Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2003.11.12 0 0 76
kosz az otletet. egy vadiuj gepnel eszembe se jutott, gondoltam discen minden rajta van.
a sok driver kozul ez az egy ami tenyleg "updated", letoltottem de nem megy.
feladtam.
most a gep sajat adatait nezem, - marmint azt az orult discet amit adtak ... h mi az a 4 usb amit en latok de o nem lat.

tenyleg mazsola ...

(mogorva segits!)

Előzmény: mr_ricsi (74)
Görcs Creative Commons License 2003.11.12 0 0 75
Sziasztok!

Egy új problémám lenne, amihez lövésem sincs:
Új nyomtató (Canon i250); régi gép (nem az enyém - win98),de azért akad 2db USB a hátoldalon,csak sajna hiába dugdosom rá, nem látja a gép a nyomtatót. Ki-be kapcsolhatom a nyomtatót (ahogy a telepítőszoftver utasít), win98 nem érzékel semmit.
Valami ötlet? Egyáltalán hogy lehet megtudni, h él-e egyáltalán az USB port?

Köszi: egy mazsola :)

mr_ricsi Creative Commons License 2003.11.04 0 0 74
A Canontól töltsd le a legfrissebb drivert a scannerhez és a nyomtatóhoz.
Előzmény: nettomazsola (73)
nettomazsola Creative Commons License 2003.11.04 0 0 73
egy masik topikbol idemasolom, hatha ti tudtok segiteni;

ettem egy scannert. (canon lide 80) - aramot a computerbol kap.
beinstallas ... oke ... megy ... proba ... oke.
uj nyomtato (canon) beinstallava ... van rajta
olyan opcio, h bescannelt kép nyomtatas.
azt is kiprobaljuk!
kép berak - elindit és a computer kiirja, h nem ismeri fel a scannert!!
na ilyen nincs!
orakig tokolés és ugyanaz! - azt irta ki, h az USB portot nem ismeri fel... h twain problema.
kihuz ... atdug ugyanaz ...
kiinstallal - vissza .... ugyanaz
nyomtato kiinstallal csak scanner ....ugyanaz
és ezt még kb 10X
szoval NEM megy a scanner - de amig nem installatuk be a nyomtatot addig ment!

gep;
2.2 pentium IV
hatul 2 USB, elol 2 USB
XP

es a gepnek semmilyen konyve nincs! adtak egy CD-t, de az is agyrem.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.04 0 0 72
van egy usb pen driveom, egy 128-as Zynet

a problémám: tennap nagy másolgatások közepette (W2KW98) egy idő után aszongya, nem látom a meghajtót. OK, vissza W2K, ő se látja. a propertiesnél: minden (szabad ter. használt, össz) NULLA. ok, van a közelben WXP, ott se látja, de felajánlja a formázást, na jó, vesszen az adat, formázz!!-- de nem , képtelen rá.

OK, ma benti gépen másik XP, ez már pro, hopp, nem látja a meghajtót. formázás? MEGY!!, ok másoljunk rá valamit, USB device leállít, kihúz. Visszadug: NEM LÁTJA. format, másol, kihúz bedug, NEM LÁTJA.

Van vkinek ötlete, h mivan???

discors Creative Commons License 2003.06.18 0 0 71
Sziasztok!
Van egy usb-s problémám. (Helyesebben 2 is.)
Win2000 Professional (Sp3) alatt telepítettem egy webkamerát, szoba biztonsági kamerájaként. Gép bekapcs, kamera-led világít, szoftverből látom a képet, látszólag tökéletesen működik. A "figyelő" program indítása után kb. 20 perccel a kamera led-je kialszik, kép eltűnik és egészen addig nem is működik, amíg a gépet le nem állítom (nem újraindítás) és be nem kapcsolom. (A poén az, hogy nem mindig. Van mikor napokig működik.) Energiaellátási probléma lenne?
A másik is hasonló, annyi különbséggel, hogy ez egy modem és Win2000 SBS szerveren van. (Sp3 + PreSp4) Egy szimpla ras betárcsázói kapcsolatot hoztam létre. Bejön az ügyfél és egy idő után (10-20 perc) a modem led kialszik, oszt annyi. A gyógyír ugyan az. Le kell állítani a gépet. (Old-school soros porti modemmel működik, de nincs több szabad soros portom. Microsoft helpdesk nem ismeri a problémát, szerinte még az Sp2 idejében volt vmi "hasonló", de azt kijavították. Egyébként amíg nem akarom használni - megfigyelő program ill. betárcsázás - a kamerát és a modemet, mind a kettő "működik". Értem ez alatt, hogy a led-ek világítanak. Tud valaki megoldást? Főleg ez utóbbi lenne égető, bár szerintem összefügg a kettő.
patrona Creative Commons License 2003.04.18 0 0 70
Felraktam a legújabb drivert az alaplaphoz, és ezzel megoldódott a dolog.
A furcsa csak az volt, hogy csak ezzel az USBs cuccal csinálta ezt, az összes többi hibátlanul ment.
Előzmény: safi (69)
safi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 69
A kulcsszó az alaplapcsere lesz. Valószínü hogy az új alaplapodon valami kaki lehet a vezélövel. Próbáltál más USB-s eszközöket is használni vele?
Előzmény: patrona (68)
patrona Creative Commons License 2003.04.12 0 0 68
Hali!

Alaplapcsere, és winfos újrarakás után felinstalláltam az USB-s grafikus táblám, ami elsöre sikerült is, nagyon szépen müködött, egészen a gép újraindításáig, amikor mintha sose tettem volna fel a drivert, ismeretlen eszközé vált. Gondoltam, felteszem megint a drivert az illesztöprogram frissítése gomb segítségével, de ezután se látta annak, ami.
Most ott tartok, hogy kb minden második bootolásnál hajlandó felismerni a cuccot, de ha bedugom, kihúzom, majd ismét bedugom már megint nem.

Valakinek van tippje?

zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 67
Sőt, van Canon A60 és A70 topik is , de még senki nem futott bele ebbe a gondba, ugy tünik :-(
Előzmény: mr_ricsi (66)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 66
Csak általánosságban tudom, hogy lehet így használni a digit masinákat, és valami progi kell hozzá.

Itt az indexen van Fotó topic is. Nem próbálod meg:

Fotó

Előzmény: zuglo_14 (65)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 65
Nyert, CF I. tipusu kártya:-)

De sajna eddig sem az intézöben, sem (win)totalcom.-al nem látszik, hogy új cserélhető meghajtó lenne, hiába csatlakoztatom.

Előzmény: mr_ricsi (64)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 64
Amellyel a fényképezőgéped mint cserélhető meghajtó jelenik meg a windowsban, és a képfájlokat pl. az Intézőben egyszerűen áthúzod a gépedre.

(A fényképeződben -ugye- Compact Flash kártya van? Legalább ezt eltaláltam?)

Előzmény: zuglo_14 (63)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 63
mr_ricsi!

Milyen CF-kártya olvasó progira gondolsz?

Előzmény: mr_ricsi (60)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 62
Nem hiszem, hogy tudok segíteni, mert a W2K lelkivilágát sem ismerem, a fényképezés pedig távol áll az érdeklődésemtől. (Csak azért nézegetem vásárlási szándékkal a digit fényképezőket, mert az ismerősi körömben már a TNT2-es VGÁ-m miatt is lenézés alanya vagyok, és hogy még digitfényképezőm sincs... :-))

De valaki megmagyarázhatná nekem, hogy miért kell twain driver ahhoz, hogy egy CF kártyás masináról letöltsem a rajta lévő kész képeket???

Előzmény: zuglo_14 (61)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 61
Szia mr_ricsi!

Jogosultsag oké, mert admin bejelentkezés alatt csinálom. Takaritást, telepitést is, elvileg tehát ez nem lehetne gond...

Alapként odáig szeretnék eljutni, hogy (Nevezzük A gépnek) tudjak min képeket letölteni a Canonról.
Mert a másik gépen (nevezzük B-nek) ez már kivállóan megy!
Egyébként a két gép:

A gép:
noname, Celeron 360MHZ, 224MB RAM
USB port 1 kivezetés 2 db.
USB teszt oké, mindkettő müködik.
Op: W2000, virusirtó, tüzfal, háló kártya, kábelnet, stb

B gép,
Compaq Celeron 1000MHz 256 Ram
USB port 1 kivezetés 2 db.
USB teszt oké, mindkettő müködik.
Op: W2000, virusirtó, nincs net, stb

Ha a B-re tettem -driver, szoftver telepités nélkül!!!- csak usb kábel be, Canon bekapcs- rögtön jött ablak: Új hardver kivánja -e telepiteni?

Ha A -ra tettem, semmi ilyen nincs!
És: "megpróbáltam újra telepiteni a cannon twain driverét, de csak odáig jut, hogy a cannon könyvtár alatt megcsinálja rendesen a könyvtárszerkezetet, file-kat bemásolja.
De ami gond, hogy a Win/twain32 könyvtárába már nem másol be semmit!!!, és persze a regisztribe sem irja be a megfelelő részeket!" (gondolom).
A B gépen meg rendesen WIN/Twain32/canonptp könyvtár létrehoz és bemásol *.dll-ek stb. és GONDOLOM IR A REG.-BE IS!

Előzmény: mr_ricsi (60)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 60
W2k alatt a drivertelepítéshez jogosultság is kell. (Bár, akkor volna hibaüzenetet.)

Másrészt nem értem, hogy a fényképezőhöz miért kell a Twain driver. Ha jól értem, Te az elkészült képeket szeretnéd a szg.-re tölteni.
Ezt -amennyire értek hozzá- CF-kártya olvasó progival volna logikus megtenni, hiszen a kész képek a fotóapparát memóriájában jpg vagy tiff formátumban sorakoznak, csak át kellene másolni őket.

Előzmény: zuglo_14 (59)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 59
Szia mr_ricsi!

Ami biztos TWAIN driver probléma!
Ahol tartok:
Leszedtem a scannert mindenestül, megpróbáltam újra telepiteni a cannon twain driverét, de csak odáig jut, hogy a cannon könyvtár alatt megcsinálja rendesen a könyvtárszerkezetett, file-kat bemásolja.
De ami gond, hogy a Win/twain32 könyvtárába már nem másol be semmit, és persze a regisztribe sem irja be a megfelelő részeket!

(Azon a gépen ahol tudtam telepiteni a win/twain32-ben létrehoz megfelelő alkönyvtárat( Canonptp), és persze gondolom a reg-be is beir. )

A kérdés most már az, hogy ha úgy járok el, ahogy le van irva....(Canon driver telepit -elötte letakarit -, majd ujra indit, majd canon .... ) akkor mi gátolja meg (hibaüzenet nélkül), hogy befejezze a Canon Twain meghajtójának a megfelelő telepítését? (Virusirtó? tüzfal? más?)

Mert hiába hozom létre manuálisan a twain32/canonptp könyvtárat, és másolom át a szükséges file-at, de persze a reg-et is meg kéne barkácsolni...(Na lehet, hogy ez lesz a vége...)
:-(
Szia.

Előzmény: mr_ricsi (58)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.09 0 0 58
Esetleg próbálj meg a scannerhez új drivert letölteni.

Végszükség esetén pedig létrehozol a W2k alatt egy új felhasználót, és az egyikhez az egyik drivert telepíted, a másikhoz a másikat, és szükség esetén kijelentkezel-bejelentkezel.

Előzmény: zuglo_14 (56)
safi Creative Commons License 2003.04.09 0 0 57
Nekem a HP scanneremmel nem veszett össze :)
Előzmény: zuglo_14 (56)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 56
Szia mr_ricsi!

Kösz a válaszokat.
Amire már rájöttem, a scanner TWAIN meghajtója a bünös (99% valószinüség)!
Mert rétettem egy másik gépre,
usb kábel bedug
canon A70 bekapcs
S, láss csodát megjelenik új hardver, kérdezi akarom -e telepiteni (PC-n egyébként ugyanolyan op. (W2000profhu)
Majd szépen telepitem a szoftvereit és minden klaszul megy, képek letöltése, törlés.

Most már CSAK az a kérdés hogy lehet a TWAIN drivereket öszehozni, hogy mindkettő müködjön (scanner és foto is)???

Előzmény: mr_ricsi (55)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.04.08 0 0 55
1, az hivatalosan Twain-kompatibilis driver, és mindegyikhez kell a sajátja.
2, Ha átdugod a scannert a másikba, máris kiderül
3, Ha W98-at vagy újabbat használsz, ez nem lehet gond.
4, Igen, ez jogos aggodalom, ilyen előfordulhat. De általában az újabb eszköz működik, és a régit rontja el.
5, Nem
6, -

Szvsz a Twain csak akkor kell a fotómasinához, ha webkameraként akarod használni.
Egyébként pedig valamilyen memória-kiolvasó progi kellene, amellyel cserélhető meghajtóként települ.
De ez csak egy tipp a részemről.

Előzmény: zuglo_14 (54)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 54
Majd megproszálom...

De csak este hat felé leszek annak a gépnek közelébe, addig fejtörés....

Amit nem tudok:
1,egyáltalán kell-e twain drivert telepiteni, hiszen eleve van fenn, lásd scanner....
2, a két kivezetés fizikailag oke-e? (Szakadas a vezetekben?)
3, USB 2.0 vagy USB 1.1 kellene hogy telepitve legyen (mint driver)?
4, ha kell a canon-hoz is twain driver, nem-e akad össze a régi scanner twain driverével? (De nincs ilyen jellegü hiba üzenet...)
5, mivel két kivezetés van (csatlakozó), kétszer kellene telepíteni a via usb szabványos meghajtót?
6, jó-e fizikailag a canon-pc közti usb kábel?(vezetékszakadás?)

szóval egyelöre ennyi...

Előzmény: 0128doc (53)
0128doc Creative Commons License 2003.04.08 0 0 53
És, ha a scannert lehúzod?
.doc
Előzmény: zuglo_14 (52)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 52
Hali.

Gondoltam rá, de egyrész a scennernek saját tápja van, tehát nem kellene, hogy áramot vegyen fel. (Persze hogy lehetne leellenörizni?)
Másrészt a Canon is saját akkumlátorról üzemel, mert a könyv leirása szerint, be kell kapcsolni, és képek megtekintés módba állitani. Tehát ennek sem kellene táp áram.(elvileg?)

Előzmény: 0128doc (51)
0128doc Creative Commons License 2003.04.08 0 0 51
Én úgy tudom, hogy egy hub (általában) egy eszközt tud biztosan külső táp nélkül működtetni (low power; <100mA). Valószínű, hogy a scanner + kamera már sok. Próbáld a kamerát külső tápra tenni.
.doc
Előzmény: zuglo_14 (50)
zuglo_14 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 50
Hali USB szakértők!

Van egy kis gondom...
Adott Win2000profhu, alaplapról két USB kimenet kivezetve, egyiken USB genius scanner müxik(jól, gond nélkül).
Eszközkezelöben
USB vezérlő,
USB gyökér HUB
Via szabványos usb vezérlő
Eddig OKÉ.

Gond: Cannon Powershot A70 digit. foto.
CD-ről szoftverek felrak, közte TWAIN driver is,
Gép újraindit, hibajelzés nincs, PC usbkábel CANON összedugva, Canon bekapcsol, megtekintésre beállit szoftvererel keresem nincs camera hibaüzenet.
Eszközkezelöben, mint elöbb, semmi új, se Új USB eszköz, se kamera.

Mi lehet a gond?

Segitséget elöre is kösz.

atp Creative Commons License 2003.04.08 0 0 49
USB-port helyes csatlakoztatása után el is kéne azt érni. A párhuzamos portnál a következő képpen (DOS/Pascal) :

Port[$378]:=16;

És máris +5 volt van a 4. portlábon

De hogyan kell elérni az USB portot ????
port[????]:=

????

atp Creative Commons License 2003.04.01 0 0 48
Kicsit felfrissítve eme elsüllyedt topicot... :

USB-port helyes csatlakoztatása után el is kéne azt érni. A párhuzamos portnál a következő képpen (DOS/Pascal) :

Port[$378]:=16;

És máris +5 volt van a 4. biten...

De hogyan kell elérni az USB portot ????

patrona Creative Commons License 2002.11.16 0 0 47
Hi!

Végigolvastam a topicot, de nem találtam választ az én problémámra, úgyhogy felteszem a buta kérdéseim.

A házba be van építve el?re két USB port, amik kábellel csatlakoznak az alaplaphoz. A dugdosáson már túlvagyok, az nem volt nehéz, de ha bedugok valamilyen USB eszközt ebbe a +2 csatlakozóba, az egyiken qrvásul nem történik semmi, a másikon látja, hogy ott a cucc, de m?ködni nem m?ködik. Próbáltam keresni valami drivert(ha jól tudom ennek USB 2.0 a becsületes neve), de azokkal sem sikerült megoldani.
Mi a teend?, hogy m?ködjön?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!