Elviselhetetlennek azért nem mondanám, de tény hogy jó meleg van. Annyi hogy a Masadába csak a felvonóval tudsz felmenni, az ösvényre ilyenkor nem engednek. Bár ennek szvsz az elsődleges motivációja inkább a pénz, nem a te egészséged. Ősszel mondjuk biztos kellemesebb a klíma.
Sziasztok! Szerintetek mennyire elviselhetetlen a hőség a nyári hónapokban Jeruzsálemben ill. a Holt-tenger partján (Masada)? Érdemes inkább ősszel menni várost nézni és felmenni Masadába?
"A 2020.03.26-i Tel-Aviv - Budapest közvetlen járat el fog indulni. A járatra szóló jegyek Magyarország Kormányanak döntése értelmében magyar állampolgárok számára ingyenesek lesznek.
a valós infó: az Israir nevű légi társaság küld egy gépet Budapestre a haza utazni akaró izraelieknek, de hogy BUD-ra ne repüljön üresen, meghirdette, hogy TLV-ből eihozza a magyarokat. mindenki kap komoly védőruházatot, illetve az időseket külön, a gép elejébe ültetik. asszem 490 USD a jegy.
"A hitközség vasárnapi közleménye szerint az itt rekedt izraelieket hazaszállító charter járat jövő hét csütörtökön Budapestről indul, jelentkezni egy adatlap kitöltésével lehet. A nagyszámú érdeklődés miatt a járat visszafelé Izraelben ragadt magyarokat szállít majd, ők a tel-avivi magyar nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket."
A wizz elég genya, lemondtam pár hete az utat, kifizettem egy marék pénz a lemondásért, fizettem az emelt díjas telefonálásért, hogy beszélhessek velük, és azt mondták másodszorra (!), hogy 3 hét a visszafizetés átfutási ideje. Szóval nem ajánlom őket.
a wizznél teljes a fejetlenség, legalábbis érthető a hatalmas káosz, nem győzik törölni a járatokat.
lehet, a keddeket törölték, és ha így van, akkor biztos több mint 14 nappal korábban értesítenek. de a valószínűbb, hogy nem engednek be külföldieket még egy pár hónapig.
Igen és valószínű ez nem fog megtörténni, mert akkor kezdhetik elölről a karanténba helyezést, persze belföldi utazáskor nem. És éppen ezért nem fogják megengedni a beutazást.
Most nézem hogy mi április 14-én kedden jönnénk vissza, áprilisra minden további nélkül lehet foglalni, de a keddekre és szpmbatokra nem, mintha nem indítanának járatokat.Azt írja a rendszer hogy elfogyott, de az összes keddre szombatra? Viszont járatmódosításról még nem küldtek emailt.
A jelenlegi beutazási korlátozások 2 hétre szólnak, nehéz megjósolni hogy mi lesz áprilisban. Ez ebben az évben pont a húsvét (és izraelben és kivül a pészah) időszaka amikor mégtöbb turista látogathat el izraelbe. Ez a mostani helyzetben további kockázatokat jelentene izraelnek és gondolom kiterjesztik erre az időszakra is a korlátozásokat. De előfordulhat amit nehezen tudok elképzelni, hogy megnyitják a határokat a zarándokok előtt hogy el tudjanak jutni a szent helyekre. Izraelben most ez az időszak (április 8-16) a szabadságolások időszaka is, ami újabb "veszélyt" jelentene minden izraelben tartózkodó számára. Szóval jó lenne előre biztosan tudni a dolgokat, bár ha mégis lehetne utazni, akkor is nehezen megoldható nekünk mivel már jelezte a munkáltatónk hogy 2 hét karanténra köteleznek ha megjövünk és azt szeretnénk elkerülni.
Szia, ha törlik a jaratotokat, akkor a Ryanair küld egy emailt 2 linkkel. Az egyiken keresztül lemondhatod a jegyed, s ezaltal visszaigenyelheted az arat, amit elvileg 7 munkanapon belül atutalnak.
A masikon kereszttül ingyen modosithatod / atfoglalhatod.
Mi sajnos le kellett mondjuk, s 2-3 napon belül visszaerkezett a penz a szamlankra.
Ezt az üzenetet írta az Airbnb szállásadóm ma reggel a levelemre.
"Shalom shalom. i have 12 apartments. if you come in October or before, you will find one with me. keep my telephone number, and my e-mail and website, and contact me when you need. But now, - you should contact Airbnb and demand cancellation. they will give you all the money back. i do not get anything anyway."
Izrael még nincs azon a listán, amire az enyhítő körülmények vonatkoznának, így bizonytalan vagyok abban, hogy igaz-e, amit a szállásadóm ír.
Repjeggyel kapcsolatban nincs semmi infó. Kivárok még. Van lemondási lehetőség, ha jól láttam 20e Ft körül van, utazás előtt 14. napig lehet élni ezzel.
Ja csütörtökön mentetek volna, a többi kérdésem az él. A mostani izraeli beutazási szabálynak nincs lejárati ideje és a wizzair-nél inkább rövid távra terveznek, egyelőre csak az 1-2 héten belül elutazóknak küldenek emailt, gondolom.
kb. két hónapja jött egy mail, hogy változott a visszaút menetrend (1oraval), akkor mēg nem volt járvány. Miután felajánlottak a szokásos lehetőségeket, gondoltam várok Az utolsó pillanatig, mivel flexet nem kötöttem rá, múlt héten ez alapján pénzvisszatérítést kèrtem az e-mailben megadott linken, de azóta is érkeznek a levelek a poggyász vásárlásról, ülőhely foglalásról. Pénzt még nem utaltak. Gondolom még nem könyvelték le.
ma hajnalban levél a módosításról, hogy 13.-a helyett 10-én, Eilat helyett Lutonba repül(hettem volna). Vissza nem 18-án, hanem 25-én., de már Eilatból. Most megnéztem, igencsak megritkították az Eilat járatokat, 13/18 járatok nincsenek... :-(
a 3 opcióra kizárólag a mailben szereplő kozvetlen linken lehetett kattintani, sem az App-ban, sem a weboldalon belépve nem volt elérhető a foglalásnál (csak az, hogy hívjam a call centert). Ha nincs email, az ügyfélszolgálat lehet a megoldás. sajnos ez van, itthon kell maradnunk.
Mikorra szólt a jegyed? A járat változás mit jelentett esetben, törlést? Lehetőség van repjegyet törölni és visszatérítést kérni, attól függetlenül, hogy még nem jött email járatváltozásról?
ok-ok, itt a 400€ jöhetne szóba a távolság miatt. A 250€ a rövidebb utakra érvényes. de:
“A légitársaság nem köteles kompenzációt fizetni, amennyiben a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden észszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni.
Rendkívüli körülménynek többek között az alábbi tényezők számítanak: légiforgalmi okok, időjárási problémák, sztrájk (kivéve a Wizz Air dolgozóinak sztrájkját), terrorfenyegetés vagy más biztonsági kockázatok, repülőtér vagy kifutópálya lezárása, zavargások, természeti csapások, repülésbiztonsági okok.”
ma hajnali 4-kor kaptam e-mailt a járat változásról, (a foglalást pár napja már töröltettem és visszatérítést kèrtem) marc 13. Bud-Eilat helyett
marc 10. 6:00 Budapest-Luton (ide a legnagyobb jóakarattal sem tudtam volna odaérni, ráadásul pont az ellenkező irányban vitt volna)
vissza
marc 18. Eilat-Budapest helyett
marc 25. Eilat-Budapest (hogyan ēs mikor jutok Angliabol Eilatba?)
nem irigylem a repülőtársaságok vezetőit, call centereseit sem...