Keresés

Részletes keresés

Kis Ádám Creative Commons License 2010.07.22 0 0 355
Ha ez nem fér bele, akkor vállald el a veszteségeket. Életszerűtlen, amit írsz, azaz akadékoskodásnak minősül.
Előzmény: ÖRWEIN (353)
rferi Creative Commons License 2010.07.21 0 0 354

Hemzseg??

Egyet találtam az enyémben, de a tiedében például kettőt.

Most ezen fogunk versenyezni, vagy mi?

Az elemi állapotot úgy értettem, hogy eleminek kéne lennie, hogy nem hibázik.

De mindegy is, nem érdekes az egész.

Azt próbáltam kifejteni, hogy a lakosság nagy része leszarja a nyelvtant úgy ahogy van.Beszéli a nyelvet, de nem tud mondatot elemezni, fogalma nincs, mik azok a névszók például, és hasonlók.

Egy kicsit kisebb része meg még a helyesírást is leszarja. Na ezek az emberek ha villog nekik a word, azonnal rányomnak arra, amit mond, nem mérlegelnek, ezért aztán elég érdekes dolgok jönnek ki belőle. De igazából ha úgy maradna, ahogy ők írnak, az is hasonlóan érdekes lenne, szóval tökmindegy. Ezért lenne jó, ha nem villogna, csak ha _tényleg_ hiba van. Szerintem.

Előzmény: Kis Ádám (349)
ÖRWEIN Creative Commons License 2010.07.21 0 0 353
na ez az ami nem fér bele a munkaidőmbe
Előzmény: Kis Ádám (352)
Kis Ádám Creative Commons License 2010.07.21 0 0 352
Ez esetben mionden esetben más néven mentsd, pl. tegyél a végére számot, dátumot stb.
Előzmény: ÖRWEIN (351)
ÖRWEIN Creative Commons License 2010.07.21 0 0 351
Köszi, de nekem minden esetben az eredetiek kellenek és nem az amit újonnan beleírtam. Műszaki leírásokról van szó és gyakran sok mindennel kell kiegészítenem, ha mindent elmentenék, akkor nem ismerném ki magam a változatok között.
Előzmény: Kis Ádám (350)
Kis Ádám Creative Commons License 2010.07.20 0 0 350
A mentésre való rákérdezést én semmiképp nem kapcsolnám ki. Meglehetősen sok veszteséget küszöböl ki vele a Word. Van azonban egy áthidaló megoldás: mielőtt bezárnád a fájlt, kattints rá a mentés ikonra. Ebben az esetben nem fog rákérdezni.
Előzmény: ÖRWEIN (347)
Kis Ádám Creative Commons License 2010.07.20 0 0 349

Bocs, a szövegeden látszik, hogy kikapcsoltad a helyesírás-ellenőrzőt. Ugyanis szöveged hemzseg az olyan elütésektől, amelyeket még a kolléganőid is kijavítanának, de a Helyes-e biztos jelzné. Ezek nem helyesírási hibák, minden "amatőr" gépíró elkövet ilyeneket. Tulajdonképpen semmit nem számít, ha igénytelen vagy a szövegedet illetően, de akkor ne szidj mást.

 

NB - biztos vagy benne, hogy a kóülönírás-egybeírás kérdésében mindig a Word hibázik, és nem a te ismerteteid hiányosak? Szerinted ez a magyar helyesírásban elemi dolog? Nekem úgy tűnik, hogy épp e téren a legbonyolultabb a magyar helyesírás - még egyszerűsítésre is szorulna. Ebben a tekintetben a Word sosem használ kategorikus imperatívuszt, csak rákérdez, hogy nem kellene-e másképp írni.

Előzmény: rferi (346)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.15 0 0 348
Ezt itt nyilván senki sem tudta.
Előzmény: Old_Soma (341)
ÖRWEIN Creative Commons License 2010.07.14 0 0 347
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.
Meglehetősen sok word dokumentumot használok egy időben és rendkívül lassítja a munkámat, hogy a fájlok bezárásakor mindig rákérdez a mentésre. Ki lehet ezt kapcsolni valahogy, hogy bezárja automatikusan mentés nélkül? 2003-ast használok
rferi Creative Commons License 2010.07.13 0 0 346

A word helyesírás ellenörzőjével az a legfőbb baj, hogy a legritkább esetben használják olyan nyelv-észek, mint te, akik a hibák leírását képesek értelmezni, vagy felülbírálni.

Rengeteg olyan problémát okoz, ami teljesen elemi dolog, gondolok itt az egybeírás-különírás problémájára például. Az emberek 90 %-a lazán, gondolkodás nélkül elhiszi neki amit mond, pedig például ebben a témában legtöbbször hibázik. A használói nem elgondolkodni szeretnének a hibái rejtelmes szépségén, mert nekik nem okoz kéjes örömöt egy ilyen hibázás. Sokkal inkább problémát. Hányszor hallottam anyázni az adminisztrátor kolléganőimat, mert állandóan sikítozott a program, és nem értették mi baja. Ez nem túl powerful dolog benne.

Előzmény: rumci (344)
hacso Creative Commons License 2010.07.13 0 0 345
Érdekesség: erdélyi beszélők általában névelővel használják a tárgyalt kapcsolatot (a tavaly óta), sőt gyakran magában a tavaly határozószót is. (Az ellentét jelentésű anyaországbeli "jövőre" helyett pedig ezt mondják: "a jövőben".)
Előzmény: rumci (344)
rumci Creative Commons License 2010.07.13 0 0 344
Én idestova 15 éve használom a Helyes-e?-t, és lényegesen jobbak a tapasztalataim. Sose kapcsolnám ki, hiszen nagyon örülök, ha jelzi, hogy valamiben lehetséges, hogy hagytam hibát (persze, azt is tudom, hogy a piros aláhúzás nem azt jelenti, hogy hibás egy szó, csupán azt, hogy nincs benne az adott szó a szótárában).
A legelemibb mondatokban nem szokott hibát találni általában.

Egyébként kifejezett érdekességre bukkanhatunk, ha végiggondoljuk, miért jelent meg a zöld aláhúzás a tavaly óta kifejezés alatt (hisz a hibázások általában izgalmas jelenségekre világítanak rá). Szóval a furcsaság oka az, hogy a névutós kifejezések egy főnévi (vagy névelős) csoportból és egy névutóból állnak, ugyanakkor a tavaly nem főnév, hanem határozószó a szótárak szerint (a névutós hsz-k még a ragozható hsz-knél is fehérebb hollók). Ez tehát mindenképp egy speciális eset, amit persze külön le kellene programozni (a Helyesebb parciális szintaxisa nyilván a szótár szófaji kódjait használja), de hát vélhetőleg a program élesítéséig nem jött szembe senkinek. Szóval tulajdonképpen a hiba miatt nem a Helyeseket okolhatjuk, hanem az ÉKsz.-t. Az ÉrtSz. még próbált vele valamit csinálni, igaz, inkább szerencsétlenkedés, mint megoldás volt ez:

tavaly hsz
1. Az ideit, a mostanit megelőző évben.
2. (ragos alakok és névutós kapcsolat) Tavalyig, tavalyra, tavalyról, tavalytól (fogva), tavaly óta.

NB. Azért abból, hogy egy magyarázatban előfordul egy elgépelés (ami ráadásul még véletlenül sem helyesírási hiba), nem következik egy nyelvhelyességi ellenőrző program minőségéről semmi. (Miként a te okfejtéseddel sem a helyesírási és fogalmazási hibáid és pontatlanságaid miatt van baj, úgyhogy természetesen a fejedre sem olvasom. De van egy olyan érzésem, hogy azért sír szegény nyelvi eszköz alattad, mert van oka.)
Előzmény: rferi (343)
rferi Creative Commons License 2010.07.12 0 0 343

A word helyesírás ellenörzője olyan vacak, hogy legtöbbször kikapcsolom.

A legelemibb mondatokban is talál hibát.

Ez a mondat magyartalan, de nem helytelen szerintem.

 

A word az óta szót szeretné kihúzni belőle, szerinte csonkult a mondatod.

De hogy mennyire összedobott a helyesírás ellenörzője, legjobb példa erre, ha megnézed, mit ír erre a hibára bővebben:

 

"Helyi szerkezeti hiba, hiány

A jelölt helyen értelmezhetetlen szerkezetet szerepel. Ennek oka lehet, hogy valamelyik szót hibásan írta, de az is, ha szövegszerkesztés közben a mondata megcsonkult "

 

A piros kihúzás tőlem. Még az elemzésben sem tudtak helyesen írni

Előzmény: cecilke (342)
cecilke Creative Commons License 2010.07.12 0 0 342
Egy jegyzőkönyvet írok, amelyben a következő mondatrészlet/részmondat van:
Tavaly óta több mint fél év eltelt,.....
A helyesírás ellenőrző pedig alázöldítette a tavály ótát:
A jelzett szó előtt egy alanyesetű kifejezés hiányzik.
Mit gondolna a rendszer helyesnek?

(Lehet, hogy suta a mondat, azért írtam, hogy jkv. részlet. Szándéka szerint pedig az előadó az eredeti, tavaly évvégi határidőre utalt volna, amely módosult ugye, illetve még mindig nincs vége a munkának.)
Old_Soma Creative Commons License 2010.06.30 0 0 341
Üdv Mindenkinek!

Egy nagyon halandó és esendő kérdésem lenne, igazi Word-téma, bár - mivel ezt a topicot csak most találtam meg - feltettem a 'Kérdések Windows Gurukhoz' topicra is.

Kérem szépen, ha tudnátok segíteni, válaszoljatok!

Kérdés; Miképpen lehet Word-öt hívni egy külső alkalmazásból (na eddig azért tudom! ;-) úgy, hogy a hívással paraméterként átadhassam azt a .dbf állomány-hivatkozást, ahol/amiben a Word körlevél-funkciójához a MERGEFIELD adatait tárolom??

Pl.: Execute "WinWord" <dokumentum név és elérési út> <dbf név és elérési út>

A programsor hatására a Word meghívódik, de a második paraméterként átadott dbf-et is dokumentumként igyekszik megnyitni, holott arra a körlevél-készítésnél lenne szükségem!

Az idézett programsor szintaktikailag jó, Harbour Clipper MiniGUI szerinti.

A gond az, hogy mind a doku-fájl, mind pedig a hozzá tartozó adat-fájl is változhat, ezért kellene a paraméterezhető átadás...

Nagyon fontos lenne, és nagyon sürgős, PLEASE!!!!

Előre is köszönöm, bármilyen megoldás érdekel!!!
Roland_Dave Creative Commons License 2010.06.21 0 0 340
Sziasztok! Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy a WORD-ben (2003) a legördülő elemek listáját hogy lehet kibővíteni? 25-öt engedélyezz maximum!

Előre is köszönöm!
Kis Ádám Creative Commons License 2010.06.16 0 0 339

Kedves Mad árka!

 

Az első kérdésed nem teljesen egyértelmű. Nem világos, hogy hierarchikus címrendszert akarsz, vagy csakl a kétszámjegyű sorszámozást. Ha csak az utóbbi, a megoldás egyszerű. A stíluskészítés során a Formátum/Számozás paranccsal megnyíló panelen az Új számformátum megadása gombbal megnyíilk egy panel, ahova magad írhatod be a számformátumot.

 

Ha azt akarod, hogy a címeket a Word automatikusan sorszámozza, tehát 1., 1.0., 1.1 stb. azt úgy tudod elérni, hogy a Címsor1-et elkészíted, a Többszintű lista segítségével formázod (azt a lehetőséget válaszd, ahol egymás alatt az a1., 1.1., 1.1.1. lehetőség jelenik meg. A stílust módosítsd a kiemelés mentése lehetőséggel. Ezután a következő hierarchkis címre alkalmazd a címsor2-t, de ott a listából a második szintet válaszd, és ezt is kiemeléssel mentsd. Tudom, ez zavaros, de jóval hosszabban kellene leírni. NB - nem biztos, hogy célszerű (vagy biztos, hogy nem célszerű) az automatikus számozást használni, inkább jól át kell nézni, hogy nem ismétlődik-e vagy marad-e ki valami kézi számozás mellett. (Ha részletesebb leírást kérsz, @).

 

A Formázás törlése parancs elérhető, ha a Stílus csoport lenyítónyilára kattintasz, kinyílik a stílusikonok listája, és az alatt van 3 parancs. A középső a Formázás törlése. Ha jobbal rákattintasz, kirakhatod a gyorselérési eszköztárba.

 

 

 

Előzmény: Mad árka (338)
Mad árka Creative Commons License 2010.06.15 0 0 338
Word 2007-et kell használnom muszájból. Az lenne az első kérdésem, hogy hol tudom a stílusoknál beállítani, hogy a fejezetcím 1.0, 1.1 legyen, tehát több sorszámot tartalmazzon. Szeretném elkészíteni a stílusalapokat, de mindenhol csak 1., 2. és 3. jellegű számozást enged és a számformátumok között sem kínálja fel a többes sorszámozást.

Kérdés 2.: létezik-e még valahol a formázás törlése parancs? A 2003-as Wordben nagyon gyakran használtam, most viszont nem lelem. Vagy a "normál" stílussal gondolták helyettesíteni...?

Köszönöm a választ - ha van :) - előre is.
Kis Ádám Creative Commons License 2010.06.09 0 0 337

Elnézést, válasz helyett a saját tökéletlenségemet és tudáshiányomat szeretném pótolni.

 

Mi az az n kapcsoló a tartalomjegyzékben, amit el kellene tüntetni? Az /n kapcsoló, úgy tudom, új Word példányt indít parancssorból, de nem tudom, hol jelenik meg a tartalomjegyzék beállításai között. Nem szoktam parancssorból dolgozni, ezért érdekelne a dolog.

 

Egyébként Wordben frissíteni az F9 funkcóbillentyűvel lehet, ott kérdésre csak az oldalszámokat vagy a teljes tartalomjegyzéket.

 

A szedéstükröt Wordben én a margók megadásával szoktam beállítani. Ennek során két eljárást követek: vagy megtartom az obligát A4 formátumot, ehhez hozzámérem a margókat és az élőfej-élőláb tetejét, vagy kiválasztom a kívánt formátumot, illetve konkrét értékekkel megadom, és ehhez mérem a margókat. Igaz, ezt, primitív módon a menük felhasználásával szoktam elvégezni, nem parancssorból. Bár nem látom értelmét annak, hogy ezt parancssorból állítsam, engem is érdekelne, hogyan kell.

Előzmény: mukkkk (336)
mukkkk Creative Commons License 2010.06.08 0 0 336
Sziasztok!

1; Olyan kérdésem lenn, hogy a tartalomjegyzékből a n kapcsolót hogyan lehet eltüntetni,majd frissíteni a tartalmat Wordben?

2; Hogyan tudom a Wordben a szedéstükröt beállítani,milyen parancsokkal?
mukkkk Creative Commons License 2010.06.08 0 0 335
Nagyon szépen köszönöm a segítségedét Rumci!!!
További szép napot!!!
rumci Creative Commons License 2010.06.08 0 0 334
...→… (Alt+Num0133)
Előzmény: mukkkk (333)
mukkkk Creative Commons License 2010.06.08 0 0 333
Hello!

Elöször is köszönöm a válaszodat!!!

Másodszor még lenne egy kérdésem,hogy hogyan lehetne a "három pont helyett három pont karaktert cserélni a szővegben?

Elöre is köszi!
Szép napot!
Hello
Előzmény: rumci (332)
rumci Creative Commons License 2010.06.07 0 0 332
^p- →^p–^s
-→ –
- →–
-,→–, (ez nem lesz jó a zöldség-, gyümölcs- és fűszerkereskedő miatt; behelyettesítéssel összevonható -([ ,;:])→–1 formában)
([0-9])-([0-9])→1–2 (a Behelyettesítéssel legyen bekapcsolva; de ez se lesz jó mindig, hiszen például a bizonytalanságot kiskötőjellel fejezzük ki számok között)
-→ ^~
Előzmény: mukkkk (331)
mukkkk Creative Commons License 2010.06.07 0 0 331
Sziasztok!

Néhány kérdésem lenne,hogy milyen parancsokat kell beirni a következő Keresés és Csere fűl mezőibe?

4 kérdés lenne:

Bekezdéskezdő kötöjel+szókőz helyett gondolatjel+kemény szóköz?
Szóközt követő,szókőz vagy írásjel előtti kötőjel helyett gondolatjel?
Számok közötti kötőjel helyett gondolatjel?
Szavak elején található kötőjel helyett nem törhető kötőjel?

Előre is köszönöm mindenkinek,aki tudna segiteni
Ciripke Creative Commons License 2010.06.07 0 0 330

Sziasztok!

 

Word csatolással kapcsolatban lenne problémám!

 

Szóval ha van egy dokumentumom, és azt szeretném, ha mondjuk a dokuemntum kzepén levő 5 sor mindíg úgy változzon, ahogy az első odlalon módosítom. Én eddig beilelsztés, csatolás, rtf vagy html dokumentumot-t választottam.

 

Működik is rendesen, de amikor átnevezem a fájlt, vagy mondnjuk áthelyezem, akkor a hivatkozás még mindig az előző fájlnéven keresi, ezért nem működik.

 

Van valami ötletetek?

 

 

Esetleg máshogy közelítsem meg a tartalom frissítést?

 

üdv:

     c.

 

Onogur Creative Commons License 2010.06.02 0 0 329
Közben letöltöttem az ajánlottad Perl.
Erre a feladatra nem ez lesz az én rendszerem.
Talán az MS Access v. OO Base tűnik erre alkalmasnak.

Erre tudtok valami szájbarágós netes anyagot?
Előzmény: rumci (328)
rumci Creative Commons License 2010.05.31 0 0 328
PERL-rajongó vagyok, de nem hiszem, hogy erre találták ki. Ha Word-dokumentumokat kell előállítani, arra nem igazán való. De nem is igazán látom a problémát. Szóval lehet, hogy az lenne a legjobb, ha részletesebben leírnád, mit szeretnél. A kimeneti formátum és a feladat bonyolultsága függvényében ajánlanék eszközt.
Előzmény: Onogur (327)
Onogur Creative Commons License 2010.05.31 0 0 327
Az új munkahelyemen különféle iratokat kell szerkesztenem elvileg sablonok szerint, de ezek bonyolultabbak, mint a korábbi körlevelek. S nem is a körlevél jelleg a fontosabb, hanem előre megszerkesztett, megszerkeszthető sablonok (szavak, szószerkezetek, mondatok és bekezdések) különböző szinten történő összeollózása. A sablonokba esetleg az ügyfél/ügyfelek adatai is beszerkesztendők.

Ezután az egészet egy elég alaposan leírt formátumra kell alakítani. Pontosabban minden sablonhelynek van formázott helye, de a bekezdéseket tördelni kellene majd.

Most mindezt Word-del csinálom meglévő korábbi iratokból kiollózva a megfelelő részeket vagy újonnan bepötyögve, ha még nincs ilyen rész. De szeretném idővel automatizálni a feladatot és esetleg nyilvántartást is automatikusan kezelni.

Erre alkalmas a PERL?

Vagy OpenOffice?

Mit javasoltok?
gabor-m Creative Commons License 2010.05.28 0 0 326
Köszönöm az ötletet! Működik tökéletesen.
Előzmény: rferi (325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!