Szerintetek marhaság volt ekkora vinyetázást ráhúzni a képre? Azt akartam elérni, hoyg a szemet középre húzza és adjon egy a sötétben bujkáló patkány hangulatot.
Vegyük pl. az alul expó esetét. Esetleg az nem lehet, hogy az alul expóval pont a rossz fényviszonyokat akarta a fotós ábrázolni? Az a hangulatot ami egy bozótosban lát az ember?
és ne felejtsük el, hogy invazív gyomnövény, ami az őshonos fajok kárára terjeszkedik szinte mindenhol. és gyakorlatilag kiírthatatlan, mivel rengeteg termése van nagy repítőszőrökkel.
A mézről még csak nem is hallottam. Ha kimegyek legközelebb az itteni piacra keresni fogom. Amit vegyes virágméznek hívnak egy gyalázat. Egyik-másik szinte ehetetlen.
Pontos megfogalmazás. Ha az ember elkezd komolyabban foglalkozni a fotózással, akkor nem csupán képszerüen kezd el látni, hanem ekezd meglátni dolgokat. Kinyílik az ember szeme, de még az ember füle is. Elválasztja az erdö, a mezö hangjait. Tudja, hogy mi az a nesz amely csak a levelek suhogása a szélben, és mi az, amelyet lassan lépegetö állat nesze. Egy villanás csak amit a szeme sarkából meglát és reagál is. Az elsuhanó szárny talán egy olyan madáré, amely megéri figyelniés figyelni.
Egyszer a Városligetben jött szembe apa és két fia. Apjuknál állvány és gép, a gyerekek nyakában is egy-egy egyszerűbb kis masina volt. 6-8 évesek lehettek. Az egyik odaszaladt hozzám, mert látta, hogy nekem is az lóg az oldalamon. Boldogan újságolta, hogy odébb két patkányt láttak, miközben mutatta a nagylátós fotóit róluk és nagy izgalommal mesélte az élményét, de közben a fák tetejét figyelte.
A csonttollúakért jöttünk -magyarázta. Láttatok már? - kérdeztem. Még nem, vette halkabbra csalódottan.
Gyere -modtam - nézd meg addig az én képeimet is róluk.
De jó...! -lelkendezett csodálkozva, ezek ugyanazok és ugyanott. Persze, őket itt minden magunkfajta ismeri, de a te fotóid jobbak, ezért visszamegyek talán nekem is sikerül ilyen szépet lőni róluk, mint a tiéd. :)
A gímek becserkészésekor ráléptem egy avar alatti ágra. A dámok közelebb voltak a vezér kiszúrta. Gím vezér felfigyelt a dám vezérre, hogy figyel én a gímeket. Mexikói felállás. Lassan levonultak.