Kinek, hogy tetszett a Fehér tenyér? Nekem legalábbis nagyon és ezúton szeretnék gratulálni Szabinak és Uldinak, hogy egy ilyen filmet sikerült összehozni.
Komolyan nem tudok ígérni semmit, de lehet, hogy érdemes elnézni a TF-re... nem én döntöm el, hogy ki járhat oda, és ki nem , deha komolyan gondolod, hogy szeretnél lejárni, szerintem van rá lehetőség. Ha érdekel, írj, és megbeszélhetjük részletesebben is!
hello mindenki!19 éves vagyok régebben szertornáztam de abbahagytam a suli miatt.most pesten tanulok és szeretném ujrakezdeni.akár csak hobbiszinten is.söt inkább úgy.csak az a baj h neten nem találok egy ilyen klubot sem,szóval segitsetek már!!!elöre is köszi.üdv rob
Teljesen igazad van. nem az a gond, hogy 7,8 ér el, hanem az, hogy sajnos ennél többre nemzetközi mezőnyben nem tud többet.. Mert ok. ha ront vagy nem úgy sikerül ahogy szerete volna..
Új vagyok itt és nem rég olvastam amit írtál. Van hozzá fűzni valóm,mert nem minden úgy van ahogy te leírtad. Az tény és való,hogy Dorina megelőzte az említett személyeket,és hogy jól tornászik,de még csak 13. Mi lesz akkor,ha serdül és megnő,meghízik.nem marad mindig ilyen vékony. Ha jól hallottam akkor nem Dorina kezében van a magyar torna,hanem a felnőtt válogatotton van a legnagyobb teher. Ha Ők nincsenek akkor Böcögőnek sincs semmi esély az olimpiára való kijutásra. rajta kívül még van más jó tornász is,kicsit elszált az utóbbi időben,ne kellene annyira sztárolni. Nézzük meg a következő Mesterfokú bajnokságot!
Mindezektől eltekintve nagyon ügyes, és tehetséges!
Egyetértek! Még mindíg jobb nem vinni ki senkit, és így a női mezőnyben nem képviselni az országot, mint leégetni egy ilyen eredménnyel. Ezzel nem Tündét akarom bántani, hiszen biztos vagyok benne, hogy keményen dolgozik, és olyan áldozatokat hoz ennek érdekében ami egy "hétköznapi, nem sportoló" embernek mindenképpen példaértékü kell legyen. DE... És sajnos ott van az a "DE" Biztos vagyok benne, hogy nem csak benne van a hiba, hogy nem tud ennél jobb eredményt "szállítani". De mindenképpen el kéne gondolkodni néhány dolgon.. mind edzői, mind vezetési szinten. És valamit nagyon rosszúl csinálunk, elnézve a mezőnyt.. Ennek a hozzászólásnak nem az volt a célja, hogy bárkit is megbántsak, távol áll tőlem, és remélem nem is értelmezi senki bántónak. Legfőképpen Tünde és az őt kedvelők nem!!!
Nem akarok nagyon szemétnek tűnni, de az hogy Tünde szponzori pénzen utazott a VB-re teljesen érthető... Miért fizetne ki a tornaszövetség 200000 Ft-ot arra. hogy aztán harmincikszedik legyen egy selejtezőben (7,8-as pontszámmal...) Ráadásul, ha tornász megy, edzőnek és bírónak is KELL menni... akkor meg már 600000 az ár. Ha tudom, hogy a versenyzőnek nincs esélye olyan eredmény felmutatására, ami legalább kicsit segítené a magyar torna megítélését, nem azűusztráliába viszem ki egy VB-re, hanem inkább Bécsbe valami meghívásos versenyre, edzővel, bíróval együtt 50000 FT-ból (a történeti hitelesség kedvéért ezt a versenyt csak kitaláltam...), pláne, ha azt is tudom, hogy a szövetségnek egy fillérje sincs
Bezony . Épp valamelyik nap olvastam a nemzetisport honlapján, hogy a magyar tornának szinte már semmire nincs pénze, lassan az edzőtáborokra se, sőt Péntek Tündi is a szponzorai pénzén utazott a vb-re.. szóval siralmas állapotok mindenhol.. nem tudom mi lesz így velünk, nem ártana feltámadni. Srí Lankának is van már tornászcsapata, csak nekünk nincs :S
Hát igen! A remény hal meg utoljára.... Ha azt veszem, hogy kik már milyen nemzetek értek oda a legutóbbi vb-n akár az összetett 24-be, akár a szerenkéti 8-ba, hogy csak néztem... És ámultam, hisz korábban nem lehetett hallani nevüket a torna sportban, legalábbis nem annyira a döntősök és az élvonalbeliek között.. És azért jó-jó biztos nem általános a dolog, de ha 30 évesen valaki úgy fel tudja venni a fiatal gyakorlatilag kislányokkal a versenyt, hogy nem csak a 8-ba jut, hanem meg is nyeri az ugrás döntőt... Hát Le a kalappal, és azt hiszem volna mit tanulni tőle!!! Meg tán azt a kevéske támogatást amit kap a sportág nem zsebre kéne rakni, hanem segíteni a sportág szintre jutását... És mindenképpen a lehető legjobban kéne igyekezni, hogy ha van lelkes, tehetséges tornász palánta aki szereti is amit csinál, és nem kényszerből teszi, akkor őket mindenképpen megtartani, és NEM eljuttatni arra a pontra, hogy mielött beérne a befektetett munka fejvesztve menekül, és talán vissza sem néz, annyira elege lesz....! Másrészt lehet ha nem gyakorlati sportteljesítményhez lenne kötve a sportmenedzseri szak, hanem ahhoz amiről szól, akkor talán olyan emberkék menedzselhetnék a sportágat akik ehhez értenek, és ha ezt a szakirányt vagyis sportágat választották, nyilván szeretik is. Ergo nem biztos, hogy aki kitűnően szaltózik az éppolyan kitünően szervez meg egy sportzendezvényt, vagy menedzsel egy sportágat. Hiszen más-más tudást és képességet igényel a dolog. Ezzel nem azt mondom, hogy valaki nem érthet mindkettőhöz kitűnően... Szóval a reményen kívül nincs reális esély arra, hogy összejöjjön a női tornában egy olyan csapat, akik nem szabadkártyás kvótát tudnának kiharcolni az Olimpiára??...
A magyar női torna... de igazából a férfi is mélyrepülésben van. Talán a férfi kezd már kilábalni belőle, bár amíg csak egy-két ember viszi a vállán a szekeret, addig nagyon -nagyon nehéz.
A női tornánk meg egysezrűen katasztrofális. És ezzel az új szabálymódosítással valószínűleg méginkább le is marad... sajnos. Reméljük ez még nem jelenti teljesen a véget, de néha már úgy érzem, hogy esélytelen feltámasztani. DE ha jobban körülnézünk, azt látjuk, hogy a környezetünkben (volt szovjet államok) mindenhol elkezdődött előbb-utóbb egy mélyrepülés. És ha más is kilábalt belőle, talán nekünk is sikerül majd!
Még új vagyok itt, de néha elnézek erre az oldalra, és nagyon tetszett, amit irtatok.
Én nem tornázom, de egy kevés közöm van hozzá, bár nem a szertornához, hanem a tánchoz, ugyanis 9 évig csináltam, de tavaly abbahagytam. Viszont imádom a tornát, sajna a magyar lányok nem túl jók mostanában.
Minden kedves torna "szeretőnek", tornásznak és fórum látogatónak NAGYON BOLDOG-BÉKÉS KARÁCSONYT és Sok-Sok Szeretetet, ajándékot kívánok!!!!! És hogy mindenkinek teljesüljön minden álma!!!!!
Eremia! tündér vagy és nagyon köszönöm! Ha Pesti vagy akár találkozhatunk is valahol (ahol neked jó, és amikor neked jó) és akkor nem kell a postával vessződni, és költeni rá. a részleteket megbeszélhetjük itt is: verka@citromail.hu
Elolvastam az eddigi hozzászólásokat (úgy kb. júliustól) tök jó, hogy ennyi torna szerető ember van már itt! ;o))
Szia Kori!!! Én felvettem az egész vb-t kazettára! Sajnos én nem tudom átvenni.de megkérdezek pár embert hátha tudnak segíteni,de ha senki nem tudja átvenni,szívesen elküldöm neked ,hogy átvedd! Eremia
Sziasztok és Üdvözlet mindenkinek!! "Újna és réginek"
Nagyon régen nem jártam erre ;o((( de örömmel látom, jó sok hozzászólás lett azóta.. megyek is mindjárt olvasgatni.. ;o))
Sajnos én a vb-t csak a telexes információkból tudtam követni, mert az a "fajta" eurosport és sport1 csatorna, ami nekünk jön kábelen az egy piciny tornát sem adott le, még csúsztatva sem (=a vb után felvételről) ;o(((((((
Így esetleg, ha mód lenne rá és kérhető ilyen szívesen küldenék üres kazit annak aki felvette egy átmásoásra... -yha lehet.. ??
Na megyek olvasni
Lassan vége a szorgalmi időszaknak és jön a vizsgaidőszakom, ahol kicsit lazább a dolog, mert a tárgyaim 98% gyakjegyes.. remélem akkor majd több időm lesz fórumozni..
Üdv. mindenkinek!! és Hajrá minden versenyzőnek!-vizsgázónak!!
Bocsi, már megint rég voltam itt, és valószínűleg sokára is leszek, dehát félév vége, hajtani kell(ene), mint az álat... Mindegy, nem panaszkodni jöttem...
Először is: SzerVB jelentése nem csak az, hogy szerenkénti versenyek vannak, hanem az, hogy az a fő verseny reajta. De ennek ellenére megrendezik a többi versenyszámot is. De csapat az nincs. Selejtező van, egyéni összetett, és szerenkénti finálé.
Böszögő Dorina: Valóban ügyes, remélem ilyen is marad. Semmi esetre sem szerettem volna kisebbíteni az érdemeit.
Péntek Tünde azonban már nagyon kiégett. Már itthoni versenyeken sem teljesített a tőle elvárható szinten. Kint a VB-n is leszerepelt, akár hogy is szépítjük.
Farkas Ildikó: Nem lenne rossz tornász, csak elég link. Most ráadásul le is sérült a Matolayn leesett korlátról-> valami ficam-szerű törént a könyökével.
Gombás Laura: Gyönyörű, nagyon tehetséges tornászlány, azt hiszem nagyon jó edző kezei alatt. Én nagyon reményteljesnek érzem. Most nőtt meg, kicsit megnőiesedett, ennek ellenére olyan légies alakja és mozgása maradt, mint Khorkinának, annyi különbséggel, hogy ugrani is tud... (talajgyakorlat, negyedik sor, triplacsavar... Valóban becsavarta az 1080 fokot, zárt, rendezett tartással, beleállással, elszökkenés nélkül... ritka ez manapság a hazai mezőnyben!)
És ami még nagyoon jó Laurában, hogy négyszeres tornász! Ebből is hiányt szenvedünk...
SZIASZTOK!EGY OLASZORSZÁGBAN DOLGOZÓ ARTISTA CSOPORT KERES AKROBATIKUS MUNKÁRA TORNÁSZ MULTAL RENDELKEZÖ FIUKAT !
JÓ KERESETI LEHETŐSÉG,KEVÉS MUNKA!UTI KÖLTSÉGET FIZETJÜK.LAKHELYET BIZTOSITUNK.AKIT ÉRDEKEL A MUNKA AZ A WWW.SZEBENI.O-F.COM -ON MEGNÉZHETI!ES A NORBI@TIM.IT RE VÁRJUK A JELENTKEZŐKET!
Érdekes amitt írtál Ponorral kapcsolatban.. lehet, hogy igaz, bár akkor mi lehet az olyan lányokkal akik kevésbé nőiesek mert Ponor szerintem kifejezetten nőies tornász.