A jelenség annyi volt, hogy tegnap a sárga led lámpa pirosra váltott és leállt a kazán. A nyomás ekkor 3 bar felett volt, kihuztam a konektorból és utána újra indítottam, azóta csöpög főleg fűtés közben.
találtam egy részletesebb magyar nyelvű leírást is, egy olyan változatról, amelynek a kezelőszervei jobban hasonlítanak a kérdésedben szereplő leírásra.
Abból ítélve, hogy "energiagyógyász"-ként mutatkoztál be, azt gyanítom, hogy van valami közöd a gáztechnikához is. Én 20 évig dolgoztam mérnökként egy gáztechnikai kutató intézetben, de már nincs piacismeretem és a gyakorlatból is kiestem.
Egy dologra hívom fel a figyelmedet, aminek a megoldását telepatikusan természetesen nem vállalom, de súlyos probléma. Túlterhelt a kazánod, normális esetben beszabályozással, nem normális esetben fúvókacserével kell megoldani.
A túlterhelés azt jelenti, hogy (feltételezem földgázról -vezetékről- üzemeltetsz) az órás gázfogyasztásod max 2.4 köbméter lehet, azzal a 3.5-tel szemben amit mértél (gondolom a gázórával). Amig ez nincs rendezve, megfelelő hatásfokról nem lehet beszélni.
A beszabályozás azt jelenti, hogy egy megfelelő kezelőszervet csavargatva csökkented a láng hosszát.
Szeretném a következő problémát megosztani Veletek,hátha tud valaki segíteni.
A történet a következő: 2009 őszén vásároltam egy új Junkers Ceraclass ZW 24 2KE kombicirkót a meghibásodott és előtte 20 évig működött szintén Junkers típusú helyett,gondolván, ez is majd hozza ugyanazokat a paramétereket, amit az elődje. A márkaszervíz két öreg szakija be is szerelte,működött is közmegelégedésre és takarékosabban /nincs őrláng/,mígnem most augusztus vége felé a melegvíz szolgáltatás közben kiírta az
A4 hibakódot.Megnéztem a szervízfüzetet,láttam,hogy a füstgázelvezetés körül van a gond és felhívtam az egyik szerelőt azok közül,aki egykor beüzemelte.Ő kijött,közölte,hogy nem jár a garancia,mert nem ellenőriztettem velük évente,nem is nyúlt hozzá,mert szerinte rossz a kémény,ezért reagál és kapcsol ki rendszeresen a készülék,majd azt mondta,hogy kössem ki a füstgázáramlatból az érzékelőt,az majd segít.Kikötöttem,nem segített, a probléma azóta is fennáll.Felhívtam egy másik szervízt is,ők azt kérdezték,hogy megmértem-e az ellenállást a füstgázérzékelőben,csaképpen azt nem mondták,hogy mennyi a normál érték.Egyébként a kémény jó,még a tetőre is kimentem,hogy ellenőrizzem az átjárhatóságát, a fürdőszobai szellőzőben is vízszintesre fekszik a gyertyaláng olyan jó a huzat és nem működött volna a cirkó közel két évig,ha nem így lenne.Most a fűtési szezon előtt állunk,természetesen a próbafűtésre is A4-gyel reagált a készülék,szóval nem tudom,mit tegyek.Kérlek Benneteket,ha valakinek volt hasonló problémája vagy van valami ötlete,írja meg.Előre is köszönöm: Grape'53.
Helló. Van egy Saunier Duval Semia F 24 -es kombi kazánom. 2009-es évjáratú, eddig minden évben volt valami baja. A legutolsó hibája az, hogy nem indul el a fűtéssel, melegvizet ad, de a fűtés nem jut el a kazán alá sem. Összekötöttük a kimenő és bejövő csonkot egy rövidebb csővel, de ez sem melegedett fel. Áramlásszabályozója, légtelenítője, hőcserélője működik, de nem forgatja át a vizet. Ha lenne pénzem most egy másik kazánra, letépném a falról és kidobnám a disznóknak játszani, annyira gyűlölöm ezt a cuccot! Kérdésem az volna, ha kisavazzuk és akkor sem forgatja át a vizet, akkor mi lehet a hiba oka??? Váltószelep vagy ilyesmi? A válaszokat előre is köszönöm.
Saunier duval semia készülék,Ha a hideg víz nyomás teljesen nyitva nincs meleg vízem.Ha főelzárot majdnem teljesen elzárom van melgvíz,de csak csurog a víz.Válaszokat előre is köszönöm
Viszont ha megy a fűtés és közben kinyitom a melegvizet és utána elzárom a melegvizet, akkor utána
a fűtés úgy megy tovább (nem mindig), hogy a kazán felmelegszik és felül párás levegőt (?) nyom ki magából a készülék.
A hiba addig áll fent amíg a fűtési kör megy, ha leáll és utána újraindul akkor már jól működik, de általában
hibajelzéssel hamarabb kikapcsol a készülék. Ilyenkor a készülék burkolata nagyon meleg és az előszoba ahol a cirkó van teljesen párás (lecsapódik)
Szerelőt kihívtuk, nem talált hibát a készülékben. Annyit mondott hogy szerinte a rossz szellőzés lehet a gond és esetleg a konyhában használt szagelszívó.
Sziasztok, Westen 20p kombicirkó, kb 10 éves, , ha kiengedek kb fél kád melegvizet, ami nem forró, csak meleg, elzárom és utánna kb 1-2 perc mulva már tűzforró víz jön ha ujra megnyitom, de csak kb 3-4 liter, aztán megint langyos.
ha nem nyitom ujra a félkád után, akkor elindul a hőfok felfelé,anélkül hogy vizet vennék, és felmegy egész 110 fokra, ekkor egy kattanás, és kialszik az örláng, vagyis a vizvétel után, valamiért felmelegszik a bent lévő víz egésszen ~100 fokig. Mi lehet a hiba ?
Gondoltam ide is felteszem az alábbi problémámat, hátha van egy okos emberke, aki tud rá megoldást:
Van egy Bosch 3000 W típusú cirkónk. Ennek van egy fagyás elleni funkciója, ami nagyon szarul lett kitalálva, mert nem lehet a gépkönyve alapján állítani sem azt, hogy hány fokos fűtököri víz alatt kezdjen el egy pár kört fűteni és azt sem lehet belőni, hogy ez a fagymentesítő fűtés mekkora hőmérsékletű fűtővízzel menjen. Ezeken kívül minden marhaságot be lehet állítani, ezeket pont nem.
Ez azért gond, mert nekem kazánházban van, ahol kb. 2-3 fok van állandóan, így cirka 1-1,5 óránként teljesen feleslegesen csinál egy-egy ilyen "félfűtést". Az előző cirkónk nem volt ennyire "okos", mégse fagyott be a vize.
Nem tudtok valami megoldást adni számomra (azon kívül, hogy szigeteltessen a kazánházat) ?
Egy Junkers ZWR 24 K 12 típusú kazánom van (kb. 15-20 éves). A meleg víz hőmérséklete csupán 40 fok körül lehet, amivel mosogatni még lehet, de fürdéshez már nem elég. Tudja-e valaki, hogyan lehet a melegvíz hőmérsékletét megnövelni? (Amikor fűtés + melegvíz állásban van, akkor a melegvíz kicsit mindig alacsonyabb hőmérsékletú, mint amikor nincs fűtés. Az idei télen viszont ez már túl hideg. Próbáltam a neten kézikönyvet keresni, de sajnos nem találtam (valószínű már túl öreg típusú). Úgy tűnik, valami hőmérséklet szabályozó elállítódott, de nem tudom, hol van az a "varázs csavar".
Sziasztok.Nekem egy ARISTON típusú kombicirkóm van és turbós. A készüléken van 2db tekerőgomb, az egyik a melegvíz , amásik a fűtési kör vízhőmérsékletének a szabályzója. Azt szeretném megtudni,hogy mi a gazsaágosabb nekem, ha a lakásom 40nm és lapradiátoros fűtésem van. Eddíg középállásban volt a víz és a fűtés hőfoka is,de a vizet most feltekertem ,mert már igénylem a forróbb vizet a fürdésnél. A radiátor elég meleget ad így is, csak lehet,hogy gazdaságosabb, ha "gyorsan felmelegíti a radiátort és a levegőt is", mint ha szépen közepes hőmérsékleten fűtene hosszabb ideig. Köszönöm a hozzáértők válaszát.
Ha olcsó és nem rossz kell, akkor Immergas, Baxi: én ezt szűrtem le az eddigi olvasgatásokból.
Nekünk pár hete döglött meg a lakással együtt vásárolt, kb. 15 éves Beretta kazánunk, de állítólag az is csoda, hogy eddig bíta: jót még nem hallottam róla senkitől...
Mivel még kéményes kazán van nálunk (lassan 20 éves lesz a lakás), és 2 kisgyerekkel maradtunk kazán nélkül, a legyorsabb megoldást választottuk: feltetettünk egy kénényes kazánt.
Mert ugyan terveztem (és már hítam is egy gázas embert, hogy mérje fel a terepet, csak még nem érst ki hozzánk), hogy rövid időn belül lecserélem a zörgő szivattyújú, és őrlángos Berettát, és akkor már egy turbós készüléket tetetek fel, de erre így tervezetlenül nem volt idő :-( Mindegy, nem bánom: ha eddig elment a kéményes készülék, akkor még 20 évig is elmegy ;-)
Nekünk egy Baxi Fourtech 24 kéményes kazánt tettek fel, és nagyon elégedett vagyok vele! Egy új építésűként vett társasháziból költöztünk ide, 7 évig laktunk ott: egy Quadriga turbós kazán volt abban a lakásban, de szerintem ez jobb.
A tartósságáról persze nem tudok mint mondani még ;-) , a Qadrigának gyakoraltilag a létezéséről sem tudtunk a 7 év alatt, csak tette a dolgát: de pl. melegvíz előállításban ez a Baxi sokkal jobb, valami hihetetlen stabilan adja a melegvizet! 50 fokra van állítva, azon áll a hőmérő zuhany közben: ha hirtelen gyengébben folyatom a vizet, felmegy 2-3 fokot maximum, aztán visszaáll, ha meg hirtelen rányitok, akkor is csak 2-3 fokot megy le a víz, és újra beáll 50 fokra.
Fűtés közben is jól modulálja a lángot: 65 fokra van álltva a víz, és 60%-ra a maximális láng. Hideg rendszernél amíg felmegy a víz kb. 65-70 fokig, addig a beállított maximális lánggal fűti a vizet, de amikor már meleg a víz, nem kapcsol le, hanem leveszi a lánog, és úgy keringeti tovább a vizet - a Beretta, és a Quadriga is úgy működött, hogy ha felment a víz, kikapcsolt, aztán amikor visszahűlt, újra bekapcsolt. De ez így sokkal jobb: határozottan hamarabb felfűt, mint ahogy a Beretta tette, és gondolom a kémények is jobb, hogy folyamatosan áramlik benne a meleg "levegő"...
Ja, és melegvíz engedés után egy kicsit kerintget valamin (nem tudom, min ;-) , így a hőcserélőben nem lesz forró a víz! Ami két kisgyerekkel nagyon jó: a másik két kazánunknál, ha elzártuk a melegvizet, majd kis időn belül újra megnyitottuk, tűzforró víz folyt egy pillanatra... Ez nagyon pozitív dolog szintén.
Már csak az kell, hogy sokáig működjön probléma nélkül ;-)
Gázzal olcsóbb a melegvíz előállítása, mint árammal. Akkor pedig még olcsóbb ha a gázos készülék átfolyós és csak akkor és csak annyi melegvizet csinálsz amikor kell és emennyi kell.
Talán olvassa valaki még ezt a topikot :) Lakásvásárlás előtt állok, és a kiszemelt lakásban cirkó fűtés van. A melegvizet egy villanybojler szolgáltatja éjszakai áramról. Érdemes lehet lecserélni ezeket egy kombi cirkóra? Árban gondolom nem lehet nagy különbség a villanybojler és a kombi melegvíztermelése között, viszont sok helyet meg lehetne takarítani a fürdőszobában ha kikerülne a villanybojler. Sajnos semmilyen tapasztalatom nincs ezekkel, nem tudom, hogy a kombi cirkó hogyan szolgáltatja a melegvizet a pár méterre lévő konyhába.
Most költöztünk családi házba (szóval nincs tapasztalatunk kazánokkal), és itt Demrad Solaris HKA 130 gázkazán van. Az vele a probléma, hogy rendszeresen nagy zajjal leáll fűtés közben, olyan hanggal, mintha valami, pl. vízkő akadt volna el a szivattyúban, közben pedig a nyomás ideo-oda ingadozik. Utána pedig hallatszik, ahogy a kazán szelepéből jön ki a levegő, a kazán leáll, majd újraindul. Ez után nincs vele baj, a következő ilyen alkalomig. Arra gondoltunk, hogy biztos levegős a rendszer, légtelenítettük is minden nap, de ugyan olyan maradt. Most pedig gyanús lett, hogy nem is levegőtől, hanem vízgőztől van ez, mert ha jobban feltekerjük és gyorsabban melegíti a vizet, felforr benne, és akkor csinálja ezt.
Szóval ez lenne a kérdésem, hogy ezt mitől csinálhatja? És még valami, hogy kb. mennyi nyomásnak kell benne lenni? Elég nagy egyébként a rendszer, kb. 180 négyzetmétert fűtünk vele.
Egyébként valószínű, hogy hívunk valami szakembert, de azért írtam ide, hátha erre nem is lenne szükség és mi is megoldhatjuk.
Ha van valami ötletetek, írjátok meg légyszi! Előre is köszönöm!
Két gyermekét egyedül nevelő anyuka vagyok! Sajnos férfikéz nélkül a lakásban!
Segítséget szeretnék kérni Sime Murelle 8/20 (talán így helyes) kombi gázbojlerrel kapcsolatosan! Egy ideje zavaró, kattogó, berregő, vinnyogó hangot ad, (ismerősöm szerint a szivattyú a ludas)! Szervízben utánna érdeklődtem, azonban sajnos gyári alkatrész nincs, amit ajánlottak egy beszerelhető de más típusú szivattyú 27.800FT-ért. Abban kérem a segítséget hogy egyszerűen ez helyettesíthető, vagy módosításokra van szükség. Állítólag a beépíthető távolság ugyan az, de a vezetékelésre még nem kérdeztem rá!
Tulajdonképp az is megoldás lenne ha tapasztalatokat kapnék az felöl, egy zajos szivattyú mennyire megbízható, mennyi "kilométer" lehet még benne! Egyenlóre múködik, de zavaró mert néha-néha idegesítően zajos! Esetleg javítható ? (csavarokat látok rajta szét lehet szedni), gondolom forgó dolgok körül kell nézelődni ugy mint csapágy stb...
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Van egy SC 24 es gázkazánom,érdekelne,hogy a kazán órája szerint, mennyire kell állitani a hőfokot hogy melegitsen is,de viszonylag gazdaságos is legyen?Nálam most 55 fokra van beállitva. Mennyi liter gázt használ el optimális esetben 1 perc alatt? Most nálam 30 liter/perc. Ez igy jó? 137 négyzetméteres a kéró,vastag falak.elfogadható nyilászárókkal,de a napi 18-20 köbméter gáz elfogy. Soknak találom a fogyasztást! Minden használható ötlet érdekel,ami csökkentene a fütési költségen.
Valakinek van valamilyen tapasztalata a Viessmann Vitopend 222-ről? Esetleg tudjátok, hogy honnan lehet letőlteni a használati utasítását, mert a honlapon csak a műszaki adatlapját találtam.