Keresés

Részletes keresés

Tibó Creative Commons License 2005.01.05 0 0 264
Nyiregyhaza, Parizsban nem nagyon beszelnek magyarul, meg akcentussal sem :)
Előzmény: dejo (263)
dejo Creative Commons License 2005.01.05 0 0 263
Mindez hol történt? Nyháza? BP? Párizs?
Előzmény: Tibó (262)
Tibó Creative Commons License 2005.01.05 0 0 262
Ha nem is gyongy, de en vallalom :), persze csak Tibo neven.
Egy helyesirasellenorzo azert raferne, marcsak azert is, mert eleg nehezkes francia billentyuzeten magyarul gepelni...
Előzmény: Tibó (261)
Tibó Creative Commons License 2005.01.05 0 0 261
Gyermeki szemek

Már egy jó féléve annak, hogy mint, ha nem is megrögzött, de már sajnos igencsak rutinos szemüveges, elindultam az egy-két évenként aktuális kötelesség teljesítésére, melynek során kiderül - bár ezt magától is sejti az ember -, hogy mennyit romlott az utóbbi időben a szeme világa, és egyben egy új szemüvegkeretbe próbálja sűríteni egyénisége változását.
Manapság bizonyos szempontból igazán kedvező helyzetben vagyunk, hiszen a választék egyre nő, és a szemvizsgálatot helyben elvégzik a legtöbb helyen, ráadásul, ezt grátiszban kapjuk az igencsak borsos árú szemüveg-lencse párosításhoz. Ezzel megszabadulunk a korházi sorszámosztás senki által nem kedvelt procedurájától, és ráadásul egy kör alatt letudhatunk mindent.
Legfeljebb enyhe mellékhatásként megvakulunk.
A helyzet talán nem ennyire vészes, de történt, hogy a keret mellé én is bevállaltam az ingyenes lézeres vizsgálatot, amelyet egy idegen akcentusú orvos végzett. Mivel futószalagon mentek az események (biztosan szemüvegszezon lehetett), egy pillanat alatt kikerültem a lézerszékből, és már olvasásra került a sor, amikor megkaptam az első pár próbalencsét. Az első érzésem olyan volt, mintha hátulról valaki lyukat furva a fejemen, egy erős szippantással vákumot szeretne teremteni a koponyámban, de bevallom, pár másodpercen belül, talán éppen a vákum szemlencsémre gyakorolt torzító hatása miatt, igen élesen láttam a táblát. Mit is tesz ilyenkor az ember, főleg ha egy kicsit félénk, megjegyzi, hogy ez egy kicsit erős. Amire az orvos kelletlenül berak egy gyengébb párt, ami bár teljesen hasonló mechanikával korrigálta látásomat, az érzés megszokása miatt egy kicsit már kellemesebbnek tünt. Egye fene, azért csak kinyögtem újra, hogy kicsit erős, bár szó mi szó, élesnek éles. Azonnal jött a megnyugtató válasz, majd megszokod, mert elég sokat romlott a szemed. Persze ezen egy kicsit lehidaltam, no nem a közvetlen tegezős stílus miatt, hiszen az ilyesmi engem kevéssé zavar, főleg nem egy külföldi esetében, aki vette a fáradtságot, hogy megtanulja ezt a csak számunkra egyszerű nyelvet, hanem azon, hogy ismét romlott a szemem, és ráadásul igen sokat. Az egész vizsgálat alatt tapasztalható nyegleségét még mindig a kultúrák közötti különbségre, és a magyar nyelv használatának nehézségére fogva megérkeztem az utolsó előtti fázishoz a lencse kiválasztásához.
Ezen a ponton már egy kicsit rossz érzésem támadt, hiszen szép lassan felsorolta fentről lefelé ereszkedve a lencseárakat, amelyek pofátlanul borsosak voltak, a legalsó ár 35 ezer forint körül alakult. Támogatóan kisérőmre néztem, aki bólintott, és közöltem az orvossal, hogy ez ügyben én még futok egy kört, melyre a válasz egy válrándítás közepette odaszürt: "a te szemed, te tudod, hogy milyen lencset akarsz, mert ez a lencse egy életre szól, a többi meg csak rontja a szemet" tartalmú mondat volt.
Ezekután odaintett a boltban dolgozó - a teljesség kedvéért megjegyzendő, több, mint kedves - hölgynek, hogy lencse nem lesz, és egyezményes nemzetközi jelzéssel juttata tudomásunkra, hogy anyagi problémáim vannak. Megkaptam a leletet, kifizetve a keretet, és az így már nem ingyenes vizsgálatot, átballagtam egy másik szemészhez. Mivel akkor már egyre kevésbé bíztam az előző orvos felkészültségében, itt is kértem egy vizsgálatot, ha már lúd, legyen kövér, egyben bizonyítandó, hogy nem vagyok én csóró annyira, csak magyar. A különbség döbbenetes volt. Annak előtte a szemem 1.75-ös volt, és bár egy felet tényleg romlott (2.25-re), de ez még mindig igen messze volt az előbbi, legyen, kimondom, kókler által megállapított 3.75-höz képest. Arról nem is beszélve, hogy itt a szemeimet külön is megvizsgálták, ami talán megint nem elhanyagolható tényező.
Szó mi szó, ha jobban lett volna időm, visszamegyek reklamálni, és visszakérem a vizsgálat árát, de nem tettem, amit most jobban bánok már, hiszen szilveszterkor összefutottam egy leányzóval, aki hasonló történetet kanyarított, minden kétséget kizárólag ugyanezen szemorvosról. Őt több esetben visszahívta, arra hivatkozva, hogy nehéz megállapítani a szeme romlotsági fokát, és először 1.5-es, második alkalommal 2.5-es, harmadik alkalommal pedig már 3 feletti értéket diagnosztizált, mindezt 1 héten belül, amire a hölgy enyhén bepöccent és orvost váltott, aki megmaradt a 1.5-nél, és a panasz meghallgatása után csak annyit kérdezett, hogy az a külföldi akcentusos orvos?
Úgyhogy az úriember már ezekszerint hírnévnek örvend, és remélem nem szemorvosi karriernek, de ha még mindig tevékenykedik, felmerül a kérdés, mit tehet egy kisgyermekes szülő, ha összehozza a sors ezzel a divatszemésszel? Mert ez az igazán nagy probléma, szerencsétlen gyermek panaszkodhat a szülőnek, aki továbbra is meg fogja követelni tőle a rossz szemüveg viselését, amivel valószínűleg előidézi gyermeke szemének további romlását. Végülis feltételezhetem, mint nem hozzáértő, csak logikusan gondolkozó ember, hogy nem véletlenül kell orvosi diploma ahhoz, hogy valaki megvizsgálhassa a szemünket, hanem azért, mert a szem igen érzékeny jószág.
Előzmény: Papci (258)
dejo Creative Commons License 2005.01.04 0 0 260
<i>Igerem Csabainet nem fogom szidni</i>
Mert szakmailag képzetlen vagy! Mi lesz az olvasottsággal?
Ja a puszta tények! Azok meg kit érdekelnek?

Vagy más célpontod van? ;-{)E
Előzmény: Tibó (259)
Tibó Creative Commons License 2005.01.04 0 0 259
En egy ferfit emlitenek...na ossze szedem magam, es megirom a heten, aztan berakom ide, es Papci donthet, hogy mehet-e az ujsagba.
Igerem Csabainet nem fogom szidni :DDD
Előzmény: _banner_ (256)
Papci Creative Commons License 2005.01.03 0 0 258
Hadd halljuk!
Előzmény: Tibó (255)
sziliria Creative Commons License 2005.01.03 0 0 257
Nagyon kivancsiva tettel! Most mar halljunk konkretumokat! Ki az illeto? A forum erre kivaloan alkalmas terep!
Előzmény: Tibó (255)
_banner_ Creative Commons License 2005.01.03 0 0 256
Férfi vagy nő az illető? Utóbbi esetben sejem kiről lehet szó...
Előzmény: Tibó (255)
Tibó Creative Commons License 2005.01.03 0 0 255
Fontolgatok egy kritikai irast, az egyik nyiregyhazi szemorvosrol, miutan most derult ki szamomra, hogy nem csak en valtam eddig majdnem aldozatava...
Előzmény: Papci (254)
Papci Creative Commons License 2004.12.30 0 0 254
Legalabb ez a par nam legyen nyugodt! Utana ugyis kezdodik minden elorol
Előzmény: wamzer (250)
sziliria Creative Commons License 2004.12.29 0 0 253

Bíz Isten, fején találtad a szöget!

Előzmény: wamzer (252)
wamzer Creative Commons License 2004.12.29 0 0 252
már csak azért is, mert szabadságon vannak, és az év közben összelopott zsének jelentős részét most ajndékokra költik az érintettek
Előzmény: Don Valentino (251)
Don Valentino Creative Commons License 2004.12.29 0 0 251
Szerintem is legalább ezt a periódust töltsük politika nélkül. Egy hét alatt nem tud senki sem annyit lopni, hogy nagyobb kár legyen, minthogy mindenki egy kicsit nyugodtabban kezdje 2005-öt.
Előzmény: sziliria (249)
wamzer Creative Commons License 2004.12.29 0 0 250
Ilyenkor a szokásos évértékelő, nyugodtan mélázgató cikkeket kell írni, nem politikai kritikákat :)
Előzmény: sziliria (249)
sziliria Creative Commons License 2004.12.28 0 0 249
Hát hogy a francba ne lenne kit cseszegetni? Pl. téged! Miért nincs normális politikai kritika hetek óta az Index-Keleten? Na, miért? Mert Papci pajtás karácsonyra való tekintettel, a szeretet és miegymás miatt kritika-stoppot vezetett be! Na, ehhez mit szólsz? Tudok én cseszegetni bármiért! :)
Előzmény: Papci (248)
Papci Creative Commons License 2004.12.28 0 0 248
Mi van? Nincs kit cseszegetni? Sejtem rossz erzes lehet! :-))
sziliria Creative Commons License 2004.12.27 0 0 247
Gyerekek mi a túró van? A kritikusok gyöngye politikailag inaktívvá lett! Talán Papci elbeszélgetett vele?
Political Animal Creative Commons License 2004.12.08 0 0 246

Mostmár csak Burgetnek kellene elgondolkodnia...

Hogy azon amin Ö kéjeleg mit is jelent valójában.

 

Kéretik gondolkodni!

2004.12.08.

Lement ez a siralmas népszavazási küzdelem. Úgy látszott, hogy jön a nagy sóhaj, a megnyugvás, aztán ki-ki rájön: valahogy nem ilyen szerencsétlenül kell egy ország sorsát rendezni. Az önteltség, a gőg, a csalhatatlanság érzete, a hiúság, a butaság együttes jelentkezése sosem hozott jót a történelemben. Most sem volt ez másként.

Most kellene elkezdeni gondolkodni. Orbánnak, hogy hol számította el magát. Mert nagyon mellé lőtt, hiába bizonygatják most okos döntését. Odáig már eljutott, hogy 5 másodperc alatt a kettős állampolgárságról a kettős könyvelésre váltott, és most a költségvetéssel bíbelődik. De gondolkodnia kellene az egyházaknak. Jól leszerepeltek. Híveik nem váltották be a szokásos nyáj engedelmességet, és ehhez jön még egy Gyulai nevű főpap gorombáskodása a néppel, melyet mélyen megvet püspöki stallumából. De gondolkodnia kell a kormánynak is. Kiderült, valóban nem megy másként, csak határozottan. A megingás vereség. Gyurcsány most törheti a fejét, hol és milyen szinten lesz újfent kezdeményező.
Dávid Ibolyának is el kell gondolkodnia, hiszen korábbi szövetségese őt és az antalli eszmét egyaránt bepiszkolta. Ibolya ezt tudja, kiderült, okos asszony. Saját érdekeit jól védi a jobbal és a ballal szemben egyaránt. Kuncze is gondolkodhat. Meddig lehet liberáliskodni? Meddig kell az extravagancia? Jó lesz óvatosabban, hiszen a játszma nincs lefutva. Csak egy embernek nem kell gondolkodnia. Thürmer Gyulának. Neki van szövetségese, Orbán, van jobboldali támogatottsága. Egy szélsőbalos ilyenkor hátradől és vár. Reméljük, hiába.

(burget)</SPAN>

sziliria Creative Commons License 2004.12.01 0 0 245
Mondd Papci! Ezt a mostani Burget cikket minek kellett leközölni. Ez nem egyéb, mint egyszerű mocskolódás, egy szem kritika nincs benne. Nem cáfol semmit, csak elferdít és sarat dobál. Ez nem kritika, ez egy förmedvény!!
nyiripolgar Creative Commons License 2004.12.01 0 0 244
Ennek a Burgetnek úgy tűnik, elment a maradék esze is. Ő beszél kivénhedt értelmiségiekről, pályájuk végén járó művészekről. Ő a kivénhedt, szellemileg leépülő, realitás érzékét vesztő, és saját múltját feledő bértollnok.  

Political Animal Creative Commons License 2004.12.01 0 0 243

Korrekt Papci és bolsevikizó Burget ismét gyülölködött.

Persze, ezt is csak a függetlenség jegyében.

Vajon honnan tudja jó Burget miröl beszél Orbán a gyüléseken? Mert az Index tudósításából nem... Csak nem ott volt? Tényleg eljár Orbánra? Vagy a Hír TV-t nézi stikában?

De lehet, hogy Burget fantáziált megint egyet...

 

 

 

Lapít

2004.12.01.

Teljesen egyértelmű. Győzike csak oda megy, ahol az övéi gyűlnek össze. Gondosan került minden olyan alkalmat, vitát, kerekasztalt, sajtókonferenciát, ahol valaki visszakérdezhet, vitatkozhat, megjegyzést tehet, megkérdőjelezheti nagyszerűségét. Szóval lapít, biztosra megy, mert így őrizheti meg azt a hazug képet, hogy ő maga a tökéletesség.

Ha valaki figyeli, hamar láthatja: soha vitára kihívást nem fogad el. Soha olyan helyre nem megy, ahol kellemetlen kérdést tehetnének fel neki. Csak önmagának szervezett gyűléseken lép fel, szerepel, produkálja magát. A parlamentben nem szólal fel, mert még valaki válaszolna neki, ami vélhetően nem lenne kellemes. Zárt csoportokat manipulál, kivénhedt értelmiségieket, néniket, bácsikat, pályájukat lassan befejező művészeket, a frázisokért, közhelyekért lelkesedőket. Vagyis nagy színjáték ez, kiváló rendezéssel, de igen átlátszóan. Ez a nagy paraván mögötti Óz trükkje, ami jó ideig hat, egy népecskét képes befolyásolni. De a függöny, a paraván nem örök. És aztán kiderül, hogy a királyjelölt meztelen. Sehol tartalom, sehol mélység. Egy karrierista, egy hatalomvágyó, mesebelinek mondható hercegecskéről derül ki, hogy elpárolog, akár a szalmiákszesz. Szóval ennyi a karizmáról, az istenített fiatalról. Öregszik, egyre türelmetlenebb, ő maga tudja a legjobban, sokáig nem lehet lapítani. Ez pedig valahol nagyon fenyegető kilátás.

(burget)</SPAN>

Political Animal Creative Commons License 2004.11.26 0 0 242

Ekkora hülyeséget írni...

Komolyan mondom túlteszel lassan Papcin meg Burgeten is. A jobboldal sárba tiporja a demokráciát, és jó Burget Lajos és Papci mester ezért acsarkodhat, bolsevikozhat, hazudhat bármit a jobbosokról, ugye? Meg kell a szívnek szakadni. Jaj, szegény Papci, jaj szegény elnyomott büntetlen acsarkodó Burget.

Ha lenne időm sajnálnám őket.

Ha egyforma mércével mérne a jog, akkor az Index Keletre is ugyanzon a szabályok kellene vonatkozzanak, mint az MNO-ra.

De ebben a fene nagy demokráciában a rendszerváltás óta csak jobbos újságírókat büntetett meg a bíróság, az elnyomott balosok meg vidáman firkálhatnak...

Előzmény: Tibó (241)
Tibó Creative Commons License 2004.11.26 0 0 241
Az a baj, hogy ez a jobb oldal allaspontjat tukrozi. Elnyomni mindent, eljen a demokracianak alcazott bolsevik diktatura...
Előzmény: wamzer (240)
wamzer Creative Commons License 2004.11.26 0 0 240

wow. ilyen mély összefüggéseket én már nem látok át. Vagy már a pályázás is rossz? Netán tudsz róla, hoyg pályáztak, és svindlivel nyertek, vagy nem svindlivel nyertek, de konkrét pályázati feltételeknek nem megfelelve csinálják azt amit csinálnak?

 

Bocs, nem baszogatni akarlak, meg az indexkeletet sem akarom védeni, védje meg magát, ha akarja, csak előb utóbb ezen a gondolatmeneten keresztül olyan csúsztatásokhoz juthatsz el, amit pont Burget mesterben kritizáltál, persze mindezt csak egy nyilvános véleménymegmondó fórumon, és nem egy újságban.

Előzmény: Political Animal (238)
Political Animal Creative Commons License 2004.11.26 0 0 239
már megint túl gyorsan olvastad, és nem jól értelmezted...
Előzmény: Papci (235)
Political Animal Creative Commons License 2004.11.26 0 0 238
igazán jól acsarkodni - ebben az esetben is - csak pályázati pénzböl, támogatásokból lehet
Előzmény: wamzer (236)
Tibó Creative Commons License 2004.11.26 0 0 237
Hat ezzel sokat nottel a szememben. Igazad van, csak mosolyogj! Nem kell minden hulyeseget komolyan venni.
Vannak akik a diktaturaban hisznek...
Előzmény: Papci (235)
wamzer Creative Commons License 2004.11.26 0 0 236

Animál barátunk találta ki a jelzőt, őt illeti dícséret :)

 

Amúgy nemtom, hogy miért vagytok kiakadva ennyire. A véleményetek szent, és írjátok le, meg minden, én speciel akkor kelnék ki ennyire, ha közpénzből finanszíroznának kifejezetten egyoldalú politikai nézeteket tartalmazó újságot. Így meg, nem az én pénzemből megy, nem olvasom, oszt kész, ami nem teccik.

Papci Creative Commons License 2004.11.25 0 0 235

:-) Ez jo!!! Teccik!Tiszta osszeeskuves elmelet.

Papci-Burget duo! :-)))))

Előzmény: wamzer (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!