Keresés

Részletes keresés

Thomas_ Creative Commons License 2003.11.10 0 0 921
Azert nem hiszem, hogy az en oromom eleg indok lett volna ennek a filmnek a letrejottehez:) Viszont ilyen alapon betervezhetnenek meg vagy 8 folytatast:)
Előzmény: jenette (916)
Thomas_ Creative Commons License 2003.11.10 0 0 920
Igen, teljesen igazad van:) Nekem tenyleg sok oromot okozott, ezert is ragaszkodom ennyire hozza:) De ezt mar irtam...
Előzmény: tamasgal (915)
Thomas_ Creative Commons License 2003.11.10 0 0 919
Koszi:)))
Szerintem viszont melto ra:) Oromet szerzett nekem, ezert en halas vagyok neki:)
Előzmény: jenette (912)
Mogyoró-2 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 918
Jön a Terminátor 3.-DVD!
2003/10/10

Teljes vértezetben érkezik hozzánk DVD-n a Terminátor! A decembertől hozzáférhető, kétlemezes kiadás az angol Dolby Digital 5.1 mellett magyar Dolby Digital 5.1 és dts 5.1 hangot kínál, és a két korong számtalan extrája is magyar feliratot kap. A részletekért olvass tovább.

A film képaránya 2,35:1, és az első lemezre a film mellett előzetesek és két kommentársáv kerül: egyikben csak a rendező, Jonathan Mostow beszél a filmről, a másikban csatlakoznak hozzá a film főszereplői, Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes és Kristanna Loken.

A második korong extrái is végig feliratosak, és a kínálat a következő:

– Dokumentumfilm
– A „Cuki őrmester” jelenet
– Hibás Terminátor: Bakiparádé
– T3 – A vizuális effektek műhelye
– A Terminátor-időrend
– Kisfilmek a vizuális effektekről
Bevezető
A nagy üldözés
A TX átalakul
A jövő háborúja
Crystal Peak
– Készítsd el saját vizuális effektjeidet
– A CRS kísérleti laboratórium

Inner Circle Creative Commons License 2003.11.09 0 0 917
Ah, az ősidőkben, mikor a Terminátort még Halálosztónak hívták! :)
Előzmény: tamasgal (915)
jenette Creative Commons License 2003.11.09 0 0 916
ja ja persze igaz de nem is "meggyőzési" szándékkal irtam, hanem csak úgy.
ha csak a Thomas_-nak ennyi örömet okozott akkor már érdemes volt megcsinálni.
Előzmény: Inner Circle (913)
tamasgal Creative Commons License 2003.11.09 0 0 915
Szard le ki mit gondol. A lényeg hogy a te perceidet (napjaidat) bearanyozta.És elvégre ez a cél (a busás haszon okozta eufolikus állapoton kivül lásd készitök).Azt meg külön én irigylem hogy a T2 foglalta nálad el azt a helyet amit nálam a T1(vénebb vagyok).:)
Előzmény: Thomas_ (911)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.11.09 0 0 914
Nemhogy hiányzott 45 perc, akkor lett volna jobb, ha rövidebb ennyivel...persze az lett volna a legjobb, ha el sem készül.
Előzmény: Thomas_ (911)
Inner Circle Creative Commons License 2003.11.09 0 0 913
Well, mondd ezt egy szerelmes fickónak/lánynak a szerelméről - kb. ugyanaz lesz a válasz :))
Előzmény: jenette (912)
jenette Creative Commons License 2003.11.08 0 0 912
Thomas_ Te annyira de annyira drága vagy :D :D :D :D :D
ez nagyon ismerős . . .
de ez a film egyszerűen nem méltó arra amit érzel iránta
Előzmény: Thomas_ (911)
Thomas_ Creative Commons License 2003.11.08 0 0 911
Bizony, en mindig a legvaratlanabb helyeken bukkanok fel, most peldaul szerintem senki sem szamitott ra, hiszen kezd kihalni a topic:)
Errol a hozzaszolasrol ("varakozas", "csalodas") eszembe jutott valami, amit most ki is fejtek, mert eppen van egy kis idom. Hosszu lesz asszem:) Es szemelyes, akit nem erdekel, inkabb bele se kezdjen.

Egyik ejjel nem tudtam aludni, es ezen tortem az agyam. Kb. 13 eves lehettem amikor eloszor lattam a T2-t. Tisztan emlekszem az elso talalkozasunkra a filmmel, suli utan nehanyan felmentunk az egyik osztalytarsamhoz, aki buszken mutatta nekunk a 6-szor masolt videokazettajarol a kedvenc jeleneteit. Termeszetesen akkor mar mindannyian kivulrol fujtuk az elso reszt, es izgatottan lestuk (mert a szavunk elallt azoktol a digitalis trukkoktol), ahogy a T-1000-es kikel a padlobol, es megoli az ort. Talan ez a jelenet volt a legnepszerubb a rogtonzott kis bemutato alatt, ezt tobbszor is vissza kellett tekernie a sracnak:) Ha jol emlekszem, ez a kopia meg eredeti nyelvu volt...

Nem sokkal kesobb mar teljes egeszeben is megtekinthettem a filmet, a noverem baratjanak sikerult egy 3-szor masolt kazirol atvennie, es nala megnezhettem, amikor anyam nem volt itthon. Abban az idoben erthetoen nagyon szerettem naluk logni, hiszen sracnak olyan filmjei voltak, mint peldaul a Nyolcadik utas a halal, a Bolygo neve: halal, a Predator, vagy a Terminator 1-2. Aztan hamarosan mi is megvettuk az elso videonkat, gondolom kitalaljatok, hogy hosszas konyorgesek aran melyik filmeket sikerult eloszor lemasoltatnom vele:)

Ebben az idoben nekunk ezek voltak A FILMEK, amirol a fel osztaly beszelt, amit mindenki latott, es amirol mindenkinek volt legalabb velemenye. Hoseikkel remekul tudtunk azonosulni, mondhatni az en generaciom tobbek kozt ezeken a filmeken nott fel. Akkor meg nem volt kulonosebb valasztasi lehetoseg, ha valaki igenyes, sci-fi akciora vagyott, a felsorolt filmeken kivul mar nem sok igenyes alkotast talalt.

Azota sok ev eltelt, ez mind nagyon megvaltozott. Ma van mar Matrix trilogiank, ujra kitort a Star Wars orulet, van Gyuruk Ura, Harry Potter, hogy csak a legnagyobbakat emlitsem. Ezen kivul szamtalan hasonlo film, mindenki megtalalhatja a neki leginkabb tetszot a heti kb. 4 mozibemutato kozul. Sokaknak a Terminator 3 is csak egy cim volt a sok kozul, az idei kinalatbol. Az eredmenyek sem sikerultek igazan kimagaslora, a bevetelek ugye nem ertek el a 2. reszet.

Viszont azt tudom, hogy nekem szemely szerint mit jelentett ez a film, es hol a helye szamomra a filmtortenelemben. Varakozas meg biztos nem oltott nalam ilyen mereteket, szinte egesz evben csak azt a pillanatot vartam, amikor elkezdodik a vetites. Mar egy eve szamlaltam vissza a napokat, amiota csak kituztek a bemutato idopontjat. Hetrol-hetre igyekeztem tobb informaciot begyujteni a filmrol, kutattam az interneten, ujsagokban, figyeltem a TV-ben, radioban, vegul a mozisokat meg az InterComosokat zaklattam szemelyesen illetve telefonon. Amikor kideult, hogy vegul csak 109 perces lesz, szinte letargiaban voltam napokig. Kepes voltam meg a Szigetre is kimenni, hogy begyujtsem a filmes relikviakat. Es en, aki aztan az alvasnal jobban semmit sem szeret, es 12 ora elott puskaval se lehet az agybol kiuzni, "hajnali" fel 9-kor ott alltam az egyik mozi penztaranal (fel oraval a nyitas elott), hogy elsonek vegyem meg a jegyem az ejfeli premier vetitesre. Aztan napokig hallgattam a Danubius radiot, elkuldtem egy rakat sms-t, mig vegul sikerult 6 jegyet nyerni a premier elotti eloadasra is. Akkor mar napi szinten figyeltem az amerikai, kesobb a vilagbeveteleket, szoritottam a filmnek, es szamolgattam mennyi is az annyi. Tehat lehet mondani, nalam jobban nem sokan varhattak ezt a filmet idehaza.

Aztan eljott a nagy pillanat, amit mar nagyon sokszor elkepzeltem magamban. Ott ultem a moziban, es vartam hogy elkezdodjon. Nagyon kulonlegesen ereztem magam az elso alkalommal, mintha eloszor ultem volna moziban (azok utan, hogy evek ota heti 2-3 alkalommal jarok). Nagy kozhely, hogy minel jobban var valaki valamit, annal nagyobbat csalodhat benne. Mar en is sajnaltam, hogy ennyire beleeltem magam, szinte biztos voltam benne, hogy csalodni fogok... de nem tortent semmi ilyesmi! Azt hiszem, meg a maximalisan felfokozott varakozasaimat is maradektalanul kielegitette a film. Nem lett ugyan eletem filmje, A Tokeletes Film, amire mar regota vagyok, ahhoz meg hianyzott legalabb 45 perc. Mindent kihoztak belole, amit 104 percben (mert vegul is csak ennyi lett a mozi cut) meg lehetett valositani. Egy ido utan mintha mar tenyleg nem is a moziban ultem volna, hanem valami idotlen helyen, ahol semmi sem szamit, csak a vaszon, es amit latok rajta. Neha felneztem ugyan, de altalaban csak annyi jott ki a szamon, hogy "huhh", meg "ez nem semmi volt".

Aztan kovetkezett az elemzes. Ily modon 2 nap alatt sikerult 7 embert elvinnem ra, akikkel rengeteget beszeltunk rola. A kovetkezo hetekben is e korul forgott minden gondolatom. Aztan megneztem harmadszor, egy ujabb baratommal, aki szinten latta mar. Akkor mar a hibanak velt reszeket igyekeztuk megmagyarazni, de teljesen csak azutan sikerult az agyamban helyretenni minden aprosagot, miutan a konyvet is elolvastam. Itt ragadnam meg az alkalmat, hogy elmondjam, szerintem nagyon jol sikerult a konyv, majdnem olyan jol, mint az elso ketto. Sajnos az is rovidebb lett, mint a film, de azert jonehany erdekes dolgot lehet talalni benne.

Mikor megneztem negyedszer is, mar csak az elmeny szamitott. Meg sosem ultem moziban onszantambol a 3. sorba, de most gondoltam megprobalom. Teljesen mas elmeny volt ez is, mindenesetre jo volt ujra atelni a tortenetet 2 honappal kesobb. Ezzel ez lett az elso film, amit negyszer is lattam moziban.

Most mar nagyon elkalandoztam a tematol, amiert elkezdtem ezt az egeszet leirni, de azt hiszem egyaltalan nem baj. A lenyeg, amit ki szerettem belole hozni, a kovetkezo. 13 eves koraban az embernek termeszetes hogy egy jo film annyira megragadja a kepzeletet, hogy szinte az egesz eletet meghatarozza. Most 24 eves vagyok, es ujra ateltem valami hasonlot. Meg most, honapokkal kesobb is napi szinten gondolok ra, igy lenyegeben szamomra ezt az egesz evet meghatarozta. Par napja lattam a Matrix-Forradalmakat, es meg kell mondanom nagyon tetszett. De van valami, amirol meg az sem tudta elterelni a figyelmemet... :)

Nem tudom hanyan olvastak vegig ezt a vallomast, igazabol nem is teljesen egy ilyen nyilvanos forumba valo. Mindenesetre szerettem volna kinalni egy alternativat azoknak, akik egy kezlegyintessel elinteztek az egeszet. Mert lehet ezt a filmet kritizalni, mint minden, ez sem tokeletes, de azt hiszem az igazi merce szamomra az elmeny, amit okozott, es az idotartam, amig almatlan ejszakakon torom a fejem rajta.

Előzmény: jenette (901)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.11.03 0 0 910
2.9-pontot kapott a 10-ből az imdb.com-on...az elég gyenge. azért belenézek, most kezdődik
Előzmény: jenette (909)
jenette Creative Commons License 2003.11.03 0 0 909
MA ( nov 3 hétfő ) ESTE TV2 / 22:15 JAMES CAMERON ELSŐ FILMJE ( PIRANHA 2. )
Dragula Creative Commons License 2003.10.27 0 0 908
Tegnap megnéztem a T2-t a Tv2-n. Már elég rég láttam, és úgy láttam tiszta T3. Ill. a T3 tiszta T2. Ugyan azok a poénok: Dögös motor, dögös autó,, Mezíttelenűl be a bárba ruhát "kölcsönözni" (mondjuka lady's night jó poén), sértetlenűl kiszállni a roncsok közül, amibe egy ember biztos belehalt volna. stb.Tele van ilyen apró jegyekkel amiket csak leutánoztak, de továbbfejlesztve nincsenek. Túl sok a flashback poén, és kevés az új.
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.10.26 0 0 907
a fénykép oké, de a címen vitatkozék, de ez hosszabb:

Én úgy is el tudom képzelni a terminátor storyt, hogy a párhuzamos világok szintjére emeljük a dolgot. Ha valamit megváltoztatsz a múltban, akkor egy új, alternatív világ keletkezik, ahol mennek tovább a dolgok a maguk útján a változtatás hatására.

Tehát akkor a T1 ben John nem az Ő saját apját küldi vissza a múltba, az övé tök más volt, viszont ezzel kialakul egy párhozamos világ, ahol a Kyle meg a T1-es harcolnak, John megfogann Kyle-tól, Sarah-t bezárják a diliházba, John meg nevelőszülőkhöz kerül.
Viszont az Öreg John sose volt nevelőszülőknél, tehát nem tudhatja a címüket sem.

(Kb. úgy, mint a Vissza a jövőbe 2-ben volt, ott is kialakult egy alternatív jövő, mikor az almanchot odaadja Biff önmagának. Viszont ami az 1-ben volt, hogy Marti kezdett eltűnni, azzal se tudok mit kezdeni, mert NEM Ő nem született volna meg, hanem egy új alternatív jövőben nem született volna meg.)

Vissza a terminátorhoz: a teóriám feloldaná azt a paradoxont, hogy a terminátorok kialakulásához, egy már működő terminátor kellett (a T1 roncsai), meg hogy Johnnak vissza kell küldenie Kyle-t, hogy megszülethessen.

Viszont akkor miért erölködnek a robotok, hogy elpusztítsák John, ha ez az Ő világukban nem okoz változást? hacsak nem akarnak létrehozni egy párhuzamos világot, ahol Ők győznek :)

Előzmény: csiri bá (906)
csiri bá Creative Commons License 2003.10.26 0 0 906
...az persze kérdés, hogy honnan tudja a címet?

Mondjuk onnan, hogy őt (Arniet) ugye Connor programozta át a jövőben, a saját (háború előtti) cimére meg már csak emlékezett. :O))
Talán még fiatalkori fényképe is volt saját magáról. :O)

Előzmény: Pál utcai fiú (883)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.10.26 0 0 905
akkor egyet beszélünk, én is ezt valószínűsítettem, bocs, ha nem voltam világos...
de a lényeg, hogy a T3 csak ezután készült el, tehát ami abban történt azon nem kéne már a folytatásban változtatni
Előzmény: Piton17 (903)
jenette Creative Commons License 2003.10.26 0 0 904
Ultimate Edition nem más, mint a vágatlan, rendezői verzió

azért azt is csak megvágták egy picit :D

Előzmény: Piton17 (903)
Piton17 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 903
Tévedés!

Az Ultimate Edition nem más, mint a vágatlan, rendezői verzió. Tehát rendesen leforgatták azokat a jeleneteket is, de csak később rakták bele a filmbe. Mikey-Softtól (kedvesem, nagy filmes) majd megkérdezem, de szerintem ezek a jelenetek a DVD-változatra kerültek fel először. Nekem is megvan ez a verzió DVD ripben. :) Ehhez tudni kell, hogy a T2 Magyarországon nem jelent meg soha DVD-n.......... (Mikey drágám, ha látod eme szösszenetemet, kérlek reagálj majd rá, köszi)

Piton17

Előzmény: Pál utcai fiú (902)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.10.26 0 0 902
Akkor vegyük úgy, hogy az ultimate edition a T2 folytatása...mondjuk 2,5 rész...a T3 mindenképp ez után jött létre, tehát hiba volt figyelmen kívül hagyni a benne kialakult story-t, még ha nem is olyan széles körben ismert, mint a moziban lejátszott T2.

Javítsatok ki, de szerintem az Ultimate Edition az eredeti T2 és azt vágták meg a moziba, nem?
Vagy csak később forgatták hozzá az új részeket? Ez nem valószínű...

Előzmény: Piton17 (900)
jenette Creative Commons License 2003.10.26 0 0 901
Thomas_, hát Te ujra felbukkantál ? na ez szép tőled hogy ujra jelentkeztél.

az egyébként tök nem igaz hogy itt nem terminátor rajongók vannak, és csak azért jöttünk ide hogy szapuljuk. vesd össze az Aug 21 előtti és utáni hozzászólásokat . . . a várakozást és azt a kibaszott nagy csalódást

Előzmény: Thomas_ (896)
Piton17 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 900
Igen ám, de Vajnáék nem az Ultimate Edition-t nézték meg, amikor elővették a 2. részt, hogy a folytatásuk "hitelesebb legyen". Ott pedig nem derül ki ez az apróság. :((

Piton

Előzmény: Pál utcai fiú (899)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.10.26 0 0 899
Én Terminátor-rajongónak vallom magam, szerintem a T2 a valaha volt egyik legjobb akciófilm.
A 3. részt meg nem is tekintem terminátor filmek folytatásának...azok után, hogy elemi dolgokat nem tartottak meg ill. változtattak meg az eredeti szálhoz képest. A "legjobb" Sarah Connor kiiktatása a storyból, azok után, hogy a T2 (Ultimate Edition) végén látszik, hogy megöregedik (tehát él).

Ugyanez lett az Alien filmekkel is kb.

Cameron nyilatkozta, hogy tele van a töke azzal, ahogyan a gondosan kitalált, felépített karaktereit egy tollvonással kigyalulják a folytatásokból.

Előzmény: Thomas_ (896)
Thomas_ Creative Commons License 2003.10.26 0 0 898
Es a "Kerd meg a kezem" is ritka jo forditas, en nagyot berohogtem. Eppen az az erenye, hogy el tudott vonatkoztatni az eredeti szovegtol, a "Beszelj a kezemnek" abszolute nem lenne vicces, sot meg elegge eroltetett is.
Thomas_ Creative Commons License 2003.10.26 0 0 897
Szerintem nagyon jo a film forditasa, valoban a gepek fellazadnak az emberek ellen, pontosan errol szol a film. A felkeles ugyanezt jelenti, viszont az egy tobbjelentesu szo ugyebar, es ha olyan ertelemben hasznaljuk hogy "reggel felkeltem az agyikombol...", na az mar sehogy sem jon ide... ezert nem ertem Popsi eszmefuttatasat.
Előzmény: Popsi (826)
Thomas_ Creative Commons License 2003.10.26 0 0 896
(folytatas)...perc utan, gratulalok:) Nem azert volt ertekelhetetlen a hozzaszolasod, mert nem tetszett, ezt mindenki eldonti magaban, nem is azert mert kijottel, nalam is elofordult mar (talan husz perc utan nem, de ez mindegy). Hanem amilyen stilusban eloadtad, szinte buszke voltal magadra, hogy ezt tetted, es ezzel bealltal a filmet divatbol lehuzok taboraba.
Szoval nem ertem en hogy ennek mi ertelme van... En itt gondoltam majd Terminator rajongokkal beszelgethetek, de 2-3-nal tobbet nem igazan talaltam. A tobbiek meg mit csinalnak itt? Nezzetek meg en hanyszor voltam pl. a Gyuruk ura topicban (azt sem tudom, hogy van-e egyaltalan), hogy szidjam a filmet, meg Elijah Wood-ot, aki a legtehetsegtelenebb szinesz szerintem. Engem ez nem szorakoztat.
Kivancsi leszek, ha esetleg tiz ev mulva elkeszul a T4, majd valtozik-e a felallas: "bezzeg a T3 meg film volt, ez viszont egy rakas szar":) Tudom, nehez az ujat befogadni, pedig csak hozzaallas kerdese:) Azt itt tobben is bizonyitottak, hogy a T2-ben is volt legalabb annyi hiba, vagy egyesek szamara nehezen elfogadhato dolog, mint a 3-ban, szerintem egyertelmuen hozzaallas kerdese, hogy az ember melyikkel tud azonosulni. Ha valaki hetekig olvasgatja ezeket a hozzaszolasokat, es ugy ul be a filmre, eloiteletektol terhesen (vagy meggyozodese hogy 2oo3-ban mar nem lehet igenyes akcio/sci-fit forgatni, foleg nem egy otven even feluli foszereplovel, de plane James Cameron nelkul), akkor meg jo hogy ugy is fog kijonni rola, hogy ez mekkora szar volt.
Tudnek meg barmennyit irni ebben a temaban, de azt hiszem mar tobbszor is kifejtettem a velemenyemet: az ev legjobb filmje volt. Azota mar 4-szer lattam moziban, a konyvet nemreg kezdtem olvasni es varom a DVD megjelenest. En orommel neztem meg akarhanyszor, aki viszont nem, az ne tegye meg tobbszor, hanem inkabb olyan fimet valasszon, ami jobban bejon neki...elvegre errol szol az egesz.
Thomas_ Creative Commons License 2003.10.26 0 0 895
Latom kezd kihalni a topic. Regen lelkes olvaso voltam itt, de aztan bevallom, kb. 2 honapja meguntam hogy az emberek csak azert jarnak ide, hogy fikazzak a filmet, es belefaradtam az ertelmetlen vitaba. Most elolvastam, mit termeltetek be azota, es komolyan tobbet nevettem rajta, mint a filmen:)
A legjobb egyertelmuen csiribingyo hozzaszolasa volt:) Kijottel az ev filmjerol 20
Blindmouse Creative Commons License 2003.10.21 0 0 894
Höhö.. a T1 megy a HBO-n.. mekkora szar szinkron tele hibákkal :)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2003.10.18 0 0 893
szeva!
úgy gondolod, hogy a t1000-es tudta, hogy John hogy néz ki? Erre valahogy nem is gondoltam, de végülis a gépek megtalálhattak róla egy gyerekkori fényképet, vagy ilyesmi...

Az ultimate edition megtalálható az ismertebb fájlcserélő rendszereken :)

Előzmény: dömpergéza (892)
dömpergéza Creative Commons License 2003.10.18 0 0 892
Helló!

A fénykép azért kellett neki, hogy másoktól meg tudja kérdezni, hogy nem látták-e ezt a fiút?
Honnan, hogyan lehet beszerezni a T2 Ultimate Editiont?

dömper

(a nevelőszülők kérdése tényleg defektes)

Előzmény: Pál utcai fiú (883)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!