Keresés

Részletes keresés

Haszika Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5126

:-)))

Igazából az a másik amiért beírom, hogy ugorjon ;-

Előzmény: elcondor (5125)
elcondor Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5125
majd mindjárt jön Ciani, és kioszt minket, hogy nem unalmas a tenisz, sőt, jobb mint a régi mezőny, és ma egy Stepanek agyonverne egy Couriert. :))
Előzmény: Haszika (5124)
Haszika Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5124

Evidens. A mai tenisz unalmas, mert gyenge a mezőny. RF zseni, de jelenleg ő az egyetlen . . . Én mondjuk számoltam neki vagy 30 GS-t:P

Előzmény: elcondor (5123)
elcondor Creative Commons License 2007.01.31 0 0 5123

Pete Sampras, a 2002-ben visszavonult teniszlegenda szerint fénykorában állta volna a sarat a jelenlegi világelső svájci fenomén, Roger Federer ellen.

"Nagyon hasonlít egymáshoz a stílusunk, és Roger rendkívül domináns egyéniség a pályán, de a legjobb formámban nem bírt volna el velem. Ha ment a játék, akkor jöttek az adogatásaim, és egyszerűen legyőzhetetlennek éreztem magam. Szóval elkaptam volna őt" - jelentette ki egy videós konferenciabeszélgetésen az amerikai klasszis, aki a jövőben elindul néhány, 30 év felettiek számára kiírt tornán.

A 14 Grand Slam-diadallal rekorder "Pistol Pete" kitért a vasárnapi, melbourne-i sikerével 10-nél tartó bázeli zseni kilátásaira is: "Mivel képtelenség megszorítani, és még csak 25 éves, akár 18-19 GS-versenyt is nyerhet. Gondoljunk csak bele, hogy két év alatt csak öt meccset veszített, ami elképesztő. Ráadásul nyerhet ott is, ahol nekem sosem jött össze: mivel salakon nőtt fel, jó esélyei lesznek a Roland Garroson."

Ami saját jövőjét illeti, Sampras szerint bár még jelenlegi formájában is megverne néhány nagymenőt, már nem tudna visszaállni az élsportos életstílusra. A két sztár mindössze egyszer mérte össze erejét: a 2001-es wimbledoni nyolcaddöntőben Federer győzött 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5-re úgy, hogy Sampras öt év után először kapott ki a londoni teniszszentélyben...

CSAK PETEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

elcondor Creative Commons License 2007.01.18 0 0 5122

Megelőztél. :)

De azért álljon itt magyarul is a teljesség kedvéért:
Az amerikai Pete Samprast és a spanyol Arantxa Sanchez-Vicariót beválasztották tenisz Hírességek csarnokába.

Sampras számos rekordot tart: 286 héten át vezette a világranglistát, ebből 102 héten át - 1996 áprilisa és 1998 márciusa között - megszakítás nélkül. Összesen 64 tornát nyert egyéniben, 14-szer - hétszer Wimbledonban, ötször a US Openen és kétszer az Australian Openen - Grand Slam-viadalon diadalmaskodott. Összesített mérlege: 762 győzelem, 222 vereség, ezzel 43 millió dollárt keresett. Pályafutását a 2002-es amerikai bajnokságon zárta le, amelynek döntőjében honfitársa, Andre Agassi ellen nyert.

Sanchez-Vicario háromszor bizonyult a legjobbnak a Roland Garroson, és ő volt az első spanyol hölgy, aki a US Openen (1994) nem talált legyőzőre. Emellett párosban hatszor, vegyes párosban pedig négyszer diadalmaskodott GS-viadalon. Egyéniben összesen 29, párosban 67 tornán lett első, 1995-ben egyéniben és párosban is világranglista-vezető volt.

A közelmúlt két sztárja mellett Sven Davidsont, az 1957-es Roland Garros bajnokát és Russ Adams fotóst iktatják be a július 14-i gálán.

PETE ÁLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!

Előzmény: gsn (5121)
gsn Creative Commons License 2007.01.18 0 0 5121

Most már ott van a Hall of Fameben is. :-)

Pete Sampras was elected to the International Tennis Hall of Fame on Wednesday, joined in the 2007 class by Arantxa Sanchez-Vicario, Sven Davidson and Russ Adams.

"It's kind of icing on the cake for having a good career," Sampras said in a telephone interview with The Associated Press. "It's an honor to be included with (Rod) Laver and the older generation, (John) McEnroe and (Jimmy) Connors. All those guys."

Sampras has never visited the Hall of Fame in Newport, R.I., but he'll get a chance when he's there for the July 14 induction ceremony. He'll also participate in an exhibition the next day.

"I'm looking forward to being able to walk through the halls and check out the displays they have," the 35-year-old American said. "It's a time to reflect on what I did and appreciate what I did. I'm looking forward to the whole weekend, and sharing it with family and friends. In your everyday life, you don't think about your career, but at that time, I'll stop and I'll do it."

Thanks to a superb serve, dangerous forehand and big-match brilliance, Sampras owns a record 14 men's singles Grand Slam championships and was ranked No. 1 for a record 286 weeks, including 102 in a row from April 1996 to March 1998.

The man known as Pistol Pete won a total of 64 singles titles, including his haul of majors: seven at Wimbledon, five at the U.S. Open and two at the Australian Open. Sampras won the last match of his career, beating Andre Agassi in the 2002 U.S. Open final. His singles record was 762-222, and he earned more than $43 million in prize money, a mark that still stands.

What's he most proud of?

"The longevity that I had. Year in, year out. Years at No. 1 -- being able to stay at No. 1, fend off guys trying to knock me off," Sampras said. "And the bigger the match, the better I played. I felt like I rose to the occasion more often than not."

Current No. 1 Roger Federer is closing in on Sampras' record for major singles titles. Federer is seeking his 10th at the Australian Open.

"I did all I could do. I'm happy with 14 majors," Sampras said. "If he breaks it, which I'm sure he will, I just don't believe in rooting against someone. ... I sent him a text (message) after he won his last Open. I respect his game and the way he handles himself on and off the court.

elcondor Creative Commons License 2007.01.18 0 0 5120
Leigazolja az autós rovat? :))
Előzmény: TyggeR (5119)
TyggeR Creative Commons License 2007.01.16 0 0 5119
nagy kár bizony. nem baj, találkozom én még vele.
Előzmény: Woody_Allen1 (5118)
Woody_Allen1 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 5118

Ez hogy nem volt még?

Több évtizedes fennállása során első alkalommal nyújtotta át elismeréseit Budapesten a Kamuti Jenő vezette Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB).

A Pest megyei Közgyűlés Városház utcai tanácstermében rendezett ünnepségen Életmű-díjat (Jean Borotra-díj) vehetett át Székely Éva olimpiai bajnok úszó, a Nemzet Sportolója. Ugyanilyen elismerésben részesült Pete Sampras tizennégyszeres Grand Slam-győztes, 2002-ben visszavonult amerikai teniszező, aki videoüzenetben mondott köszönetet.

Kár hogy nem jött el.

Haszika Creative Commons License 2006.09.12 0 0 5117
Nem hiszem, Roger ebben a mezőnyben elmegy kb 30 GS-ig, évente nyer 3at kb. és akkor ebbe belekalkuláltam azt is néha ő is kikap---..
Előzmény: ferrari-honda (5116)
ferrari-honda Creative Commons License 2006.09.11 0 0 5116
Pete lehet hogy megvan az utodod ,RF?
elcondor Creative Commons License 2006.08.13 0 0 5115

Igen, ez valóban le is maradt itt, de köszönjük az emlékeztetőt és köszöntést, és hasonló jókat a kutyádnak! :)

Petit meg Isten éltesse még jó sokáig!

Előzmény: Giovanna (5114)
Giovanna Creative Commons License 2006.08.12 0 0 5114
Haló Fanok!

Ma van Peti szülinapja, én is csak azért tudom mert a kutyámmal született egynapon :P

Feliz cumpleanos!
Miranda H. Creative Commons License 2006.07.27 0 0 5113
Kösz szépen a hírt, még nem hallottam.
elcondor Creative Commons License 2006.07.20 0 0 5112

A tizennégy egyéni Grand Slam-diadalával csúcstartó amerikai Pete Sampras 2002-es US Open-győzelme óta először szerepelt tenisztornán New Yorkban.

A hivatalosan 2003-ban visszavonult klasszist nagy lelkesedéssel fogadta a közönség a Harbour Islanden rendezett viadalon, amely a World Team Tennis Tour elnevezésű szenior csapat körverseny egyik állomása volt. Beszámolók szerint a 34 éves Sampras jól mozgott, ezzel együtt nem tudta megakadályozni együttese, a Newport Beach Breakers vereségét. A találkozót a New York Sportimes nyerte 21-10-re.

A szintén legendás Billie Jean King által a 70-es évek eleje óta szervezett versengésben idén 12 csapat szerepel, 12 város képviseletében. Az együtteseket két-két korábbi aktív női, illetve férfi játékos, valamint egy edző alkotja.

"Remekül szórakoztam" - mondta Sampras azután, hogy egyesben megverte Alex Bogomolovot, férfi, illetve vegyes párosban viszont kikapott. "Nem vártam magamtól csodát, ehhez képest egész jól elboldogultam. Számomra már nem arról van szó, hogy ezt vagy azt az ütést javítsam, egyszerűen csak a játék kedvéért teniszezek. Egyébként különös érzés volt idejönni, ilyen közel játszani Flushing Meadows-hoz. Hogy szalad az idő! Nem jártam itt azóta, hogy visszavonultam."

Samprast a 2003-as US Openen búcsúztatták el hivatalosan. Tétmérkőzést egy évvel korábban, ugyanott, az amerikai nyílt bajnokság döntőjében játszott, akkor megverte honfitársát, Andre Agassit. Pályafutása során hétszer diadalmaskodott Wimbledonban, ötször nyert US Opent és kétszer Australian Opent.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5111

Hali!

Ha netes cuccok is jók,akkor itt csemegézhetsz:

http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=49052

Előzmény: szempi (5109)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5110

A bit homesick, Sampras edges back into game
By Christine Brennan USA TODAY
7/5/2006

For three years, Pete Sampras didn't pick up a tennis racket. He retired cold turkey. Other than the occasional playful tap with his now-3-year-old son, he didn't hit a "serious ball" from the summer of 2003 until the spring of 2006. He considered himself done with tennis, throwing himself into retirement the way he once threw himself into the game, with all his heart.

"The first year of retirement, you really enjoy it, you have some fun," he said over the phone the other day. "The second year of retirement, you still have fun but you wonder what's next. The third year, it's like, 'OK, I'm ready to do something more than just playing poker once a week and playing golf and staying at home,' so I decided to play a little bit."

You hear the news that Pete Sampras is coming back to competitive tennis and your natural reaction in this week of all weeks, with U.S. tennis players going 0-for-Wimbledon, is to start humming the national anthem and wonder how Roger Federer will handle the sport's best-known gentleman-athlete.

But Sampras, now nearly 35, can't do anything about the current disarray in U.S. tennis, with Americans being shut out of the quarterfinals at Wimbledon for the first time since 1911. He's not coming back to save the American game. Someone else will have to do that.

No, his sport has come calling at a different, more laid-back, entertaining level - Billie Jean King's World TeamTennis - and, for this summer anyway, Sampras wants to try his hand at it, starting Monday in Newport Beach, Calif.

"Billie Jean and Ilana (Kloss, WTT commissioner and CEO) have been asking me for quite some time to play," he said. "I'm a big fan of Billie Jean's. I admire her not only for what she's done for ladies sports but for sports in general. She really, truly is an icon. My respect for her is a big reason why I decided to play a little bit, to get myself in shape and have some fun out there. This is not cutthroat tennis, but I take a lot of pride in still playing well and seeing if I have a little bit of what I used to have."

Sampras doesn't miss the limelight - he was never in tennis for that - but he does miss "the focus, the working hard," he said. "I miss Sundays at the majors, especially at Wimbledon, that nervous anxiety where you feel kind of sick before you go out there but you get through it and you win. It is tough to replace that. You miss it, you miss the structure, you miss being really good at something."

Sampras has been watching Wimbledon on television from his home in Southern California and, when Andre Agassi announced his retirement and subsequently lost, Sampras empathized with his peer and rival.

"I felt melancholy," he said. "I actually felt like it was the end of an era. This was the last one of a crew of Americans to retire. He's always been such a great player, and he brought a lot to the sport. He brought a lot to my career and to my tennis. He made me a better player. We both added to each other's legacy."

Where the men's game once belonged to Agassi or Sampras, it now clearly is dominated by Federer, who has a fan in Los Angeles.

"We have someone who is better than everyone else at the current time and I really think he will be dominant for years," Sampras said.

Every single time he watches Federer, Sampras finds himself thinking about how he would play him. "Our games would have matched up. I think I would have had my fair share of wins and he would have had his. It's funny how the generations in tennis have worked out. I just missed McEnroe; he was on his way out as I was coming up. We didn't quite hit at the right time. It's the same for Federer and me. We just missed."

What Sampras misses in his tennis life he is making up for with his family. When he was growing up, his father worked two jobs. "I never saw him much," he said.

It's different for Sampras, who with his wife, Bridgette, has two young sons. "I have the luxury of being around, taking them to the court, to the pool, having fun with them. They know their dad. Hopefully I can be some kind of hero to my kids."

He has videos of his Grand Slam triumphs to show the boys someday, but in the meantime, there's another reason to play WTT this season.

"I would have loved for my kids to see me play at Wimbledon, but it didn't quite happen," he said. "So I want them to come out and watch this summer. I want them to know their dad and know his life."

PETE 4EVER!!!!!

szempi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 5109

Hali All!

Olvastam nehany szanalmas hozzaszolast, de uzennem azoknak hogy lehet utana csinalni, mindenki elott adott a lehetoseg. Sampras-t es Federer-t osszehasonlitani nem lehet mivel hogy generacios kulonbseg van kettejuk kozott. Egyebkent o mindig is a teniszezok kiralya marad, akarki szologat is be itt... Javaslom nezzetek meg musorokat amiket teniszezok mondtak rola es meg mondanak is sok minden kiderul beloluk...

Azert dontottem hogy hozzaszolok mert idegesitettek egyesek hozzaszolasai.

Vannak valakinek felvett meccsei? Amik most mentek a sport 1-en azokat en is felvettem, de erdekelne meg tobb is. sampras@citromail.hu

Haszika Creative Commons License 2006.06.23 0 0 5108

megvan az is persze

nemtom, még nem néztem végig, kiváncsian várom a végét, jajj annyira izgi:)

ez az h nem vagyok képben ilyen téren, hgy miket tudnak, tesó szerint sanszosabb, hogy egy szgépen lévő inkább tud írni/olvasni dupla rétegest, mint egy asztali, de majd meglátyuk

Előzmény: Woody_Allen1 (5107)
Woody_Allen1 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 5107

A wimbledoni legendák: Pete Sampras is meg van már?

Nekem bárhogy jó. A dupla oldalast le tudja olvasni egy szimpla DVD olvasó/író?

Ja, nem is kérdeztem. Nyert Sampras?

Előzmény: Haszika (5106)
Haszika Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5106

a Rafter elleni meccs megvágása vmi kínszenvedés volt, 8 és15 percenként követték egymást a reklámok............fakkom bele, vagy 14 reklám volt benne......hangyás lettem a végére

nem tudom h tud-e a kütyü dupla oldalast írni, ezt preferálnám ha lenne rá lehetőség, inkább 1 lemezen ,legyen má' meg hamá' homár.... de a 2-2 szettes leosztás is működhet ha megfelel vkinek úgyis:) márha persze Woodyn kívül vkit érdekel még:D

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5105

Fúúj vazze ... akkor ezért lóg a nyelve ... :DD

Mondjuk ahhoz képest kellemes izlése van a nőit elnézve :))

Előzmény: Haszika (5100)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5104

Hehh, végülis a hülyéket jobban úúútálom, mint a gusztustalanokat ... :DDD

Ott nem Pete-ről van szó, hm ?

Ez viszont tény, fáj is rohadtul :))) De legalább annyit lehet rá mondani : Roland Garros ... :-PPP

Előzmény: Törölt nick (5101)
Woody_Allen1 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5103
Ja, de azt fogadok nem tudtad, hogy Sampras valójában balkezes volt. Csak ha ballal játszott volna, az már nem lett volna sportszerű, hisz jobbal is éveken át végigalázta a mezőnyt.
Előzmény: Törölt nick (5091)
Woody_Allen1 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5102

Tegnap Hajdú B. mondta, asszem Fánderfártról, hogy Pete a példaképe.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5101

Kinek Sampras tátott szája,kinek Agassi takony fújkálása,biz ez is egy szempont a kedvenc kiválasztásánál..:P

Mi itt -ha megengeded-maradnánk az előbbinél..és ezek a dumáid inkább valók a klubtopikotokba.

Egyébként meg 20:14,és már ez marad, míg a világ világ.:)

Előzmény: Törölt nick (5099)
Haszika Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5100
Sőt, nem csak retardált, hanem több ízben kijelentette, hogy homokos is.
Előzmény: Törölt nick (5099)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5099

Értem.

Akkor biztos ezért lógatta a nyelvét folyton, mint egy retardált. Néha vártam mikor fog a nyála is csorogni ... :))

Haszika Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5098
ess neki:D
Előzmény: Törölt nick (5097)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.21 0 0 5097

LOL,sztem mindenki jobban jár,ha inkább Neked magyarázok.:)

Előzmény: Haszika (5096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!