ROMLIK A daubner SÜTI MINŐSÉGE!!!!!:(((((
A meggyes rétes magos, a zserbószelet száraz, a krémes állaga messze van a kívánatostól és még sorolhatnám! A tegnapi vásárlás sajnos ezt támasztotta alá!
Az én esetemben a daubner várhat, amíg mégegyszer sorbaállok sütiért!!!:(((((((
Kb. 120 m2-es teljesen felújított cukrászda rendkívül akciós áron teljes berendezéssel, árukészlettel és bérleti joggal 4.600.000.- Ft helyett 3.500.000.- Ft-ért átvehető és üzemeltethető. Kérésre küldök teljes terméklistát ár meghatározásával együtt. A termékkészlet egyenként is és a bérleti jog külön is megvásárolható. Kérésre küldök teljes terméklistát. A bérleti jog 1.500.000.- Ft helyett 800.000.- Ft-ért eladó.
Amennyiben hírdetésem érdekli, kérem hívjon a 06306004828 telefonszámon.
Én is most ettem egy szelet E tortát:))))) Nagyon finom, de a marcifánkkrém túl édes benne:((((( Én a rigójancsijukat szeretem, meg a fagyijukat, meg az orosz-krémtortájukat, meg a francia krémesüket...mega a:DDDDDDD nem is szabadna édességet ennem:((((((((((((((((((((((((((((((
Hallottam az E-80-as torta legendáját, és persze vettem egy ilyen tortát a nemrégiben, tényleg nagyon fincsi. Mondjuk majdnem 5000 Ft-ért el is várja az ember.
E-80
Világos piskótán párizsikrém, marcipánlap, tejszínes kávékrém.
Egy kis nyomozást végeztem az E-80 név legendája után. Tudjátok-e, hogy tévhitekkel ellentétben nem azert van ilyen urkorszaki neve, mert D. Ede (A tulaj) 80. szulinapjara alkottak a munkatarsai, de azért van benne némi igazság.
A most 90 éves Auguszt Elemér aki már szintén az édesapjától örökölte a cukrászmesterséget. Auguszt Elek bácsi unokái József, Olga - akik továbbvitték a családi hagyományokat és szintén híres cukrászok - lepték meg Elemér bácsit ezzel a tortával a 80. születésnapjára.
Amit aztán a Daubner család is átvett, és egy kicsit fel is javíthatták, mert az tény, hogy az övék kicsit finomabb, mint az eredeti. Egyébként nem teljesen saját találmány, mert egy belgiumi utazás alkalmával sikerült felfedezni ezt az élményt, és reprodukálni itthon.
Azért így is köszönet érte! :)
"A speciality is the E-80 cake (chocolate with a marzipan filling, coffee icing and almonds), created for the 80th birthday of Elemér Auguszt, father of current owner József."
Találkozások magazin 6_12/28 :
"Auguszt József: - A mai világban lehet sok pénzt keresni, de akkor el kell menni üzletembernek. Cukrász lettem, cukrászmester a titulusom, és nem akarok szégyent hozni a nevemre. Hívtak minket Belgiumba, ahol bonbonokat akartak forgalomba hozni Auguszt márkanévvel. De amikor kiderült, hogy azok gyengébb mínőségűek, mint amilyenhez mi ragaszkodunk, elálltunk az üzlettől. Az utazásnak azonban volt egy hozománya. Édesapám, Elemér bácsi akkor volt nyolcvanéves. Meglátott egy tortát, nagyon ízlett neki, itthon is elkészítettük. Ez lett az E 80-as torta, aminek azóta is nagy a sikere."
amikor megláttam a topik címét azért kattintottam ide hogy felhívjam mindenki figyelmét a juhtúrós pogira, de látom nem vagyok egyedül ezzel a felfedezéssel :)))
Az igazi Sachernak van egy nagy titka. Nem kell bele liszt. A tésztája, már ha annak lehet ezekután nevezni lisztmentes.
Daubner:
Nagyon ajánlom mindenkinek a Daubner bejgliket, a hagyományos diós, mákos, gesztenyés mellett, kapható déligyümölcsös és szilvás-mandulás is, mindkettő nagyon mennyei.
Nekem a joghurtos szelet jött be, meg valami málnás torta. Nagyon szimpi volt még a Kalifornia szelet, ami gesztenye, vanilia, málna ízű rétegekből állt össze. A múltkor megkóstoltam a Royal bombát (csokiszeletkékkel borított kakaós-rumos massza, meggyel a közepén) nagyon finom volt.
Nem tudom, hogy a két Cukormentes Övezet között van-e különbség, lehet, hogy vannak "helyi specialitások".
Közel volt a Daubner,
Ott vártam Rá ezerrel:DDDD
Jött is, sós a kezében,
Huncutság a szemében.
Gyors csókot loptam,
Nem szerette, tudtam!:(((
Kacagott, haját szél vitte,
Szépségét rám terítette.........:))))))
Nagyon klasz az a kis Daubner, de a múltkor az egyik csajszi rendesen át akart vágni, mert elég rosszul adott vissza... SZzltam érte, mire kifizette a "borravalót", de még egy halvány kis "elnézést" sem ugrott ki a száján. Ez azért nagyon nem tetszett.
És milyen finomságokat tudsz ott beszerezni?
Legalább legyen valamilyen alternatívám - hisz ha minden jól megy hamarosan kb. 5 percre fogok a Daubnertól dolgozni..:))))
Először is bocsánat, jó régen jártam erre. (Nem úgy mint a Daubner felé.)
Gyerekkoromban egy öreg zsidó bácsi ismertette meg velem először a sacher tortát. Mesélt a bécsi Sacherről is, aminek igen nagy tisztelője vagyok azóta is. Amikor nagy ritkán Bécsben járok, és tehetem, akkor beülök a Sacherba egy isteni(tejszínhabos) sacherra.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én nem is ehetek cukros dolgokat mostanában, így marad a Cukormentes Övezet (II. Horváth u / XIII. Tátra u), ahol legalább fruktózt használnak a répacukor helyett.
Ajánlom a Moscauer-t ill a Moscauerhez hasonló ugyanolyan grillázs korongot, melyet fehércsoki borít. Ráadásul a Daubner féle grillázs narancshéjal van izesítve...
Ja és megkóstoltam a sokat ajánlott szilvás papucsot, hát tényleg király...