Akkor kis infó: én tavaly már végigfutottam ezeket a köröket. A 'fehér' iskola az részben német kéttannyelvű. Nekem az és a 'kék' kiesett, mert mi a Jászaihoz lakunk közel. Nálunk szóba jöhetne a Hermann és a Gárdonyi. Ezek közül a Gárdonyi jóhírű, iskolaotthonos, részben angol, részben francia tagozatos, a Hermann pedig napközis, angol tagozat is van, kislétszámú, van ismerősöm, aki odavitte a gyerekét, mert úgy érezte ott jobban babusgatják a gyereket. Amúgy ebben a kettőben tartanak ismerkedő napokat, a Gárdonyiban kézműveskedés van, közben lehet infokat szerezni a leendő tanárokról, a tanárok megismerik a gyerekeket, stb, nagyon jópofa. A Hermannban pedig szintén vannak ilyen délutánok , de oda nem mentünk. Igyekszem nem befolyásolni most. Tudtommal a Fehér iskolában most van iskola előkészítő is.
Sziasztok:) Nem jár(t) valamelyikőtök gyerkőce a Pannónia utcai iskolába? Vagy a Gárdonyiba a Radnóti Miklós utcában? Most keresek iskolát a fiamnak és ki vagyok éhezve minden infóra. Köszi előre is, A
De tovább megyek: az az egész nyomvonal egészen a Vizafogó lakótelepig eléggé erősen jelen van még mindig, pedig sínek már régen sehol.
Ezer és ezer módon lehetne hasznosítani és eltűntetni, de eddig kevés nekiveselkedést láttam ebben az ügyben.
Ráadásul a sín, ahol régen becsatlakozott az angyalföldi vasúthoz szintén eltűnt, de a sorompón, ha áthaladunk, még mindig döccen az autó a vágány csonkon.
Szerintem ha elbontják, azt is max az építkezés utolsó fázisában fogják, mert egyenlőre ott járnak be a betont szállító autók az épülethez. Egyébként mikor megkezdték az építkezést, a sínek alatt megmaradt kőréteget elhordták, és a XIII. ker odalán is írják, hogy a megvásárolt területhez hozzátartozik a vasúti töltés eltávolítása, viszont jó lenne vmit tudni, hogy mi célt fog szolgálni az épület, irodák esetleg lakások lesznek benne.
Nem tudja valaki hogy a váci úti tesco és a Szekszárdi utca között mi épül, és hogy mikorra lesz kész, ugyanis az építkezésél semmilyen táblát nem találtam a beruházásról. thx
Tudom, hogy behalt a topik, de jelezném, hogy a Gyermek téri ún. KRESZ-park megszűnt létezni: a régi biciklis sávokat felszedték, helyére fű kerül, az új utak, azaz már csak járdák teljesen egyenesek lettek. Még dolgoznak az ügyön, de az eredmény már most látható...
Gyermekkorom megannyi boldog órájának helyszíne vált így a múlt részévé...
Keresek olyan fórumozókat akik a Forgách 32-ben , Forgách 33-ban v esetleg a Röppentyű 59-ben laknak. Benneteket nem zavar ami a Forgách 30 szám alatt működött kisvendéglő helyén kialakult? Én lassan rühellek hazamenni!!! Jeleztem az állapotokat az önkormányzatnak, persze senki nem foglalkozik vele...Esetleg tudtok valamit az épület sorsáról??
Örömmel láttam, hogy megkezdődött a Hollán E. utca felújítása. Vajon csak simán új aszfaltot kap, vagy kizöldül mint amiről a kerület tervei is szólnak?
A Rákospalotai elnevezés csak összezavar. Sztem nem sok köze van Rákospalotához. Vmi hasonló nevet akartak adni, mert belecsatlakozik az Új Palotai útba.
1837-ben még nem létezett az Újpalotai út, Újpest meg még sehol nem volt, az akkori központja a mostani Váci út-Árpád út sarok.
Azóta az Újpalotai út teljes hosszában megszünt, mind Angyalföldön, mind Újpesten, ez utóbbinál a helyét és átvezető szerepét az István út és környéke vette át.