Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.02 0 0 103
Igenis lehet kutyától betegséget elkapni
vs.
hogy az esélye igen csekély, föleg akkor egyenlö a nullával
kötözködni akarsz főnököm?:O)))

nem ajánlok kotorékkutyákat, csak hogy on legyek.:O)
főleg tacskót, mert az egy harcikakas.
a terrierek télleg szintén nem jók, sokat kell velük foglalkozni ahhoz hogy megtarthassuk falkavezér státuszunkat.:O))
dalmata egy buta kuty. (sorry, akinek az van, de én nem láttam még okos dalmatát...:O))
na és akkor a végén eljutunk oda, hogy egyik kutya sem jó...:-DD

fönök Creative Commons License 2001.08.02 0 0 102
Most mondjam azt, hogy olvassál pontosabban?

"Igenis lehet kutyától betegséget elkapni, még ha nem is direkt, hanem olyan kórokozók által, amik egy kutyán élhetnek. Esélye igen kicsi!!"

Előzmény: Lord Iffy (100)
pdia Creative Commons License 2001.08.02 0 0 101
Ja, vonzom a hülyéket. Van ez így...:-))

De legalább jó kedvem lett. Mostanáig olyan fáradt voltam, de most felvidultam. Hajrá!

Gyerek mellé a terrier-fajták, vagy a terrier-vérmérsékletű kutyák sem jók. Önfejűek, makacsok, és nagyon-de-nagyon okosak! Egyszerűen hülyére veszik az embert...:-)

Előzmény: Lord Iffy (99)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.02 0 0 100
akkor kissé fogalmazzál jobban.:O)) én nem annak olvastam...
Előzmény: fönök (98)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.02 0 0 99
ilyeneket ne kérdezz tőle. nem is ismer egy kutyafajtát sem. :O)
de úgy látom rád van "szakosodva".:O))
Előzmény: pdia (95)
fönök Creative Commons License 2001.08.02 0 0 98
Ne viccelj már! Pont azt írom, hogy az esélye igen csekély, föleg akkor egyenlö a nullával, ha nem fekszel vele egy ágyba, nem nyalatod le vele a tányérodat stb..
Valaki írta lejjebb, hogy nem a kutya a hibás, ha elcseni az ételt. Ezzel csak egyet tudok érteni, ha nem adsz neki asztalról, és csak a táljába, akkor megtanulja. Verni pedig nem is kell!
Előzmény: Lord Iffy (91)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.02 0 0 96
Ne reménykedj, a vérnyomásom ebben a nyári melegben se megy 120/80 fölé. Az agyvérzés nem fenyeget. Csak a kilátástalanság, reménytelenség. De azt már kezdem megszokni.
Előzmény: pdia (93)
pdia Creative Commons License 2001.08.02 0 0 95
És ugyan mondd már te setétben bujkáló rémalak (sic!), hogy akkor milyen kutyát is ajánlasz gyerek mellé? Mert hogy ez a topic erről szól, nem az agybeteg véleményedről.
Jujj, most nagyon ideges leszel! Hopp, vegyél be egy dilidrazsét, mielőtt felrobbansz!
Előzmény: la Vendetta (92)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.02 0 0 94
Hopp. Csak a megszólítás utáni sort akartam kivastagítani, de a perjel valahogy lemaradt. Bocs mindenkitöl (kivéve: pdia).
pdia Creative Commons License 2001.08.02 0 0 93
Szép volt! Gratula!

Neked is szép napot. Vigyázz, nehogy agyvérzést kapj!

Előzmény: la Vendetta (92)
la Vendetta Creative Commons License 2001.08.02 0 0 92
pdia,
a többiek ezt a hozzászólást ugorják át!

<flame>
Barátocskám, ez minden amit hozzá tudsz füzni? Én nem mondom hogy Te hova menj a téveszméiddel meg az ostoba, ócska dumáddal, mert kimoderálnak.

Írta valaki hogy a Te semmitmondó, csak a másikat b**gató véleményedre kíváncsi? Akkor meg miaf**nak foglalod a helyet mindenütt? Ennyi fölös idöd van?

Az általad kifogásolt hozzászólásomban logikusan leírtam a véleményemet. Bárki összehasonlíthatja azokkal a sz**okkal amiket Te írtál véleménynek egy másik topicba, és ami enyhénszólva nem a topicindító kérdésre adott válasz volt. Hanem mocskolódás.

Ha a helyedben volnék minden tükröt eltüntetnék a lakásomból hogy ne rontsák egész nap a hangulatomat.
</flame>

Előzmény: pdia (46)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.02 0 0 91
emberektől sokkal több betegséget lehet elkapni. akkor ezekszerint gyereket se szüljünk/tartsunk/neveljünk? :O)
Előzmény: fönök (90)
fönök Creative Commons License 2001.08.02 0 0 90
Kedves biohazard!
Eddigi hozzászólásaidból azt szüröm le, hogy te az a kutya nélkül lehet élni, de minek fajtából való vagy. Igenis lehet kutyától betegséget elkapni, még ha nem is direkt, hanem olyan kórokozók által, amik egy kutyán élhetnek. Esélye igen kicsi!! Ettöl függetlenül egy gyerek könyebben elkaphatja, mint már lentebb kifejtettem. Arról pedig azt hiszem nem kell vitatkoznunk, hogy egy kutya nem tartja be az ember által felállított (saját magának) higiéniás szabályokat. Gondolom az is nyilvánvaló számodra, hogy mik a következményei a higiénia elöretörésének.
Az pedig, hogy az ember fejlettebb mint az állatok, és a kutya is állat, az pedig evolúció, és nem hit kérdése.
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha egy családban már van kutya, és az a helyén van, tehát a kertben (kivéve öleb), akkor már kialakult viszonyok vannak. Kisgyerekhez elsö kutyát nem vennék, hanem elöször csak olyan öt-hat éves korától.
Előzmény: biohazard (86)
Mikolt Creative Commons License 2001.08.02 0 0 89
en az elobbi nem ajanlottak listajara feltennem a dalmatat. iszonyu divatkutya lett belole, a gyerekek imadjak, de valojaban egy zsarnok, es kifejezetten veszelyes a kicsikre es az idosekre. arrol nem is beszelve, hogy nagyon kenyes, mivel tultenyesztett fajkutya.

szerintem kistermetu kevereket fogadjatok be (habar en nem fogadnek be nem fajtatisztat) ezt most csak hasrautesszeruen mondom, mert csak nagy fajtakkal van/volt dolgom, de a nagykutya konnyen rafekszik a gyerekre, es megfojthatja, agyonnyomhatja. vegyetek cicat. az is szoros, lehet vele setalni, es iszonyu puha:)

pdia Creative Commons License 2001.08.02 0 0 88
Aki eleve így indul neki a kutyatartásnak, az bele se kezdjen.
Igen, a kölyökkutyának hihetetlen lekötnivaló energiája van. Sok odafigyelést igényel. Mint ahogy egy gyerek is. De egyik sem megoldhatatlan.

Ha valaki kutyát tart, számol az esetleges következményekkel, és megpróbálja a minimumra csökkenteni. Én pl. sohasem tenném a kutya életterületét virágágyásba, vagy annak közelébe.
A vendég lábbelijét (a sajátomat sem) hagynám prédául. Az újságokat elzárnám, stb. stb. stb.

Ezek, amiket felsoroltál, nem a kutya hibái. El kell pakolni.
Tudod, ha manapság a kutyám elcseni az elöl hagyott ételt, már a lányom mondja, hogy "anya, ne verd meg!", mert már ő is tudja, hogy nem (csak) a kutya a hibás.

Előzmény: Tike (84)
biohazard Creative Commons License 2001.08.02 0 0 86
Azt hiszem ez a primitív, magát a legfelsőbbrendűnek hívő lény a legjobb példa arra, hogy miért kell kutya. Tőle biztosan nem hallasz ilyneket.
Előzmény: b.viridis (79)
Csülök Creative Commons License 2001.08.02 0 0 85
Kedves jó b.viridis!
1. Én csak a saját tapasztalataimat veszem készpénznek, Lorenz könyveit csak szeretem és az említett tapasztalatok alapján igaznak tartom azokat.
2. Nem olvastam ebben a topicban, hogy valaki azt mondta volna, hogy a kutya az embertársak helyett fontos, tehát olyat cáfolsz, amit te találtál ki (nem vagy ezzel egyedül).
3. Nem mondja senki, hogy mindenkinek kutyát kell tartania. Az tarson kutyát, aki tud róla gondoskodni, el tudja megfelelően helyezni, és szereti. Te pl. soha ne tedd...
Előzmény: b.viridis (79)
Tike Creative Commons License 2001.08.02 0 0 84
Cristiane!

Arra gondoltatok, hogy egy kölyökkutya mire felnő kb 2 éves koráig, mennyi kárt csinál?! Szerintem egy 2 éves gyermek éppen eléggé leköti az anyuka figyelmét ahhoz, hogy ne tudjon állandóan a kiskutya után szaladgálni.
A jelenleg 7 éves kutyám kölyökkori egyenlege: kb 4 pár sportcipő, megszámlálhatalan papucs, egy vendég szandállja, a ruhaszárítóról lelopott törülközők, kiásott-kirágott drága virághagymák, lábtörlők, seprűk tucatja, garázsból kihordott hatalmas mennyiségű újságpapír szétrágása és szétterítése a kert minden pontjában, stb. stb.!
Néha a pokolba kívántam az okos fejét, hogy mindig talált valamit amit elfelejtettünk bombabiztosan elzárni előle. Jelenleg csak az ásást gyakorolja, de akkora gödröget ás, hogy csak na... persze a virágágyás kellős közepébe.

Biztos, hogy erre is fel vannak készülve???

üdv, Tike

Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.02 0 0 83
szocializációs problémákkal küzdő nagypofájú szerintem csak te vagy itt az egyetlen. az idijóták a másik topicban vannak, fáradj oda nyugodtan. tanácsot is tudnak ám adni.
Előzmény: b.viridis (79)
b.viridis Creative Commons License 2001.08.01 0 0 82
Haggyátok már a francba ezeket az antropomorfizmusokat! Mi a fenét jelent az, hogy egy kutyafajta képviselője szereti a gyerekeket? Chappi helyett? Vagy elolvastál te is másfél oldalt a kutyabarátok kézikönyvéből?
Előzmény: skorpio-m (80)
trash Creative Commons License 2001.08.01 0 0 81
"A lakónak korábban a fiú édesapja azt is elmesélte, hogy a kutya nagyon megszerette a kisbabákat. Már lassan őket sem engedte oda az ágyához, úgy védte a kicsiket. "

Ez a gyerekszerető kutya nemsokára megölte mindkét csecsemőt.

http://index.hu/politika/bunugy/malamut/

skorpio-m Creative Commons License 2001.08.01 0 0 80
Kedves Cristiane!
Én a magyar vizslára esküszöm, okos, játékos, tanulékony, a gyerekeket nagyon szereti.
(Csak egy pár hozzászólást olvastam vissza, ha már írták, bocs)

Előzmény: Cristiane (77)
b.viridis Creative Commons License 2001.08.01 0 0 79
Kedves Cristiane,

ez a két kutyabuzi ne tévesszen meg, Konrad Lorenz kutyás baromságait készpénznek veszik, s azt szajkózzák, pedig az ipse még a kutya, mint faj származásával is melléfogott.
Vedd (vegyétek) figyelembe, hogy egy kutya állat, ösztönállat, s mint olyan veszélyes lehet egy kisgyerekre. Az, hogy ember nem kaphat el betegséget kutyától, baromság. Az embernek ember legyen a társa, sajnos ezt néhány, lentebb hozzászólt feltehetőleg szocializációs problémákkal küzdő nagypofájú próbálja cáfolni, de ez legyen a pszihológusuk problémája.

Előzmény: Cristiane (78)
Cristiane Creative Commons License 2001.08.01 0 0 78
kedves lffy,

falkavezér :))) talán az anya, mivel ő van otthon

mennyi idő lesz rászánva, ha aranyos rengeteg, de szerintem tényleg rengeteg, mert mint ahogy említettem, a falkavezér :))) (ez tetszik, ezt elmondom majd milyen új szerepe lesz) otthon van

anyagi keret pontosan, hmmm, nem tudom, lehet ezt kifejezni pénzben, mondjuk havi x ezer ft?

csak kert, lakásba nem hiszem, hogy beengednék

igénytelen? hát ne legyen katasztrófa, ha a kölök miatt nem jut rá idő egy darabig

Előzmény: Lord Iffy (50)
Cristiane Creative Commons License 2001.08.01 0 0 77
kedves mindenki!

köszönöm a rengeteg tanácsot és tippet, a topikot kivonatolom és hétvégén átrágjuk magunkat az egészen

némi pontosítás, ami további szempontokat ad:

- természetesen kertes a ház, persze nem gigaméretben, de van mozognivaló hely
- természetesen szabadon, kennel és lánc nélkül
- ehet, de ne a legtöbbet, vagyis ne legyen a legköltségesebb (=középméret?)

Előzmény: pdia (31)
pdia Creative Commons License 2001.08.01 0 0 76
Szidhatod, elég tróger tud lenni az enyém is. Viszont az is igaz, hogy nagyon lovagias. Szukának még akkor sem támad, ha az már "megkóstólta"... Viszont a kanokat nyírja. Még ha nagyobb nála, akkor is bepróbálkozik.

Na, de nagyon offok vagyunk.

Gyerek mellé milyen kutyát? Topicnyitó, ha megválaszolod a kérdéseinket, sokkal többet tudunk mondani.

Mérgezők: mars a topicotokba!

Előzmény: Lord Iffy (75)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 75
ok. értettem.
akkor nem szidom olyan hevesen a kanokat, jó? :O))
maradok _szukai_ tisztelettel.:O)
Előzmény: pdia (73)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 74
bio, olvass ne csak kérdezz. :O))
ha belelapozol a mérgezősbe, megismerhetsz (egy kicsit).
igen van kutyám. KUTYÁIM. sajátom. nem a szüleimé. (apropó nincsenek is szüleim...:O)) azt hogy meg mit gondolok a kutya-ember fogalmakról, nem irom le mégegyszer. nem vagyok kiváncsi holmi ...... és ...... nickek véleményére, elég volt 1x. :O))

butaságot irtam? nem tünt fel.:O)) szoktam néha. soxor. mindig. most konkrétan mit?

Előzmény: biohazard (72)
pdia Creative Commons License 2001.08.01 0 0 73
Ezért is imádlak! Ezt az éleslátást! :-)))

Mérgezők, lehet példát venni!

Előzmény: Lord Iffy (71)
biohazard Creative Commons License 2001.08.01 0 0 72
Lordom, Neked volt/van kutyád? De úgy értem, hogy NEKED, tehát nem a szülőknél a kertben, vagy ilyesmi? Csak mert néha butaságnak tűnik amit írsz.

A véleményemmel meg szerintem nem vagyok egyedül. Kevés olyan ember van, akinek az életét többre tartom a kutyáménál. Ember? Köpök rá! Ha könnyem folyt, emberek tették, ha fájdalom ért, emberek miatt volt. Akkor mit tiszteljek - horrible dictu - szeressek az emberekben?

Előzmény: Lord Iffy (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!