Bár öregedtem fél évet, de sikerült rájönni, a lámpa csatlakozója kissé be volt esve a lámpa felé, így nem ért össze a csatival. A távolsági fényszóró felől benyúlva ellentartva a lámpa csatinak sikerült a csatlakozás.
A lámpán belüli vezetéket szakadásvizsgálattal végig néztem a lámpa csatlakozóig.
Azt nem értem, hogy ha akár terheletlenül is tudok mérni 12v-ot az autóból jövő csatin akkor ugyan ezt miért nem tudom mérni a lámpában lévő vezeték végén?
Azt a 12V-ot ne csak mérd, hanem terhelve teszteld is ! (pl. egy komolyabb próbaizzóval, mondjuk egy H1-essel)
Ha tisztességesen világít az izzó, akkor addig minden rendben. A csatlakozóban a kábelsaru ki tud tágulni és a lámpatesbe bemenő vezeték is sérülhet akár. Ez utóbbit egy szakadásvizsgálattal ellenőrizheted, de utána érdemes ezt is terhelve is tesztelni. (lekötve az autó áramköréről)
Van egy 2004-es Peugeot 307 SW XT 2.0 HDI autóm, általánosságban nincs bajom vele, de most a műszerfalon megjelent a lágszák és a bizt.őv piktogrammja. Folyamatosan világít, elméletileg most nem működnek a légzsákok. Nem történt semmi szerelés, változtatás az autón csak hirtelen előbukkantak a kijelzőn. A biztosítékok rendben vannak. Van-e mód arra, hogy szervizbevitel nélkül lehetne javítani, vagy mi lehet vele egyáltalán? Ötlete valakinek?
Igazából van, de nem olyan, mint amire általában gondolnak, azaz nincsen külső, cserélhető üzemanyagszűrő, csak a tankban van egy nem cserélős szűrő az üzemanyagpumpa szívó oldalán.
"Akkor pedig gyújtás kimaradásnak kellene lennie"
Nem feltétlenül. Egy nem megfelelően záró befecskendező tele tudja nyomni a hengert annyi benzinnel, hogy az már nem tud meggyulladni, vagy a gyertyát "köpi" be és nincs is szikra.
"és durrogna a motor."
A gyújtáskimaradástól nem feltétlenül durrog a motor.
Szia! Először is, További Kellemes Ünnepet! Másodszor, én nem vagyok autószerelő,de... Nekem is NFU a gépem. Úgy tudom a befecskendezős motorokon nincs porlasztó. Üzemanyagszűrő miért nincs benne? Az nem felszereltsége a rendszernek? Továbbá csak logikai alapon, ha benzinszagú a kipuffogó akkor ott el nem égett benzin lehet. Akkor pedig gyújtás kimaradásnak kellene lennie és durrogna a motor. Szerintem. Nem lehet,hogy az üzemanyag rendszerben van tömítetlenség és azért tűnik nagynak a fogyasztásod, illetve a benzin szag is azért érzik a kipuffogó környékén? Mondom, nem vagyok szerelő,csak próbálok logikusan gondolkodni.
Szeged környékén vállal valaki diagot ? NFU sajnos nagyon sokat fogyaszt,a kipufogógáz benzinszagú, hibaüzenet nincsen. Lambdaszondára,vagy porlasztóra gyanakszom , mivel.nincs hibaüzenet,így inkább a porlasztó bajt tartom valószínűnek ,annál is inkább,hogy nincsen üzemanyagszűrő a kocsiban .
Szia! Sajnos elszokott repedni, ott a termosztát ház kivezető csöve, ahhol csatlakozik a fémcsővel, a fémcső, bele van dugva, és ó gumigyűrű a tömítés. Az is előfordul, hogy csak a gumigyűrű adta meg magát.
Köszi a segítséget. Az újra tanítás úgy megy mint a 207-esnél? Kis lépésekben felhúzom, majd a felső végállásban 5 másodpercig nyomvatartom a felhúzó gombot?
Sziasztok, tegnap reggel 307esem jobb első ablakát lehúztam ( elektromos ablakemelő),majd visszazárva a felső végállásból magától visszahúzta kb 12 cm-t és úgy maradt. Próbáltam párszor, de még másnap is csinálta. Mit és hogyan kell,lehet javítani?