Én úgy érzem van köze hozzá és ha nem akaratomon kívül csináltak volna teljes körülmetélést, hanem én akartam volna teljest akkor ezt választottam volna hogy minnél több belső bőrt hagyjon meg a fitymából, egyrészt jobban is tetszik, de ami a legfontosabb hogy szerintem van köze a merevedéshez, másrészt ha nővel vagy, valószínű hogy jobb érzés mint majd nálam az idegek nélküli külső bőrrel,
Nem feltétlenül van összefüggés a megmaradt belső fityma mennyiségével de előnyösebb ha minél több marad belőle , a hegnél azért csinálhatja mert az a rész érzékenyebb a többi területhét képest , a megmaradt belső fityma nekem is egész sokáig duzzadt volt mire elkezdett eligazodni.
Nekem viszont semmit sem hagyott a belső fitymából, lehet ezért nem merevedik,és lett érzéketlen az ingerekre, mivel az idegekkel teli fitymából nem hagyott semmit ? már jó párszor eszembe jutott. . a makk széle után szinte rögtön a külső, bőr jön amin itt ott szőr is van, hat hónappal a műtét után a heg nem szép, bal oldalon 1,-1,5 hetente megduzzad, akkor is ha hozzá se érek, nem tudom mért. . . és akkor még rondább
8 hónapja volt a műtét és kb 2-2,5cm maradt meg a belső fitymából , az elején valamivel rövidebb volt de az idő előre haladtával és a használattól nyúlott még valamennyit a bőr.
Valószinű hogy nekem se lenne ha azt csinálja amit szerettem volna , csak részlegest, vagy ha teljest csinál, akkor a meghagy egy kicsit a bel lemezből,fitymámból, de mivel annak ellenére mindent eltávolított hogy még mondtam is neki hogy nekem a fitymás rész különösen jó érzést, élvezetet,és kemény merevedést csinál, és ezért kértem hogy csak a beszűkült részt távolítsa el, maradjon meg ugyan olyan jónak minden ahogy volt, de kiderült ez rohadtul nem érdekelte, sajnos, azóta vannak merevedési gondjaim. Neked milyen metélést csináltak, hagytak a fitymából valamit ?
Nekem nem igazán volt hámlás, csak a sebszélek körül picit. Ami érdekes, hogy a műtétet követő időszakban (első két-három hét) viszonylag száraz volt a bőr a makkon is, de az elmúlt hamar,
és most egyáltalán nem olyan, mint a rinocéroszé, több, mint 10 év elteltével sem. A merevedéssel nekem nem volt gondom sem a metélés előtt, sem azóta.
Annó néha a fitymámon tapasztaltam, hogy már szinte fehér volta bőr, és picit repedezett is, annyira kiszáradt. Nem tudom, mi okozhatta, de ezt már sosem tudjuk meg :-)
A műtét előtt nem hogy nem volt vele gondom, hanem nagyon is elégedett voltam vele, de azóta csak árnyéka annak amilyen volt, mondjuk az is hozzátartozik hogy én csak részleges körülmetélést kértem és engedtem az orvosnak de ő teljest csinált ! A te problémád nálam is jelentkezett, de kb 2-3 hónap múlva megszünt, ha esetleg nálad nem javul, próbáld meg vékonyan bekenni lehetőleg valami, színezék és illatmentes bőr ápoló krémmel.
2 hónap után nálam a merevedéssel nincs (és nem is volt) gond, viszont előfordul, hogy hámlik a makk. Nem akadályoz semmiben, csak furcsa. Másnál is van/volt ilyen, vagy nézessem meg bőrgyógyásszal/urulógussal, ha lecsengett a járvány?
Vagy a megfelelően kemény merevedés szinte teljes hiánya, és még sok más, sajnos nálam ez a helyzet, senkinek se ajánlanám, csak ha más választás nincs, természetesen utólag már én is máshoz mentem volna és mást csináltam volna.
Nálam is közel másféll hónap telt el. A sebek már begyógyultak, viszont azt vettem észre, hogy nagyon ernyedt állapotban mintha a fék környékén valami vagy esetleg maga a fék olyan szinten keményebb a környező területhez képest, hogy "szálkaként" böki azt. Kizárólag ernyedve érzem. Először azt hittem, hogy egy szőrszál került oda, és az szúrja a makkot, de nem. Autóban ülve vezetés közben lett feltűnő. Más nem tapasztalt hasonlót?
A futást én is olyan 1,5-2 hét után kezdeném el újra , bár előbb is megpróbálkozhatsz vele de akkor kötözd be gézzel jó alaposan hogy épp csak a hugycsőnyílás látszon ki aztán fixáld le ragtapasszal hogy ne csúszhasson el a kötés és használj szűk fazonú alsót ha eddig nem olyat hordtál.
Fitymaszűkületnél két féle van az egyik az abszolút a másik pedig a relatív. Relatív szűkületnél a fityma lankadtan hátrahúzható és nem jelent gondot a tisztántartása viszont merev állapotban már nem lehet hátrahúzni , teljes szűkületnél pedig se lankadtan se merev állapotban nem húzható hátra és a tisztántartása sem megoldható. Nekem relatív volt mielőtt megcsináltattam.
A felépülést úgy képzeld el, mint egy vágott seb gyógyulását. Hobbiszinten én is szoktam futni, de addig nem próbáltam rá, amíg a varratok benn voltak. Sztem 1 és 2 hét között van az az idő, amikor el lehet menni kocogni. A makk ugyan még ekkor is érzékeny, de azt meg lehet oldani úgy, hogy körbetekered sebkötöző pólyával, amiben gyakorlatilag semmit nem fogsz érezni. Ha komolyan csinálod a futást, akkor időzítsd a műtétet egy verseny utánra, amikor amúgyis érdemes 1 hét pihenőt tartani. Vagy mondjuk a téli felkészülés elé.