Keresés

Részletes keresés

zajdman Creative Commons License 2001.06.06 0 0 118
Ki mondta,hogy holnap? Ezt csak te állítod.
Majd ha időm engedi, de hamarosan nyugi.
Előzmény: beany (88)
sesebese Creative Commons License 2001.06.06 0 0 117
Sasváriról azt állítani, hogy tök hülye, nos ez a tök hülyeség!
Előzmény: Probatbicol (115)
Hettie Creative Commons License 2001.06.06 0 0 116
Szerintem mindkét cikk jó és megfelel a pártatlanság kritériumának.
Előzmény: beany (114)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 115
Az egészből csak annyi derül ki megint, hogy Sasvári tök hülye.
Előzmény: beany (113)
beany Creative Commons License 2001.06.06 0 0 114
Magyar Hírlap:

Kondor Katalin a Magyar Rádió Rt. elnöke
2001-06-05 13:18
Kondor Katalint, a Kossuth Rádió adófőszerkesztőjét választotta a Magyar Rádió Rt. elnökének kedden a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma.

Kondor Katalin a Magyar Rádió négyfős kuratóriumi elnökségétől tegnap reggel, ahogyan azt a próbaszavazás előrevetítette, egyhangú támogatással nyerte el a jelöléséhez szükséges többséget. A társadalmi szervezetek által delegált civil kurátorokkal kiegészült teljes testület a több mint kétórás személyes meghallgatás után titkos voksolással döntött az intézmény új elnökének megválasztásáról. A közintézmény új elnökét 19 támogató és 6 ellenszavazattal jelölte ki a kuratórium. A frissen megválasztott elnök legfontosabb feladatának tekinti, hogy megismertesse pályázatának tartalmát a rádió munkatársai-val, amely egyébként semmiben sem tér el az egy évvel ezelőtt beadott elképzeléseitől.
Mint mondta, mindhárom adónál időszerűvé vált egy normális átvilágítás és arculattisztítás. Eldöntendő kérdés, a külföldi adások főszerkesztőségének további sorsa, és ki kell dolgozni a közszolgálati intézmény jövőjét meghatározó egy évre szóló tervet. Kondor hozzátette: még nem értesült kinevezése időpontjáról, talán augusztus elsejétől, vagy csak szeptembertől kezdi meg munkáját. Kondor Katalin "épeszű ötletnek" nevezte egy médiapark létesítését, ahol megfelelő technikai feltételek között dolgozhatnának a rádió munkatársai. A választásokat megelőzően is a kiegyensúlyozott tájékoztatást az intézmény 1990-ben megalkotott szabályzata - amin egyébként '98-ban sem kellett változtatni - biztosítja ugyan, ám ezerszázalékos garancia soha sincs. Leszögezte: a hírérték alapján a szerkesztő hatásköre eldönteni, hogy mi kerül a hírműsorokba. Ami a Reggeli Krónikában hetente készülő miniszterelnöki interjúkat illeti, Kondor Katalin továbbra is fontosnak tartja, hogy a mindenkori kormányfő elmondja véleményét az aktuális kérdésekről, változást tehát ezzel kapcsolatban nem tervez. Adások megszüntetése egyébként sem az elnök feladata. Mint mondta: a Vasárnapi Újság kiegyensúlyozottsága felé nagy lépést jelentett Stifner Gábor kinevezése.
A közszolgálati intézményben tavaly nyáron vette kezdetét az interregnum, amikor a csonka kuratórium úgy határozott, hogy az addigi elnök, Hajdu István mandátumát nem hosszabbítja meg, és új pályázatot ír ki a megüresedett posztra. Az első pályázatra tizenegyen adták be elképzeléseiket, de a kuratórium elnöksége által ajánlott Kondor Katalin akkor nem kapta meg a kuratórium kétharmados támogatását. A második kiírás érvénytelen volt. A harmadik pályázatnál viszont a társadalmi szervezetek delegáltjai, a "civilek" nem szavaztak bizalmat Marinovich Endrének, Antall József volt kabinetfőnökének.
A másik közszolgálati intézményben, a Magyar Televízióban - ahonnan Szabó László Zsolt korábbi elnök 2001 februárjában távozott - június 12-éig lehet pályázatot benyújtani az elnöki posztra. A döntést várhatóan július 12-én hozza meg az elnök személyéről a kuratórium, amelynek elnöksége csak kormánypárti delegáltakból áll. A Magyar Távirati Iroda egyik alelnöki posztja csaknem másfél éve betöltetlen, ám ami a kinevezést illeti, Dorogi Sándor elnököt semmilyen határidő nem köti. A nemzeti hírügynökség tulajdonosi jogosítványaival rendelkező, jobboldali többségű Tanácsadó Tulajdonosi Testületének mandátuma júliusban lejár.

A közszolgálat helyreállítását várják
Az új elnök szakmai felkészültségének elismerését bizonyítja, hogy a 21 különböző értékeket képviselő kurátorból 19 mellette tette le voksát - közölte Sasvári Szilárd, a kulturális bizottság fideszes elnöke. Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke nyilatkozatában hangsúlyozta: a most megválasztott rádióelnökre különösen nagy felelősség hárul, hiszen a választásokat megelőző időszakban kell gondoskodnia az eddiginél kiegyensúlyozottabb politikai tájékoztatásról. Mivel az elnökasszony most már teljes felelősséggel és hatáskörrel rendelkezik, elvárható tőle, hogy fellépjen a közszolgálatiság normáit megsértő és az ORTT által is elmarasztalt műsorok, például a Vasárnapi Újság gyakorlatával szemben, és hogy megváltoztassa a rádió Krónika és hírműsoraira eddig jellemző nyolcvan/húsz százalékos kormánypárti, illetve ellenzéki szereplési arányt.
Remélem, hogy Kondor Katalin a Magyar Rádió elnökeként helyrehozza azt, amit Kondor Katalin a Kossuth adófőszerkesztője elrontott - nyilatkozta lapunknak Haraszti Miklós, az SZDSZ ügyvivője. Győri Béla, a MIÉP szóvivője lapunkkal közölte: örömmel nyugtázták Kondor Katalin megválasztását. Kiváló és jól képzett szakembernek tartják az új elnököt. Hosszú interregnum után végre ismét jó vezetése, és jó elnöke lett a magyar Rádiónak - közölte Balogh László, (MDF) országgyűlési képviselő.

beany Creative Commons License 2001.06.06 0 0 113
Magyar Nemzet:

Kondor Katalin a Magyar Rádió élén

Tábori
Szerző
Felküldve: 2001. június 06.
1 . oldal

Nagy többséggel Kondor Katalint választotta a Magyar Rádió elnökévé az intézményt felügyelő kuratórium tegnap. A 25 tagú testületből 19-en támogatták a közszolgálati rádió jelenlegi adófőszerkesztőjének négy évre szóló elnöki kinevezését. A médiatörvény szerint legalább a kurátorok kétharmadának támogatása szükséges a sikeres választáshoz.

A tegnapi voksolással egy közel egyéves interregnum, illetve három sikertelen elnöki pályázat után teljes jogkörű vezetője lett a Magyar Rádiónak. Szadai Károly, a kuratórium elnöke azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikortól hatályos a frissen megválasztott elnök kinevezése. Emlékezetes, hogy a tavaly júliusban – Hajdu István korábbi elnök távozása után –, az első pályázat szavazásán nem gyűlt öszsze a szükséges számú támogató voks Kondor Katalin mellett, aki akkor is az elnökség jelöltje volt. A második pályázatot október végén eredménytelennek nyilvánították. A legutóbb kiírt pályázaton a kuratórium civil tagjai előzetes ígéretük ellenére nem választották rádióelnökké Marinovich Endrét. Hajdu távozása óta Szijártó István gazdasági igazgató irányítja a részvénytársaságot.

Sasvári Szilárd, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke a tegnapi döntésre reagálva kijelentette: örömmel veszi, hogy Kondor Katalin szakmai múltja ennek a kuratóriumnak elegendő garanciát nyújtott megválasztásához.

Sasvári Szilárd szerint a voksolási arány azt mutatja: széles körű társadalmi támogatottság áll Kondor Katalin mögött. Reményét fejezte ki, hogy az újdonsült elnök intézkedései nyomán folytatódik a Magyar Rádió jó működése mind a gazdálkodás, mind pedig a műsorok terén.

Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke közölte: az új elnöknek nagy felelőssége van abban, hogy a választások előtti kényes időszakban az eddigieknél kiegyensúlyozottabb politikai tájékoztatást biztosítson a Magyar Rádióban. A politikus egyebek mellett azt várja Kondor Katalintól, hogy lépjen fel a közszolgálatiság normáit többször és súlyosan megsértő, a médiahatóság által is elmarasztalt műsorok szerkesztési gyakorlatával szemben. Haraszti Miklós, az SZDSZ ügyvivője szerint Kondor Katalin eddigi vezetői munkássága nyomán „a közrádió a kormány PR-gépezetévé változott”.

n

– Kétszeri nekifutásra választották meg rádióelnöknek. Az ellenzéki pártok továbbra sem delegálták képviselőiket a kuratóriumba. Mennyiben tekinti magát legitim elnöknek ebben a helyzetben? – kérdeztük elnökké választása után Kondor Katalint.

– A médiatestületekben kialakult helyzetért nem a magyar sajtó, különösen nem a közszolgálati rádió tehető felelőssé. A politikának ezen részével egyébként sem kívánok foglalkozni.

– A rádió eddigi ügyvezetője nemrég létszámcsökkentést rendelt el. Lesznek-e még elbocsátások?

– Nem hinném, hogy a gombhoz kell a kabátot varrni, tehát egészen addig, amíg egy ésszerű műsorstruktúra kialakítása, egy profiltisztítás meg nem történik, nem érdemes létszámról beszélni. Mindig azt mondtam, nem létezik, hogy egy intézménynek nem áll módjában minőségi cseréket végrehajtani. És van még egy gond: nagyon elöregedett a rádiós munkatársi gárda, ideje fiatalokat is felvennünk.

– Talán a legtöbbet kritizált műsor a Vasárnapi Újság. Tervez-e személyi változást a leghallgatottabb heti program szerkesztőségének élén?

– Szeretném, ha Lakatos Pál továbbra is ezen a poszton dolgozna, de csakis akkor, ha be tudja tartani a szabályokat. Egyébként pedig minden vezető pozícióról csak az új adófőszerkesztővel együtt dönthetek.

– És kit szemelt ki erre a posztra, illetve alelnökeinek?

– Babonából sem egyezkedtem senkivel előre.

– Sokan azért bírálják, mert nincsenek tartalmi elképzelései a rádió jövőjéről. Tervei szerint hogyan néz ki egy év múlva a Magyar Rádió?

– Az egész pályázatom a tartalomról szól. Legfontosabb feladatom a három adó saját arculatának kialakítása. A Petőfi adón kiemelt szerepük lesz a sportműsoroknak és az igényes szórakoztató programoknak. A rádiókabaré például szerintem inkább a Petőfi programjába illik. A Kossuth adón a tervek szerint 24 órás műsorfolyamot adnánk. Emellett el kell készíteni egy egyéves tervet, amelynek betartása meghatározza a részvénytársaság jövőjét. Azt is felül kell vizsgálni, megéri-e a jelenlegi költségekkel fenntartani a külföldi adások főszerkesztőségét, illetve azt, hogy szükséges-e egyáltalán az internet korában külföldre magyar nyelven műsort sugározni.

cin-cin Creative Commons License 2001.06.06 0 0 112
Szerintem baromság lenne megszüntetni a külföldre szóló adásokat. Tavaly még az volt Kondor véleménye - ha jól tudom -, hogy ezeknek az adásoknak a léte/nem léte politikai megoldásra vár. Ami a rövidhullámról való leállást illeti: a MR már több éve ad a neten, minden nyelven, amin rh adása is van. A rövidhullámról leállni szvsz. marhaság lenne: rengeteg hallgató veszne el, hiszen még mindig nincsen korántsem annyi net-használó, mint rádiózó.
cin
Előzmény: kábelbúvár (110)
minderbinder Creative Commons License 2001.06.06 0 0 111
Rossz a topic cime. Nem megvalasztottak, hanem a szerdai mikrofonallvanykent tanusitott erdemei elismereseul a kormanyfo kijelolte. Micsoda kulonbseg!!
kábelbúvár Creative Commons License 2001.06.06 0 0 110
Én leginkább a KAF környékén lennék ideges.

Lehet, hogy ott fog lecsapni a Kondor először.
Sok nagy külföldi rádió szünteti meg a rövidhullámú
állomásait, és tér át internetre.
Más kérdés, hogy mondjuk Dél-Amerikában nem
olyan elterjedt a hálózat, mint északon.

De ha Kínának van pénze magyarországra sugározni
(nem csak kínaiul! ), akkor nekünk ne lenne?

Igaz, Kína nagyhatalom.

Hettie Creative Commons License 2001.06.06 0 0 109
És ha a Vasárnapi Újságot sokszázezren hallgatják, meg a Krónikát is és a Nemzet is olyan jól fogy, hogy a második legnagyobb a hirdetési piacon, akkor nem értem, miért van az a 90%...
Hettie Creative Commons License 2001.06.06 0 0 108
Valami körmönfont megoldás kell ezekre az öntömjönéző
"polgárokra", mert a végén az eszdéesz médiabefolyása visszazuhan kilencven százalékról
nyolcvanra.

-----------------------

Kedves, ha az SZDSZ médiabefolyása 90 vagy akár csak 80 % lenne nem lenne ám itt Fidest kormány, se miép szavazótábor, mit gondolsz? Valaki mások rendelkeznek ezekkel a százalékokkal...

Előzmény: Woland (37)
Hettie Creative Commons License 2001.06.06 0 0 107
nem mindenki olyan, mint Te, már bocs.... ;-)
------

:o))))))

Előzmény: Subiaco (18)
beany Creative Commons License 2001.06.06 0 0 106
Probatbicol,

"Nagyon rákaptak az urak a korábban kivételesnek számító határozott tartamú szerződésekre, mert akkor fel lehet venni a jó nagy pénzt (Szenes Andrea)" - Az uraknak volt kitől tanulni. Bölcs, Mester és Bolgár szerződése is ilyen.

Előzmény: Probatbicol (101)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.06.06 0 0 105
Kondor személye ellen semmi kifogásom nincs.
Viszont erős a gyanúm, hogy azt fogja tenni,
amit súg neki OV.

Nem potyára fáradoztak eddig, hogy megválasszák.

Lakatos elvtárs jó káder, maradhat.
Amíg bele nem köp a Fidesz levesébe.
De ő jól nevelt, biztos tudja ezt.

Előzmény: Woland (103)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 104
Igazi szemét náci duma: "többet álldogáltál a BM-ben, hiszen neked állampolgárságot kellett kérni. De azért csak vendég maradtál. Így ne élj vissza a vendégjoggal. "

Tehát neked az állampolgárok nem egyformák.

Előzmény: Woland (97)
Woland Creative Commons License 2001.06.06 0 0 103
Maradjon Lakatos, de bizonyos dolgoknak nincs helye a műsorban. Ilyen volt például a Szabó Dezső-féle ügy. Félreértés ne essék: Szabó Dezsőt nagyon szeretem, az "Elsodort falu" alapmű, de nem lehet az akkori irodalmat mai pártpolitikai célokra felhasználni.
Előzmény: Aradi Zoltán (93)
Feles Elek Creative Commons License 2001.06.06 0 0 102
:)
Ez teccett!
Előzmény: Woland (100)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 101
Köthet vele sima munkaszerződést, amit a rendes munkajogi szabályok szerint felmondhat.

Nagyon rákaptak az urak a korábban kivételesnek számító határozott tartamú szerződésekre, mert akkor fel lehet venni a jó nagy pénzt (Szenes Andrea)

Előzmény: beany (99)
Woland Creative Commons License 2001.06.06 0 0 100
"Állat úr, ezt a büdös rágalmat honnan kapartad elő?"

Te beszélsz magyar mondatszerkezetről, aki az aláírásával kezdi a mondandóját? :)

Előzmény: Probatbicol (98)
beany Creative Commons License 2001.06.06 0 0 99
Kedves Aradi,

A vicc az, hogy eddig - információim szerint - Kondor azért hosszabbítgatta Lakatos szerződését 2-3 havonta, mert nem volt kinevezett igazgató a rádió élén. Azzal azonban , hogy ő minden esetben meghosszabbította - vagy 5 alkalommal - azt jelezte, hogy Kondor maga elégedett a műsorral és a vezetővel.

És mivel most ezt nyilatkozta:"Szeretném, ha Lakatos Pál továbbra is ezen a poszton dolgozna..." - Így nem tehet mást, mint Lakatosnak normális x éves szerződést ajánl.

Ellenkező esetben sajnos erkölcsi hulla lesz sokak szemében.

hehe

Előzmény: Aradi Zoltán (93)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 98
Állat úr, ezt a büdös rágalmat honnan kapartad elő?
Előzmény: Woland (97)
Woland Creative Commons License 2001.06.06 0 0 97
"Több közöm van Magyarországhoz, mint neked egyáltalán valaha is lehet."

Nahát, ez igazán szórakoztató! :DD Az biztos, hogy többet álldogáltál a BM-ben, hiszen neked állampolgárságot kellett kérni. De azért csak vendég maradtál. Így ne élj vissza a vendégjoggal. Legyél szerény. A szellemi hajléktalanok nem követelőzhetnek azoktól, akik nem vették a személyi igazolványukat, hanem jár nekik.

"Te nem is vagy igazi magyar"

:DD Most már a homelessek döntik el, hogy kinek mekkora a háza? Tréfás idegen vagy. :))

Előzmény: Probatbicol (92)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 96
Én nem így értem. Lakatos nem maradhat, ha a Fidesznek már túl kényelmetlen (netán veszélyes) lesz a MIÉP nyomulás. Addig nem érdekes. Őszre teszem a nagy szakítást, amikortól a MIÉP nyíltan megkezdi a szavazók leszakítását a Fideszről.
Előzmény: Aradi Zoltán (95)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.06 0 0 95
Én is így értem. Lakatos maradhat, ha nem tojik be a ballibsik fenyegetőzésétől.
Előzmény: Probatbicol (94)
Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 94
Meg hát azok a fránya szabályok oly rugalmasan értelmezhetők...

Ha Lakatos aktuálisan hasznot hajt, marad. Ha zavaró tényezővé válik, repül, pedig ugyanazt csinálja.

Előzmény: Aradi Zoltán (93)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.06 0 0 93
Kondor Katalin első Rádió-elnöki nyilatkozata:
2001.06.05.

Kérdés:
-Talán a legtöbbet kritizált műsor a Vasárnapi Újság. Tervez-e személyi változást a leghallgatottabb heti program szerkesztőségének élén?
Kondor válasza:
– Szeretném, ha Lakatos Pál továbbra is ezen a poszton dolgozna, de csakis akkor, ha be tudja tartani a szabályokat. Egyébként pedig minden vezető pozícióról csak az új adófőszerkesztővel együtt dönthetek.

Van egy fogadásom, hogy Lakatos be fogja tudni tartani a szabályokat...

Probatbicol Creative Commons License 2001.06.06 0 0 92
Több közöm van Magyarországhoz, mint neked egyáltalán valaha is lehet. Te nem is vagy igazi magyar. Te csak azért lehetsz nagyfiú, mert a hozzám hasonlók ezért megdolgoztak és lehetővé tették. Kár volt ugyan, de éljen a demokrácia.

A nyelvhasználatod pedig csapnivaló, legfeljebb seggnyalásra alkalmas. Használd továbbra is arra, a gondolatok kifejezésére pedig keress valami más eszközt, mondjuk kopizz be képeket, stb.

Előzmény: Woland (89)
KORNhulio Creative Commons License 2001.06.06 0 0 91
PETUR, kedves 63. hozzászóló!

Kimondtad végre az igazat. Erről van szó.
Úgyis nagytakarítás lesz nemsokára... Majd figyeld meg, akkor hogyan fognak egyek s mások átpártolni s letagadni a mostani szavazataikat.
De lehet, hogy tényleg csak lejárató-akcióról van szó! Akkor viszont zseniális! :))

Üdv.

Előzmény: PETUR (63)
KORNhulio Creative Commons License 2001.06.06 0 0 90
Egyiküket sem tartom semennyire.
Nem szeretem, ha valakik múltbeli tetteiket feledve állnak valamilyen köztestület élére.
S azt sem szeretem, ha egy egyébként intelligens, jó riportokat készítő valaki egyszer csak "széttárja lábait" az aktuális hatalomnak.

E tekintetben tehát nem tudok különbséget tenni.

Mindenesetre van javuló, meg rosszabbodó tendencia.

Ez a véleményem.

Előzmény: zajdman (57)
Woland Creative Commons License 2001.06.05 0 0 89
Én legalább nem egy lakópark házirendjéből tanultam meg magyarul. Hogy érzed magad, amióta Magyarországon vagy? Az Indexen ficánkolsz, mint egy fikanick a péeftén.
Előzmény: Probatbicol (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!