. Harmadkor (ez sajnos a lemezbemutatóról trechnikai okok miatt lemaradt ugye)

2. Jelenések könyve

3. Sötéten virradt rád a nap

4. Peregrin kútjai

5. Valaha

6. Negyed négyes gyors

7. A Bolyongó

 

Szombaton gyertek Budaörsre!

Előzmény: sziti (2069)
sziti Creative Commons License 2008.04.22 0 0 2069

Vélhetően a fotós nem ezen a napon kezdte a szakmát :-)

Gyanítom, e topik lakói közül a szokottnál kevesebben voltak ott, tehát: MESÉLJETEK!

Előzmény: KKNC (2068)
KKNC Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2068
KKNC Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2067

Ez jó, hogy rendszeresen nézi valaki! :)

Igen, valami hülyeség történt a szerveren, de már javítottam részben, teljesen majd este otthon.

Előzmény: sziti (2066)
sziti Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2066
Csak nálam nem működik tegnap óta a kethold.hu?
KKNC Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2065
Ezzel nincs is gond. De pl. azt furcsállottam, hogy azt észre sem vette, hogy 3 énekes is van, nem csak 1...
Előzmény: sziti (2064)
sziti Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2064

Nagyot csalódnék a Shock!-ban és a vélemény írójában, ha meghallgatás nélkül írnának valamiről.

Szerintem PV biztosan meghallgatta a lemezt. Ugyanakkor gyanítom, hogy nem túl sok korábbi élménye lehetett a Trinityről, így - ellentétben több év koncertjeinek és e topik látogatóival, akik együtt "nőttünk fel" Veletek - meglehetősen szűz füllel ismerkedett az anyaggal.

Ti tudjátok a legjobban, hogy éveken át téma volt az ének itt is. PV elég sarkosan fogalmazott erről - szíve joga, ez az ő véleménye. (Azért pl. pár, amúgy kiváló Pallas-lemez meghallgatása után biztos átértékelné az igazán modoros éneklés tartalmát...)

Előzmény: KKNC (2063)
KKNC Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2063

Igen, olvastuk, köszi.

Szerintetek meghallgatta az anyagot? :)

Előzmény: Ata01020304 (2062)
Ata01020304 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2062

Kritika a Shock!Magazinban

Halsaman Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2061
Nyugalom, nem az énekfelvétel miatt tartott ilyen sokáig a lemezkészítés:)
(Azt hiszem, csak a lemez végén van effekt a hangomon, meg hát élőben nem tudok három szólamot egyszerre vokálozni...)

Márkus Gergő nagyon sokat segített. Ő az ideális "külső fül", szakmailag és emberileg is nagyra becsülöm. Mivel Vedres Csaba lemezeit évek óta ő csinálja, nem is volt teljesen ismeretlen terep neki a zenénk. Ámbátor a Peregrinhez hasonló terjedelmű és komplexitású számot még nem kellett kevernie...
Illetve azt hiszem, az ELPirates-ben (-től) is sokat tanulok.
Előzmény: Hamu (2059)
KKNC Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2060
Holnap este 9kor mi leszünk a Fiksz rádióban!
Hamu Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2059
Igen. A lemeznek az egyik nagy előnye is az volt számomra, hogy a stúdiómunkák által tiszták, teljes mértékben élvezhetőek lettek a hangszínek. Tény, hogy néhány kíséret csak a lemezen hallható először, de azért nagyjából ugyanaz maradt, ami eddig volt, csak rengeteg dolgot nem lehetett kihallani.
Külön élvezet most újra és újra meghallgatni és megtalálni a különböző finomságokat. Például -ami elég fontos- a szöveg egyes részeit most hallom ki először. Az énekben is rengeteg minden van, amiről eddig nem tudtam.
Az ének terén azt sem tartom kizártnak, hogy egy stúdióban, amikor csak énekelni kell, szebben jönnek ki a dolgok, mint mondjuk a koncerten, ahol általában Marci kezét 3-4 billentyűzet között látjuk elmosódva és nyilván nehéz mindemellé még az éneket is úgy énekelni, ahogy azt kell.
A stúdiót az énekhangon néhol sejteni lehet, ebben erefnek igaza van, de azért igen számottevő azon változások száma, amikért nem a stúdió a felelős.

De majd nyilatkoznak az illetékesek és megmondják a tutit:)
sziti Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2058
Hm... azt gondolom, épp a koncert(ek) mutatták meg, nem a technika jótékony segítsége volt itt döntő - talán inkább az, hogy az ottani kontroll lehetőségei, egy megfelelő csapat instrukciói ennyit számítanak.
Előzmény: eref (2057)
eref Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2057
Tudod, hogy a mai stúdiótechnika mire képes? :)))))))))))
Előzmény: Hamu (2056)
Hamu Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2056
Osztom a korábbi véleményeket, a lemez eléggé rendben van úgy, ahogy van:). Viszont Marci éneke nekem a koncerten nekem nem tűnt fel, csak a lemezen. De ott elég komoly meglepetések értek. Ez minek a hatása?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!