Keresés

Részletes keresés

horvath61 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 7188

Köszönöm, utána nézek a doktornéninek, a mama csinim nagyon ki van, alig jön ki a helyéről,  keveset eszik, nem tudom mit csináljak, ha hozok neki csinit, mi van, ha nem fogadja el, akkor hova teszem, talpalattnyi hely nincs már nálam,  nyuszi, malik, csinik, papagájok, halak, lassan már ki kell költözzünk.  Hajlok rá, hogy ne legyen egyedül, csak félek az összeszoktatástól.

AgathaChristie Creative Commons License 2013.11.12 0 0 7187

Ildi sajnálom, ami történt!

 

Nekem deguból van pár kupac, és köztük is vetető halálozási ok a fogtúlnövés.

Szerencsére van egy rágcsáló függő, fiatal doktornénik, aki a rágcsáló fogászatra specilalizálódott. Minden állatot úgy megszeret, mintha a sajátja lenne, és szakmailag is perfekcionista.

Ráadaásul vannak nála mentett állatok is, pl. golyótlanított fiúcsincsillák... De persze gyakorlatilag el kell tőle könyörögni minde állatot, mert nehezen válik meg tőlük, főleg a cumival nevelt gyerekei az illetők... :)

 

Neki több fogas degut sikerült már véglegesen rendbe tenni.

 

Itt a Papp Gina doktornő az:

http://hungarovetrendelo.ning.com/

Előzmény: horvath61 (7185)
Böszőke Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7186

Beszéld  ki magad,amennyire csak szükséged van,sajnos nálam meghallgatásra talál,mert sírtam már éppen eleget egy-egy kis manó elvesztése miatt,de ezzel együtt hogy én is ráfaragtam már a társkereséssel,mégis azt mondom,próbálj neki találni,akár ha valahol összeakadnál egy ivartalanított hímmel,ki tudja,hiába foglalkozom sok csinivel évek óta,állandóan meg tudnak lepni.

Nem tudom mi ez a bogyó  fogkoptatásra,nálam fát (vasat,műanyagot és amit elérnek) rágnak,elvileg a rendes táp+széna biztosítaná a megfelelő fogkopást.Ne keseredj el a másik csini miatt,mindig van kivétel,reméljük.

Nekem is voltak malackáim,8 évet értek meg,ebből egyik nagyon csúnya daganattal,nekik és csak faágat és wc papír vagy valami hasonló gurigát adtam+rendre megették/szétrágták a házukat.

Ezt a fogas dolgot egy állatorvosnak készülő csintenyésztőtől hallottam,de akit ismerek és volt ilyen csinije,sajnos ezt támasztotta alá.Mindent egybevéve a csinek szerintem nemcsak különös kis állatok,de sokszor emberi ésszel felfoghatatlan és érthetetlen módon halnak meg,lehet van valahol orvos aki tudna magyarázatot erre,de a 98% biztos nem,ez a tapasztalatom.

Amikor elveszítünk egyet,akkor a többiek tartják az emberben a lelket,mert őket kell szeretni,kényeztetni,mert ők élnek,s addig kell ezt megadni nekik,amíg lehet!Lehet bolondsag,de én sokat beszélek velük és sokszor emlegetem nekik azokat akik már eltávoztak közülünk....

Előzmény: horvath61 (7185)
horvath61 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7185

Szia, köszi neked is, hogy válaszoltál, reménykedtem, hogy azért még évekig rendben lehet tartani a fogait, vettem  trovet bogyót, az fogkoptató is, nyuszi, malackák is kapják, csinik is kapnak mindennap pár szemet, sajnos  az egyik fiukának is problémás a foga, most akkor ő is ilyen hamar el fog menni? A papa 7, a mama 4 éves, nincs baj a fogukkal, tőlük nem örökölték, rendesen szénáznak, rágnak, mégis baj történt. Neki vagyok keseredve, nem tudom, én minek tartok állatot, mikor ha elmegy  valamelyik, én 10 évet öregszek, komolyan mondom, huzom vonom magam napok óta, alig tudok dolgozni, ugy kikészültem. Már annyi mindent végig csináltunk párommal, malackánk kettő rákban ment el, hónapokig próbáltuk menteni őket, a vége altatás lett, akkor is megfogadtam, hogy nincs több állat, erre megint van 4 malacka, egyet most hoztam el kereskedésből, mert mondta az eladó, hogy vak az egyik szemére, hónapokig nem kellett szegény senkinek, hazahoztam, másnapra kinyilt a szeme, semmi baja, olyan pici volt, mintha nemrég született volna, de mostmár szépen össze szedte magát. Egész életemben voltak állatkáim, de ahogy az emberek, ők is egyre betegesebbek, husz éve volt egy malackám, 9 évig élt, orvos nem látta. Ennyit romlott a helyzet, beltenyészet,  stb...stb. Mama csinikém este ugy szorongatta az ujjamat, látom rajta, hogy bánatos, ő miatta bevállalnék egy lánykát, de elég vérmes természetű, mi van, ha nem tudom összeszoktatni.  bocsi, hogy ennyit nyavalygok, mégegyszer köszi, hogy irtatok, üdvözlettel: Ildi

Előzmény: Böszőke (7184)
Böszőke Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7184

Szia Ildi,

nagyon sajnálom,hogy eltávozott a csincsillád.Reméljük,hogy nem szenvedett sokat.Tapasztalatok szerint a fogproblémás csiniknek mindig ez a vége,s talán jobb ha előbb,mintha sokkal több kínlódással de mégis ez történik.

Szeretgesd nagyon az egyedülmaradottat,foglalkozz vele még többet.ha az időd engedi, s akkor nem lesz vele semmi baj,amiért egyedül van.

Nagyon rossz a helyzet orvosilag,sajnos ha nem teljesen egyértelmű a baj,nem tudnak segíteni,csak próbálkoznak,s ritkán lesz eredménye,ez pedig csinit és gazdit egyarát nagyon megvisel,mert az utólsó percig reménykedik az ember.

Előzmény: horvath61 (7183)
horvath61 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 7183

szia, köszi, hogy irtál, most rendben voltak a fogai nagyjából, azért nem gondolnám, hogy ez volt a baj. De hát nem tudom, lehet, hogy elindult vmi fertőzés, de azt az orvosnak észre kellett volna venni. 2 hónapja röntgenezték. hát, mostmár sose tudom meg, mi lehetett. Üdv: Ildi

Előzmény: elzsu (7182)
elzsu Creative Commons License 2013.11.10 0 0 7182

Kedves Ildi!

Sajnálom, hogy így történt!
Tudom, hogy nehéz feldolgozni az ilyen eseteket, de nyugodj meg, nem rontottál el semmit!
Sajnos a fog probléma ilyen alattomos...

Előzmény: horvath61 (7181)
horvath61 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 7181

Sziasztok, most találtam rá erre a fórumra, nagyon nagy bánatom van, 2.5 éves kis csini lányom pénteken este meghalt, egyszerüen nem tudjuk, mi történhetett. 2 hónapja észrevettük, hogy fogyott, egyébként jó kedvű kis ördög volt, semmi más tünet, elvittük dokihoz, kiderült, hogy a fogaival van gond, lecsiszolták, 470 grammra fogyott, mostanra 580 grammra vissza hizott. Csütörtökön napközben még összedugtuk az orrunkat, nem vettem észre semmit, este nem akart kijönni szaladgálni, kis fülei lekonyulva, ételt nem fogadott el, reggel azonnal vittük orvoshoz, de már nagyon rossz állapotban volt, az egyik fogán volt egy kis kinövés, erősködtem, hogy most biztos nem a foga, de azt mondta a doki, hogy az emésztése rendben, lecsiszolta a kinövést, azt mondta mostmár rendben lesz. Elmentem dolgozni, este hiv a párom, hogy még rosszabbul van, lóg a kis feje, reggel az egyetemre vittük, este irány csillaghegy, Varga Józsi, tiz perc alatt ott volt párom a belvárosból, betette inkubátorba, kapott cukros vizet, egy kicsit jobban lett, de 10 percen belül elment. Ő se tudta megmondani, mi baja lehetett, hogy nem e beevett valamit, de nem voltak mérgezési tünetek, de minden ugy van pakolva a lakásban, hogy semmit ne érjenek el, ami árthat nekik, nincsenek felügyelet nélkül kiengedve. Azóta eszem magam, mit ronthattam el, szegény mamája itt maradt nélküle, mert a két fia az külön van tartva, egy nagy leválasztott ketrecben, egymás mellett vannak, tehát tudja, hogy nincs egyedül, de ugy sajnálom őt is. Nem merek neki kislányt hozni, mert Dugókámat is olyan vehemensen védelmezte, nyuszinak neki ment, pedig négyszer akkora, mint ő.

7 hónapos koráig láttuk, hogy még szoptatja időnként, ők nagyon békességben, összenőve éltek együtt. Azóta sirdogálok, szomorú, hogy nem tudta a kis életét végig élni.  Üdvözlettel: Ildi

Böszőke Creative Commons License 2013.11.03 0 0 7180

Kaptunk egy hatalmas farönköt,íme az első találkozás pillanatai:

 

 

 

 

Böszőke Creative Commons License 2013.10.13 0 0 7179

.még mindig tappancs.

Böszőke Creative Commons License 2013.10.09 0 0 7178

Előzmény: Böszőke (7177)
Böszőke Creative Commons License 2013.10.07 0 0 7177

tappancs mustra

Böszőke Creative Commons License 2013.09.29 0 0 7176

Nagyon sajnálom,hogy ez történt a csinikéddel,de ötleteket gyártani a miértre annyi esély van mint megnyerni a lottó ötöst.Már késő,de lehet kérni az egyetemen boncolást és megmondják a konkrét okot.

Előzmény: Diaa25 (7175)
Diaa25 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 7175

Sziasztok.. Sajnos ma reggelre meghalt a  csincsillám :(((  Este már észre vettem rajta hogy nincs valami rendben. olyan fura halk csipogó hangot adott ki , mint egy kismadár és mintha csuklana, mint mikor egy kisbaba hasa "ugrál" csukláskor az ő pocija is így csinált.és csak gubbasztott.valószínűleg vemhes is volt a kicsikém , szépen gyarapodott a súlya is.Új dolgot nem kapott enni , a szokásos tápot,meg szénát,meg néha egy pici mazsola..Nemtudom mi baja lehetett estleg valakinek valami ötlet vagy tanács?Én amugy azt hittem szülni fog :(( erre reggel nem kis csini hanem halott csini fogadott :(((A kis fekete gyönyörűségem..nagyon hiányzik.

Böszőke Creative Commons License 2013.09.21 0 0 7174

 

 

 

monnyo Creative Commons License 2013.09.03 0 0 7173


Sziasztok,

 

Lenne egy eladó ketrecem. Bútorlapból készült, világoskék színű, rácsos az oldala. Teljesen csincsilla láb biztos belső kialakítással. Nagyon masszív, oldala nyílik, könnyen tisztítható, magas az alsó fala, így szinte semmit nem tudnak kitúrni belőle a csinek. Igény szerint tudok hozzá adni futó kereket is, nem fém, műanyag dob. Privátban szívesen küldök képet róla. Az árban is rugalmas vagyok. Szeretném, ha nem üresen állna, hanem betöltené vhol hasznos funkcióját. Méretei: 70x80x100. 2 csincsilla lakott nekem benne.

 

email: monnyo(pont)monesz(kukac)gmail(pont)com

 

Keressetek bátran, tényleg jó a ketrec és nekem már csak útban van. :(

Böszőke Creative Commons License 2013.08.31 0 0 7172

ezzel nem tudok betelni,hogy ilyen szorosan össze vannak gabalyodva:)

Böszőke Creative Commons License 2013.08.28 0 0 7171

Szia,

jó hogy itt vagy,már gondoltam rád,ugyanis tudom a pontos választ: naná hogy nedves a mancsocskája a paradicsomtól!!Úgy sikerült  véletlenül rájönnöm,hogy nem fért át a paradicsom a rácson,  ezért ki kellett nyitnom az ajtót ,hogy adjam a következőt és türelmetlenségében már kilépett a kezemre,ez volt a harmadik paradicsom aznap reggel,teljesen nedves volt:)

 

(nem ismerem a körülményeket,de tartsd oda nekik az ajtóhoz a fürdős üveget,s persze győzd kivárni amíg méltóztat fürdés után kimászni belőle!!)

Előzmény: elzsu (7170)
elzsu Creative Commons License 2013.08.28 0 0 7170

Nagyon aranyos és egyben gyönyörű is! :-)

Sajnos az enyémek most nem ilyen szépek, mert már másfél hete nem kaptak homokot.

Festés miatt minden holmit az ő szobájukba hordtunk be. De remélem sikerül hamarosan mindent az eredeti helyére tenni és ők is jöhetnek futkározni!

Előzmény: Böszőke (7169)
Böszőke Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7169

Ettől jobbat nem tudtam csinálni,de láthatod a "keze" nem nedves,csak a szája:

Azt gondolom,a kezdeti megharapás után bekapja az egészet...

Előzmény: Böszőke (7168)
Böszőke Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7168

Ez majdnem akkora csak mint a fotón,1cm-es átmérőjű,max:1,2-1,3cm ,de nem mértem.ott tarunk,hogy amelyik rákapott ez lett az elsőszámú kedvenc,nem hiszem,hogy nedves lesz a mancsuk,egy pillanat alatt eltüntetik,azért is volt rém nehéz lefotózni.Nem tudom egymás után mennyit ennének belőle,de egyszerre kettőnél többet nem adok.

Azok közül amit adok nekik nyersen ,kizárólag a dinnye az amitől ódzkodnak és nem fogják meg,nekem kell tartani,akkor esznek belőle egy kicsit.

Előzmény: elzsu (7167)
elzsu Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7167

Szia!

 

Ez a paradicsom mennyire lédús?

Hogy fogadták a csinik, mikor nedves lett a mancsuk? :-)

Előzmény: Böszőke (7166)
Böszőke Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7166

Mi mindent szerethet egy csincsilla???

pl. a kis cseresznyeparadicsomot:

 

nyogodtan lehet nekik adni időnként,ha szívesen elfogadják.

Böszőke Creative Commons License 2013.07.19 0 0 7165

Nehéz szülés:)

 

 

avagy így alszunk mi:

 

hiába próbáltam hangtalanul ügyködni,a nyavajás rácsok megnehízették a dolgomat ,s közben Szefi mama felébredt.....

Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 7164

Csodásak! Nálunk is nagy sikere van csincsikének, minden vendég odavan érte.

Előzmény: Böszőke (7163)
Böszőke Creative Commons License 2013.07.04 0 0 7163

Folyt.köv:

Előzmény: Böszőke (7160)
Böszőke Creative Commons License 2013.07.04 0 0 7162

:)

Fele még hiányzik,mert kimerült az elem:)

Előzmény: Vacskamativs5qr2 (7161)
Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 7161

Nagyon szép a csapatod!

Előzmény: Böszőke (7160)
Böszőke Creative Commons License 2013.07.02 0 0 7160

 

 

Jót játszottunk ma este is:)

Böszőke Creative Commons License 2013.06.02 0 0 7159

Musu úgy bespájzolt az almachipsből,hogy még akkor is evett amikor Farkinca már édesdeden elaludt:)

Kunkori farkú FinciRózika és Chandricácska békés nyugalomban alukálnak:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!