Köszönöm a felvilágosítást.
Ez a vonóhorog-vizsga ez ugyanolyan vizsga, mint a normál műszaki vizsga? Van-e extra díja ennek a vizsgának, ha az esedékes műszaki vizsgával egyidőben történik? És mégegyszer: mi a teendő, ha semmilyen papírom sincs a vonóhorogról?
Doki
Tudtommal, akkor is vizsgáztatva kell lennie, ha nem vontatsz vele! (ja és a forgalmiba be kell, hogy jegyezzék, a max. vontatható tömeget, meg egyebeket)
Mindenképpen le kell vizsgáztatni a vonóhorgot, vagy csak akkor, amikor már ténylegesen vontatok vele? Azaz belémköthet-e a rendőr, ha a vonóhorog már fenn van, vizsga nincs, de nem is vontatok vele?
Kell-e a vizsgához műbizonylat? Bontóból van a vonóhorog, nyilván semmi papírom nincs hozzá. Mit lehet tenni ilyen esetben?
Doki
Szevasz NORBOI!
Köszönöm a választ Legacy ügyben. Ráér tavaszig, de amikor lehet, megyek. Akkor megvárlak, örülök, legalább nem kell tovább keresgélnem!
Üdv
petkó
Az említett típusra (Subaru Legacy), sajnos nincs hatósági engedélyünk, és ezt az engedélyt kb. február végén tudom leghamarabb megszerezni mert akkor bővítem a "kört", ha addig kibírod akkor kb. március közepén el tudsz jönni, felszerelik neked a horgot a műhelyben, elektromos bekötéssel, mindennel (ohne műszaki) olyan 20-25 e FT-ból, de ha valamilyen módon megoldható akkor jelentekezem a napokban.
Akkor egy OFF részemről: :)
Egyszer az egész autót kipakoltatták velem, mert három gyanus csomag volt a hátsó ülésen. Firtató kérdésükre haver válasza: Csak puskák. Másfél órát álltam a szentendrei szélén. Nem késtem a stúdiófelvételről egy picit sem!:)
A múltkor Ózdon léptünk fel, hazafelé megállított(fél négy volt) és kérte a háromszöget, segélycsomagot, izzókészletet. Nem voltam hajlandó kipakolni az összes cuccot, hogy utánna visszapakoljam. Erősítők, ládák, hangszerek, fél dobcucc mind maradtak a helyükön. Próbálkozott még pár percig, aztán mondtam, hogy kicsit fáradt vagyok én most ehhez, de ha Ő ki- és bepakolja, akkor rendben. inkább elengedett. :)
Akkor mostmár ON.
Nem tudjátok, hol lehet a vonószemre kis sapit kapni? Teniszlabda és dezoborkupak sajnos nem felel meg az én túlzott igényeimnek, s még csak a Cora autós részlegén néztem szét, de ott nem volt. Köszi!
Nem is kell, ha minden rendben van.
Nekem 6 hete van olyanautóm, amin van vonószem, de minden ellenőrzésnél kaján mosoly amikor észrevette, kiolvasta a műbizonylatot, kicsit szomorkodott és belekötött a hátsó lámpabúrákba. De nem lehet megfogni, csak jégkaparó nincsen az autómban. :)
Nem változtattunk semmit, egy másik vizsgáztatónál volt. Ugyanaz minden, érdkes, átment.
Ellenőrzés: akkor lehet, hogy csak bajt hozok saját fejemre, de nem fogok a mosolygó alacsony fizetésű kötözködő bácsinak a zsebébe pénzt dugdosni hogy leszálljon rólam....
Változtattaok valamit a szerkezeten, vagy ugyanúgy visszavittétek és csont nélkül átment?
A közeg ha nem talál semmi szembetűnőt, mosolyog és rákérdez, amikor megkapja a műbizonylatot, akkor pedig kötözködik tovább. Mint mindíg. És nagyon ritka a kivétel.
Talán tud valaki segíteni: Subaru Legacy 2,5 kombira keresek vonóhorgot. A gyári nagyon drága, készítőnél több helyen érdeklődtem, de erre a típusra nem gyártanak. Hol kaphatok rá horgot, és mennyibe kerülne? Segítséget előre is...
köszi
petkó
Szevasztok!
Talán tud valaki segíteni: Subaru Legacy 2,5 kombira keresek vonóhorgot. A gyári nagyon drága, készítőnél több helyen érdeklődtem, de erre a típusra nem gyártanak. Hol kaphatok rá horgot, és mennyibe kerülne? Segítséget előre is...
A második nekifutásra sikerrel vettük az akadályt...levizsgázott! (Aminek valahogy k*rvára örülok :))) )
Most már csak arra leszek kíváncsi, mit fog szólni a közeg közúti ellenőrzéskor :-||
A Cég ahol dolgozom vonóhoroggyártással foglalkozik.
Amennyiben még aktuális a dolog írj vissza ezzel kapcsolatban, mert ha nem engedik át a műszakin akkor a vonóhorog a "hibás" vagyis nem lehet olyan vonóhorgot felrakni a kocsira ami eltakarja a rendszámot, csak olyat lehet felrakni ami levehető fejű (oldalt csavarozott ill. kivehetős).
Ha pedig nem levehető fejű horgot kaptatok hozzá, akkor valszínű azt hihették hogy régi vagy más típusú (ajtón van a rendszám) Combo-tok van.
Mondani kellett volna hogy a rendszám lent van ezért ne fix fejeset adjanak, de mivel ezt nem tudhattátok, így a legjobb a kereskedőn elverni a port, és az majd kicseréli nektek.
Vagy egyszerűen visszaadod nekik a horgot, money back, és én küldök neked egy tuti jót.
a cégünk comboján, a rendszámtáblát felrakták a csomagtér ajtajára, mikor a vonóhorgot rárakták, mivel ez is betakart volna a rendszámba. +világítást is szereltek mellé és kész. (szvsz. ezt a szervízeseknek tudniuk kelett volna)
Az enyémen lévőbe a rendőr szokott belekötni:). De a legjobb az,amikor számonkéri rajtam a sötétített hátsó lámpa és indexbúrákat. Párszor már magyaráztam az eltelt öt hét alatt, hogy gyári cucc, az akkori Renaultok minden tipusán így van megoldva. :)
Valamibe mindíg belekötnek. Szerintem csak rossz napja volt a fickónak, vagy nem teljesítette a napi tervet.
lentebb irtam vmit.... hmmmm....
adalék: vettem bontóban kampót, papir nuku, kivágtam belőle 10 centit mert kombié volt a kampó enyim meg sima, felszereltem, bekötöttem és levizsgáztattam a kpm-nél vizsgadijért simán....
Van műbizonylat. Hivatalos. Lepöcsételve a felszerelő álltal. Ettől hivatalosabb már nem is lehetne. Aztán csak belekötöttek az egyszerűek! (Egyébként másba nem is nagyon lehetett volna :-| )
Ha van a vonófejről(mert ugye ez a becsültes neve:) és a felszereléséről hivatalos műbizonylat, nem köthet bele. Persze itthon mindíg is voltak csodák.
A következő kellemetlenség ért.
Van egy Opel Combo 1.7D kiasutónk. Vonóhorgot szerettünk volna rá tetetni.
Megvettem, elvittük karosszériáshoz, felrakták, ma ment volna vizsgázni de nem ment át.
Ugyanis, a vonóhorog nagyon kis mértékben, de belelóg a rendszámtáblába.
A műbizonylat szerint a vonóhorog Opel Combo-ra készült!
Nagyon sok Suzukin láttam már vonóhorgot, és ott is mindegyiken belelógott a rendszámtáblába. (Az újabbakon, amiken a lökhárítón, alul van a rendszám.)
Azokat hogy engedték át????
Jelenleg két dolog lehetséges: másik vizsgáztatót keresünk v. kiverjük a balhét a vonóhorgot forgalmazó cégnél.
Ha valakinek van konkrét ötlete, mi a teendő, mit csináljunk vagy hova forduljunk, ossza meg legyen szíves.