Amely film, ha jól tudom, megelőzte a Starwars-t. Han Solo eljátszása után Ford szinte csak főszerepeket kapott, és többnyire pozítiv figurákat játszott.
Rémlik, hogy valamilyen második világháborús filmben is játszott fiatalon, de nem emlékszem a címére.
dr.Jones
Szerintem nem tartozik Ford legjobb, de gyengébb filmjei közé sem. A legjobb szó, amit tudnék rá, hogy érdekes. Videotékákban keresd, én is onnan hoztam ki vagy két éve.
dr.Jones
Sziasztok!
Nem vagyok megszallott H.F. rajongo, de nagyon kedvelem, szimpatikus, jokepu pasasnak tartom es jo szinesznek. Nekem a Szokeveny a kedvencem a filmjei kozul, altalaban nem kotnek le a bunugyi meg az uldozeses sztorik, de ezt tobbszor is megneztem. Amikor leugrott a csatornabol a vizbe, azt hittem idegosszeroppanast kapok az izgalomtol.
A dolgozo lany nem olyan veszes, jatszottak mar rosszabb filmekben is neves sztarok. M.G. telleg eleg idegesito benne...
Nem tudjatok, mi volt annak a filmnek a cime, amiben H.F. egy hulye gazdag pasast jatszik, akit fejbelonek az utcan cigivasarlas kozben, tuleli, nehezen felepul es kozben normalisabb lesz?
K.
Bocs, de nekem rémlik valami Moszkitó part címen... Nem ez az a film, amikor a főhős felkerekedik a családjával és elhagyja a civilizációt? Mert ha igen, én láttam, és úgy rémlik, videotékából származó filmen.
dr.Jones
Igen M.Pfeifer. Bár ebben a filmben is csak végén derül ki, hogy ő a rosszfiú.
A Dolgozó lányt én sem láttam, Sabrinát sem sikerült még beiktatni (hangulat kérdése, és mindig rosszkor megyek v.tékába), de azért asszem a rajongótáborhoz tartozom. Nagyon jó, mint színész és mint férfi. ( ahhhhh....) A csillagok háborúja óta a kedvenc színészem. Az egyik kedvenc filmem tőle a Csak egy lövés.
volt egy olyan filmje, hogy mosquito coast, amit nálunk persze be sem mutattak, meg videón sem jött ki, mondjuk valszeg azért mert kint is megbukott. csúnyán. azért megnézném...
Természetesen!
Deckard egy életunt fazon, aki a film végére szerelmes lesz egy replikánsba, és a halál előtti pillanatokban megérti egy másik replikáns érzelmeit. Ridely Scott és Ford közösen nagyot alakított abban a filmben, nekem az egyik kedvencem.
Nem szólva a zenéről, ami Vangelis remeke és a sztoriról, ami P.KDick művein alapszik! Igazi remekmű
dr.Jones
S. Weaver OK, nekem Melanie nem volt szimpi. kirándult volna egyet csak úgy buliból?? Nem tudom.
De ne felejtsd el a Blade Runner-ben is van érzelem, nagyon is emberi, ami pozitívvá tezsi minden áron.
Ezt én sem értem, mert akkorra már ismert és keresett sztár volt, biztosan nem anyagi oka volt. Ráadásul S Weavert is kedvelem, főleg az Alien-es és Ghostbusteres szerepei miatt, és ő is benne volt. Mégsem tudták a filmet felhozni, mert a sztori gyenge volt.
Visszatérve az előzőre, a Blade Runnerben vállalt szerep azért érdekes, mert ott egy replikánsokra vadászó, meglehetősen életunt fazont alakít, aki nem mindigés egyértelműen pozítiv alak, és a végén a kettős R.Hauerrel - csúcs!
dr.Jones
A kis szemtanúban nyomozót alakít, de itt is ő a pozítiv hős.
De ha már a rossznál tartunk, én egyetlen - természetesen szerintem - rossz filmben láttam, illetve nem láttam, mert egyszer sem bírtam végignézni, és ez a Working Girl - Dolgozó lány.
De a többi filmje maximálisan oké
dr.Jones
Igen, Han Solo-ban benne volt minden: vagányság, szemtelen csibészség, sárm, humor, ravaszság, lelemény, érzelem. Komplex egyéniség. És hiteles alakítás.
Az Indy-vel is ugyanez a helyzet valóban. De érdekes, hogy általában valami sármos "intellektüel" jut neki mindig: régész, orvos, elnök, stb. Volt ő valaha "rossz" fiú???
Ráadásul az általa megformált Han Solo volt a legélőbb karakter a filmben.
Szerintem Indiana Jones figuráját is szinte rámintázták. A mostanában játszott ifj Indy meg sem közelítette, és mintha fiatalkori énje nem egészen passzolt volna a középkorú Indy-hez.
Nem esett még szó a Szárnyas fejvadász/Blade Runner/ Deckerjéről, ami szintén kitünő alakítás.
dr.Jones
Persze, én sem tapétázom (már) ki a falamat Harrison Ford-képekkel, de a rajongás az valami olyasmit jelent az én fogalmaim szerint is, hogy megnézem a filmjeit. Vagy inkább helyesebben: keresem a filmjeit.
A neve nekem is garancia, valami izgalmasra, nem dömping jellegű értéktelen alkotásra. Én nem úgy fogalmaznék azért, hogy "csöpögős"-re, hanem valami olyan filmre, ami le tud kötni, van benne érzelem és értelem is.
Az Indiana Jones-sorzatot még könyvben szerettem meg, a film megismerése hatalmas élmény volt;) Egyébként ha a rajongás olyasmit jelent, hogy ha látom, hogy szerepel egy filmben, akkor megnézem, akkor lehet, hogy rajongó vagyok. Számomra a neve biztosíték... nos, egy kicsit csöpögős, de azért szórakoztató krimire/vígjátékra vagy akármilyen limonádéra. A Sabrinát például szeretitek? Szerintem nagyon aranyos film és ő benne a legjobb fej.
Ti miért?-)
Én anno a Csillagok háborújában köteleződtem el mellette végérvényesen. Han Solo-t mintha neki találták volna ki egyenesen. Meg imádom azt a csibészesen sármos mosolyát:-)) De nem utolsósorban, jó színész.
A Hannover Street-ben is nagyon tetszett. De nem igazán tudnék olyat mondani, ahol nem...:_))