Keresés

Részletes keresés

eolomea Creative Commons License 2008.03.13 0 0 1712
"Furcsa dolgokat mondasz itten, te."

Inkabb Te ... (ugy altalaban)

U.i.: 1. jobbara talalmanyokrol irtam (es egy patent valoban nem sokat szamit egy atlagembernek {akinek pl. nincsen nehany tizezer - de inkabb szazezer - felesleges dollarja ugyvedekre})

2. a copyrightnal valoban nem kell bejegyzes - az elsobbseg mar garantalja a jogot az Intellectual Property-re [a kesobbiekkel kapcsolatban azonban: lasd fentebb {ugyvedi koltsegek stb.}. Nyilvan a Walt Disney ceg mindent hivatalosan levedet [bejegyeztet] - de nekik kb. 100 [!] copyrigh ugyveduk van. Egy atlagembernek azonban ez feleleges kiadas - ugyanis ha ellopjak az otletet, ugysem tud ellene hadakozni [perkoltsegek, stb.]. Es en errol beszeltem ...
Előzmény: Törölt nick (1701)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 1711
Kuwait to Give $500M for Katrina Relief
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 1710
Mennyit kap Jordánia, Kuwait, Szaudi Arábia-- és a kis emirátusok?
Előzmény: Törölt nick (1709)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1709
más faszságokat is az adofizetök fedezik. Pld. miért fizet az USA a palesztin államnak segélyeket? Miért nem Jordánia, Kuwait, Szaudi Arábia-- és a kis emirátusok, akik betegre keresik magukat a világon. Ök is arabok, mint a palesztinok, és...........aláirták az uj izraeli állam létesitését 1948-ban ( ha jól emlékszem??)

Tehát itt a kérdés, amerikai mentalitás: mennyit fizet az USA évente a palesztinoknak. Akik most megkapták a gázai övezetben tutira felépült izraeli városokat-ingyen.
Előzmény: Törölt nick (1707)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1708
Sorolok nehany peldat:

Mit teszel az HIV-sokert?
A mexicoi nepszaporulatert?
Az orosz alkoholizmusert?
A kinai gyerekmunkasokert?
stb...stb...

Jellemzo, nem a te problemad le sem szarod.
Tipikus tirpak mentalitas.
Előzmény: Törölt nick (1706)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1707
Mi a fasz az a magyar nentalitas?
Ne hulyits ilyesmivel.
Aki ugy vesz fek kolcsont, hogy nem tudja, hogy hogyan fizeti vissza, s aki olyannak ad kolcsont akinek nincs fedezete a visszafizetesre az megerdemli, hogy megfingassak.
De, hogy az adofizetok penzebol finanszirozzak a felelotlenseget aznekem nem tetszik. A szocializmus keleten megbukott, most itt akarod bevezetni?
Előzmény: Törölt nick (1706)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1706
Ha úgy érted a pár ezret hogy pár ezer család havonta vesziti el a házukat akkor rendben. Egyébként ez tipikus magyar mentalitás, ha engem nem érint akkor ez nem egy igazi probléma.
Előzmény: Törölt nick (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1705
kedves fridley
az isten hozott ide, végre valaki aki már ért a dolgokhoz és válaszolni tud sok félreértésre, bizonytalankodásra.

Igen , a real estate probléma csakis a 9-11 utáni inveszticio probléma miatt keletkezett. A polgárok hirtelen beijedtek és egyéb befektetések helyett csak a real estate-ba invesztáltak, igy gomba modra nöttek a developmentgek, és a házvásárlás divatba jött.

Pontosan ahogy irtad, tapasztalatlanok rosszul kombináltak ( ami nem ujság, ugyanez ment-megy a kocsivásárlásokkal is) és most szabadulni kell a házaktol.

Igen, ebböl gyorsan tökét kovácsolni, drukkolni--ellen. És közben a saját országában lét és nem lét kérdése forog kockán.

De tudod, mit várhat az ember a világ végéröl, ha sok itt élö drukker ilyesmiket mond, hogy az USA-ban kell fizetni az autopályáért és az automata fegyverek engedélyezve vannak. Szegény távol-keleteuropaiak (balkán egyszerübb lett volna) persze hogy bizonytalankodnak és rohannak utána tücsköt békát zizegni.

Persze a közmondás az igaz: kutya ugat-karaván halad.
Az amerikaiak nem veszik szivre hogy Magyarországon "sem" népszerüek. A népszerüség nem egy külpolitikai tényezö- semmilyen országnak sem az.
Előzmény: Törölt nick (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1704
Az ekonomi hullamzik. Ebbol szeretnenek politikusok es amerikaellenesek panikot eszkabalni.
Jelenleg uton vagyok Ohio, Indiana, Illinois, Wisconsin, sehol nem latszik semmi problema.
Az, hogy par ezer csoro faszi rosszul kombinalt es tul nagy hazhitelt vett fel, az, hogy nehany bank ilyeneknek adott kolcson az nem Amerika problemaja.

A gazolin az mas, ott ki kell talalni valamit.
Fog menni, de nem egy 2 honapos kerdes.
Előzmény: Törölt nick (1700)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1703
Historically, in the United States, and a few other countries, it was a legal requirement to register a work for it to obtain copyright protection. This has now been largely superseded by international conventions, (principally the Berne Convention), which are designed to harmonise rights at an international level and preclude the need for national registration. However, the U.S. still requires registration for works of U.S. origin before the owner can pursue a claim in court, and provides legal advantages to copyrights that have been registered.

It is a common misconception to confuse copyright registration with the granting of copyright.

Copyright is itself an automatic international right, governed by international conventions - principally the Berne Convention (which dates from 1886). This means that copyright exists whether a work is registered or not. When the US finally signed up to the Convention in 1989, the internal registration system was retained, but foreign works must now be treated as though already registered in the US in accordance with the Berne Convention.

In the United States, the United States Copyright Office accepts registrations. For works created in the US by US citizens, a registration is also required before an infringement suit may be filed in a US court. Furthermore, copyright holders cannot claim statutory damages or attorney's fees unless the work was registered prior to infringement, or within three months of publication.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1702
Hat nem tudom, most vezetik be eppen az interneten valo regisztralast.
Regisztralni nem kell, de ha profi vagy ajanlatos es lehet.
Előzmény: eolomea (1696)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1701
Furcsa dolgokat mondasz itten, te.

35 eves tapasztalatom van a visual copyright dolgokban. Kozjegyzo nem hitelesit fotot, hiszen nem volt ott amikor csinaltad.
Regisztralni nem kotelezo, de a biroi gyakorlatban meg egyetlen egyszer sem iteltek meg karteritest copyright infringement ugyben.
Check Library of Congress,
United States Copyright Office.
Előzmény: eolomea (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1700
ezt a recesszio felé megy-et mondják, mondogatják, de az egész világon uyganez a hekyzet. Németországban vagy bárhol nagy gondok vannak. A recesszio felé megy amolyan pletykuci.
Számoljunk: ha csak az europaihoz hasonloan az USA -ban is felemelkednek az üzemanyag adok és az üzemanyag ára kb 50%.ot is emelkedne, akkor is olcsobb lenne, mint pld. Németországban.
Jelenleg kb 7 dollár egy gallon EU szerte, és 4 dollár nálunk. Nos ezer egy lehetöség és akcio jöhet még - amelyek után még mindig kb kétszer jobb lkesz az élet itt, mint Europában. Nos a recesszio miért nem kérdés pld. ott??

2. a hitelválság is világszerte ugyanaz. Mennyi a kamat pld. Europában. Még mindig kevesebb, mint itt.

3. A dollár megy le? Mihez képest? Tehát ha a dollár értéke a többi valuához képest megy le akkor az nem ugyanaz, mint a termékekhez képest. Tehát amig egy repülögép vagy Sony TV ugyanannyiba kerül, mint korábban addig a dollár értéke nem ment le, csupán a valuta trükk megy, a dollár-Euro váltás. Nos ez minden vonalon az amerikai gazdaságnak kedvez, kvázi az Airbuszt nem képesek a szerzödéses áron gyártani, igy áthelyezik Amerikába.
A dollár árfolyam miatt a versenytárgyalásokon a dollárban számlázott termékek nyernek a magas EU árakkal szemben. Az amerikai termékek árai nem emelkedtek a dollár árfolyam közben.

5. az államadosság a beruházásokra és produkciora mennek fel és keletkeztek. A személyi adosságok egyensulyban vannak a személyi tulajdonokkal. Tehát ha valakinek adossága van azt valamire vette fel, beruházott, vagy házat vett stb...
Előzmény: eolomea (1699)
eolomea Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1699
Abbol, hogy (1) a gazdasag recesszio fele megy [vagy mar ott is van] (2) hitelvalsag van (3) a dollar megy le (4) az allam- es szemelyi adossag meg fel (5) stb.
Előzmény: Törölt nick (1697)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1698
nem a letöltésekröl beszélünk, hanem a képek forgalmazásárol. A copright nem letöltési tilalmat jelent. Én legalábbis ezt igy tudom. Ahogy irtam is, mielött véleményt mondana is valaki legelöször azzal kell tisztába lennie, mit jelent a copright. Nem blabla, akkor mi??
Előzmény: mr xx (1688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1697
miböl gondolod, hogy a gazdaság recseg ropog?
Előzmény: eolomea (1695)
eolomea Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1696
Eszak-Amerikaban mar nem em kell regisztracio (ld. lentebb) [ezt vagy egy evtizede eltoroltek.]
Előzmény: tormatorzsa (1680)
eolomea Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1695
Roviden:

- A szabadalom [patent] nem sokat szamit sehol sem, es az Eszak-Amerikaban is bazi draga. Ebbe tehat nem erdemes belefektetni egy kezdonek egy krajcart sem.
- Ha jogdij-dolgokrol [copyright] van szo, akkor nem kell semmi-fele vedettseg. Csak az elsobbseget kell bizonyitani, a copyright automatikusan a tied. Ehhez megteszi egy kozjegyzovel [notary public] hitelesitett lepecsetelt level, amit magadnak feladsz. (A posta ugyanis allami szerv.)

Barmilyen tanalmanyodrol is legyen szo, annak az eselye, hogy az Eszak Amerikaban megvalosul es abbol megtollasodsz, kb. 0.001%. Szoval - jotanacsekent mondom - ezt a vonalat felejtsd el.

Sajnos, a magyarokban az a nyugati kep el, ami mar vagy fel evszazada nincsen (es talan soha nem is volt). Nincsen olyan ugyanis, hogy van egy otleted, racsapnak, gyartjak, es te meg reszesulsz a bevetelbol. A valosag az, hogy csak az rug labdaba, akinek van penze - neked az meg nincsen, tehat a kor bezarult. (Igaz - iszonyatos ritka kivetelkent - vannak akik a semmibol milliomosok lesznek az otleteik reven - de ezert nem irtam 0%-ot a fentiekben. Ennyi erovel azonban Mo-on is maradhadsz es lottozhatsz - az esely a sikerre ugyanaz.)

Ha van otleted, senki sem fog ingyen segiteni - megmondjak az oraberuket, valamint alairatnak egy papirt, hogy nem garantaljak a sikert. Vegeredmeny: ok gazdagabbak lesznek, te pedig szegenyebb.

Ne haragudj, hogy lehutom a kedelyeidet - de ez a valosag. (Amerikaban en meg nem is gondolodnek egy masodpercig sem - ahol a gazdasag amugy is recseg-ropog...)

Viszont talan van remeny is: tudtommal a[z ujabb] szakmadban [epitoipari szakmunka] iszonyatosan nagy a kereslet Kanadaban (legalabbis egyes reszein), es ez nem valoszinu, hogy lanyhulni fog a kozeli jovoben. (Es nagyon jol megfizetik - igaz, nem leszel tole milliomos, de viszont ehen sem fogsz halni a hid alatt a tanalmanyaid papirjaival a honod alatt.) Ebben [de csakis ebben!] talan, esetleg van fantazia. (Mondjuk kellene egy kanadai vegzettseg is - de egy feleves gyorstalpalo is megteszi. A Mo-i vegzettseg/gyakorlat nem art, de onmagaban meg nem eleg. Amit irsz, abbol el tudnam kepzelni, hogy nagyvarosok felhokarcoloin dolgozhatnal.)
Előzmény: zoomen (1654)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1694
...de hát a biroság nem fogad el kompjuter adatokat...

Ezért fontos a regisztráció.
Ebben az esetben rendszerint a használó fél ügyvédje azt a tanácsot adja a kliensének, hogy fizessen.
Előzmény: Törölt nick (1687)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1693
Ja... és a lehet nem jelenti azt, hogy szabad is.
Előzmény: mr xx (1688)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1692
Más a letöltés és más a használat.
Ugyan igy van a pivacy-val. Te bár kit lefotózhatsz, de a publikálás egy másik ügy.
Előzmény: mr xx (1688)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1691
Ide? Lehet képet feltölteni.
Amiröl én beszélek az a reklám használatnál fontos. Amikor a kép pénzt csinál.
Ha ide beteszel egy regisztrált képet akkor is be lehet varrni, sokba kerülhet, ha utánnad mennek.
Aztán vannak kivételek, pl. oktató céllal használt képek.

A lényeg az advertising.
Előzmény: mr xx (1689)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1690
Elég az, ha az eredeti tulaj tudja bizonyítani, hogy az övé.
Az adatokon kívül a regisztrálás is fontos.
Előzmény: Törölt nick (1687)
mr xx Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1689

[img]http://aviation-safety.net/photos/aircraft/19750930-1-P-d-1-500.jpg[/img]

 

csak egy peldat akartam, de sajnos ide nemlehet kepet betenni, de en ezt "megsporoltam" magamnak

mr xx Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1688
Bocs, hogy beleszolok. A digital camera képekkel kapcsolatba vagy a képekkel általában (internet), ha te le akarsz "tölteni" egy képet valmai site oldalon az nem probléma, mégha a "Copyright " blabla is otvan (ez majdnem minden site végén aprobetüvel van irva). Ha tényleg nem engednék? akkor ezt lesem lehet tölteni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1687
nahát, ez aztán informácio. Ilyeneket az ember honnan tudna meg?
De ha a saját digital kamerámrol átköldök egy képet, akkor azon nem sok adat van. csak egy név.jpg. Igy ha esetleg egy képet beteszek egy web. oldalba, azt akárki felhasználhatná, nem tudom semmivel sem bizonyitani, hogy én csináltam. Hacsak azzal nem hogy dátum szerint elöbb volt a kompjuteremben, mint a másiknak. de hát a biroság nem fogad el kompjuter adatokat, mert ha valaki koráőbbi dátumra setupolt kompjuterrel dolgozik, akkor ö nyert.

Jó, nekem is van photoshop-om, de valojában nem értek sokat hozzá, igy csak a window default -al vagy a Sony kamerám programmjával download-olok.


Előzmény: Törölt nick (1686)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1685
igy van, tehát ha a foto a tied, te exponáltad illetve tenálad van a negativ--vagy tudod bizonyitani, hogy te downloadodltad saját gépedböl, akkor annyi. Ha én a te fotodat akarom terjeszteni, akkor töled kérek copright-to. Ebben semmi különös nincs.
Itt az is akkor a kérdés, hogy a digital camera esetén hogy bizonyitja valaki azt hogy a felvétel az övé.
Az egész csak arrol szól tehát, hogy csak azt lehet terjeszteni, ami a saját felvétel ( tehát senki nem clam-elheti) vagy ha másé akkor van a másiktól copright.
Előzmény: Törölt nick (1684)
business Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1683

Köszönöm Mindenkinek a hozzászólást!

Természetesen nem sokára megkérdezem a kinti cégtől is (CA), az itteni weboldalt ismerős készíti és kérte mutassam az am. it, szeretné megnézni.

Ő pedig egyből ment az aljára és látta a copyright jegyzést, és azt mondta ő nem ért ilyesmihez lévén programozó, csak az oldalt tudja megírni, kérdzzem meg.

A kiváncsiság miatt, meg mert láttam a beírást, amiatt kérdztem meg.

üdv, mindenkek

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1682
a dolog végtelenül egyszerü: tudnod kell mit jelent a copright 2006. És annak megfelelöen cselekedni. Ennek semmi köze a céghez vagy a cég beállitottságához. Csakis azt kell figyelembe venni, amit egy copright tartalmaz. Tehát pld. nem publiklhatod a cég engedélye nélkül azt amit az ö web oldala publikál. Nos itt akkor tudni kell, mit jelent a publikácio, milyen példányszám, stb....

Egyszerüen engedélyt kell kérned a cégtöl, hogyha valamit be akarsz tenni a web. oldaladra. Ahol a copright van, ott vannak a correspodenciák, contact lehetöségek is.
Előzmény: business (1678)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1681
Nem ertek hozza, igy az anyaceget kerdeznem meg. A termekeladas az o erdekeit is szolgalja, ezert ugy erzem, semmi kifogasa nem lenne ellene.
Előzmény: business (1678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!