Ez hihetetlen számomra,hogy ennyi megunt?kidobott?elveszett, dog van!Én mindet befogadnám,ha tehetném.Megnéztem a többiekről is a képeket és nagyon sajnáltam őket,főleg,azt a kant,amelyikre holtan taláktak a házában.Az a szemét gazdája hogy tehetett ilyet?
Már megint vann bennt a sintéreknél egy hihetetlenül sovány argentin doglány...szelid, szomorú. Komolyan mondom ez ott fog éhen halni még mielött elaltatják.
Köszönöm az infót!Épp tegnap beszéltünk egy vadásszal,hogy lehetne-e vinni a kutyát,azt mondta lehet,ugyhogy januárban megyünk egy hajtásra.Sportos vaddisznók kíméljenek!/egyenlőre/
Szvsz a helyi vadásztársaságot kellene megkérdezni,hogy Ők hol, s milyen módon képzik a kutyáikat.
Vagy sk módon,veszel 1 könyvet és elkezditek....
Diezel Mika-Vadászebek
dr.Borzsák Benő-Vadászati alapismeretek
ÖP
Az Illatos úton (sintértelep) van egy gyönyörű argentin dog kislány, max 1,5 éves. Kedves barátkozós. 14 napja már lejárt ha valaki nem viszi el pár napon belül elaltatják.
Iffy ez jó ötlet! Ez való igaz. NEM VAGYOK SZAGÉRTŐ! Egyébként én csak a saját véleményemet írtam le. Lehet vele nem egyet érteni. Az is lehet, hogy nem tudom elég pontosan megfogalmazni a véleményemet, és az érzéseimet, ezért mást olvasnak ki a soraimból. De én szeretek vitatkozni. ( Nem veszekedni, meg kötekedni!!)Főleg, ha értelmes társakkal tehetem ezt mint ti!
Ha figyelmesen elolvastad a végét is, akkor láthattad, hogy én csak erről az egy kutyáról írtam a tapasztalataimat. Vmint azt is leírtam, hogy ez a kutya tök kedves volt, és játékos, így nem hiszem, hogy ezzel azt mondtam volna, hogy alapvetően agresszív. Azonban mivel az argentinok zöme elég robbanékony(ezt nem csak az agresszivitásra értem, hanem játékra, örülésre, munkára), nagyon oda kell figyelni, hogy megfelelő időben el lehessen kapni. Egyébként szerintem, ha egy kutya elveszti a fejét, akkor legyen az argentin, vagy tacskó, vagy akár bármilyen állat, nem várhatunk logikus viselkedést, tehát még akár a legszelídebb kutya is haraphat. Az én kutyám nagyon szelíd, és egyáltalán nem jellemző rá az agresszív viselkedés. Azonban, ha olyan helyzetbe kerül, hogy úgy érzi, fenyegetik, akkor minden további nélkül megvédi magát. Szerintem egyébként a kutyák verekedése nagy mértékben visszavezethető a dominanciára, még akkor is, ha az adott szituációban ez nem is látszik. Én sem azt mondom, hogy vannak alapvetően agresszív fajok. Nagyon szeretem az argentínokat, akár a stafikat is, mert nagyon jó fejek, ha megfelelően kézben vannak tartva. Egy dolog a kutya fajtája, egy másik dolog a kutya agresszivitása, de a legfontosabb szerintem minden esetben az, hogy a gazda tisztán lássa, milyen a kutyája, és mit engedhet meg. Mert lehet, hogy egy fenevad kutya a megfelelő gazda mellett nem okoz semmilyen problémát, ha a gazda kellően fel tudja mérni a kutyáját. Ehhez azonban szerintem sokat kell a kutyával foglalkozni, és nagyon jól kell ismerni.
Amint az adatokbol latom tapasztalt kutyaas vagy.
Megis pontositani szeretnem hozzaszolasod kicsiny ellentmondasat, ami mindig is felreertesekre adhat okot!
Azt irod az elso sorokban, hogy a kutya kezelhetetlenne valhat hozza nem erto kezekben: ez igy igaz, de nemcsak a nagytestu kutyakra, egyaltalan barmilyen allatra.
A vegen a kovetkeztetes: "...csak addig kedves, amig a dolgok az o szaja-ize szerint tortennek..."
Az utolso sorodbol arra gondolhatnank, hogy mindegyik dogo argentino ilyen, ha elveszti a fejet gatlastalanul harap.
NEEEEEM!
Az emlitett egyedet nevelhettek nem megfeleloen, a feltetlen agresszivitas nem lehet egyetlen kutyafajtanak sem sajatja!
Nem a szuletesnel dől el, hogy a kutyam mennyire lesz verengzo fenevad, hanem a neveles soran!!!
Kedves Szalapala! Nagyon jól látod a helyzetet! Az argentin dogok nagyon kedves állatok, amíg fiatalok, de nagyon kezelhetetlenné, ezáltal veszélyessé válhat, mint bármely más nagytestű kutya, ha hozzá nem értő kezekbe kerül. Én még a kutyasuliban ismertem egy Argentin dogot. Nagyon fiatalon elkezdtek vele suliba járni, mert nem bírtak vele. Nagyon kedves volt velem is meg a kutyámmal is. Mindig jött játszott volna. Ha a foglalkozást én tartottam, mindig háttérbe kellett vonulnom az irányításkor, mert egyből odajött hozzám, hogy játszak vele, és a gazdájára tojt. Aztán egyszer egy berni pásztorral játék közben kissé eldurvult a helyzet, összeverekedtek, és leharapta a pásztor farka végét... Akkor jöttem rá, hogy csak addig kedves, amíg a dolgok az ő száj-íze szerint történnek.
Én is tudnám javasolni, hogy kicsit kisebb anyagot használj, de máshol is, mert mintha ezt a képet ilyen méretben már betetted volna máshova is, ahol szintén percekig tart egy oldalletöltés a méret miatt.
Amúgy azért az illető fajtát én nem nevezném a pillanatok alatt kezelhető típusnak, és rossz - értsd tanulatlan - kezekben veszélyes kimenetek lehetségesek.
Nálunk a környéken két argentin dogot ismerek, az egyik jó kézben van, megbízható, a másik még fiatal, 6 hónapos és sajnos nemcsak azért szeleburdi, mert fiatal, hanem a gazdi nem a helyzet ura. Náluk helyzet lesz egy idő után, ahogy látom.
Mivel a topikindító hozzászólást nem lenne szerencsés törölni, így kérünk, hogy rakj be inkább 100kB-nál kisebbet helyette!
Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy bármilyen képszerkesztővel lecsökkented a méretét, és az így készített képet töltöd fel a http://www.extra.hu/androgun/vito1.jpg címre.
Ha majd leveszik a kepet rakok fel masikat, megprobalom kisebben.
marmagassaga:74cm, es 48-50kg. korul van.
ez a nagytestu fajtanak mondhato, az altalanos kutya meretek kozul(torpe-kis-kozepes-nagy-orias) asszem.
Egyebkent nem agressziv ok nelkul, nem jellemzik mas atlagos kutyatol eltero tulajdonsagok.
Falkaban, vagyis ha mas kutyakkal talalkozik, kan leven csak a kanonkkal van neha vitaja, azok kozul is a termetehez illokkel.
Kis kutyakkal es szukakkal nem volt meeg nezetelterese.
Emberre utcan egyaltalan nem veszelyes, sot tul baratsagos is szerintem, szereti, ha simogatjak, kenyesztetik.
Sajat teruleten megvesztegethetetlen!
Azonban konok, onfeju is tud lenni nagy ritkan foleg, amikor meeg kicsi volt, de ez tetszik nekem.
Baratsagossa nem kell tenni, magatol igenyli az ember kozelseget, mindig-mindhol a 'csaladjaval' szeretne lenni.Ragaszkodo.
Tényleg szép állat!
Sajna, hogy nem fog sokáig itt maradni a képe, mert hamarosan a mérete miatt leveszik.
Inkább kicsit kisebbe kellene felraknod vagy ki kellene cserélned.
Amúgy én személy szerint nem szeretem az ilyen kis testű, de nagy erejű kutyákat. Nem azt mondom, hogy minden ehhez hasonló állattól félek, inkább tisztes távolságot tartok, semmint kellemetlen meglepetés érjen.
Sajnos mostanában elég sokat lehet hallani kutyatámadásokról. Tudom, hogy az esetek többségében a gazdi a hibás, mert olyan ember próbálja felnevelni a kutyát, akit a saját szülei nem neveltek fel rendesen.
Tényleg érdekelne végre egy olyan ember vélemény ezügyben, akik testközelből ismer egy "ilyen" jószágot. Szeretném megtudni, hogy tényleg agresszívak-e ok nélkül, illetve mennyire lehet barátságossá nevelni?