Keresés

Részletes keresés

blueye Creative Commons License 2013.02.03 0 0 900

Kösz a beszámolót, engem is érint de csak annyiban hogy kb. egy hónap múlva 6 napot a nagy szigeten töltünk. Van utikönyvünk de egy ilyen benfentes információiban jobban megbízok. :) Mi lenne amit mindenképp nézzünk meg ennyi idő alatt?

Előzmény: hau'oli (899)
hau'oli Creative Commons License 2013.02.03 0 0 899

Kedves Ramona!

 

mi a zk-lottón nyertünk és hivatalosan vagyunk itt, ezt nem dicsekvés képpen írom le, csak azért, hogy tudd, mi mindent hivatalosan intéztünk, ezért csak ezt az utat ismerem. gondolom érted:)

 

sajnos a letelepedés szempontjából csak a nagy vállalkozásoknak és a legalább 10 amerikai állampolgárt foglalkoztató, min 500.000$-os befektetéseknek van döntő szerepe!:(

mielött nyertünk volna a lottón, mi is csak álmodoztunk évekig, de megvártuk azt a lehetőséget, ami nem kavar bajba minket. külföldön bekasznizva, az elég negatív élmény lehet:)

a fő célom ausztrália, nekem nem jött össze, de mostmár nem is bánom!

téged is csak bíztatni tudlak, jelentkezzetek a lottóra, biztos sikerülni fog:)

 

hawaiiról:

én ugye a nagy-szigeten voltam és úgy mentem oda, hogy tele volt a fejem álomképekkel:) a barátaink a hilo-i oldalon laknak, tengerszint felett 750m-rel:)

tudni kell a nagy-szigetről, hogy a föld létező 27 klimaváltozatából, 23 megtalálható meg rajta. szóval a sziget egykilenced magyarországnyi területén millió körülménytől függ, hogy éppen milyen az idő, elképsztően változatos.

barátaink háza hilotól kb 20 mérföldre a hegyen van, folyamatosan felfelé kell menni, nem drasztikusan, de szép kis emelkedő vezet hozzájuk.

hilo egy viszonylag kis város, a sziget keleti oldalán. belvárosa tele van régi kopottas épületekkel, galériakkal, piacokkal, sok parkkal, kikötővel, egy időutazás érzetét keltve.

minden megtalálható benne, a walmarttól a home depoig, autókerekedésektől a kórházig. tökéletesen alkalmas arra, hogy időnként bemenve, mindent el tudj intézni, amire szükséged van. sokat ott laknak, a központi részt körülveszik a kertvárosi, családi házas övezetek.

aztán megindulva a 11-es úton felfelé, maga a kilauea vulkán oldalán haladva, valójában kis települések követik egymást, mint keau, kurtistown, mountain view és volcano, na ott kell letérni főútról a barátainkhoz.

ez a fenti rész teljesen erdős, földutak (murvás) vannak vágva az erdőben és fel vannak osztva telkekre, ha ott veszel telket, egy erdős földterületet veszel, amivel azt kezdesz, amit akarsz. az erdő nem tipikusan pálmafás, mivel tengeszint felett vagyunk 750 méterrel, ezért túlnyomórészt ohia és guava fákra kell gondolni és persze óriási páfrányokra. az ohia és a guava nagyjából egy egyenes szárból álló, eléggé szabályos fafajta, amely tökéletesen alkalmas, akár építkezésre is (nem házra gondolok, csak kiegészítőkre). ebben a körzetben 3acre-ös telkek vannak, ami kb 1.2 hektár, többet is megvehetsz egymás mellett, szóval a terület elég korlátlan. az árak nagyon kedvezőek kb. 10-12ezer $ darabja, a barátaink kettőt vettek egymás mellett, 2.4hektáron már lehet nyújtózkodni. szóval erdőt veszel és magadnak alakítasz ki rajta mindent, az utakat, a ház vagy házak helyét, saját kis királyságod lehet. sokan belevágnak egy kacskaringós utat a telkükbe és a főútról (murvás földútról) be sem lehet látni a házukig, teljesen intim lehet az életed. itt a nagy-szigeten egyesül az amerikai törvény a picit kialakulatlan szigeti egyszerűséggel!:) tehát senki nem mehet be a földedre, amig te büncselekményt nem követsz el, ami azt eredményezi, hogy olyan és akkora házat, házakat építesz a telkedre, amilyet akarsz. senki nem szól bele és semmilyen engedély nem kell hozzá. egyértelműen bent hilo központjában ez nem így működik, de fent az erdős külterületen igen!:)

 

időjárás: eleve a hiloi oldalon a csapadékosabb, a másik oldalon, ahol kona a központ jóval szárazabb. ezen belül is megkülönböztetünk esős és eső mentesebb évszakot, kb októbertől indul az esős áprilisig, de valójában mindig sokat esik a hiloi övezetben!

tehát a kandalló a hegy oldalán mindig jól jön, persze tengerszinten nem, de az sokkal párásabb és ott már a szúnyogok is jelen vannak. minden attól függ, ki mire vágyik, a nagysziget mindenre lehetőséget ad. pl a óceánparti övezetekben keau környékén a telkek negyed acre-ösre vannak osztva és kb 5000$-ért már vehetsz egyet. viszont ott közel van a szomszéd és nem annyira intim a környezet, mint fent a hegyen.

 

mivel mi körbejártuk a szigetet többször is, ezért tudok mesélni a másik oldalról is, meg a középső területekről is, de egyet mondhatok elképesztő hely ez a hawaii.

annyira változatos, mind időjárás szempontjából, mind földrajzilag, hogy hihetetlen.

kona a másik oldal "fővárosa" egyben a turizmus fővárosa is, hiszen itt találhatóak a gyönyörű fehérhomokos partok és a puccos szállodák is. de a biznisz nem akadályozza meg, hogy kona is egy élhető és megfizethető hely legyen, ugyanúgy el tudom képzelni az életemet konában, mint a hiloi oldalon.

 

srtandok, partok: álmaimban azt gondoltam, hogy a sziget partvonala egészben egy gyönyörű fehérhomokos valami, amihez 5perc alatt hozzá tudok jutni, bárhol, bármikor!:))

ez nem igy van:))))

a hawaii szigetcsoport 7 főszigete közül, pont a nagy-sziget a legfiatalabb, ami azt jelenti, hogy a partvonala még nincsen eléggé elkopva ahhoz, hogy egészében (körben) fürödhető és klasszkius értelemben véve tengerpart legyen. valamiért a sziget észak-nyugati része, kona környéke, kohala coast, kopott el annyira, hogy ott már jelen vannak az elképesztően gyönyörű fehérhomokos részek a türkízkék óceánnál, olyannal, amire mindenki vágyik. pl a kua bay, egy eldugott varázslatos hely, ahol teknősökkel úsztam és millió csodás tengeri élőlényt tudtam megnézni egy egyszerű szemüveg és pipa segítségével. a homok fehér és az óceán meleg, ez a partvonal szerintem kb. a sziget partvonalának az 1/4-dét teszi ki. a többi részen találhatóak arany, fekete, zöldhomokos partok, sok helyen sziklás és nehezen megközelíthető, de bárhol is élsz a szigeten találsz magadnak megfelelő részt a kikapcsolódásra. a távolságok nem igazán nagyok, 350km kb a sziget kerülete és átszelő utak is vannak, szóval akár heti rendszerességgel is elmehetsz a kedvenc helyre, nem gond.

hát kb ennyit a szigetről, de millió dolog van még:)

 

kérdéseid:

 

jó időjárás, meleg: gondolom érzékeled a fent leírtakból, hogy a neked megfelelő időjárási körülményeket saját magadnak megtalálnod, a sziget mindenkinek a kedvére tud tenni:)

orvosi ellátás: az usa 50 állama közül csak hawaiin ingyenes és teljesen jól felszerelt kórházak vannak.

internet: tökéletesen működik, akár vonalas vagy mobil formában.

tenerife vs. hawaii, ha mindkét helyre van tartózkodási engedélyed akkor csak a személyes vágyak és igények tudnak dönteni a kettő között. nem voltam még tenerifén és hawaii az álom otthon számomra, tehát nekem hawaii:))))

szórakozás: millió lehetőség van rá, akit érdekel megtalálja magának:)))

benzin kicsit drágább, mint a kontinensen, de a távolságok elhanyagolhatóak, ezért nem nyom a latba semmit.

sajna a hivatalonsan nyitható kávézó ügyében nem tudok sokat mondani, de ha legális vagy az országban, akkor minden megoldható!:))) ebben biztos vagyok:))))

 

nagyon nehéz egy átfogó képet adni a szigetről és akkor még nem is beszéltünk a többi szigetről, talán ezért is húzódott ilyen hosszúra a hozzászólásom, amiért bocsi!:)))

 

én imádom a nagy szigetet és kb egy éven belül készen is fogunk állni az átköltözésre:)

ha akad még kérdés szívesen megpróbálok rá válaszolni:)

 

szép napot

 

 

Előzmény: Törölt nick (898)
hau'oli Creative Commons License 2013.02.03 0 0 896

Kedves Ramona!

 

ha visszaolvastál, akkor láthattad, hogy én az usa-ban élek és tavaly áprilisban 6hetet töltöttem a nagy-szigeten! nem titkolt vágyunk ott végleges tanyát verni és mivel ottlakó barátaink vannak, ezért még segítség is akad!:)

 

nem tudom milyen legendákat hallottál az amerikai letelepedésről, de legyen szó bármilyen furfangos cselszövész által kerekített papírokról, egy valamiben biztos lehetsz: egy szigeten ezt megvalósítani, még nehezebb, mint a nagy százazföldön!:)

 

hawaii 1959-óta az usa 50. tagállama, ezért a jogszabályok egyformák a mainland-ével.

soha nem fog neked olyan emberke élménybeszámolót tartani, aki csónakkal érkezett hawaiira és a nagy semmire ma már állampolgárként, azért jár ide fórumozni, hogy segítsen a hozzá hasonlókhoz.

az egésszel, azt akarom mondani, hogy ne légy már ennyire naiv és gondolkodj a legális lehetőségekben, én mondom neked, hogy még zöldkártyával is nagyon nehéz.

 

amúgy hawaii gyönyörű, kellemes és nyugodt, olyan embereknek való, akik szeretnének visszarepülni az időben legalább 50évet és vágynak egy egyszerűbb, de természetközelebbi életre!

hátrahagyva a fogyasztói társadalom előnyeit és hátrányait, dacolva a nehézségekkel, de élvezve a szabadságot és a függetlenséget a paradicsomban!:))

 

nagyon sok sikert kívánok nektek, egy olyan ember, aki azért tette a lábát amerikai földre, hogy egyszer tényleg hawaiin éljen! jó úton haladunk!:)))

Előzmény: Törölt nick (894)
blueye Creative Commons License 2013.02.02 0 0 895

OK.

Lassan én írom ide amit te akártál előásni.... :)

Előzmény: Blende (892)
blueye Creative Commons License 2013.01.14 0 0 893

Köszi, várom.

Szállást se volt könnyű jó ár/értékben szerezni. :)

Előzmény: Blende (892)
Blende Creative Commons License 2013.01.14 0 0 892

Jó döntés! Ások elő dolgokat és berakom ide. :)

 

Előzmény: blueye (891)
blueye Creative Commons License 2013.01.08 0 0 891

Big Island lesz de az USAban vege a valsagnak, ep h volt meg jegy a gepre visszafele.

Előzmény: Blende (889)
blueye Creative Commons License 2013.01.04 0 0 890

Mostani terveink szerint multicity-t nézek: LAS-KOA-LAX, de ma épp 528 USD a legjobb ár :(

Megkérdezem a low-cost topicban :)

Ha tudsz még ajánlani személyes tapasztalat alapján helyeket amiket látni kell, helyiek által látogatott éttermeket, stb. azt nagyon megköszönöm. Én már ráálltam hogy a Big Island-re látogassunk el. :)

Előzmény: Blende (889)
Blende Creative Commons License 2013.01.04 0 0 889

Nézd meg SFO-ból is vagy ott az öböl menti repterekről.

Esetleg multycity.

 

500 USD nem olcsó, az kb. a normál ár. de szezon van ugye. Ha 300USD körül találsz az már nagyon jó!

 

Alaska Airlines szokott a legolcsóbb lenni esetleg delta vagy United.

Előzmény: blueye (888)
blueye Creative Commons License 2013.01.04 0 0 888

Kosz,nezem.

Repjegyre varjak meg szerinted (febr. utolso hete), most ugy 500 USD korul van.

Előzmény: Blende (887)
Blende Creative Commons License 2013.01.04 0 0 887

Kicsi, eldugott hangulatos volt. Autóbérlés alap. :)

 

http://www.hawaii-bnb.com/index.htm

 

itt is érdemes szétnézni:

 

http://stayhawaii.com/index.html

 

Ez már drágább, de szép:

http://www.hawaiianoasis.com/

 

Maui:

http://www.daysinn.com/hotels/hawaii/maui/days-inn-maui-oceanfront/

 

Mi itt voltunk nagyon bejött. Ár érték arányban is remek. Elhelyezkedés is tökéletes.

 

Maui nagyon nyugis békés sziget. Remek merülőhelyekkel. Big Island viszont rengeteg programot kínál.

Előzmény: blueye (886)
blueye Creative Commons License 2013.01.03 0 0 886

Egyelore a Big Islandet nezzuk, de johet Mauira is. Mailem publikus ha ugy kuldened.

Előzmény: Blende (885)
Blende Creative Commons License 2013.01.03 0 0 885

Mindket szigeten tudok ilyen szallast. 80-90 USD / szoba / ej.

Szolj melyik erdekel.

Előzmény: blueye (884)
blueye Creative Commons License 2013.01.03 0 0 884

Kösz.

Természetesen a VIE-LAX-VIE jegyet szeretném minél jobban kihasználni. :)

Előzmény: Blende (883)
Blende Creative Commons License 2013.01.03 0 0 883

Csak nem a LAX jegyre szervezel rá? :)

Előzmény: blueye (881)
Blende Creative Commons License 2013.01.03 0 0 882

Szerintem Maui esetleg Big Island. De semmi esetre sem Oahu.

Ha csak egy sziget akkor Big Island.

Előzmény: blueye (881)
blueye Creative Commons License 2013.01.03 0 0 881

Ha február végén lenne egy hetetek és az USA nyugati partján vagytok amúgy is, akkor átugranátok Hawaii-ra? Ha preferencia a kis, csendes egyszerű szállás akkor azt merre tudtok ajánlani?

bikejulia Creative Commons License 2013.01.02 0 0 880

Sziasztok!

Utazunk Hawaiira Maui szigetre 2013, Januar 30-februar 6-ig. KIHEI helysegben (7 ejszaka) bereltünk egy hazat 2-en de meg van 2 före hely. A haz közel van a parthoz. Keresünk 2 föt akik erre az idöre 1 szobat kiberelnek.100$/szoba/ejszaka. Fözesi lehetöseggel, terasz, tv, mosogep es minden ami egy hazhoz tartozik. Ez az ar az ottani körülmenyekhez olcsonak szamit.

 

Ha erdekel valakit kerlek valaszolj a következö cimre:

abeltrami@sunrise.ch

 

Aloha!

kbetty83 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 879

Sziasztok!

 

Már korábban is érdeklődtem, kérdezősködtem Hawaii-ról, de most úgy tűnik minden összejött a nyaraláshoz :)))

Lenne pár kérdésem,remélem valaki tud segíteni.

OAHU szigetre 4-en mennénk és olyan szállást keresünk, ahol 4-en tudnánk egy helyiségben aludni. Holiday Surf Hotel-t néztük, azt hiszem 1 vagy 2 *-os, de nekünk megfelelne, mert úgyis a szállás az ahol a legkevesebb időt töltenénk.

Valaki hallott már róla vagy tud 4 személyre olcsó szállást? Booking.com-on néztük.

Illetve az alábbi kérdéseim lennének még:

 

-Egy átlag ember napi 3x-i étkezése ( normál kaja ) kb. mennyi usd-ből jönne ki?

-Mennyibe kerülnek az átlag élelmiszerek ? ( tojás,zöldség,üdítő, stb. )

-Mire kell figyelni kinttartózkodáskor?

-Mennyibe kerülnek a belépők a helyi nevezetességek,múzeumok, stb. látogatásakor?

-Milyen a közlekedés a szigeten?

-Milyen veszélyes állatok vannak a szigeten?

-Kell -e valamilyen védőoltás?

-Hogy lehet eljutni legkönnyebben a vulkánhoz?

-Van esetleg  a szigeten magyar turista iroda, ahol tudnak mindenben segíteni?

 

Most egyenlőre ennyi kérdés jut eszembe.

Ha valakinek még a fentieken kívül van valami jó ötlete, tanácsa azt szívesen fogadom.

Előre is köszi a segítséget.

 

Üdv: Betty

No.9 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 878

Egesz evben erdemes menni, nincsenek nagy kilengesek az idojarasban. A teli honapokban 2-3 fokkal huvosebb van mint nyaron. Aprilis az esos es a szaraz evszak hataran van. Ez a csapadekmennyisegben, homersekletben es napsuteses orak szamaban is egyfajta kozeputat jelent. A paratartalom nyilvan magasabb a kontinentalis klimakhoz kepest de ha egyszer tropusi szigetre megy az ember akkor ez nem lehet visszatarto ero. Nem olyan veszelyes egyebkent, sokkal kellemesebb mint a Del-Kelet Azsiai tersegben mondjuk.

Előzmény: f'zsuzsa (877)
f'zsuzsa Creative Commons License 2012.11.27 0 0 877

Sziasztok

Olvastam az irományaitokat. Szeretném a segítségeteket kérni. Áprilisba szeretnénk menni Hawaii-ra. Érdemes e már ebben a hónapban menni? Milyen az időjárás? Nagyon durva a páratartalom? Előre is köszönöm segítségeteket. Várom válaszaitokat. Köszi:-)))

Steve1950 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 876

Sziasztok!

Honoluluban szeretném felvenni a kapcsolatot Szadovszky Zsolttal,aki egy kürtöskalács boltot üzemeltet.

Köszönöm a segítséget előre is.

Szép napot mindenkinek: 

                                          István

ancsy11 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 875

Üdvözlök mindenkit!
Munkával kapcsolatosan szeretnék egy kicsit érdeklődni.Párommal nézelődtünk a napokban, hogy milyen munka ajánlatok vannak kint.Találtunk az ő szakmájának megfelelőt az egyik hirdetésben.(IT support)   Jól beszéli az angolt, ezzel nincs probléma. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e innen Mo.-ról pályázni egy ilyen munkára vagy ilyen távolról inkább ne álmodozzunk. :)A segítséget előre is köszönöm! Szép napot kívánok mindenkinek!

evee Creative Commons License 2012.07.16 0 0 874

Hello,

 

NY-ban en 2008-ban itt voltam, jo helyen Manhattanben es akkor jo aron a tobbi hotelhez kepest. 
http://www.tripadvisor.ca/Hotel_Review-g60763-d75698-Reviews-BEST_WESTERN_PLUS_Seaport_Inn_Downtown-New_York_City_New_York.html

 

Big Islandon kocsit szerintem a repteren, van szinte az osszes kolcsonzo ceg, foglald be elore, nekunk tavaly a Budget volt a legolcsobb, attol fugg milyen autot akarsz, mi kompaktot bereltunk. Kolcsonzoben szerintem erdemes kompaktot foglalni ha nincs olyan bent akkor ingyen felupgradelik nagyobbra de kompaktot fizetsz. Persze ha van bent kompakt akkor azt kapjatok :)

 

hotwire.com

kayak.com

expedia.com

 

oldalakat ajanlom mind szallas/kocsi kereseshez foglalashoz. Barhova. 

Előzmény: v_juci (873)
v_juci Creative Commons License 2012.07.13 0 0 873

Sziasztok és szia mlifregit! Sikerült a foglalás, várom a véleményeteket, ötleteket! Szeptemberben megyünk 4 nap New York - 10 nap Big Island - 3.5 nap Oahu - 2.5 nap New York lesz a program.

 

A new yorki és a honolului szállás hiányzik még, ha esetleg lenne ötletek ezzel kapcsolatban, szívesen fogadnánk!

 

A következő két hónapban összeírok egy programtervet, amiben ugyancsak szívesen venném a segítségeteket. Lenne két konkrét kérdésem is:

 

- Big Islanden hol, hogyan tudok autót bérelni? Említettétek ezt a felelősségbiztosítás dolgot. Tudtok adni esetleg egy cégnevet, ahol bérelhetek és akkor előre le tudnám ezt beszélni velük.

- Mivel a hotelben nem kapunk ételt, hogyan tudjuk leggazdaságosabban megoldani a kajálást? Vannak olcsóbb gyorséttermek, szendvicsek?

 

Még jelentkezem. Puszi,

 

J.

 

 

Előzmény: mlifregit (846)
csab1ka Creative Commons License 2012.06.22 0 0 872

Először amikor utaztam, a start utazási irodán keresztül tettem. Az ő oldalukon választottam szállodát, sok választásom egyébként nem volt.

4 hónappal az utazás előtt foglaltam le a szállást és a repülőjegyet.

 

Autót budget-től béreltem az árak megtalálhatóak a honlapjukon, folyamatosan változnak.

 

Általánosságban az emberek kedvesek, mosolyognak, de nem szólítanak le csak úgy, hacsak nem akarnak valamit megtudni tőled.

 

 

Annyira kell vigyázni az értékekre mint itthon.

 

Gyalog a város bejárható, de a sziget azért ha utána nézel a méretének... végülis ha van időd és nagy túrázó vagy... :D

 

 

Előzmény: kbetty83 (871)
kbetty83 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 871

Hello!

 

Köszi az infókat. Ezt a  Queen szállodát hol találtad? Mi a booking.com-on nézünk szállásokat. Vagy tudsz esetleg valami másikat is?

Mennyivel előtte érdemes lefoglalni  a szállást? Repcsijegyet még nem sok helyen lehet nézni, szeretnénk ott is valami olcsóbbat kifogni.

Te a foglalási időhöz képest mikor repültél?

Érdekesek a booking.com-on is a szállásfoglalások, mert van amikor már csak 3-4 szoba van abban a szállodában, rá következő héten elérhetőek a szobák. Biztos megvan mindennek a logikus magyarázata, csak félünk nehogy lemeradjunk róla...

Főzni nem sokat főznénk, de azért a napi egyszeri főtt kaja mindenképpen kell.

Milyenek az emberek arrafelé? Barátságosak , kedvesek, leszólítanak, stb.?

Mennyire kell vigyázni az értékeinkre?

Kocsibérlés kb. mennyibe kerül?

Gyalog mennyire bejárható a sziget?

Ha esetleg más is tud írni dolgokat a kérdéseimmel és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban, megköszönöm :)))

 

Üdv: Betty

Előzmény: csab1ka (867)
hau'oli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 870

én ápr. közepétől május végéig voltam a nagyszigeten.

nem olyan misztikus dolog ott lenni, mint ahogy az utazás elött gondoltam.

tök normál minden, egyszerű emberek élnek ott is és minden ugyanúgy működik, mint bárhol másol a világon.

lehet dolgozni, lehet házat bérelni teljesen normál árakon, nincs semmi megoldhatatlan dolog. árak kicsit magasabbak mint az usa belső területein, de a walmart közel hasonló árakon kereskedik, nem olyan vészes.

 

egy dolog kérdéses, hogy ki milyen jogcímen tartózkodik az országban, nekem van zk-m ezért akár mikor oda tudok költözni, simán meg lehet élni.

de akinek nincs, az ne menjen szerintem, mert csak baja lehet belőle.

ennyi

No.9 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 869

Mintha ez ennyire egyszeru lenne…

Illegalisan fogsz tartozkodni (az ESTA 90 napig jo es nem hosszabbithato) illetve csakis illegalisan tudsz munkat vallalni. Ezzel remelem tisztaban vagy. Milyen munkara gondoltal? Mo-rol, meg ugy altalaban legalis munkat nem fogsz talalni, hacsak nincs valami uber-magas es/vagy specializalt vegzettseged.

Ferfikent meg talan jobban lehet ezt-azt talalni, haz koruli munkak, kerteszkedes, apro javitasok stb. de noknek max. takaritasra, gyerekvigyazasra tudok gondolni. Viszont ahhoz ido kell mire az ember felepit egy ugyfelkort akik folyamatos munkat es ezzel bevetelt biztositanak. Persze ez mind illegalis.

Repjegy megvetele + hetekig sot esetlegesen honapoking bevetel nelkul gyorsan elfogy a penz.

Szerintem tervezz egy par hetes turista latogatast, keresed a lehetosegeket aztan ha erdemes akkor maradj tovabb.

Előzmény: kklujzi (868)
kklujzi Creative Commons License 2012.06.21 0 0 868

Sziasztok!

 

A segítségét szeretném kérni azoknak, akik kint élnek Hawaii-on. Szerencsére összejött egy kis megtakarításom, angolul is jól beszélek, ezért úgy döntöttem, hogy egy-két évre kiköltöznék Hawaiira, 2013 januárjától. Munka oldalakat folyamatosan nézek, de jól jönne pár jó tanács ezzel kapcsolatban. Azok, akik Hawaii-on élnek, itthonról találtak munkát vagy megkockáztattátok és kint kerestetek magatoknak?

Előre is köszi a válaszokat.

 

Üdv.

 

Orsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!