Keresés

Részletes keresés

Kereva-5 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 346
Sziasztok!
Tudna valaki házhoz (is) jövő pedikűröst Gyálon?
Klára. Creative Commons License 2009.08.10 0 0 345

http://index.hu/bulvar/hirek/2009/08/10/halalra_gazoltak_egy_biciklist_gyalon/

 

Most akkor a kerékpáros is meghalt? Vagy végül is az nem is volt, mert akkor hogy került első körben a hírek közé ő? Vagy két halálos áldozat volt? Így utólag iazából szegény(ek)nek mindegy, de azért jó lenne tudni, hogy a Kőrösi út melyik részén történt a baleset. Mondanám, hogy a nyakamat tenném rá, hogy a posta magasságában, de egyrészt elég veszélyes a Kőrösi út Gyál elejétől a végéig, másrészt pedig még rontanám kicsit a levegőt.

 

Ajánlott olvasmány:

HVG 31. szám 18. oldal: Baleseti gócpontok.

BIZSUCI Creative Commons License 2009.06.19 0 0 344

 

Köszönöm a hozzászólást.

 

A trágya szagot néha Mi is érezzük.

Tegnap előtt este, át mentem a szomszédhoz, Én is hivatkoztam a bezárásra, de azt mondják nem segít.

Ellenben a szomszéd megígérte, hogy levágja a kakast.

Remélem komolyan gondolja nem csak gyorsan meg akart szabadulni tőlem.

Mégegyszer Köszi.

 

Előzmény: tsabykka (343)
tsabykka Creative Commons License 2009.06.18 0 0 343
Kedves Kati!
Én szintén a Bajcsy-Zsilinszky utcában lakom, szerencsére nincs a közvetlen közelünkben kakas (csak a hátsó szomszédnál, ami nem zavaró). Ami viszont néha zavaró (volt), az a 2. szomszédtól jövő malacvisítás minden reggel etetés előtt 1/2-1 órával, szintén a hajnali órákban. Ez szerencsére már megszűnt, valószínűleg bekerült az állat a tápláléklánc legaljára... Esőzés után terjedt egy enyhe trágyaszag, kb. szintén abból az irányból, no meg lónyerítés is hallatszott néha, de ez kicsit messzebbről. Ami érdekes, az az, hogy a Városüzemeltetési társaság telephelye szintén itt van a sarkon. Ha jól tudom noha lehet állatot tartani, de csak bizonyos "keretek" között (nem ismerem a jogszabályokat). Nem tudom, hogy ezen tényezők megszűnése mennyiben köszönhetőek nekik, de talán tehetnél egy próbát náluk. Esetleg beszélhetnél a szomszéddal is, hogy legalább reggel 6-ig zárja el az állatot, vagy máshol tartsa a telkén.
Előzmény: BIZSUCI (341)
Pirosmaci Creative Commons License 2009.06.17 0 0 342
Sziasztok!

Köszönöm annak a kedves embernek, aki a piac előtti vasúti átjáróban megtalálta a KDN-434-es rendszámomat, és leadta a rendőrségen!!!
Pirosmaci
BIZSUCI Creative Commons License 2009.06.15 0 0 341

 

Köszi a megértő hozzászólást, biztosan végig viszem a dolgót.

Tudom, hogy sajnos nem lesz egyszerű, de elsőre miindenképpen a "törvényes" utat kell végig követnem.

Persze az Én agyamon is át futott már, hogy légpuskát használjak vagy bármi mást.

Kutyám is van!?

Egyenlőre azonban csak sorstársakat keresek aki a Bajcsy Zsilinszky utcában laknak  és hajlandóak tanuskodnii, miszerint Őket is zavarja a kakas hajnali 4 órás ébresztője, a rengeteg légyről már ne is beszéljünk.

Mégegyszer köszi.

 

Szia

Kati

 

Előzmény: Kereva-5 (340)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 340
Ezek a dolgok a falun élés hátrányai, sajnos. Megértelek, mert én is éltem át hasonlót. Ráadásul az én szomszédom japán kakast tartott, amelyik az ablakom előtti lugasra repülve kukorékolt. Nálunk a dolgot a kutyám oldotta meg, elkapta. Azt hiszem sokat nem tehetsz, mert bár szabályozva van az állattartás, de nem tilos. Ha nem akarsz rendszeresen füldugóval aludni, próbálkozz valamilyen magánakcióval. Az Önkormányzat ennél sokkal komolyabb dolgokkal sem foglalkozik. Azért megpróbálhatsz érdeklődni.
Előzmény: BIZSUCI (339)
BIZSUCI Creative Commons License 2009.06.12 0 0 339

Kedves Gyáli Forumozók!

 

Azért fordulok hozzátok, mert sorstársakat keresek.

Sajnos a szomszédom kakast tart.

Ami  kukorékol. Mivel most igen korán világosodik ezért már hajnal négykor hozzákezd, minden álldott reggel, még hétvégén is, amikor végre kicsit pihenhetnénk.

Minden nap fáradtan, kialvatlanul, idegesen ébredünk.

Már-már odáig jutottunk, hogy el kéne adni a házunkat mert igy élhetetlen a családom számára.

Sorstársakra azért lenne szüségem, mert csak úgy túdnék a kakassal szemben bármint is elérni,  az Önkormányzatnál, ha  tanukkal igazolni tudom, hogy a kakas kukorékolás indokolatlan zajkeltés és zavaró, nem csupán a saját érzékenységem.

 

Kérem ha valaki hasonló gondal küzd írjon.

Többen többre juthatunk.

 

Kösz

 

Kati

 

bano1 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 338
Erste fiók van a piactéri üzletsoron. Bankautomata van még az orvosi rendelő bejárata mellett, a Plus mellett, a Takarékszövetkezet mellett és talán a piactérnél is.

Kerékpárút? Pánczél nyilván nem jár bringával, azért mond ilyeneket, ez őt minősíti... Ez viszont nem változtat azon, hogy az egész város egy nagy kerékpárút.
Előzmény: Klára. (337)
Klára. Creative Commons License 2009.05.12 0 0 337

Szia!

 

Sajnálom a cicádat, részvétem.

 

A bankkokkal kapcsolatos írásodról jutott az eszembe, hogy tényleg elég szégyenletes, hogy csak egy OTP van a városban, ráadásul csak ott mellette lehet felvenni automatából pénzt. Illetve a postán van a másik felvevőhely. Magyarul ez a 2 lehetőség az egész városban. Ha ezt rosszul tudom, javítsatok ki, mert tényleg nem tudom, hogy a Plusznál van-e automata.

 

Kandallókészítő úgy tudom van a XVIII. kerületben.

 

A kerékpáros közlekedésről azt mondta a Pánczél bele az arcunkba, hogy "elavult, ma már senki nem jár biciklivel". Hát innen üzenem, hogy csak 10 perc alatt a hétvégén bringán ülve kb 20-30 bringást láttunk. Elég veszélyes közlekedés egyébként a két kerék. Az autósok leszorítják, ha meg nem az úton, hanem a járdán közlekednek, akkor a gyalogosok vannak veszélyben. Bicikli út meg nincs, pedig ennél a megnövekedett forgalomnál alapvető követelmény lett volna a kialakítása. Sokat járunk Vecsésre vásárolni kocsival, sokszor kerülgetni kell őket. Nem gond, csak veszélyes. Amennyi pénzért megújították az utat (meg amennyi anyagot kiloptak belőle - ezt láthattuk saját szemünkkel), simán kitelt volna egy zöld sávval elválasztott bicikli út.

 

A járdákról azt a hírt hallottuk az önkormányzat tájékoztató ülésén, hogy jövőre nagy hangsúlyt fektetnek azok építésére és felújítására. Már 10 éve is épp ideje lett volna, amilyen állapotban vannak. Az Ady sulival szembeni megálló mellett egyenesen kriminális. Mint ahogy maga a buszmegálló is.

 

Egyéb: ez. Gyállal kapcsolatos új weboldal, hátha érdekel valakit.

Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.10 0 0 336

Gondoltam, írok véleményt a gyáli fejlődésről, hogy a fórumra látogatók meg a frissen beköltözöttek képet kaphassanak a fejlődés üteméről. Mert ugye az sem mindegy, hogy a mai gyáli vezetés előtt mi volt. Mi az ő érdemük és mi nem. Őszintén szólva én egyetlen(!) valódi fejlődést láttam, ami irigylésre méltó az aglomerációs övezetben, az a buszközlekedés. Olvastam itt a fórumon egy hozzászólást az Ady utcával kapcsolatban, hát megjegyezném, hogy pontosan nem tudom, hogy mikortól jár az Adyban busz, de az ott lakók zöme már ott lakott előtte is. A forgalmáról annyit, hogy tudomásom szerint az Ady és a Pesti/Széchenyi út kereszteződése kiemelt baleseti helyszín.

A vonatközlekedés szerintem csapnivaló, az állomás épülete pedig az évek folyamán várusunk szégyenfoltja lett. Régen tiszta, rendezett volt és még jegyet is lehetett kapni meg információt. A vonatok ugyanazok, amik 25 éve is jártak, csak akkor tiszták voltak, ez ugyan nem a gyáli vezetés hibája, országos kórkép.

Akkor és most, sok utcában nem volt/van járda. Igaz, hogy az aszfaltos utak száma növekedett, de arányaiban nem jobban, mint a város maga.

A legnagyobb disznóságnak az ASA betelepülését tartom, akikkel a városvezetés olyan szerződést kötött, hogy nálunk például nem viszik el a zöldhulladékot, máshol az ASA elviszi. Csak tudnám példul, hogy a diófa levelekkel hivatalosan mit kellene tenni? Elégetni tilos, el nem viszik, el nem rohad. Igaz ez sokakat nem érint, mert a városban a faállomány drasztikusan csökkent. Régen minden ház előtt legalább 2 fa volt, volt faültetési akció is, most meg azt látom, hogy kivágják a fákat, némelyek azért mert egyszerűen eltűzelik, némelyeket meg zavar, mert söprögetni kell alatta, esetleg még nyesni is kellene. Hivatalosan ugyan szabályozott a fa kivágás akár az utcáról, akár a kertről van szó, de én még nem hallottam, hogy valakit akár csak figyelmeztettek volna ez ügyben.

Vásárlás: akkor és most a beszerzés Gyálon szerintem csapnivaló, a 2 valódi marketünk elég szegényesnek számít az aglomeráció többi városához képest. Nem beszélve arról, hogy nincs elég kisüzlet sem, kivéve a kocsmákat. Tavalyelőtt például kandallójellegű kályhát akartunk venni, na azt nem árultak az egész városban. Igaz, azóta már láttam, hogy az Electroporta beszerzett párat.

Közlekedés autóval: szerintem gyalogosan, autóval, kerékpárral egyaránt veszélyesek a gyáli utak. Kikerültek ugyan a sebességkorlátozó táblák, de ez senkit nem érdekel, hatósági ellenőrzésre nem telik, van a rendőrőknek és a fegynek is bőven más dolga. Ebből adódóan igenis kellene több zebra, lámpás kereszteződés, jobb kezes utca, fekvőrendőr és néhol lenne hely körfogalom kialakítására is. Na meg kerékpár utakra. Régen ugyan földutak voltak és persze kevesebb autó, de a lakosság jó része a községen belül kerékpárral járt és nem kellett attól félnie minden pillanatban, hogy lesodorják az útról. Egy nyugati kisvárosban vannak főutak, ahol lehet menni és vannak lakóövezeti részek, ahol csak lépésben haladhatnak az autók. Ezzel mindenki egyetért, mert a lakókörnyezet nyugalma ott mindennél előbbrevaló. Ott nem kell hétvégén állandóan összerezzenni, hogy miért megy már újra a sziréna, miért van fékcsikorgás vagy mi ez a dübörgő zaj. Nem is beszélve a benzingőzről. Miért csak a cigisektől akarják a városlakók a gyerekeiket megvédeni (amivel egyetértek), de miért nem akadnak azon is ki, hogy kamionok dübörögnek végig azon az utón, ahol 30 km a megengedett sebesség és be sem lenne szabad menni teherautóval.

Víz: a gyáli víz nem jó minőségű, ez tény, bár gyekekkoromban én jóízűnek tartottam. A 25 évvel ezelőtt itt lakókkal megfizettették a utcai vízhálózat kiépítésének költségeit, később azonban a sarki kutakat leszerelték. Az első időkben a vezetékes víz sokkal jobb volt, mint most. Tavalyelőtt ősszel a körnéykünkön büdös és poshadt volt a víz kb. 1 hónapig. A vízműveknek csak telefonon lehetett jelezni a problémát, de nem történt semmi. Állítólag a mindőségét a szaga és a színe nem befolyásolta!! Nyáron egyébként meleg a víz, télen meg állott.

Ja, hogy valami jót is írjak: a gyógyszertárak szaporódása (régen 1 volt) az jó, más kérdés, hogy gyakorlatilag 1 útvonalon van mind a három. Na meg iskola talán van elég és a felújításuk is folyamatos. A tanításról nem tudok mondani véleményt, mert nincs iskoláskorú gyerekem.

Bank: miért van, hogy városunkban régen és most is csak 1 bank van jelen? Még jó, hogy még nem kötelező a bankkártya, mert addig ez még nem mindenkinek probléma.

Igaz az, hogy a fejlesztések látványos része pályázati pénzekből került megvalósításra. Viszont az is igaz, hogy a gyáli tsz területek/egyéb gyáli önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítése/bérbeadása jórészt nem a városnak prosperált.   

Én csak arról tudok írni, amit saját magam tapasztalok, elnézést ha nem mindenről írtam, vagy valakinek más tapasztalata van.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.09 0 0 335

Kedves Fórumozók,

 

muszáj megosztanom a bánatomat, ami kb. másfél órával ezelőtt ért. A Táncsics utcában lakom, ahol sajnos elég nagy a forgalom és a legtöbben nem tartják be a megengedett sebességet. Az sem, aki a szemem láttára elgázolta a féltett kedvencemet, a cicámat. Természetesen megállás nélkül továbbhajtott, nekem meg fontosabb volt az úton vergődő állat, mint hogy utánamenjek. Talán sok autós zavaró tényezőnek tartja a macskákat, akiket nem lehet bezárva tartani a kertbe, de felhívnám a figyelmet, hogy ezek az állatok nem csak hobbyból léteznek, hanem komoly szerepük van abban, hogy az egerek és a patkányok ne szaporódjanak még jobban. Mert bizony ez utóbbiból is van bőven városunkban. Visszatérve a cicámra, ívartalanított volt, minden ellen be volt oltva és nem csámborgott állandóan az utcára, de időnként kiment. Vesztére. Számomra, akinek nem lehetett gyereke, fontos volt. Talán ez nem is jut eszébe annak, aki szándékosan még rá is hajt egy állatra, talán még örül is, hogy na eggyel kevesebb. Hát kívánok neki is ilyen fájdalmat, hiszek benne, hogy mindenki visszakapja, ami jár neki. Mindenesetre több cicát nem veszek magamhoz a jövőben, pedig nagy űrt hagyott maga után.

Őt is úgy fogadtam be, hogy más kidobta, most megint más elvette. Ja és még arra nem is merek gondolni, hogy a kis unokahúgomnak hogy fogom elmondani, mert a Mázli volt az első, akit keres, amikor jön. Mázli ma nem volt szerencsés. Mind a 9 életét elvette egy felelőtlen szemét alak.

 

Kereva-5 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 334
Közröhej! Kíváncsi vagyok hogy fog kinézni egy nagyobb eső után. Véleményem szerint ez a laza zúzalék - némi aszfaltszerűséggel keverve - szét fog menni pillanatok alatt, ha néhány nagyobb teherautó végigmegy rajta.
A mi utcánkba (Wesselényi) még ősszel leterítették a durva kőzúzalékot, már alig van belőle. Van viszont akkora a por tőle, hogy ablakot csak hajnalban lehet nyitni. Kiváncsi lennék, hogyan borítják erre a lecsupaszodott talajra a takaró-réteget.
Előzmény: BlueLight (333)
BlueLight Creative Commons License 2009.05.08 0 0 333

Sziasztok!

 

Mit szóltok az új "utak"-hoz? Nekem különösen az út széli feltöltés tetszik. Szerintem ha én (mi) hasonló módon sittel töltjük fel az út szélét, akkor megbüntetnek. Ha jól tudom, akkor ezt kőporral vagy sóderrel kellene csinálni, vagy nem?

Klára. Creative Commons License 2009.04.28 0 0 332
Nem felejtettem el a leveleket, remélem nem epedve várjátok, fogom küldeni.
Előzmény: Klára. (329)
Rik7612 Creative Commons License 2009.04.11 0 0 331

Itt keresgélhetsz:

http://www.gyal.hu/inform/terkep/gyal_trkp.pdf

 

Én nem tudom mi az a kolibri program... biztos valami szar ;)

 

Előzmény: Klára. (330)
Klára. Creative Commons License 2009.04.08 0 0 330

Gondoltam megnézem már a térképen, de a kolibri nem is mutatja. Vagy becsapsz minket és eltájolsz (nehogy elfogyjon a söröd), vagy téged vernek át! ;)))))

 

 

 

Az, hogy szar a kolibri program eszembe se jut! :DDD

Előzmény: Rik7612 (328)
Klára. Creative Commons License 2009.04.08 0 0 329

Ok. Neked is és a ferikének is fogok írni pár napon belül. Lehet, hogy 2 hét lesz belőle, mert előbb még végig kell gondoljunk ezzel kapcsolatban minden lépést. Ugyanis HA lesz belőle üzlet, akkor nem akarunk felkészületlenek lenni.

A ház egyébként nem túl nagy, de ha kirepülnek a gyerekek akkor az lesz. Ez pedig hamarosan bekövetkezhet, hát ezért gondolkodunk az esetleges eladásban.

Előzmény: hatpennys (327)
Rik7612 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 328

Sziasztok!

 

Elhatároztuk végre, Gyálra költözünk a Gerle térre. Pénteken szerződünk.

 

Az italajánlat természetes áll, amit beköltöztünk jelentkezek!

 

Üdv:

Ricsi

hatpennys Creative Commons License 2009.04.07 0 0 327
irj a cimemre, valaszolok es megbeszeljük. köszi
Előzmény: Klára. (326)
Klára. Creative Commons License 2009.04.05 0 0 326
Ha komolyan gondolod, de tényleg, akkor beszélhetünk róla, de csak kizárólag személyesen. A ház nem olcsó, de cserébe baromi jól meg van építve, van benne pár "extra" (hát ez szubjektív) és teljes mértékben tehermentes. Jelzálog sincs rajta. Ezen kívül nem óhajtunk válni, úgyhogy nem ezért adnánk el. Egyszerűen nekünk már nagy. Úgyhogy nekünk nem sürgős, de ha beesik egy komoly vevő, állunk elébe. A ház a M.k. utcában van. Ennél többet itt nem írok róla.
Előzmény: Törölt nick (323)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 325
Gyálon bármerre jársz, rengeteg az eladó ház.
Előzmény: Törölt nick (323)
hatpennys Creative Commons License 2009.04.05 0 0 324
Tudnal velem kapcsolatba lepni? E-mail cimem publikus.Köszönöm.
Előzmény: Topicgazda (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.04 0 0 323

Melyik reszen laksz? Mekkora a haz? Megneznem,talan megtudunk egyezni, ha a környek ok.ja, teszteltem a tejet is a Penybe :)

Hat......egy üveg asvanyviz hidegen,sok szensavval tenyleg jobban izlik :)

A Pennytöl kisse hatrabb is lattam egy elado hazat, söt elötte is. Csak nem menekül mindneki :)

Na szep hetveget mindenkinek.

Előzmény: Klára. (298)
Rik7612 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 322

Köszi mindent

 

A sörök/borok majd járnak, egyre inkább úgy néz ki, hogy Gyált választjuk.

Amiket problémaként leírtatok, az ugyanígy megvan itt is (XIII. kerület, Angyalföld) csak szerintem kicsit erőteljesebben + sokkal több az ember és a szabású + a szmog és forgalom. Egyébként szerintem Pest és vonzáskorzete mindenhol ilyen vagy még ilyenebb... távolabb meg munka nincs...

Láttam van horgásztó is, tudtok róla infót? vannak benne kapitális potykák, harcsák? egyesületi vagy fizetős?

 

Rik

 

 

 

szs75 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 321

Aha, akkor aki nem látta, de szeretné:

Adás:
2009. március 22. vasárnap 18.05
2009. március 24. kedd 14.05
2009. március 26. csütörtök 9.05
2009. március 27. péntek 18.05

Előzmény: Klára. (320)
Klára. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 320
Nem tudom pontosan, mert nem voltam otthon. A férjem felvette, de főcím, meg ilyesmi nincs. Vasárnap délután adták. 6 - 1/2 7 kb.
Előzmény: szs75 (319)
szs75 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 319
Milyen műsor volt ez egyébként? Próbáltam rákeresni, de nem találom, pedig megnézném.
Előzmény: Klára. (318)
Klára. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 318
Azt írta, hogy HA úgy csinálták volna, mint náluk. De nem úgy csinálták. Ahhoz, hogy ez a kőzúzalék alap legyen, ahhoz el kellett volna vinni egy réteg földet. De az egyenesre dózerolás, és a kiásás között óriási különbség van. Nálunk csak dózerolás volt, és rászórták a zúzalékot.

erről jut eszembe...
Néztem azt a riportot, és mondta a polgármester, hogy mielőtt nem volt út azért panaszkodtunk, mert sárban kellett járni. Azt elfelejtette megemlíteni, amit itt írtam a múltkor, hogy volt, ahol a lakók megcsináltatták maguknak az utat, és ott nem volt panaszkodás. Illetve volt, de azért, mert azt az önkormányzat feltúrta, de nem állította vissza azt az állapotot, amit jogszabály szerint kötelesek lettek volna.
Előzmény: szs75 (317)
szs75 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 317

Azért ne vedd úgy a szívedre, még ha esetleg érintett is vagy, nem bántani akarunk, csak másképp látjuk a dolgokat.

Ezen az úttal kapcsolatos hozzászólásodon azért jót mosolyogtam. Szoval nem az a baj, hogy rossz minőségű utat csinálnak, hanem az, hogy használjuk?

Nem tudom, máshol mi a tapasztalat, de itt novemberben szórták, hengerelték ezt a követ, mostanra két sávban (a keréknyom helyén) teljesen bedolgozódott a földbe, már nem is látszik. A többi helyen viszont nem összetömörödött, hanem szétnyomódott. Én ezt nem tartom egy út számára megfelelő alapnak. Járdának talán, útnak semmiképpen. Teherautó forgalom elkerülhetetlen, márcsak a kukás miatt is, de egyébként is mindig van építkezés, költözés, stb, amikor indokolt. Egy ilyen úton végigmegy egy megrakott teherautó, ott szépen besüllyed a keréknyom....

Ez megint csak egy olyan dolog, hogy majd elmondhatják, ezt is megcsinálták. A hogyan az már más kérdés. Aki csak az újságból értesül róla, az még el is hiszi.

Inkább haladnának lassabban, de csinálnának normális utakat. Így a pénzt elköltik, aztán pár év múlva szívunk ugyan úgy, mint az "útépítés" előtt.

 

Tudod, nem mindegy ám, hogy földúton csatornáznak, vagy fel kell törni az utat, és utána újra aszfaltozni. Sok helyen lassabban haladnak, de minőségibb munkát végeznek. Egyébként itt sem kötött rá mindenki a csatornára, itt is jár szippantós (vagy nem jár, mert elszivárogtatják). Hogy őszinte legyek, a nyári időszakban baromira nem örülök a csatornának. Tudom, furassak kutat.

Előzmény: bano1 (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!