Keresés

Részletes keresés

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.23 0 0 116
Képeket bizony én is szeretnék (azért tűrhetőbben) Index-topicokba biggyeszteni. Csak a weboldalamon nem igazán szeretném tárolni őket. Erre tudtok javaslatot? Hol lehet ilyen akármilyen képeket ingyen elspájzolgatni?

Köszi!

Előzmény: crockl (115)
crockl Creative Commons License 2002.12.22 0 0 115
ja, valaki idebiggyesztett meg joregen egy div-et :)
Előzmény: ChetaRunner (113)
tucatnev Creative Commons License 2002.12.22 0 0 114
Sziasztok!

Hany uveg sor lenne -szerintek- eletre kelteni ezt es ezt?

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.21 0 0 113
Ez sem semmi!

Beléptem ide, és egy szép nagy X kép virít a képernyő közepén.

Nekem eddig egy Ide linket sikerült kb. a Hírlap fülön elhelyezni az egyik HTML próbán. (Véletlen)

crockl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 112
function tovabb_vagy_sem()
{
if(!document.all) //avagy akarmilyen vizsgalat ami megnezi hogy IE-e
{
document.location.href='nemalfa.html';
}
}
settimeOut("tovabb_vagy_sem()",10000);
Előzmény: PogiG (111)
PogiG Creative Commons License 2002.12.20 0 0 111
Ismételten segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam egy honlap írásában.
Az a probléma, hogy egy látványos efekttel indulna az oldal, de az alpha.opacity, amit használ nem működik minden böngészőn. Hogyan lehet megoldani azt, hogy továbblépjen egy következő oldalra pl. 10 mp múlva, akár működik az alpha.opacity, akár nem.
Köszönettel Pogi G!
crockl Creative Commons License 2002.10.17 0 0 110
Epp azt irom hogy ne document.all -t vizsgald, azaz abbol nezd (csak) hanem getelementbyid-vel (ezt ie5 es felette mar erti) es akkor opera / ns6 / ns7/ es mozilla kompatibilis bongeszok is meg fogjak mutatni az oldaladat, mert most per pill csak ie-be latszik vmi.
A document.all['id'] helyett vagy mellett document.getElementById('id');
Csinalnek egy igen egyszeru, most csak a pelda kedveert, nem bovitem ki, fugveny:

funtion b_check {
this.dom=document.getElementById?1:0;
this.ie4=(document.all && !this.dom && !this.opera5)?1:0;
return this;
}

var b = news b_check();

function make_obj(obj) {
if(b){
this.el=b.dom?document.getElementById(obj):b.ie4?document.all[obj]:0;
this.css=b.dom?document.getElementById(obj).style:b.ie4?document.all[obj].style:0;
return this;
}
}

var valami = make_obj('viz');
if(valami && valami.css){ valami.css.left = 100;


Szal egy rovid pelda.
Kovetkezo oldalakat ajanlom:
http://www.dhtmlcentral.com -> mindig a legfrissebb crossbrowser megoldasokat talalod, lib-ek frissulnek stb
http://devedge.netscape.com/central/dhtml/

Előzmény: PogiG (109)
PogiG Creative Commons License 2002.10.17 0 0 109
Nagyon Szépen köszönöm a segítséget.Az első pontban leirt megoldás müködik.A második pontban leírtak nekem kínaiul hangzanak (pl. miért csak a document.all -t nézem?)Kérle írd le pontosan, hogyan lehetnék kompatibilis.

Köszönet: PogiG

Előzmény: crockl (108)
crockl Creative Commons License 2002.10.17 0 0 108
1) akkor tedd a kezd.html-be az eger figyelest es document.parent.document.viz.style.left allitasd.
2) mert explorer
Kerdes: miert csak document.all-ra nezed? Nezd inkabb hogy van-e getelemetbyid (vagy isis) es legalabb akkor legalabb kompatibilis leszel es meg szabvanyos is.
Egyebken IE specialis oldalak kerdesere hanyingerem van valaszolni:) Kerem kapcsolja ki!
Előzmény: PogiG (107)
PogiG Creative Commons License 2002.10.17 0 0 107
Üdvözlök mindenkit!

Hatalmas problémába ütköztem, kérem segítsen valaki, mert elakadtam a honlapom készítésében!
Az oldal, és a probléma itt megtalálható:
http://vnet.hu/toth-dtp/proba

Előre is köszönöm: PogiG

Ui.: Minden megoldás érdekel, ha lehet a pogi@maffia címre küldjétek a megoldásokat, vagy ötleteket.

stopdametro Creative Commons License 2002.10.16 0 0 106
hello,
igen magára a forrásra gondolok, ha letöltöm (file.mentés másként...) akkor úgy menti le, hogy kvázi nem működik amikor elinditom sajátgépről.
(hiba az oldalon, nem definiált egy framet)
van vmi speckó webcontent letöltő progi erre, ami rendesen kiszedi a hivatkozott fájlokat is?
kösz:stop
Előzmény: NevemTeve (105)
NevemTeve Creative Commons License 2002.09.23 0 0 105
http://www.beoplayer.com/site/grundrammeNetS.jsp?pageNum=0
Na most mire gondolsz? A JavaScript-re? Nezet/Forras.
Vagy az eloallito programra (*.jsp)?
Előzmény: stopdametro (104)
stopdametro Creative Commons License 2002.09.23 0 0 104
sziasztok,
A beoplayer oldalán található navigációs menü kódjára volna szükségem.

ha megvan valakinek egyben a működő forráskódja az emlitett oldalon található navigációs menünek, akkor megköszönöm, ha elküldi nekem vagy belinkeli a fellelhetőségét.
köszi.

beoplayer.com

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.02.20 0 0 103
Még egy problémám van a lenti scripttel. Ha kiválasztok egy pontot, szépen elugrik.
A Back gombbal visszatérve a cache-ből jön az oldal és a menü ugyanúgy áll.
Másodszor már nem tudom kiválasztani és megint ugrani, mert nem érzékel változást.
Vagy vissza kell állítani alaphelyzetbe a menüt, vagy újratölteni az oldalt.
Hogy lehet másodszor is használni egy menüpontot?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (102)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.02.20 0 0 102
Sziasztok!

Megnéztem Trikó linkjét, és nagyon klassz. Éppen ezt kerestem, amikor beírtam az index keresőbe, hogy javascript, és rögtön az orrom előtt volt. :-)
Azt is megcsináltam nomail taggel, hogy kikapcsolt JS esetén normál linket kapjon a tag.
De hogy lehet elérni, hogy ha a böngésző nem tud JS-t, akkor eleve meg se jelenjen a képernyőn a legördülő menü? Mivel a FORM a SCRIPT tagen kívül van, ezért gond.

Előzmény: TRIKÓ (36)
mister Creative Commons License 2002.02.04 0 0 101
Szia Crockl,

Tényleg nem esett le...:-)Köszönöm a segítséged!

Előzmény: crockl (100)
crockl Creative Commons License 2002.01.30 0 0 100
na ide is megirom, latom java-s topic-ban nem esett le:) a parent.document.kepneve.src a masik framebe az img src='' name='kepneve'. remelem igy mar ertheto.
Előzmény: mister (99)
mister Creative Commons License 2002.01.30 0 0 99
Sziasztok!

Van egy problémám, szeretném a segítségeteket kérni.
Egy onClick hatására szeretnék egy másik képet kicserélni egy másik keretben. Mi lehet a megoldás?

Köszönöm a válaszokat.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2001.12.04 0 0 98
Asszem nagyobbat haraptam, mint amit meg lehet rágni... ha volt már, bocsi...
Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy nem vagyok programmozó. Le-leszedek ingyenes script-eket innen-onnan, és addig bíbelődöm, amíg azt nem teszik, amit szeretnék. Jelenleg a hajamat tépem... ezért...
Miért, miért nem, a geocities hibát sejt ott, ahol én nem látok. De az nem is érdekes. A fő gond az, hogy ez egy VBscript, ami, mint tudjuk, csak IE-ban működik, a Netscape, és az Opera teljesen figyelmen kívül hagyja az utasításokat. Én meg egy olyan összböngésző script-re vágyok, amelyik pontosan azt csinálja, mint ez a VBscript, mindenhol, és egyformán. Magyarán, kellene pont ugyanez javascript-ben is.
Előre is köszönet bármilyen erősségű szimatért! :-)))))
kbs Creative Commons License 2001.11.26 0 0 97
Ajaj!
Nem hiányzik ebből a szövegből valami? A tag-et közrefogó "kisebb-nagyobb&^#34; jeleket itt ne használd. Tudnillik ez is egy html oldal, és kódnak nézi, ergo nem jeleníti meg szövegesen.
Nem egészen értem a kérés második felét sem: a formázó utasításra vagy a stíluslapokra gondolsz? (Esetleg valami harmadikra...)
Előzmény: jnc (96)
jnc Creative Commons License 2001.11.26 0 0 96
Bocsi, de újra én vagyok

Azt meg tudod nekem mondani, hogy -re lehet e betölteni külső HTML oldalt, mert a -nek van src paramétere, de az nem látszik IE alatt. Ja, és az IE által használt stílusokról, amit a DIV nél előszerettel előkerül, honnan lehet infót szerezni. Mert a könyvekben csak a van meg. Köszi ismét!

jnc Creative Commons License 2001.11.26 0 0 95
Előre is köszi a segítőkészséget!
Íme a függvény:

function mozgat () {
top.foframe.cols="100,*";
}

A foframe a frameset HTML oldalon a tag name paramétere.
A oldal két frame-ből áll. (jobb és bal)

Remélem ennyi elég lesz.

Köszi mindent!

kbs Creative Commons License 2001.11.23 0 0 94
Sokat segítene, ha megírnád, IE alatt hogyan megy a dolog, hogy lássuk, mi az, ami a kódodban nem böngészőfüggetlen.
Előzmény: jnc (91)
hln Creative Commons License 2001.11.22 0 0 93
Sziasztok!

Nem tudok képre (img) szöveget kirakni. :( Elméletileg layer-ekkel meg lehet oldani, de valahogy egyáltalán nem működik! :( (Ie5-ön néztem.) Azt szeretném megcsinálni (JavaScript-ben), hogy egy képre rakok szöveget, és ha a képre viszem az egeret (onmouseover), akkor a kép, és a szöveg is megváltozzon. Tudna nekem valaki egy pár soros példát adni?
Talán úgy is meg lehet oldani, ha a képet egy kis frame háttereként állítom be. Ezzel a problémák: Nem tudom megváltoztatni a háttérkép src-ét + nem tudom, hogy nézzem le, hogy épp' afölött a frame fölött van-e az egér + A szöveget jó lenne adott pixelpozícióba kirakni.
Tudtok segíteni? :((

jnc Creative Commons License 2001.11.22 0 0 92
HELP!

Szükségem volna egy kis segítségre.

Meg kellene oldani, hogy egy gombhoz rendelve valamekkora méretre megtudjam változtatni a frameset méreteit. Explorer alatt megy a dolog, de az a fránya Netscape mindig hibát jelez.

Előre is köszi mindenkinek.

jnc Creative Commons License 2001.11.22 0 0 91
HELP!

Szükségem volna egy kis segítségre.

Meg kellene oldani, hogy egy gombhoz rendelve valamekkora méretre megtudjam változtatni a frameset méreteit. Explorer alatt megy a dolog, de az a fránya Netscape mindig hibát jelez.

Előre is köszi mindenkinek.

cyber.greg Creative Commons License 2001.11.12 0 0 90
Köszi!
Előzmény: kbs (89)
kbs Creative Commons License 2001.11.12 0 0 89
confirm függvény
valami=confirm("kiírandó szöveg")
Lesz a kisablakban egy OK meg egy Cancel gomb. Hogy betöltődéskor megjelenjen, használj a body tag-ben egy onLoad eseménykezelőt!
Előzmény: cyber.greg (88)
cyber.greg Creative Commons License 2001.11.11 0 0 88
Hogyan tudok igen/nem típusú ablakot rakni weboldalra, ami betöltődéskor megjelenik? ...
kbs Creative Commons License 2001.11.10 0 0 87
doa!
a html kódban a form tag paraméterei közé írd be az enctype="text/plain" paramétert, akkor nem fogja a szóközöket +-ra cserélni. (Sőt, még a nem ASCII-karaktereket is változatlanul viszi át.
OFF: ez nem js probléma
Előzmény: doa (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!