Keresés

Részletes keresés

pusztalány Creative Commons License 2012.08.27 0 0 411

Sziasztok! Elsősorban a Fótilánynak szól az üzenetem, ha még nem talált megfelelő tanyát.

Csongrád megyében 4 hektár földterülettel /inkább mezőgazdasági profilú/ jó állapotú tanyát tudok  eladót. Egy kevés ráfordítással nagyon gyorsan lakhatóvá tehető az épületet, régóta  nem lakott ingatlan, de szépen  rendbe van tartva.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.18 0 0 410

Nekem a nyaralóban van fa-áram boylerem. Nagyon kevés fával jó forró lesz, ha csak ketten zuhanyozunk, akkor még egy nap múlva is el lehet mosogatni a meleg vízben. Mivel a fürdőszobában nincs fűtés, ezért azt is melegíti, egyszer még a szilveszteri -10 fokos hidegben is elviselhető hőfok volt a a fürdőben.

Nyáron árammal megy, jó sokat fogyaszt, mint egy rendes boylerhez illik. Tavaly nyáron, a júliusi hidegben pár napra begyújtottam fával ezért.

Egyetlenhibája volt számunkra, hogy felső kifolyású, ezért nem lehetett vízteleníteni, kellett rá alsó csapot csináltatni. De egy állandóan lakott helyen ez nem gond, csak egy nyaralónál.

Előzmény: Reprajt (407)
takacs.j Creative Commons License 2012.07.18 0 0 409

"Vízmelegítő: külföldön olyan rendszerünk volt, hogy a kandallóból egy vascső ment a bojlerbe, fűtéskor a cső felmelegedett, és melegítette a vizet is (nem vagyok szakértő, lehet, nem vascső volt, hanem valami más anyag, de a működési elvét gondolom érted). Ha ezt lehetne kombinálni egy nyári szolár-vízmelegítővel, szerintem rengeteget lehetne fogni a villanyszámlán, mivel a bojler "imádja" az áramot. Csak pénz kellene a kiépítéséhez, hogy mennyi, nem tudom, mert annyira még nem néztem."

 

Nem tudom mennyi melegvízre van szükséged, de olcsón lehet kapni hőcserélős elektromos bojlert. Kazánt, napkollektort is rá tudsz kötni, végszükség esetén pedig működik árammal.

 

Előzmény: Droli1 (408)
Droli1 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 408

A nem túl jó hűtő esetemben magasabb villanyszámlát eredményez. De nézegettem mostanában fagyasztókat is, az energiatakarékosabbaknál kb. 250-300 kW-os éves fogyasztást írnak - papíron.

 

Vízmelegítő: külföldön olyan rendszerünk volt, hogy a kandallóból egy vascső ment a bojlerbe, fűtéskor a cső felmelegedett, és melegítette a vizet is (nem vagyok szakértő, lehet, nem vascső volt, hanem valami más anyag, de a működési elvét gondolom érted). Ha ezt lehetne kombinálni egy nyári szolár-vízmelegítővel, szerintem rengeteget lehetne fogni a villanyszámlán, mivel a bojler "imádja" az áramot. Csak pénz kellene a kiépítéséhez, hogy mennyi, nem tudom, mert annyira még nem néztem.

 

Ja, hogy így "újoncként" bemutatkozzam: eddig külföldön éltem, nemrég költöztünk haza egy "majdnem tanyára", mert külterületen élünk, zártkertben (egyetlen közmű: villany, a víz fúrott kutas), 1000 nm kerttel, de annyira nem kihalt helyen, mivel vannak szomszédaink is, szóval valamennyire ontopik vagyok, valamennyire meg nem :-) Nagyon tudom ajánlani mindenkinek a zártkerteket egyébként, aki bírja a csendet. Az előnyök és a hátrányok mindenesetre hasonlók mint egy tanyánál, kivéve a szomszédokat, de én nem is bánom, hogy vannak, legalább figyelünk egymásra.

 

 

Előzmény: Reprajt (407)
Reprajt Creative Commons License 2012.07.18 0 0 407

A nem túl jó hűtő opció sajnos kilőve, mert a télire elrakandó termények miatt fagyasztó kell. Jelenleg 2000 Ft a villanyszámla havonta, és még visszajár belőle leolvasáskor, de most nincs semmi, csak a világítás. A vízmű+bojler+fagyasztó+tévé kombó kicsit meg fogja dobni a fogyasztást.

Mi a véleményetek a fatüzelésű bojlerről? Vagy a kombinált (fa+áram) vízmelegítőről? Van valakinek?

Droli1 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 406

Saját tapasztalat: 50 literes bojler + elektromos minikonyha + házi vízmű + nem túl jó hűtő = kb. havi 11.000 Ft villanyszámla. Jó, nálunk sokat kell locsolni a homoktalaj miatt, ami pörgeti a vízművet és a villanyszámlát.

Előzmény: Reprajt (404)
szijozsi Creative Commons License 2012.07.09 0 0 405

Házi vízművel nincs tapasztalatom csak vilanyboylerrel, az nem annyira vészes. Éjszakai árammal megy.
A házivízmű kb 1 KW-os, annyiszor kapcsol be, ahányszor megnyitjátok a csapot.:)

Előzmény: Reprajt (404)
Reprajt Creative Commons License 2012.06.26 0 0 404

Köszi a válaszokat! Felesleges pénzmagunk sajna nincsen, és a házra is ráfér a tatarozás. Fúrott kút már van, ennyivel előrébb vagyunk, a vizét is bevizsgálták már, jó, de azért én még egyszer bevizsgáltatom (ez nekem nem kerül pénzbe). Lesz akkor egy házi vízmű, meg a vezetékelés, nincs messze, ott van az udvaron a kút, remélem, nem drágán jön ki. A fürdőszobát fel kell bontani, úgyis meg van repedve, újra kell aljzatozni azt is, meg burkolni az egészet, mondhatni új fürdőszobát kell csinálni.

A napkollektor nagyon környezetbarát, sajnos ócsó fáin technikát engedhetünk meg magunknak csak. :) Remélem, a vízmű meg a bojler nem veri fel a villanyszámlát az egekbe. Vagy de?

szijozsi Creative Commons License 2012.06.16 0 0 403

Ha van egy kis felesleges pénzmagotok, kb félmillióból kifér egy komplett napkollektoros vízmelegítő rendszer, ehez kell egy kút, és egy házi vízmű, ami egy szivattyú, egy tartály és egy nyomáskapcsoló. Fix nyomást tart a rendszerben, ami a csapokat látja el vízzel.

Ha a kút kész, érdemes bevizsgáltatni a vizet bakteriológiai és kémiai szempontból, a vízkémia oldalát különböző eljárásokkal befolyásolni lehet: ha vasas, vagy mangános a víz,  könnyen kiszűrhető.
Még az arzénos vagy nitrátos víz is kezelhető, bár az drágább és bonyolultabb.

 

Ha most nem foglalkoztok napenergia hasznosítással, akkor marad a szookásos villanybojler.

Előzmény: Reprajt (401)
sajnos boka Creative Commons License 2012.06.12 0 0 402

Attól függ, hogy milyen mélyen van a víz, ugyanis kutat kell fúrni.

Ez kb 3-4 ezer/méter, de ez függ a csőátmérőtől. Utána kell egy (vagy két, megint csak mélységtől függően )szivattyú, ami kb 40 ezer/db + a vezetékezés.

Ennyi:)

Előzmény: Reprajt (401)
Reprajt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 401

Sziasztok! Új vagyok a fórumon, és bocsássatok meg nekem, de nem olvastam végig az összes hozzászólást, mert úgy látom, szerencsére született már jópár a témában! :) Azért regisztráltam, és azért írok, mert a párommal most költözünk városból tanyára.

Régi vágyunk már ez, sosem illeszkedtünk be a városba, kilógunk innen, mint traktoros az operabálból. Ez önmagában még kevés lett volna egy ilyen nagy lépéshez, de az élet maga idesodort, hirtelen, mint a forgószél. A városban extrém drága a rezsi (panelban lakunk, nem elég, hogy rühelljük, de még egy fizetésnyit átutalgatunk a szolgáltatóknak havonta, amiből alig valami a fogyasztás, a többi különféle nevetséges díjak, tudjuk jól, milyen sokan kapnak jó fizetést a közös költségből, a mindenféle alapdíjakból, a távhőnél, a házkezelőnél és mindenfelé). Ráadásul hitelre lett véve a lakás, aminek a törlesztőrészlete egy másik fizetésnyi. Csakhogy egy fizetés sincs, és nem úgy néz ki, hogy új munkalehetőségek nyílnának (ellenkezőleg, a válság a régieket is becsukta). A lakás eladása csak annyiban segítség, hogy a hitelt vissza tudnánk fizetni, de már ingatlan vásárlásra nem maradna, az albérlethez pedig ugyanúgy jövedelem kell, mint a hiteltörlesztéshez.

Már éppen a hajléktalanságra készültünk, amikor csodaképpen jött egy telefon egy rokontól: ő beköltözik falura, a tanyát díjmentesen átadná nekünk, ha kérjük. Eladni úgysem tudja, legalább nem megy tönkre. Ki mondott volna nemet erre a lehetőségre ebben a helyzetben?! Ráadásul onnan van jó buszjárat a városba, 5 perc az út busszal, és reggel munkakezdés előtt több járat is megy. Állást is lehetne keresni a közelben, nem szigetelődünk el annyira.

Viszont hát még nem éltünk tanyán. Elképzeltük már, meg láttuk is másnál, de az nem ugyanaz. Igyekszünk előre végiggondolni a lehetőségeket és problémákat. Első probléma a víz. Jelenleg nincs víz bevezetve, bár fürdőszobát építettek a házba. Mi rá vagyunk szokva a higiéniára, és szeretnénk zuhanyozni/fürödni, nem elégednénk meg a lavórból derékig megoldással. Mi ennek a legjobb lehetősége? És mennyiből tud kijönni egy ilyen akció?

Köszönöm a tanácsokat előre is!

 

szijozsi Creative Commons License 2012.05.23 0 0 400

Szervusz!
Még némi ingázást is megér a vidéki csere, mert a távfűtéses-meleg vizes, -közös költséges városi lét fix jövedelmet kíván, a rezsit mindig fizetni kell.

Vidéken minden olcsóbb, a múltkor feszántattam a kertem, hármezret adtam a traktorosnak, de csak ezerötöt fogadott el.

Házi vízművel meg lehet a vízellátást oldani, ha valamilyen nem kívánt összetevő van a vízben, a mai modern vízkezelő rendszerekkel mindenből tiszta vizet lehet csinálni, de a locsoláshoz, wc öblítéshez ami nagyobb fogyasztást tételez fel, jó a nyers víz is.
Így sokat lehet spórolni.
Fűteni vagy szalmabálás kazánnal, vagy faelgázosító kazánnal, vagy kemencével lehet, így függetlenítjük magunkat az egyre drágább rezsiköltségektől.

Előzmény: tothfarkas (397)
Barbati68 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 399

Tanyasi élet és önellátó gazdálkodás tanfolyam. H-P-ig teljes ellátással 25000 Ft/fő. Elhelyezés 4 fős apartmanban.Részletek: www.tanyatanfolyam.nethu.net vagy a 06-30/75 370 76 telefonszámon.

Barbati68 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 398

Tanyasi élet és önellátó gazdálkodás tanfolyam. H-P-ig teljes ellátással 25000 Ft/fő. Elhelyezés 4 fős apartmanban.Részletek: www.tanyatanfolyam.nethu.hu

tothfarkas Creative Commons License 2012.05.07 0 0 397

Kedves Forumozó!

 

 

Elovastam hozzászólásaidat,és úgy gondolom ,nagyon érdemes többször is átgondolni dolgokat. És nagyon igaz ,amit jó tanácskénz ajánlasz. Mi jelenleg Győr környékén élünk,előtte Tatabányán. Szüleim annak idején elvándoroltak az Alföldről inkább erre a vidékre.

Akkor még volt biztos munkalehetőség. Én 46 éves fejjel látom most, hogy kiszolgáltatottság is . Utána megváltozott minden.

Már nem voltak biztosak a munkahelyek, az élelmiszer,közmű az egekig ugrott minden! Most sorozatba több újságot megvettem itt a

faluba ahol jelenleg élünk./Töltéstava/ .Persze ez nem olyan falu, mint vannak jobb falvak, és kedvesebb, összetartóbb emberek.

Visszatérve az újságokra most folyamatosan olyan cikkekbe botlottam, amiben az önellátásról, a városból való elmenekülésről cikkeztek. Valójában melyik éri meg?? Nem tudom. Nekünk még maradtak lent rokonok Ásotthalom, KIsújszálláson. Tavaly látogattuk

meg őket sokat beszélgettünk. Azt tudom,hogy szorgos emberek, de most ők is bele fáradtak dolgokba/állattartás -birkák/ nem

tartják már őket sem. Jelenleg a családfőnek lett egy állása. Állítólag nagyon rendes a főnök,  libákkal foglalkozik amúgy. Szóval meg-

kapja a havi bérét,és még segít nekik ebben-abban. Igazából valahol bennem is meg van a föld szeretete, állatok szeretete. Most

értem meg igazán rá, és talán elkezdtem én gondolkodni azon, hogy az embernek érdemes egy kicsit függetlenebbé tenni magát,

hiszen megtudna egy kispénzt spórolni,és nyugodtabban tudna élni.

Köszönöm a lehetőséget, és minden jót mindenkinek!

Előzmény: életérzés (346)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 396

köszönöm, sajnos az nekünk messze.

Előzmény: sajnos boka (395)
sajnos boka Creative Commons License 2012.05.03 0 0 395

Szia,

 

nagykőrös-cegléd környéke. 

Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 394

Szia sajnos boka,
esetleg kiadó tanyád van? Ha igen, merre? (Mórahalom környéke érdekelne főleg)

Előzmény: sajnos boka (392)
Fótilány Creative Commons License 2012.04.27 0 0 393
Szia.
Mindenképpen venni szeretnék egyet,de nem egyszerű... Szeged környékén nézelődök,ott vannak nagyobb területek is a tanyához.. Sajnos a képek nem adják vissza a valóságot... De nem adom fel!!! :)))
Előzmény: sajnos boka (392)
sajnos boka Creative Commons License 2012.04.24 0 0 392

szia Fótilány,

Vennél tanyát vagy más tulajdonában lévőre is leköltöznél (bérleti díj nélkül, csak ottlakásért, hosszabb távra)?

Előzmény: Fótilány (390)
szijozsi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 391

Szia!

Az én véleményem az hogy ház és ház, vályog és vályog között is nagy különbség van, szerintem  érdemes ismerős építészmérnök véleményét kérni.

 

A vályog nyáron hűvös, télen meleg.

Vannak modern fűtési módozatok, ha rászánsz valamennyit, vehetsz szalmazüzelésű  vagy faelgázosító kazánt, ezek nagyon jók.

A falazat vastag, ha a lakótér átveszi a meleget, akkor elég jól tartja. Szerintem ha teheted, az aljzatbeton alá kell hőszigetelést rakni, akkor -szerintem- nem lesz olyan ami nálam előfordul, hogy télen az alsó 20-30  centi 15 fokos, felül a födémnél 26-28. Ezt mennyezeti ventillátorral csökkentettem, így a levegő nem tudott rétegződni.
Szintén jó ha a padlást is leszigetelik, a meleg levegő felfelé áramlik és igyekszik átadni a hőenergiát a padlásnak.



Előzmény: Fótilány (390)
Fótilány Creative Commons License 2012.04.24 0 0 390
Sziasztok Tanyások!!! :)

Csatlakoznék Hozzátok,bár ritkábban jöttök,hátha azért tudtok segíteni??...

Szeretnék tanyára költözni pár hónapon belül,de amiket eddig néztem erősen felújítandó állapotban voltak. Ami persze nem baj,csak nagyon sok kérdés felmerült... A főépület legtöbbször vályog,fürdőszoba nélkül. A kérdésem az lenne először is hogy ezeket ugye úgy nem lehet felújítani ahogy az új épületeket,ennek már utánanézlem-olvastam. Megéri egy kb.90 m2-es házat felújítani vagy helyébe újat kellene építeni??! Mórahalom közelében néztem eddig körül,viszonylag nagyméretű terűletet szerernék tanyaudvarral,szántóval,réttel,önellátó termelésre törekszem,állatokkal,esetleg piacra rermeléssel..
Köszönök minden hozzászólást,segítséget,véleményt!!!
Mónika.
Előzmény: életérzés (349)
FulopJanos59 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 389

Gyönyörű környezetben Tanya eladó Kunbaracson

A tanya Sarlóspuszta Lovasfogadóhoz közel helyezkedik el, melytől 1800 m aszfalt úton, majd 900 m jól járható földúton lehet eljutni az ingatlanhoz.
A legközelebbi szomszéd falu Tatárszentgyörgy - 10 kilométerre, illetve a legközelebbi város Dabas - 25 kilométerre vagy pedig Kecskemét - 40 kilométerre. 
A környék biztonságos és nyugodt, közel vannak a szomszédok. 2 melléképület tartozik az ingatlanhoz. Víz és villany van, internet hozzáférés is megoldható rövid időn belül ha szükséges. 
A fűtés vegyes tüzelésű kályhákkal megoldott. A tanyához tartozó föld terület az ingatlant körül öleli, a tanya előtt 2.6 ha legelő, két oldalt közel 1-1 Ha szántó
A tanya területével összesen 5 Ha területet tesz ki. A talaj minősége jó - 10,4 AK. Egyébként a tanya átvan minősítve külterületi lakóháznak és így már kölcsön felvétele is lehetséges az ingatlanra,
ha például fel szeretné újítani.

 

Érdeklődni a: 0630/432-6597 és az fja8@freemail.hu email címen lehet.


A tanya előtti legelő: Kattints a képhez


A lakóépület: Kattints a képhez

Az egyik melléképület: Kattints a képhez

 

Úton a tanya felé: Kattints a képhez

 


 

 

FulopJanos59 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 388

Gyönyörű környezetben Tanya eladó Kunbaracson

A tanya Sarlóspuszta Lovasfogadóhoz közel helyezkedik el, melytől 1800 m aszfalt úton, majd 900 m jól járható földúton lehet eljutni az ingatlanhoz.
A legközelebbi szomszéd falu Tatárszentgyörgy - 10 kilométerre, illetve a legközelebbi város Dabas - 25 kilométerre vagy pedig Kecskemét - 40 kilométerre. 
A környék biztonságos és nyugodt, közel vannak a szomszédok. 2 melléképület tartozik az ingatlanhoz. Víz és villany van, internet hozzáférés is megoldható rövid időn belül ha szükséges.
A fűtés vegyes tüzelésű kályhákkal megoldott. A tanyához tartozó föld terület az ingatlant körül öleli, a tanya előtt 2.6 ha legelő, két oldalt közel 1-1 Ha szántó.
A tanya területével összesen 5 Ha területet tesz ki. A talaj minősége jó - 10,4 AK. Egyébként a tanya átvan minősítve külterületi lakóháznak és így már kölcsön felvétele is lehetséges az ingatlanra,
ha például fel szeretné újítani.

 

Képek:

A tanya előtti legelő: Kattints a képhez 


A lakóépület: Kattints a képhez

Az egyik melléképület: Kattints a képhez

 

Úton a tanya felé: Kattints a képhez

3722m2 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 387

Sziasztok!

 

Somogy megyében, Kaposváron 3722m2 telek lakható kis házzal, termő gyümölcsössel, erdőrésszel eladó. 

Érdeklődni: nemeshaz48@gmail.com email címen. 

piskota2000 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 386

  sZIASZTÓK!!!!!!!!!SÜRGÖSÉ VÁLT!!!Ár csökkenés!!!Balatoni-Bp-i vagy pest m-i kisebb lakást,hétvégi házat beszámitók.kézpénz esetén az ár fix:16.000.000.-ft..,minden fajta konstrukcio érdekel. Betegség miatt eladó 2 szoba+nappalis összk. családi ház,hatalmas teraszal,melléképületekkel, szoba-konyha konf,dupla garázs/12x4m. három kút, kettö villanyóra,kettő hatalmas  istálló,,1,5 hektár legelővel bekeritve +villany pásztó,,stb....Teljesen önelátó farm,egészterület bekeritve 19000m2,beton ut mellett télen is jó közlekedés .Tömeg közlekedés 800-m.Budepestről 45-km.Kecskemét 15-km.Lajosmizse-és Felsőlajos közöt található.          

Bövebben telefonon:70/523-4569.

szijozsi Creative Commons License 2011.08.20 0 0 385

Szervusztok! Kihasználatlanság miatt eladnám a Tisza-tó előtti útvonalon  elterülő  községben levő tornácos- kemencés parasztházamat, idegenektől mentes, nyugodt, csöndes, összetartó közösségben, esetleg karbantartásért, gondozásért, csekély bérleti díjért bérlőnek  kiadnám. Gyümölcsfák, rengeteg diófa, szőlő, nagy udvar, és egy hosszú parcella is tartozik hozzá. 

Full közmű, jószomszédság, minden van.

A Tisza kb egy kilométerre, horgászni, csónakázni, strandolni alkalmas.

Tartozik hozzá istálló, tyúkól,libaól-kacsaól.

Az E-mailom publikus.

Beatrix72 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 384

Sziasztok!

Én tanyát vagy parasztházat keresek amit részletre megvásárolhatnék.

Első részlet egy nagyobb összeg lenne   és a többi havonta kisebb összegben.
Illetve nekem van egy lakásom eladás alatt ,ha azt sikerül eladni akkor természetesen a fennmaradó pénzt egyben rendezném amint lehet.
De ne  legyen 1 millió forintnál több .

beatrix72@indamail.hu

Köszönöm

Beatrix

zsova Creative Commons License 2011.08.11 0 0 382

Bács Kiskun megyében eladó Kecskeméttől 40kmre Tiszakécskétől 2km re eladó tanya. Egy 1800nm alapterületen  teljesen felújított házzal. 500 méterre a köves úttól csendes környezetben.  Riasztóval, villannyal, hidroforral felszerelve. Tapétázott falak , díszálmennyezettel, parkettás, padlólapos szobák.
Érd.: 06/30/492/0180 Email: zsoltdobos93@gmail.com

Onriett Creative Commons License 2011.07.14 0 0 381

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!