Keresés

Részletes keresés

Jedy88 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 3246

Köszi, kipróbálom!

Előzmény: Blobov (3245)
Blobov Creative Commons License 2012.08.08 0 0 3245

Nekem ilyet akkor csinált, amikor memóriaproblémái voltak. Nevezd át a játék avi mappáját (AGCEEP esetén azért) valami mássá, akkor nem tölti be az elején a videofájlokat és nem ragadnak bent a memóriában.

Előzmény: Jedy88 (3244)
Jedy88 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 3244

Üdv! Van egy kis gondom....

 

Meghalt a video-kártyám, emiatt egy jó ideig csak csökkentett módban tudtam használni a gépem. Mikor lehetőségem lett rá, átraktam a vinyót egy másik gépbe (nincs pénzem új kártyára), de azóta a játék ismeretlen hibát jelezve kilép, mikor betöltené a "pályát". Tud rá valaki valamilyen megoldást?

Jedy88 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 3243

Üdv! Nincsenk meg valakinek véletlenül a "rajongói" mongol-scenairóból a mongol hadsereg file-jai? Nagy szükségem volna rá, megöszönném, ha elküldené.^^

Jedy88 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 3242

Egy kis érdekesség. MyMAP-AGCEEP-ben van egy szerintem érdekes dolog: mikor Bizáncal nyomulsz, és nekimész a törököknek, a program felajánlja: építs egy új birodalmat (capital a kanári szigetekre, marokkói national provinciák, + explorer fleet Mallorcán), vagy halj meg a kastélyodban (-2 stabilty). Nekem sikerült (Isten tudja hogy az ördögbe), de kizavarni a törököt Európából (nem mellékesen már egyszer elvertem Velencét, és az égei birodalmát elfoglaltem, szal' volt hozzá háttér, nomeg pár jó barát). Tehát nem nagyon akarództam kitúródni a földközi tengerről. Ennek eredménye, hogy most nagyban happolom elfele a majdnem-portugál-gyartmati helyeket azok orra elől, miközben szépen építgetem a "régi" Bizánci Birodalmat. Sajnos Konstantinápolyt nem kaptam vissza capitalnak, így azt csak a file átírással tudtam "helyretenni". Mer' mien' má', hogy egy párezres, Isten háta mögötti szigetecskéről írányítanak többtízezres európai városokat...

Blobov Creative Commons License 2012.02.23 0 0 3241

"az észak-afrikai válságzónát gyors háborúkkal oldottuk meg, azaz Algéria, Tunézia és Tripoli is a miénk lett (Marokkó megmaradt, de a spanyolok is szereztek tartományt).

 

Ennek volt valami értelme? Ha jól emlékszem csóró, muszlim, arab/berber tartományok vannak arra. Vagy kaptál berber kultúrát?"

 

Szerintem a kis pénz is pénz: bevételt hoznak a tartományok, gond nincs nagyon velük, így nem ártanak.

 

század eleje csendes nyűglődéssel telt, kolonizálgatni és hódítgatni próbáltunk Afrikában (Elefánttcsontpart vidéke), hiba volt, túl sok zsé ment el rá az utánpótlás miatt.

 

Úgy emlékszem, hogy amit érdemes afrikában kolonizálni az a Kanári-szigetek meg egy-két tartomány a mai Dél-Afrikában, illetve van egy sziget Afrika és India közt (Mauritius vagy Réunion, már nemtom). Mind csak azért, mert jó kikötő Amerika illetve India-Indonézia felé.

 

Zanzibárra gondolsz. A kolóniák egyébként jól fizetnek, és azért Songhai környéke is gazdag a Timbuktu CoT bezárásáig.

 

Előzmény: _midnite (3240)
_midnite Creative Commons License 2012.02.23 0 0 3240

az észak-afrikai válságzónát gyors háborúkkal oldottuk meg, azaz Algéria, Tunézia és Tripoli is a miénk lett (Marokkó megmaradt, de a spanyolok is szereztek tartományt).

 

Ennek volt valami értelme? Ha jól emlékszem csóró, muszlim, arab/berber tartományok vannak arra. Vagy kaptál berber kultúrát?

 

 

 

század eleje csendes nyűglődéssel telt, kolonizálgatni és hódítgatni próbáltunk Afrikában (Elefánttcsontpart vidéke), hiba volt, túl sok zsé ment el rá az utánpótlás miatt.

 

Úgy emlékszem, hogy amit érdemes afrikában kolonizálni az a Kanári-szigetek meg egy-két tartomány a mai Dél-Afrikában, illetve van egy sziget Afrika és India közt (Mauritius vagy Réunion, már nemtom). Mind csak azért, mert jó kikötő Amerika illetve India-Indonézia felé.

 

 

 

Viszont én rosszul emlékszem, hogy korábban itt voltak huronok, irokézek, meg ilyesmik? Mert most nincs itt senki...

 

AGCEEP-ben nincs ott senki. Ha jól emlékszem két oka volt. Az egyik, hogy a népek maguk kábé játszhatatlanok voltak, és helyettük tettek be más országokat (angol polgárháború, francia vallásháború, Ming-Kína, Kolumbia, Brazilia, stb.). A másik ok az volt, hogy ne lehessen az őslakosok elleni akcióval ingyen kikötőt szerezni. Aszem Floridánál volt ilyen könnyen megszerezhető kikötő, amíg megvolt, mindenki arra hajtott.

 

 

 

Előzmény: Blobov (3239)
Blobov Creative Commons License 2012.02.23 0 0 3239

Aragóniával futottam most egy kört (legutolsó AGCEEP, sima térkép, EU2), tapasztalatok:

 

15. sz.: masszív esélyekkel indultunk, amiket jól is használtunk ki: előbb a Milánó-Genoa szövetséget használtuk úgy ki, hogy Milánó vazallusunk lett, majd a nápolyiak rossz királyválasztását (francia uralkodó?) honoráltuk úgy, hogy Nápolyt legázoltuk, szövetséges itáliai államokat dettó, pápát vazallizáltuk. Egyedül Firenze maradt teljesen független, akit szövetségesünkké tettünk (Velence és Genoa elszigetelődött).

 

Időközben kialakult a kasztíliai-portugál-aragón tengely, ahol azért kellő távolságot hagytunk Kasztíliától, így nem jött létre az egységes Spanyolország (de Spanyolország azért megalakult), majd az észak-afrikai válságzónát gyors háborúkkal oldottuk meg, azaz Algéria, Tunézia és Tripoli is a miénk lett (Marokkó megmaradt, de a spanyolok is szereztek tartományt).

 

16.: A század eleje csendes nyűglődéssel telt, kolonizálgatni és hódítgatni próbáltunk Afrikában (Elefánttcsontpart vidéke), hiba volt, túl sok zsé ment el rá az utánpótlás miatt.

A kereskedőim térnyerésének köszönhetően gyűltek a CB-iejim (az embargók miatt), így előbb a renitens Portugáliát agyabugyáltuk el, majd, a hugenották megalakulása során nekimentünk a franciáknak. Hiába álltak jobban tech levelben, nem bírták a kétfrontos háborút, amit lázongások is kísértek, így egyszercsak megbukott a kormányuk, én meg elvittem fél Franciaországot békekötés nélkül. Persze a benyalt +15 BB pontnak hála az amúgy jó viszonyban lévő Habsburgok kapásból hadat üzentek, de szerencsére toszkán barátaim 5* verték meg őket Milánónál (az én seregem még oda sem ért), így 50 aranyért gyors béke lett.

 

17. század eleje: jelenleg kiheverjük a BB pontokat, no meg kolonizálgatunk Észak-Amerikában... viszont én rosszul emlékszem, hogy korábban itt voltak huronok, irokézek, meg ilyesmik? Mert most nincs itt senki...

 

Jedy88 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 3238

Az "értelmetlen" lázadás-eventeket szoktam f12"alba"enterf12 sorozattal kilőni... De tényleg.. unprovoked revolt.. bhaaa... és mi a fene az a colonial uprising???

Előzmény: _midnite (3236)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 3237

Ezt én is szktam néha, különösen az írek, a magyarok, vagy valamely délkelet-ázsiai ország esetében.^^

Előzmény: _midnite (3235)
_midnite Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3236

Szerintem is zavaró kicsit, de anélkül szvsz unalmas lenne a játék.

 

Ami viszont nem kicsit zavaró, az a Blobov által már említett, scriptelt, 5 évente lázadás (Japán, Kína, Perzsák...) event. Szerintem az már játszhatatlanná teszi a népet.

Előzmény: Jedy88 (3234)
_midnite Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3235

Nekem a standard az volt, hogy felfedezőt és/vagy conquistador-t cheateltem magamnak. Szerintem nem túl logikus, hogy egy észak-afrikai arab és iszlám állam a saját környékét nem tudja bejárni évszázadok alatt. Vagy hogy a független Írország, normandiai herceg, sikeres baszk állam nem tud felfedezőt küldeni az újvilágba.

Előzmény: Blobov (3231)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3234

Hát igen, csak ha épp valami "kritikus" manőverhez érsz játék közben (pl kedvezően alakul a külpolitikai helyzet, de szükséged lesz minden elérhető forrásra és NYUGALOMRA), akkor elég zavaró, hogy mégse annyi történik, hogy "megnyúztuk a szepesi ispánt, mer egy k..csög, isten óvja a királyt! -1 stabilitás", hanem a te és seregeid seggét akarják szétrugdalni a drága földmívesek...^^ Egyszerűen fogalmazva: a random rebell eventek a lehető leglogikátlanabb időben és helyzetekben, magyarázat, vagy bármiféle indok nélkül bukkannak fel, és ez jelentősen rongálja a játékélményt. SZerintem persze.^^

Előzmény: _midnite (3232)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3233

Hát így néha én se... :D

Előzmény: Blobov (3231)
_midnite Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3232

Én úgy vettem, hogy az 'unprovoked revolt' az olyan visszaéléseket jelképezi, amit nem a játékos követ el.

 

Hiába jó uralkodó mondjuk III.Béla, ha a szepesi ispán egy gyökér. A szepesiek fellázadhatnak (az ispán miatt) attól hogy Bélával elégedettek.

Előzmény: Jedy88 (3230)
Blobov Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3231

Őszintén szólva, amikor csak szimplán 1 év alatt 5-ször látnak nálunk hullócsillagot és közben pestis is gyötör minket (oké, túlzok), nem riadok vissza az f12 oranje ctrl f12 parancssortól.

 

Előzmény: Jedy88 (3230)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3230

A gond csak akkor van, ha az adott esemény az adott körülmények által sehogyan sem indokolható, lásd a +3 stabilty mellé unprovoked revolt/civil war...

Előzmény: _midnite (3229)
_midnite Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3229

Én mindenhol imádom a random eventeket.

 

EU2-ben is, Falloutban is (ahol tök kezdő karakterrel összeakadhattál enclave patrollal ha rossz felé mászkáltál), de még az asztali szerepjátékokban is szeretem a véletlen találkozás táblákat.

 

Jó eszköz arra, hogy a játékos azt érezze hogy nem körülötte forog a világ,

Előzmény: ZR (3228)
ZR Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3228

Ez egyéni ízlés kérdése. Én nem szoktam tűhegyen táncoltatni a pénzügyeket, cserébe nem dob a gép +3 stability mellé "civil war"-t...igazság szerint 2-3 éve érzem már magam túl öregnek a random eventekhez...:)

 

Előzmény: Jedy88 (3227)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3227

Én is sokat vacillálok, hogy kikapcsoljam-e, de nem merem: az extra pénzek (melyek olykor nem is éppen kicsik...) gyakran jól jönnek...

Előzmény: ZR (3224)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3226

És nem csak a csúszka számít.. timuridákkal, Sháhruh idején (istencsászárűberállatkirály), könnyedén elpicsáztam 10-12 ezer rebelt is 5-6-7 ezer lovassal.. Ülüghbeghnél már kicsit megygűlt a bajom, de utánna... Gyakorlatilag Abu Saidig a rebell seregeket min 3 hadjáratból tudtam csak lenyomni... O_O Szal' fontos tényező az uralkodói képesség is.^^'

Előzmény: asolyom (3223)
Blobov Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3225

Nekem ezzel ellentétes a tapasztalatom: 10-11-es land technél már simán verhető bármely rebel.

Előzmény: asolyom (3223)
ZR Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3224

A random/fantasy eventeket ki szoktam kapcsolni mert teljesen megalapozatlan eseményeket dobál fel. Mondjuk csak az "eseménydús" Agceep-ben, az alapjátékban nem.

Előzmény: Jedy88 (3220)
asolyom Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3223

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a lázadó seregek technológia szintje ugyanaz, mint az országodé, ráadásul a moráljuk mindig bivaly erős. Ha történetesen olyan a DP csúszkáid beállítása, hogy a seregeid morálja vacak, akkor eleve bukó vagy a lázadókkal szemben.

Előzmény: Blobov (3222)
Blobov Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3222

Az hagyján, de a lázadó seregek tech leveljére is kíváncsi lennék... tegnap elnyúló háborúink okán kellen birkóznom velük, de a 15ezres seregnek is gondot okozott a 6ezres lázadó söpredék... 

Előzmény: Jedy88 (3220)
_midnite Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3221

 

A legjobb persze az lenne, ha az AI-t mondjuk (EU3-as) national idea-k bevonásával lehetne motiválni gyarmatosításra vagy balkáni hadjáratra, de úgy hogy nem scriptelve kapja meg, hanem van annyi esze hogy meghódítsa a területet.

 

 

Egyébként ebben az EU3 nem nagy előrelépés ebből a szempontból, ott is gáz az AI. Egy dolgot tud: gazdaságot egyensúlyozni és fejleszteni, és erre építve ledózerolni. De csak akkor, ha már kezdetben is nagy, erős ország. (franciák, spanyolok, törökök)

Előzmény: Blobov (3219)
Jedy88 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3220

Azért az rohadt idegesítő, mikor tök váratlanul és teljesen ok nélkül benyom egy Unprovoked revoltot...^^

Előzmény: ZR (3215)
Blobov Creative Commons License 2012.02.14 0 0 3219

Ezzel egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy azért van pár olyan ország, ami event fájlok olvasása nélkül tuti bukás v. szopás.

 

Ellenben az egy érdekes kérdés, mennyire legyen irányított a játék: az eredeti EU2-ben pl. a spanyolok sosem hódították meg az Azték Birodalmat, az inkákról nem is beszélve, elsősorban az AI butasága miatt.

Előzmény: ZR (3215)
ZR Creative Commons License 2012.02.14 0 0 3218

Hm...most nézem, mióta toljuk ezt a gammát...a szemem előtt nőttetek fel...asszem tolok is egy söritalt az egészségetekre...:)

_midnite Creative Commons License 2012.02.14 0 0 3217

 

Az EU3 (In Nomine) nekem megvan, elég jól kitapasztaltam és két-három 'fél játékot' játszottam vele összesen.

 

Gyarmatosítani és annektálni nem éri meg, In Nomine-ben el van rontva az AI építkezése, tiszta idegesítő játék.

 

 

Vannak benne jó dolgok, amiket szivesen látnék EU2-ben: CoT építés (drága, és ha nem vagy jó kereskedő bekebelezik, de jó hogy lehet építeni), nem eventből jön a felfedező, tetszik a térkép...

Összességében a hibái, főleg a gyarmatosítás és az AI építkezés összefüggése miatti nagyon zavaró.

Előzmény: ZR (3216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!