Keresés

Részletes keresés

Sutan Creative Commons License 2004.06.21 0 0 96
A parfétortájuk még mindig király!:-))))
originalqszi Creative Commons License 2004.03.22 0 0 95
ROMLIK A daubner SÜTI MINŐSÉGE!!!!!:(((((
A meggyes rétes magos, a zserbószelet száraz, a krémes állaga messze van a kívánatostól és még sorolhatnám! A tegnapi vásárlás sajnos ezt támasztotta alá!
Az én esetemben a daubner várhat, amíg mégegyszer sorbaállok sütiért!!!:(((((((
originalqszi Creative Commons License 2003.11.02 0 0 94
Ma onnan eszem sütiket:))))) pedig nem szabadna:((((((((((((((((((((((
snejderfáni Creative Commons License 2003.10.31 0 0 93
Azt nem tudom, de a telefonszámuk: (1) 3352253
Előzmény: mariand (92)
mariand Creative Commons License 2003.10.31 0 0 92
Szeretném megtudni, hogy mennyibe kerül a Daubnerben egy 16 szeletes Feketeerdő-torta. Köszönöm, ha valakinek lenne erre vonatkozó információja.
toytoy Creative Commons License 2003.09.08 0 0 91
Kb. 120 m2-es teljesen felújított cukrászda rendkívül akciós áron teljes berendezéssel, árukészlettel és bérleti joggal 4.600.000.- Ft helyett 3.500.000.- Ft-ért átvehető és üzemeltethető. Kérésre küldök teljes terméklistát ár meghatározásával együtt. A termékkészlet egyenként is és a bérleti jog külön is megvásárolható. Kérésre küldök teljes terméklistát. A bérleti jog 1.500.000.- Ft helyett 800.000.- Ft-ért eladó.
Amennyiben hírdetésem érdekli, kérem hívjon a 06306004828 telefonszámon.
originalqszi Creative Commons License 2003.05.06 0 0 90
Én is most ettem egy szelet E tortát:))))) Nagyon finom, de a marcifánkkrém túl édes benne:((((( Én a rigójancsijukat szeretem, meg a fagyijukat, meg az orosz-krémtortájukat, meg a francia krémesüket...mega a:DDDDDDD nem is szabadna édességet ennem:((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 89
Hallottam az E-80-as torta legendáját, és persze vettem egy ilyen tortát a nemrégiben, tényleg nagyon fincsi. Mondjuk majdnem 5000 Ft-ért el is várja az ember.

E-80
Világos piskótán párizsikrém, marcipánlap, tejszínes kávékrém.

Egy kis nyomozást végeztem az E-80 név legendája után. Tudjátok-e, hogy tévhitekkel ellentétben nem azert van ilyen urkorszaki neve, mert D. Ede (A tulaj) 80. szulinapjara alkottak a munkatarsai, de azért van benne némi igazság.
A most 90 éves Auguszt Elemér aki már szintén az édesapjától örökölte a cukrászmesterséget. Auguszt Elek bácsi unokái József, Olga - akik továbbvitték a családi hagyományokat és szintén híres cukrászok - lepték meg Elemér bácsit ezzel a tortával a 80. születésnapjára.
Amit aztán a Daubner család is átvett, és egy kicsit fel is javíthatták, mert az tény, hogy az övék kicsit finomabb, mint az eredeti. Egyébként nem teljesen saját találmány, mert egy belgiumi utazás alkalmával sikerült felfedezni ezt az élményt, és reprodukálni itthon.

Azért így is köszönet érte! :)

"A speciality is the E-80 cake (chocolate with a marzipan filling, coffee icing and almonds), created for the 80th birthday of Elemér Auguszt, father of current owner József."

Találkozások magazin 6_12/28 :
"Auguszt József: - A mai világban lehet sok pénzt keresni, de akkor el kell menni üzletembernek. Cukrász lettem, cukrászmester a titulusom, és nem akarok szégyent hozni a nevemre. Hívtak minket Belgiumba, ahol bonbonokat akartak forgalomba hozni Auguszt márkanévvel. De amikor kiderült, hogy azok gyengébb mínőségűek, mint amilyenhez mi ragaszkodunk, elálltunk az üzlettől. Az utazásnak azonban volt egy hozománya. Édesapám, Elemér bácsi akkor volt nyolcvanéves. Meglátott egy tortát, nagyon ízlett neki, itthon is elkészítettük. Ez lett az E 80-as torta, aminek azóta is nagy a sikere."

források:

http://listserv.externet.hu/lists/konyha/0209/msg00163.html

http://www.budavar.hu/vn0110-1-12.pdf

http://www.augusztcukraszda.hu/Csaladt.html

http://www.augusztcukraszda.hu/Spec.html

http://www.westel900.hu/talalkozasok/6_12/28.html

http://216.239.53.104/search?q=cache:dK4G99cnd-QC:www.timeout.com/budapest/cafes.xml%3Far%3D2%26cg%3D1+Auguszt+Elem%C3%A9r+E-80&hl=en&ie=UTF-8

http://innovex.veszprem.hu/sutemeny/cukrasztort/cukrasztort.html

totyakos medwe Creative Commons License 2002.08.30 0 0 88
biztos, biztos!
Előzmény: Husky (86)
Husky Creative Commons License 2002.08.10 0 0 87
Akkor nem kell odajárni.... bár én nem vettem ezt észre. Elég bemenni a többi cukrászdába összehasonlítani az árakat.
Előzmény: totyakos medwe (81)
Husky Creative Commons License 2002.08.10 0 0 86
Nem értelek...... biztos a Daubner Cukrászdában voltál?
Előzmény: totyakos medwe (83)
Mucuska Creative Commons License 2002.07.26 0 0 85
Ebben nem vagyok kompetens, ugyanis nem szeretem a francia krémest.
Előzmény: totyakos medwe (83)
ID Creative Commons License 2002.07.26 0 0 84
amikor megláttam a topik címét azért kattintottam ide hogy felhívjam mindenki figyelmét a juhtúrós pogira, de látom nem vagyok egyedül ezzel a felfedezéssel :)))
Előzmény: Mucuska (82)
totyakos medwe Creative Commons License 2002.07.26 0 0 83
Nem vitás, hogy vannak rosszabb és drágább helyek.

De az sem vitatható, hogy a pl. a francia krémes ára és mérete fordított arányban változik.

Előzmény: Mucuska (82)
Mucuska Creative Commons License 2002.07.23 0 0 82
Miért lenne drága?

Sokkal rosszabb minőségű sütiket/fagyikat sokkal drágábban is árulnak Pesten....

Kóstoljátok meg a juhtúrós pogit!

Isteni! ;o)

Előzmény: totyakos medwe (81)
totyakos medwe Creative Commons License 2002.03.13 0 0 81
ez a Daubner kezd egy kicsit nagyon drága lenni
djkalo Creative Commons License 2001.12.28 0 0 80
Az igazi Sachernak van egy nagy titka. Nem kell bele liszt. A tésztája, már ha annak lehet ezekután nevezni lisztmentes.

Daubner:
Nagyon ajánlom mindenkinek a Daubner bejgliket, a hagyományos diós, mákos, gesztenyés mellett, kapható déligyümölcsös és szilvás-mandulás is, mindkettő nagyon mennyei.

totyakos medwe Creative Commons License 2001.12.20 0 0 79
jó kis topik, belinkelem!
hirvike Creative Commons License 2001.11.07 0 0 78
Nekem a joghurtos szelet jött be, meg valami málnás torta. Nagyon szimpi volt még a Kalifornia szelet, ami gesztenye, vanilia, málna ízű rétegekből állt össze. A múltkor megkóstoltam a Royal bombát (csokiszeletkékkel borított kakaós-rumos massza, meggyel a közepén) nagyon finom volt.

Nem tudom, hogy a két Cukormentes Övezet között van-e különbség, lehet, hogy vannak "helyi specialitások".

Előzmény: dkr (75)
originalqszi Creative Commons License 2001.11.07 0 0 77
Közel volt a Daubner,
Ott vártam Rá ezerrel:DDDD
Jött is, sós a kezében,
Huncutság a szemében.
Gyors csókot loptam,
Nem szerette, tudtam!:(((
Kacagott, haját szél vitte,
Szépségét rám terítette.........:))))))
FOCUS Creative Commons License 2001.11.07 0 0 76
Nagyon klasz az a kis Daubner, de a múltkor az egyik csajszi rendesen át akart vágni, mert elég rosszul adott vissza... SZzltam érte, mire kifizette a "borravalót", de még egy halvány kis "elnézést" sem ugrott ki a száján. Ez azért nagyon nem tetszett.
dkr Creative Commons License 2001.10.25 0 0 75
És milyen finomságokat tudsz ott beszerezni?
Legalább legyen valamilyen alternatívám - hisz ha minden jól megy hamarosan kb. 5 percre fogok a Daubnertól dolgozni..:))))
Előzmény: hirvike (72)
re-tour Creative Commons License 2001.10.24 0 0 74
Először is bocsánat, jó régen jártam erre. (Nem úgy mint a Daubner felé.)

Gyerekkoromban egy öreg zsidó bácsi ismertette meg velem először a sacher tortát. Mesélt a bécsi Sacherről is, aminek igen nagy tisztelője vagyok azóta is. Amikor nagy ritkán Bécsben járok, és tehetem, akkor beülök a Sacherba egy isteni(tejszínhabos) sacherra.

Előzmény: djkalo (53)
kzs1974 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 73
Hétvégén volt alkalmam megkóstolni a pudingos őszibarack tortát!

Nagyon finom, ajánlom mindenkinek!

Előzmény: Husky (63)
hirvike Creative Commons License 2001.10.16 0 0 72
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én nem is ehetek cukros dolgokat mostanában, így marad a Cukormentes Övezet (II. Horváth u / XIII. Tátra u), ahol legalább fruktózt használnak a répacukor helyett.
Előzmény: mokusleqvar (66)
pok_ussz Creative Commons License 2001.10.16 0 0 71
A legjobb cukrászda, isteni finomságok tárháza!
;-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.16 0 0 70
Tőlem messze van és lusta vagyok. Házhozszállítás nincs? :)
keptn_kork Creative Commons License 2001.10.16 0 0 69
A csoki tortáról ne is beszéljünk....
djkalo Creative Commons License 2001.10.16 0 0 68
Ajánlom a Moscauer-t ill a Moscauerhez hasonló ugyanolyan grillázs korongot, melyet fehércsoki borít. Ráadásul a Daubner féle grillázs narancshéjal van izesítve...

Ja és megkóstoltam a sokat ajánlott szilvás papucsot, hát tényleg király...

És nagyon ajánlom még a grillázs kockát is.

zsuzsa Creative Commons License 2001.10.15 0 0 67
Van olyan Charlotte torta amin szeder van. + Joghurt torta 5-6 éve ott ettem először ilyesmit.
Rácsos kis baracklekváros linzerkék.

Néhány hónapja nem jártam a Daubner felé. Mi lett abból a saroképületből? Cukrászda vagy cukrászmühely? Le is lehet majd ülni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!