OFF
Annyira nem vagyok, hogy adtam ki könyvet, CD-t egy volt cégecskében...
Az anyagár _minimális_, nem éri el az 1USD-t. Tokkal, vonóval.
Többezer eladott CD-bôl több folyik be, mint akárhány teltházas elôadásból. Ha nem hiszed el, számold ki, minek több a rezsije. Még lenyomni 100e darab CD-ta, vagy fenntartani egy színházat n+1 napig.
Ha a kiadó megvette a másolási jogokat, akkor az elôadás után is le kell perkálni a százalékot.
Úgy látszik a kevés tudásom még mindig több, mint a tiéd. És nem hiszem, hogy hülyeség lenne arra kérni az embereket, hogy ne lopjanak, és ne buzdítsanak lopásra. Ha szerinted nem, akkor minden sajnálatom a tiéd.
OFF (én annak érzem)
Nagyon nem vagy képben. Fogalmad sincs róla, hogy a CD ára miért annyi amennyi...
Nos, 10-20% megy a jogvédő szervezetnek (artisjus), 20-50% megy a kiadónak (reklámtól függően), és az anyagár is simán megvan 10-20%. Akkor most számold ki, hogy mennyit "loptak el" Géza bácsitól...
Ő nem a lemezeiből élt, hanem a fellépéseiből, ott nem nyúlták le a pénzt az élősködő kiadók és a nagy törvénytisztelő szerzőijog-védő egyesületek...
Egyébként meg abban talán egyetértünk, hogy ez a téma az emlékezésért nyílt, akkor meg nem kellene ilyen hülyeségekkel teletömni, amiről ráadásul keveset tudsz...
ON
Ezt magadnak kell tudnod. Én olyan helyen vagyok, ahol nem is lehet Hofit kapni se CD-n, se bakeliten. Mégsem töltöttem le. Nem vitt rá a lélek. Emmán csak így van, és így is marad. Ha Ott lennék, biztosan felvenném videóra. Emléknek. Mert jó emlékezni. De nem tenném fel a Netre MPEG-ként. Mert azt nem tartom helyesnek. És mindezeket egy olyan topikban hirdetni, amelynek a célja a végsô tiszteletadás... nem tartom illendônek. Mea culpa, mea maxima culpa. És még lehet, hogy ezt is elírtam. Sokmindenben szeretnék változni, jobb lenni... ez valahogy nem láccik annak...
eleve nem - hiszen gagyi mp3-ak, tovabba erdekes a rakas "A oldal / B oldal" folirat is...
de a kerdes tovabbra is az: hol a hatar? 1-et meg letolthetek? 2-t is? esetleg mindazt, ami most a tv-ben is lement?
Oh. Ugye nem mondod komolyan, hogy ez alatt a néhány nap alatt leadták a teljes életművet? Mind? CD minôségben?
Nézd pajtás! Ha te megmagyarázod magadnak, hogy teljesen normális jogvédett anyagokat a netre feltenni, és onnan másolgatni, az a te terapeutád baja. Én megmaradok itten, az én normális diliházamban. Ahol lopni rossz. Bármekkora reklámja is legyen. Bármekkora pofával.
szemészeti klinikán: "...amikor közeledik a tű feléd, a székben így egyre jobban nyomod hátra a fejed egészen a falig és akkor megkérdeznép az ember, hogy nem lehetne még egy kicsit hátrább? -Dehogynem. Jött a válasz, csak az már nem a szemészet.............hanem az urológia."
"...és az érzéstelenítő injekciót a szemed alá adják...majd egyet kicsit odébb, hogy ne pislogj...kicsit odébb, hogy ne könnyez...és kicsit odébb, hogy össze ne szard magad"
jo
de hol a hatar?
ha vkinek volt mersze az osszes emlekmusort folvenni ahelyett, h megvenne - az is egy mocsok tolvaj?
ha nem, akkor ugyanezek letoltese utan miert lesz az?
ez nem lopás. de amilyen elvakult ürge vagy, úgysem érted meg, miről beszélünk
Tehát ha te lopsz Hofitól, az nem lopás... Érdekes felfogás.
ő nem azért csinálta, hogy gazdagodjon. sem ő, sem a családja. ő azért csinálta, hogy szórakozzunk...
Tényleg? Mondd, kérlek drága pici aranyom, mikor mondta ezt neked Hofi Géza? És bazseváld ide a bal fülembe kis életem, hogy mikor láttál ingyenes Hofi elôadást? (Ne gyere a T-vel, az nincs ingyen)
de most mondhatnám azt, hogy te meg csinálod a fesztivált Hofi sírján, mert a konzervatív koponyádba nem fér bele más
Nem csak mondhatnád, kis tolvajvédô-szentem: mondod is! Hát nem sül ki a szemed? Ja, és konzervatív a nénikéd, az a hernyótalpas! Sz'al aki nem lop, az konzervatív? Meg aki nem állja meg szó nélkül? Na, kinyitom az Indexet, lássuk csak: ma ki lopott? Óh, a hágé e.t./úr/világ*
* Kérem válassza ki az aktuális elvakultsági irányanak megfelelô megszólítást.
miért nem lehet békében meglenni, legalább ilyenkor?
Tényleg? Miért nem? És a bunkóknál miért nincsen létszámstop? Még a föld be sem takarta Hofi koporsóját már lopni kell tôle?
? szerinted lopás, elmondtad...
Nem szerintem. Hanem lopás. Így simán, egyszerűen úgy, hogy még te is megérted. Elveszel valamit ami nem a tiéd, amit nem adtak önként neked és nem adsz érte semmit. Lopás. Ismételgetsd, amíg felfogod.
maradj nyugton. úgysem változtathatsz a dolgok menetén
Az a másik rencer volt piciaranybogaram! Tudod! Az átkos! Nem aaaz... hanem ami utána jött! Na akkor az úgy vót, tudod picinyem, hogy kuss volt. Meg ugrálhattál ami belefér, de szartak a pofádra. Most meg úgyvan, édesegybogárkám, hogy megmongyuk. Tudod? És aki értelmes, azt ért belôle. Aki meg nem, az meg... na majdnemolyatmontam, mint a Kövér. Nem figyel az ember, oszt kiszalad a száján...
aki felrakja az akkor is felrakja ha ráuszítod a rendőrséget
Drága egyetlen virágom! Látom, te még emlékszel mennyi a 3/3. Tudod én akkor sem abban a csapatban játszottam. És mos'se. Ne magadból indulj ki, és akkor majd tudod szeretni az embereket!
aki letölti az akkor is letölti ha éjjel nappal itt vinnyogsz
Te sötétlelkű, te! Az, hogy neked nem fáj az az elveszett "i", attól még hadd ugassak érted, még akkor is ha nem érted!
aki meg megveszi, az megveszi
és jól teszi!
a lényeg, hogy emlékezzünk rá, és hallgassuk...
A lényeg, hogy Ember maradj. Hogy legalább magadat ne próbáld meg becsapni!
... ő csakis ezt akarta, se többet, se kevesebbet
Télleg aranyom? ´s mikor hallotad ezt Hofi Gézától? Lehetôleg a pontos idôpontot és a helyet nevezd meg. Hátha beugrik. Néha iszik az ember, oszt nem tudja mit beszél..., még lehet el is hiszem, hogy ilyen elhangzott.
Addig is, én annak hiszek, hogy nem osztják ingyé a Hofi lemezeket, és a család se kapja ingyé a kenyeret (ja, a folyósat se!). Szóval ez, amit te itt ily hévvel védessz, óh szabadság apostola az nem más, mint lopás. Egy halottól. Se több, se kevesebb. De ez is épp elég. Rossz.
ez nem lopás. de amilyen elvakult ürge vagy, úgysem érted meg, miről beszélünk
ő nem azért csinálta, hogy gazdagodjon. sem ő, sem a családja. ő azért csinálta, hogy szórakozzunk...
de most mondhatnám azt, hogy te meg csinálod a fesztivált Hofi sírján, mert a konzervatív koponyádba nem fér bele más
miért nem lehet békében meglenni, legalább ilyenkor? szerinted lopás, elmondtad... maradj nyugton. úgysem változtathatsz a dolgok menetén, aki felrakja az akkor is felrakja ha ráuszítod a rendőrséget, aki letölti az akkor is letölti ha éjjel nappal itt vinnyogsz, aki meg megveszi, az megveszi. a lényeg, hogy emlékezzünk rá, és hallgassuk... ő csakis ezt akarta, se többet, se kevesebbet
Szuper! Szóval ha a fene fenét eszik is meg fogod magyarázni, hogy jogod van lopni Hofi munkáját, és ha ez vkinek nem teccik, akkor az hülye. Nem semmi egy pali vagy. De ugye te sem vagy sem anyagias, sem képmutató?
Engedtessék már meg Hofinak, hogy Ô döntse el, hogy ingyen akarja-e adni a munkáit. Mivelhogy kiadta lemezen, a válasza egyértelmű nem. Ha egy csepp tisztelet szorult beléd, akkor ezt figyelembe veszed.
Részemrôl a téma lezárva. Egyértelmű volt, hogy az a hozzászólás, amire reagáltam arra szólított fel, hogy aki nem akarja megvenni Hofi lemezeit, az lopja csak nyugodtan. Ezzel meggyalázva az emlékét és senkiháziak cserebere tolvaj gyülekezetévé süllyesztve a topikot.
Szóval az az "i", az még mindig hiányzik! Állj a tükör elé, és mondogatsd magadnak az érveidet, amíg magad is el nem hiszed. Aztán mondogatsd azt is, amit valóban jelent: szerintem (mármint szerinted) mindenkinek joga van Hofi anyagait másolni/lopni. Ha errôl is sikerül magad meggyôzni, akkor jelentkezz vmi politikai pártba: ott a helyed. :-(((
tudok olyan együttesröl, aki minden rajongóját arra készteti, hogy minden dolgukat terjessze szabadon és bátran (engedélyezik a kép és hangfelvételt a koncerteken, stb...). akinek tetszik úgyis megveszi, akinek meg nemtetszik, az úgyse venné meg, és letörli. szerintem EZ egy normális hozzáállás.
Nem vagyok álszent aranyom. És nem vagyok anyagias sem. Az az álszent és anyagias, aki itt elsírja-ríja, hogy hogy szerette Hofit, aztán megkérdi: hogy/hol lophatnék tôle? És akkor s-ek (1 s ek :-), akik szintén elsírták rítták, hogy mennnnnnyire tisztelik Hofit aszongyák, hogy: ne kishaver, itten lophatod meg a művész urat, neki mán úgyis mindegy, elpatkolt. Ja, a családja? Ammeg kiafrancotérdekel.
De Hofi nem azért dolgozott, hogy ellopd a munkáját. Ahogyan te sem azért dolgozol, hogy ellopják a munkádat.
Ha már a szerzôi jogokat nem tiszteled (ôsi magyar szokás), akkor legalább tiszteld a halott emlékét. Nem hiszem, hogy annyira drága egy Hofi lemez, hogy lopni kelljen!
Na éppen ezt hiányolom. És bocs, ha kissé "fel vagyok indulva", de éppen kezdett elegem lenni az olyan emberekbôl, akiknek az a világfelfogása, hogy nekik szabad lopni...
ne legyetek már álszentek
az a lényeg, hogy aki szerette (és szereti), az hallgathassa, amikor szeretné, hisz már csak úgy lehet velünk...
ne legyetek már ilyen qrva anyagiasak. ő sem volt az. neki az volt az öröm, ha elérte a célját: szórakoztatott. ha eléri most is, a halálán túl, az az igazi örök élet...
Hidd el addig jó
mig megy a szekér
Kocsirúd nélkül
az semmit sem ér
...
4napja egyfolytaban Ő szól ha hazamegyek,valahogy talán még mindig nem fogtam fel...
S
Tényleg? Szóval akkor kábszert adni gyerekeknek (ingyen) azt szabad. A gyerek a bűnös, ha beveszi?... Az igazságból így vész el az i!!! Ha tiszteled Hofit, akkor ne azzal tiszteld, hogy ellophatóvá teszed a munkásságát. És hogy újra eléd tárjam a motivációt:
Aki megse lemezen akarja megvenni: http://fearklan.uw.hu/0day.html 440 mega mar fent van.
Ehhez azért pofa kell. Nemtom, én errôl csak a hullarablásra tudok asszociálni...
Kivéve a hatályos magyar törvény szerint. Az alapján aki közzéteszi, az követ el törvénytelenséget. Letölteni szabad... (Ez programoknál máshogy van, de pl. hang esetében igaz.)
csak egy idézet a nagy öregtől: "tudok egy viccet..de nem mondhatom el, mert nagyon hosszú...érted?!...messzire elér" ennyit az ő hihetetlenül finom csípős humoráról. tényleg a Legnagyobb volt:(
hosszas gondolkodás után arra jöttem rá, hogy nem szerencsés a felvételek feltöltése a netre. utána néztem, elég sok régi felvétel megjelent cd-n is, és mivel a jogdíjak a feleségét illetik, tiszteljük meg ennyivel.
ellenben a meg nem jelent felvételek gyűjtése és közzététele szerintem megoldható és szükséges is lenne. valamikor hallottam a rádióban egy felvételt ami nem volt teljes, és a műsor végén felkérték a hallgatókat, hogy akinek megvan az eredeti, az küldje azt el az archívum számára. az internet lehetőséget jelenthetne eltüntnek vélt vagy eddig ismeretlen anyagok összegyüjtésére, és ez szerintem már összekapcsolható lenne egy hivatalos oldallal.
össze kellene fogni azoknak, akik szeretnének tevőlegesen résztvenni egy oldal elkészítésében. a fórum egyik olvasója megkeresett levélben, és felajánlott tárhelyet a szerverén, tehát az első lépés már megtörtént.
Ha elolvasod az elsô kezdeményezést (általam), akkor pontosan egy ilyen oldal készítését írtam le! Olvasd el a Myself néven tedd hozzászólásokat! Nem kötözködni akarok, de életemben egyszer volt egy jó ötletem, akkor legalább ez az egy ne tűnjön el...