Keresés

Részletes keresés

NAR Creative Commons License 2019.06.14 0 0 2344

"Sokkal hatékonyabb egy ilyen esemény, mintha ugyanezt reklámként vásárolná meg az ország."

Ebben azért kétségeim vannak. Mikor is megy a közvetítés az Eurosporton, este 10 után? Mennyien nézhetik? Egy jó(!) csúcsidős reklámnak nagyobb nézettsége lehet és tenisz- meg sznúkerközvetítésbe is be lehet szúrni. 400 millió forintért elég sok reklámpercet lehet venni... Viszont a hétvégi napközbeni közvetítésnek tényleg lesz reklámértéke.

Előzmény: oscarsevilla (2341)
oscarsevilla Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2343

Nem ismertem Répáshutát, de tényleg egy csoda volt.

De ez éppúgy elmondható a tegnapi rajtról a velencei plázson, az nagyon jól nézett ki. Esztergomi bazilika szintén. Ha valaki nem tudott eddig semmit Magyarországról, de végignézi az eurosportos összefoglalókat, elég jó képet kaphat az ország legszebb részeiről. És ez valahol erről is szól, mint ahogy a jövő évi Grande Partenza is egy hallatlanul nagy lehetőség!

Előzmény: vanda62 (2342)
vanda62 Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2342

Répáshuta egy csoda! Amikor a fiam Egerben lakott egyszer meglátogattuk és elvitt bennünket miskoc tapolcai fürdőbe, akkor ott mentünk keresztül mi is a nemzeti parkon. 

Előzmény: oscarsevilla (2341)
oscarsevilla Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2341

Tényleg működik amúgy ez a "nézz kerékpárversenyt, és jövőre utazz el oda, amerre ment a verseny" téma.

Én tavaly a Vueltán a galíciai szakaszokkal voltam hasonlóan, mondtam is a páromnak a közvetítés alatt, hogy menjünk el valamikor Vigoba vagy Santiago de Compostelába. Nem tiltakozott, látva a képeket. Ennél jobb reklám nincs a világon, mint egy körverseny útvonala, amit látsz a tévében. Letolhatod 1000x a two sunny citiest a szünetekben, de ha a saját szemeddel látod a közvetítésben, hogy mennyire gyönyörű egy régió, úgyis a saját szemed alapján fogsz dönteni, hova utazz el a következő nyáron, ha ez alapján választasz következő úticélt. Márpedig rengetegen vannak, akik ez alapján választanak.

Kicsit ilyen szemmel is néztem a mai szakaszt, és Karcsi nagyon jól ráérzett erre, pontosan ugyanarról beszél, amiről most én is. Erre az interjúra gondolok:

https://index.hu/sport/bringa/2019/06/10/tour_de_hongrie_foszervezo_eisenkrammer_karoly_interju_orszaguti_kerekpar/

Az egész interjú érdekes, de ez a bekezdés a legjobb:

Mi hat-hét kamerát viszünk végig az országon, megmutatjuk a hortobágyi Kilenclyukú hidat, a Tihanyi-félszigetet az apátsággal, a Bükk-fennsíkot. Ebben az évben megközelítőleg közel 400 millió forintos az állami forrás. A turisztikai ügynökségnek sokkal többe kerülne legyártatni és elhelyezni egy ilyen imázsfilmet, mi meg készen adásba küldjük. Sokkal hatékonyabb egy ilyen esemény, mintha ugyanezt reklámként vásárolná meg az ország. Hiszem, hogy ez működőképes modell. Nincs lelkiismeret-furdalásom. Valódi értéket teremtünk az országnak, és közben építünk egy sportágat.

Kicsit ilyen szemmel is néztem a közvetítést, a verseny mellett persze figyelve a tájat is, és magyar szemmel, részben ismerve a környéket is, tényleg parádés volt a milliő. A répáshutai emelkedő gyönyörű, Lillafüred, a Bükk és Bükkszentkereszt, vagy a diósgyőri vár nem különben, és akkor Eger még adásba sem került. És egy csak egy szakasz volt a sok közül.

Biztosan nézi majd az eurosporton jó pár holland vagy német nyugdíjas az összefoglalót, ha pár Jürgen és Ursula pedig a közvetítés miatt jön majd el jövőre Egerbe, Lillafüredre, vagy éppen a Balatonra, és ami pénzt ott elköltenek szállásra, étkezésre, egyebekre, az a helyieknek egy kisebb vagyon. Ilyen szemmel nézve egészen szuper volt a mai szakasz is, ebben van jövő és van lehetőség. Mindamellett, hogy húzza magával a sportágat is, Dina Marci, Valter Attila vagy a Pannon Cycling team fiataljai aligha kezdtek volna el komolyabb szinten versenyezni, ha nem lenne Tour de Hongrie, ami nekik is egy igen komoly megjelenési lehetőség az ország előtt. Fiatalok, a jövő az övék, én nagyon szurkolok nekik, hogy hozzák ki magukból, ami bennük van. Ami Lovassynak 22-23 évesen nem adatott meg, az Attilának és Marcinak meg a többieknek viszont kézzel fogható lehetőség! Az irány nagyon is jó, csak így tovább!

Előzmény: vanda62 (2340)
vanda62 Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2340

kezdő bringanéző először mindig arra figyel föl, hogy milyen szép tájakon mennek a versenyzők. Én 2002 óta nézem a közvetítéseket, nem vagyok kezdő, de tavaly is, idén alig tudtam figyelni a versenyre, mert végig azzal vagyok elfoglalva, hogy milyen gyönyörű ez a mi hazánk. Az a baj, hogy a mezőny sebességével haladva, illetve a helikopterről sokkal többet tudnak megmutatni belőle, mint amit autóból, vagy vonatból látok. Láttam már egy párszor a diósgyőri várat és a bükki nemzeti parkot, de most  is hanyatt döntött a látvány. A giroval és a tourral már úgy vagyok, hogy jaj de szép, mutassák már a versenyzőket. (az igaz, hogy a trágyaprizmákból és a végtelen mezetából még mindig nem szerettem ki.) 

Előzmény: oscarsevilla (2339)
oscarsevilla Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2339

Nagyon jó szakasz volt a mai is, kimondottan tetszett a közvetítés! Mármint a képi része. :)

Nagy kár az utolsó kilométernél azért az eltáblázott(?) kanyarért. Nem tudom, ez mennyire volt szervezési hiba, de tartok tőle, hogy van benne felelősség. Kár érte, mert ezt leszámítva teljesen olyan volt az egész, mint egy jobb nyugati versenyen.

Viszont Marci és Attila is a top10-ben érkeztek meg, mindketten jók lehetnek az összetettben a végén! Szép munka volt!

Csokivadász Creative Commons License 2019.06.13 0 1 2338

amúgy nem értem, hogy terveztek 42 átlaggal amikor 2500m színt van benne

Csokivadász Creative Commons License 2019.06.13 -1 0 2337

még Sipitől se tanulta meg az alapokat... 

Előzmény: Tsd (2335)
oscarsevilla Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2336

Hát jó eséllyel. :)

Ha megnézed ezt az eredményt a Vuelta Asturias királyszakaszán, ami jó egy héttel volt a Giro előtt:

https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-asturias/2019/stage-2

Maradjunk annyiban, hogy Neilands kimagaslóan jó hegyimenő.

Előzmény: Tsd (2334)
Tsd Creative Commons License 2019.06.13 -1 0 2335

Elképesztő,hogy hogy meghülyült egyébként Székely az emnétynél, Knézynek meg sose volt köze semmihez

Tsd Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2334

Neilands ezt meg fogja nyerni. Mármint en bloc az egészet

Tsd Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2333

Hát Neilands meg López elég meggyőző volt Bükkszentkereszten

Veszpremi Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2332

Ez nagyon gáz! Ide sorolhatom még a Kab-hegyet is, ahol szintén rettentő rossz állapotban van az út. A Kékesről nem gondoltam, lehet vagy 10 éve v. több is, mikor még az újraélesztett TDH-n amatőrködtünk, és néztük a versenyt, nos akkor lefelé Mátraházára 70 fölött repesztettek a versenyzők (fiam is velük tartott), ami gondolom most lehetetlen lenne.

Előzmény: Tsd (2330)
fmsteve Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2331

Akkora szégyen ez basszus, hogy gyakorlatilag 2 darab értelmes hegy van az országban és mind a kettőhöz minősíthetetlen út vezet...

Előzmény: Tsd (2330)
Tsd Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2330

Hétvégén én már megnéztem Kékest, titkon remélve hogy hátha megcsinálták az utat: (spoiler veszély) nem, kátyúzva volt néhány helyen. A sípálya aljáig okés, de onnan kb a Kékestető tábláig ugyan olyan szar, mint tavaly volt. Nekem a kb. 9 km/h-s tempómban is voltak kényelmetlen részek, a mezőnyek 20-szal jó buli lesz. Szerintem a szanatórium alatti (utolsó) hajtűkanyart fogom választani, ha már ott lesz kordon, lehet eggyel lejjebb megyek

Előzmény: NAR (2329)
NAR Creative Commons License 2019.06.13 0 3 2329

Kis Amatour Pilis/Tour de Hongrie élménybeszámoló: ha már viszonylag közel ment el a mezőny, mindjárt kétszer is, úgy döntöttem, hogy kimegyek megnézni őket. Bemelegítésként Papréten és Pilisszentlászlón keresztül tekertem odafelé - a lejtőn nagyobb oda kell figyelni, több centi széles hosszanti repedések vannak az úton, az alján már el is kezdték teljes szélességben felújítani. Dömösön megálltam egy csapos kútnál vizet felvenni, de nem működött, viszont a házból egy néni felajánlotta, hogy ad vizet- nagyon kedves volt tőle. Pilismaróton sárga lufikkal feldíszítették az útvonal egy részét, viszont az Amatour rajthelyét kicsit nehezen találtam meg, nem volt kitáblázva. Miközben átvettem a rajtszámomat, Ivan Basso is megérkezett helikopteren. A rajtig volt pont annyi idő, hogy egy hamburgert megegyek, aztán jött a meglepetés: Basso is beállt az Amatour elejére, hogy feltekerjen velünk az emelkedőn. Én a mezőny közepére álltam be, hogy ne tartsam fel a gyorslábúakat, ezért a rajt után egy darabig előzgettem az embereket, mire az erdőbe értünk, egy nagyobb csoport végén találtam magam. A biztonságra ügyeltek, a fekvőrendőröket felfestették, a rácsos szakaszt lefedték. Néhány éve a legvállalhatatlanabb szakaszokat újraaszfaltozták az erdőben, de a kátyúknak sajnos már csak az a természetük, hogy újratermelődnek :-( A legnagyobbakra volt figyelmeztető felfestés, de bolyban, keskeny úton korlátozottak a kikerülési lehetőségek. Az útvonal nagyon szép, lankás, rétek mellett is elmegy, de ebből szinte semmit nem láttam, arra kellett koncentrálni, hogy ne menjek neki senkinek. Meg is lepődtem, amikor megláttam, hogy a csoportunk elején Basso megy :-) Aztán a negyedik-ötödik "ezt most megúsztam" kátyú után átnavigáltam magam a boly másik oldalára és megszöktem. Egyedül jobban lehetett menni, utol is értem néhány embert, majd hirtelen megérkeztem a célhoz a Hoffman kunyhóhoz, 3 percet javítva az eddigi legjobb időmhöz képest. Nemsokára Basso is befutott, szerintem meg sem izzadt :-)

Újabb kulacstöltés után indultam tovább, a hegyi befutó előtt akartam megnézni a TdH mezőnyét. Az utolsó kilométeren már ekkor is voltak szurkolók, akik az amatőröket is biztatták. Letelepedtem pihenni, közben sűrűsödött a szurkolótábor. A mezőny előtt egy, Tour de France-ról ismerős Cofidis reklámautó jött, szórták az ajándékot. Aztán a hangzavarból lehetett érezni, hogy közelednek a szökevények, először Bozic, majd Lovassy és Rózsa. Nem sokkal később megjött a mezőny is az Androni vezetésével. Itt már nem voltak sokan, de ami az igazi meglepetés volt nekem, hogy nem volt gruppetto, a mezőnytől leszakadók egyedül, kettesével, hármasával jöttek - ami a hőséget és az Esztergom-Pilismarót sík szakaszt ismerve elég kegyetlen hátralévő utat jelentett neki. Sokáig is jöttek, legalább fél óra (ha nem több) hátrányban volt itt már a vége, és sajnos a magyar válogatottból elég sokan jöttek hátul.

Mivel ennyire széthúzódott a mezőny, a következő áthaladásra nem is kellett olyan sokat várni. Eddigre a szökevényeket megfogták, az Androni vonat jött föl nagy vicsorgások közepette. A lemaradók továbbra is kisebb csoportokban jöttek, de ott sokan már nem siettek, pacsiztak, egykerekeztek, élvezték a hangulatot. Belletti már megnyerte a szakaszt, amikor még mindig jött felfelé a mezőny vége - az nem dőlt el, hogy ki nyeri a TdH-t, de az igen, hogy ki nem. A nézősereg eddig példásan viselkedett, nem volt versenyző mellett futás (mondjuk ahhoz túl gyorsan is jöttek), de ekkor már sokan elindultak hazafelé az úton úgy, hogy az utolsó versenyzők még nem haladtak el, a hangosbeszélőnek úgy kellett könyörögni, hogy hagyjanak fel ezzel.

Innen már csak a hazaút volt hátra, sok-sok biciklis ment Budapest felé, Pomázon kisebb dugót okozva, de nem láttam senkit idióta módon kerékpárosokat centizni. Szombaton jöhet a Kékes :-)

Tsd Creative Commons License 2019.06.12 0 0 2328
Valter Ati emelkedős sprint 6. hely, jó lesz ez holnap-szombaton;)
NAR Creative Commons License 2019.06.12 0 0 2327

Kétbükkfa-nyeregnél már egész tisztességes tömeg van.

nicko Creative Commons License 2019.06.12 0 0 2326

a tegnapi suzukist aki a lezart utra bement es szembe ment a bicajossal, remelem megbuntettek.

dreadman Creative Commons License 2019.06.11 0 0 2325

Tiszafüreden kint leszek, két légy egy csapásra. Amúgy van Poroszlón egy vendégházunk és a 3/a szakasz előtte megy el. :)

Előzmény: Törölt nick (2321)
Tsd Creative Commons License 2019.06.11 0 0 2324
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.13 0 0 2323

Igen, az sem rossz! De Gyöngyöst és Balassagyarmatot jól ismerem, ismerős a környék. Dobogókőn még nem voltam! :o Tudom, öreg hiba.

De valószínű, hogy Gyarmatra megyek, mert az egy indulóhelyszín lesz. Meg átmegyek Tótgyarmatra a benzinkúthoz szlovák dolgokat vásárolni. Közben sétálgatok is a szépen a felújított főtéren. 

Gyöngyösön is klassz lenne, a kékes-tetői befutó. De az bonyolultabb lenne! :D

Előzmény: Tsd (2322)
Tsd Creative Commons License 2019.03.13 0 1 2322
Előzmény: Törölt nick (2321)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.12 0 0 2321

Gondolkozom egy gyöngyösi kiruccanáson! Jó lenne látni ezt a versenyt! :) Vagy akár Balassagyarmat is jó lenne! :)

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.21 0 0 2320

A szervezők bejelentése szerint a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM prokontinentális csapat is rajthoz áll az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

viadal honlapjának szerdai közlése szerint a francia Cofidis, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és az izraeli Israel Cycling Academy után egy újabb prokontinentális klub küldte el nevezését a 40. Tour de Hongrie küzdelmeire: a Giovanni Viscontit is foglalkoztató Neri Sottoli-Selle Italia-KTM.

http://www.nemzetisport.hu/kerekpar/tour-de-hongrie-ujabb-olasz-csapat-jelezte-indulasat-2683901

NAR Creative Commons License 2018.08.27 0 0 2319

"igazából gyönyörű ez az ország így madártávlatból, bicós tempóban."

Erre való ez a verseny. Azon mondjuk felröhögtem, amikor a felcsúti stadiont poncsó-arénának olvasta a brit kommentátor - és még meg is ideologizálta, hogy hasonlít egy poncsóra :-) Szóval a dolognak ez a része szánalmas, viszont mi elmentünk megnézni a Dínóparkot Reziben, ahova biztos nem megyünk el, ha nem látom a tévében.

Előzmény: vanda62 (2313)
Veszpremi Creative Commons License 2018.08.20 0 0 2318

Ez itt a kérdés!

Pontosabban az, hogy megy-e a bringasportba pénz és mennyi (a múlthoz képest...), ill. ha megy, akkor azt lenyúlják-e (sajnos sok más sport esetében a klubok kifizetőhelyekké váltak), ill. a nem lenyúlt rész jól van-e felhasználva? T.i. ld. foci de mondhatnám a veszprémi kézilabdát is, ha szakértelem és előre felépített JÓ koncepció nélkül történik a pénzköltés, az kontra módon visszaüt, negatív hatást ér el. A világ összes pénzét el lehet költeni értelmetlenül.

Más: Volt az elmúlt években a TDH-n (bár gyengébb mezőnyben) jól szepelő magyar bringás, Lengyel, Remák, velük mi lett, most hol vannak, mit értek el?

Előzmény: HPéter1978 (2317)
HPéter1978 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 2317

Pedig évek óta megy a vaker, hogy mennyi pénz ömlik a sportba

És ömlik is a pénz vagy csak a vaker megy róla?

Előzmény: nscatto 2 (2314)
vuella Creative Commons License 2018.08.20 0 0 2316

Pedig azt mondta valamelyik nagyokos, hogy a "színmagyar" csapat nem oly soká World Tour státuszt szeretne...

Mr Reacher Creative Commons License 2018.08.20 0 0 2315

A profizmus abban testesül meg, hogy miután a lengyel srác behozhatatlan előnyre tett szert a hegyi összetettben, átvedlett vízhordóvá.

A cél előtti bukás egy jó minőségű amatőr felvételen:

https://www.youtube.com/watch?v=rtgsGAcNBk4

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!