Hi !
Försztofall!
Egy bizosított ajánlottnem veszik el, mivel lépésről lépésre könyvelik az útját. (mellesleg idehaza már nem létezik a bizosított ajánlott levél forma, csak a külföldi leveleket kezelik úgy).
Amennyiben mégis nyomavész a Postát kártérítési kötelezettség terheli, a feltüntetett érték (máramannyiben volt) erejéig.
1 hónapért még ne parázz lehet szimpla keveredés is, de ha tudod a feladót és néhány egyéb adatodat :) akkor a helyi fő Postán indíts el egy tudakozványt a levél ügyében (ekkor visszanyomozzák neked a küldeményt)
Hello!
Volna egy kérdésem.
Németországból, még múlt év végén feladtak részemre egy csomagot, biztosítva stb. több mint 30 euro volt a posta költség, úgy hogy gondolom, ennek a küldeménynek ide kell érnie. De mikor? Már kissé kezdek ideges lenni, hiszen számomra negyon fontos dolog van benne. Leírná valaki mi a menet ilyen esetbe? Hány hét alatt kell ide érnie?
Köszi.
nem mondtam, hogy járjanak éjszaka :-) de pl sztem a du 4-5 környéke elég emberi időpont lenne, ahhoz hogy az éjszakások már valszeg felkeltek, a de.-sök valszeg hazaértek. na jó. persze nem akarom, hogy most csak és kizárólag miattam minden postás járjon lábujhegyen este 7ig :-)
a normális munkaidőhöz:
persze. nekem is van normális munkidőm (23.00-08). de pl. ahogy az újságkihordóknak is normális munkidejük van (hajnalban mittom én mettől meddig), ennek mintájára...
na jó tényleg nem kekeckedni akarok csak szerettem volna megérteni, hogy miért is jó ez fajta !sztem! félmegoldás.
Üdv T. postások!
dejómegláttameztatopicot! :-)
lenne egy nagyon kretén, de tisztelet teljes kérdésem. nem értem, hogy azokat küldeményeket amiket csak és kizárólag a címzettnek lehet átadni (mindenki más még a szemét is leveszi rőla) miért de. próbálják kézbesíteni, ha egyszer az emberek nagyrésze (tudtommal) de. dolgozik? ha meg véletlenül a címen tartózkodik is vki akkor sem tudja átvenni a küldeményt.
mindez csak arról jutott eszembe, hogy elég soxor ébresztenek fel a postások. (ez nem olyan nehéz, mert aki éjszaka dolgozik az nappal -legalábbis de. alszik) közlik, hogy ajánlott küldemény xy-nak, nekem viszont nem adják ide. ez tök jó, mert engem felébreszt és még ide sem adja amitől bónuszba morcos is leszek, mert feleslegesen felébresztett, ő pedig sikertelenül távozik.
Ha minden mást megkapsz, akkor valószínűleg a feladónál van a hiba.
Én már jártam úgy, hogy nem kaptam meg egy fontos levelet, nagyon mérgesen reklamáltam a postán, aztán nagy utánajárásra kiderült, hogy fel sem adták, csak az ügyintézőnek kényelmesebb volt a mulasztását a postára fogni. :-(
Fél éve.
Az az érdekes, hogy minden más rendben megérkezik (számlák is... ;-)). Az ISP-nél állítják, hogy jó címet írnak rá, de azért gyanús, hogy esetleg mégsem, és akkor tiszta a posta.
Szóval ez sem panasz, még folyik a bugtracking.
Nem akarok senkit megbántani, de miért van az, hogy állandóan vitatkoznak velünk a csomagfeladással? Miért van az, hogy kikötik nekünk: csak maximum 20-at vigyünk egy nap feladni? Egy szolgáltató cég nem abból él hogy szolgáltat?? És ha én a húsz helyett ötvenet viszek, akkor több lesz a Ti bevételetek is, nem igaz??? Vagy ennyire gazdagok vagytok?