Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zépé Creative Commons License 2003.02.14 0 0 28
Segítsen valaki!

Hol kapok levehető vonóhorgot Budapesten?
Persze fel is kellene tenni.

Eddig csak pécsi címet találtam. :(

Strossmayer Creative Commons License 2002.10.04 0 0 27
Köszönöm a felvilágosítást.
Ez a vonóhorog-vizsga ez ugyanolyan vizsga, mint a normál műszaki vizsga? Van-e extra díja ennek a vizsgának, ha az esedékes műszaki vizsgával egyidőben történik? És mégegyszer: mi a teendő, ha semmilyen papírom sincs a vonóhorogról?
Doki
Előzmény: Les0130 (24)
moga Creative Commons License 2002.10.04 0 0 26
Norboi!

'98-as Mondeo kombi (Tdi) hez tudsz vonohorgot ?!
Mennyiért.
Esetleg jöhet magánban is!

Kösz!
moga

Előzmény: Norboi (19)
Les0130 Creative Commons License 2002.10.04 0 0 25
moga
Megelőztél ;-)
Les0130 Creative Commons License 2002.10.04 0 0 24
Mindennemű átalakításhoz (és a vonóhorog az, be is kerül a forgalmiba) vizsga kell. Ha ez nincs, akár vontatsz, akár nem, basz..tod
moga Creative Commons License 2002.10.04 0 0 23
Tudtommal, akkor is vizsgáztatva kell lennie, ha nem vontatsz vele! (ja és a forgalmiba be kell, hogy jegyezzék, a max. vontatható tömeget, meg egyebeket)

moga

Előzmény: Strossmayer (22)
Strossmayer Creative Commons License 2002.10.04 0 0 22
Mindenképpen le kell vizsgáztatni a vonóhorgot, vagy csak akkor, amikor már ténylegesen vontatok vele? Azaz belémköthet-e a rendőr, ha a vonóhorog már fenn van, vizsga nincs, de nem is vontatok vele?
Kell-e a vizsgához műbizonylat? Bontóból van a vonóhorog, nyilván semmi papírom nincs hozzá. Mit lehet tenni ilyen esetben?
Doki
petkó Creative Commons License 2002.01.30 0 0 21
Szia Norboi!
Alakul a Legacy-ra a vonóhorog lehetőség? Tesóm Saab 9,5 -re tudtok horgot tenni?
Üdv: petkó
Előzmény: Norboi (19)
petkó Creative Commons License 2001.11.20 0 0 20
Szevasz NORBOI!
Köszönöm a választ Legacy ügyben. Ráér tavaszig, de amikor lehet, megyek. Akkor megvárlak, örülök, legalább nem kell tovább keresgélnem!
Üdv
petkó
Norboi Creative Commons License 2001.11.20 0 0 19
Sziasztok!

Az említett típusra (Subaru Legacy), sajnos nincs hatósági engedélyünk, és ezt az engedélyt kb. február végén tudom leghamarabb megszerezni mert akkor bővítem a "kört", ha addig kibírod akkor kb. március közepén el tudsz jönni, felszerelik neked a horgot a műhelyben, elektromos bekötéssel, mindennel (ohne műszaki) olyan 20-25 e FT-ból, de ha valamilyen módon megoldható akkor jelentekezem a napokban.

Üdv

Előzmény: petkó (12)
gabek Creative Commons License 2001.11.19 0 0 18
Norboi!

Küldtem egy e-mailt. Előre is köszi a választ.

GABEK

Előzmény: Norboi (9)
DarkSide Creative Commons License 2001.11.19 0 0 17
Akkor egy OFF részemről: :)
Egyszer az egész autót kipakoltatták velem, mert három gyanus csomag volt a hátsó ülésen. Firtató kérdésükre haver válasza: Csak puskák. Másfél órát álltam a szentendrei szélén. Nem késtem a stúdiófelvételről egy picit sem!:)
A múltkor Ózdon léptünk fel, hazafelé megállított(fél négy volt) és kérte a háromszöget, segélycsomagot, izzókészletet. Nem voltam hajlandó kipakolni az összes cuccot, hogy utánna visszapakoljam. Erősítők, ládák, hangszerek, fél dobcucc mind maradtak a helyükön. Próbálkozott még pár percig, aztán mondtam, hogy kicsit fáradt vagyok én most ehhez, de ha Ő ki- és bepakolja, akkor rendben. inkább elengedett. :)
Akkor mostmár ON.

Nem tudjátok, hol lehet a vonószemre kis sapit kapni? Teniszlabda és dezoborkupak sajnos nem felel meg az én túlzott igényeimnek, s még csak a Cora autós részlegén néztem szét, de ott nem volt. Köszi!

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 16
Innentől OFF. az ilyesmire ügyelni szoktunk. Volt már, amikor csomagtartót is nyittattak, de végül bosszúsan elengedtek...ON
Előzmény: DarkSide (15)
DarkSide Creative Commons License 2001.11.19 0 0 15
Nem is kell, ha minden rendben van.
Nekem 6 hete van olyanautóm, amin van vonószem, de minden ellenőrzésnél kaján mosoly amikor észrevette, kiolvasta a műbizonylatot, kicsit szomorkodott és belekötött a hátsó lámpabúrákba. De nem lehet megfogni, csak jégkaparó nincsen az autómban. :)
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 14
Nem változtattunk semmit, egy másik vizsgáztatónál volt. Ugyanaz minden, érdkes, átment.
Ellenőrzés: akkor lehet, hogy csak bajt hozok saját fejemre, de nem fogok a mosolygó alacsony fizetésű kötözködő bácsinak a zsebébe pénzt dugdosni hogy leszálljon rólam....
Előzmény: DarkSide (13)
DarkSide Creative Commons License 2001.11.19 0 0 13
Szia!

Változtattaok valamit a szerkezeten, vagy ugyanúgy visszavittétek és csont nélkül átment?
A közeg ha nem talál semmi szembetűnőt, mosolyog és rákérdez, amikor megkapja a műbizonylatot, akkor pedig kötözködik tovább. Mint mindíg. És nagyon ritka a kivétel.

Előzmény: Törölt nick (10)
petkó Creative Commons License 2001.11.18 0 0 12
Szia NORBOI!

Talán tud valaki segíteni: Subaru Legacy 2,5 kombira keresek vonóhorgot. A gyári nagyon drága, készítőnél több helyen érdeklődtem, de erre a típusra nem gyártanak. Hol kaphatok rá horgot, és mennyibe kerülne? Segítséget előre is...
köszi
petkó

Előzmény: Norboi (9)
petkó Creative Commons License 2001.11.18 0 0 11
Szevasztok!
Talán tud valaki segíteni: Subaru Legacy 2,5 kombira keresek vonóhorgot. A gyári nagyon drága, készítőnél több helyen érdeklődtem, de erre a típusra nem gyártanak. Hol kaphatok rá horgot, és mennyibe kerülne? Segítséget előre is...
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.16 0 0 10
Hello!

A második nekifutásra sikerrel vettük az akadályt...levizsgázott! (Aminek valahogy k*rvára örülok :))) )
Most már csak arra leszek kíváncsi, mit fog szólni a közeg közúti ellenőrzéskor :-||

üdv!

Norboi Creative Commons License 2001.11.15 0 0 9
Sziasztok

A Cég ahol dolgozom vonóhoroggyártással foglalkozik.
Amennyiben még aktuális a dolog írj vissza ezzel kapcsolatban, mert ha nem engedik át a műszakin akkor a vonóhorog a "hibás" vagyis nem lehet olyan vonóhorgot felrakni a kocsira ami eltakarja a rendszámot, csak olyat lehet felrakni ami levehető fejű (oldalt csavarozott ill. kivehetős).
Ha pedig nem levehető fejű horgot kaptatok hozzá, akkor valszínű azt hihették hogy régi vagy más típusú (ajtón van a rendszám) Combo-tok van.
Mondani kellett volna hogy a rendszám lent van ezért ne fix fejeset adjanak, de mivel ezt nem tudhattátok, így a legjobb a kereskedőn elverni a port, és az majd kicseréli nektek.
Vagy egyszerűen visszaadod nekik a horgot, money back, és én küldök neked egy tuti jót.

Üdv.: Norboi

yipi Creative Commons License 2001.11.14 0 0 8
a cégünk comboján, a rendszámtáblát felrakták a csomagtér ajtajára, mikor a vonóhorgot rárakták, mivel ez is betakart volna a rendszámba. +világítást is szereltek mellé és kész. (szvsz. ezt a szervízeseknek tudniuk kelett volna)

yipi 120el

Előzmény: Törölt nick (-)
DarkSide Creative Commons License 2001.11.14 0 0 7
Az enyémen lévőbe a rendőr szokott belekötni:). De a legjobb az,amikor számonkéri rajtam a sötétített hátsó lámpa és indexbúrákat. Párszor már magyaráztam az eltelt öt hét alatt, hogy gyári cucc, az akkori Renaultok minden tipusán így van megoldva. :)
Valamibe mindíg belekötnek. Szerintem csak rossz napja volt a fickónak, vagy nem teljesítette a napi tervet.
Előzmény: Törölt nick (5)
BX_thomas Creative Commons License 2001.11.14 0 0 6
lentebb irtam vmit.... hmmmm....
adalék: vettem bontóban kampót, papir nuku, kivágtam belőle 10 centit mert kombié volt a kampó enyim meg sima, felszereltem, bekötöttem és levizsgáztattam a kpm-nél vizsgadijért simán....
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 5
Van műbizonylat. Hivatalos. Lepöcsételve a felszerelő álltal. Ettől hivatalosabb már nem is lehetne. Aztán csak belekötöttek az egyszerűek! (Egyébként másba nem is nagyon lehetett volna :-| )
Előzmény: DarkSide (4)
DarkSide Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4
Ha van a vonófejről(mert ugye ez a becsültes neve:) és a felszereléséről hivatalos műbizonylat, nem köthet bele. Persze itthon mindíg is voltak csodák.
Előzmény: petyó (3)
petyó Creative Commons License 2001.11.14 0 0 3
Nem tudtam, hogy a vizsgáztató felülbírálhatja a vonóhorog műbizonylatát kiállító hatóság határozatát...
BX_thomas Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2
1. keress másik vizsgahelyet
2. lehozod egerbe reggel 6.30-ra és 7.30 kor mehetsz haza vizsgával...
BX_t
DarkSide Creative Commons License 2001.11.14 0 0 1
Hivatalos műbizonylatod van a szerkezetről és a felszerelésről? Mert igazából ez az, ami számít.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 0
Bocs a helyesírásért, elgépeltem ezt-azt :-))
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 topiknyitó
Hello!

A következő kellemetlenség ért.
Van egy Opel Combo 1.7D kiasutónk. Vonóhorgot szerettünk volna rá tetetni.
Megvettem, elvittük karosszériáshoz, felrakták, ma ment volna vizsgázni de nem ment át.
Ugyanis, a vonóhorog nagyon kis mértékben, de belelóg a rendszámtáblába.
A műbizonylat szerint a vonóhorog Opel Combo-ra készült!
Nagyon sok Suzukin láttam már vonóhorgot, és ott is mindegyiken belelógott a rendszámtáblába. (Az újabbakon, amiken a lökhárítón, alul van a rendszám.)
Azokat hogy engedték át????

Jelenleg két dolog lehetséges: másik vizsgáztatót keresünk v. kiverjük a balhét a vonóhorgot forgalmazó cégnél.

Ha valakinek van konkrét ötlete, mi a teendő, mit csináljunk vagy hova forduljunk, ossza meg legyen szíves.

Üdv:Matiz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!