No, megint erre járok, sajna koncertbeszámolót azt nem tudok írni, mert továbbra sem tudtam kijutni Osztrákiába, az Iced Earth miatt meg nem jöttek Saváék. Hogy az IE se jött, az meg mindennek a teteje...
Nade nem morgok itt, azért szedtem elő ezt a topicot, mert találtam valami egészen mást :-))) Sava-ügyben... lássátok hát:
Kösz, hogy mondtad. Részemről nem kérdés, megyek Bécsbe. Az a legolcsóbb, nem? Még aznap este vissza lehet jönni.
Van egy ötletem a magyarországi koncertszervezőknek: ha azt nem sikerül elérni, hogy egy ROCKzenekar eljöjjön Budapestre, akkor legalább egy osztrák ügynökséggel közösen érjék el, hogy Bécsben koncertezzenek.
Amúgy nem tudom, mi a halál van, miért van az, hogy az eredetileg nem kifejezetten rockterepnek mondható, és a még ma is k. und k. hangulatot árasztó Ausztria fele tolonganak a rockzenekarok, ide, hozzánk viszont nem jutnak el.
Most meg még jobban egye meg a fene, hogy jönnek februárban, de továbbra is nem jönnek közelebb, mint a sógorokhoz. Sovány vigasz, hogy most már Bécsbe is mennek (úgy kéne, ahogy Shoe csinálta a Nevermore-nál, hogy Bécs, aztán Graz... :-)))... de Pestre is jöhetnének igazán... (rá egy hétre meg Iced Earth, tehát jó lenne ellazulni vizsaidőszak után...
Amúgy meg meglett a Power Of The Night és a Wake Of Magellan is múlt héten. Az előbbi jó (Washed Out, Fountain Of Youth, Warriors...), és jól kiérződik belőle a HOTMK meg egy-két Gutter Ballet-szám... persze a mindentvivő az In The Dream! A Wake Of... meg szépen viszi tovább a DWD-t. Ja, és nem mondhatja senki, hogy a Poets And Madmen visszatérés lenne a HOTMK-hoz, mert igenis progmetálhoz illően viszi tovább a vonalat... A TWOM-on legszebb a The Storm gitárszólója, de jók a többi instrumentális részek, meg az Another Way is, azt mintha már hallottam volna valahol. Az viszont kicsit bizarr, ahogy Jon rappel a Paragons Of Innocence-ben...
Szóval a fenébe is, hogy nem képesek Saváék Pestre jönni...
A fene egye meg! Ez azért fura, pláne hogy azért a jenki turnét nem hagyták abba, csak aznap nem játszottak. Ehh, nem elég, hogy az Iced Earth, most ez is... :-(((((((( Nade remélhetőleg tavasszal jönnek, már épp ideje lenne...
Jonról annyit, hogy a Fight For The Rock után egyesek szerint alkoholizálni, mások szerint narkózni kezdett, szóval nem véletlen a dolog, talán pont emiatt kellett Zaket bevenni. Meg gondolom, Criss halála is eléggé betett neki. Úgy látszik, D.T. Jesus eléggé önéletrajzi ihletésű volt... csak éppen Sammy és Tex története sajnos nem múlt, hanem jövő volt... ej, szomorú dolog ez...
A When The Crowds Are Gone tényleg egy csodálatos szám, ami nagyon megfogja az embert... és az a legszebb, hogy a Gutter Ballet-n még két ilyen van: a Summer's Rain meg a Temptation Revelation.
Akkor menjen csak tovább, 101-nek leírom, hogy a When The Crowds Are Gone a világon azon kevés dolgok közé tartozik, amik hatására képes vagyok könnyezni. Bármikor is hallom... Pedig amúgy nem vagyok valami érzelgős.
Az Oliva hangjában azt szeretem nagyon, hogy nem egy extra hangszín, de egészen ritka adottsága van drámai hatásokat kelteni. Méghozzá teljesen eltérő emóciókkal: egyszer gonoszkás, máskor eszelős, aztán dühödt, játékos, vagy szívbemarkolóan fájdalmas...
Ez utóbbi pedig nagyon megy neki. A Crowds... hallatán érzem is a szívem körül.
Kár lenne, ha tönkretenné magát. Ugye, van valami alkoholizmus dolog a háttérben?... A fotók mindenesetre elég árulkodóak. Ilyen fejük nagyivóknak szokott lenni...
Kimondhatatlanul örülök, hogy Savatage-topicba botlottam. Nem is tudtam, hogy van róluk külön topic.
Ez véletlen egybeesés azzal, hogy a múlt hétvégén kezdtem újra hallgatgatni a Poets And Madmen-t, amit korábban csak a megjelenését követően hallgattam, utána nem... Valahogy nem tetszett.
De most hétvégén egész jólesett!
Az igazi baj inkább az, hogy hozzánk nem jönnek koncertezni.
Ha nem lenne már előre rögzített programom október 23-ra, akkor 2-3 embert el is tudnék vinni Grazba, mert soha nem láttam még őket élőben. Csak, sajnos, ez már foglalt dátum nálam.
Hmmm... most erősen gondolkozok a dolgon, hogy én is... de azért két dolog befigyel egy kissé... még az időpont okés lenne (eddig...), - még jó is, hogy okt. 23-ra kerül, persze ha másnap beüt valami a suliban, az már gáz... - meg az ára is elég tűrhető... csak a közlekedéssel adódnak problémák, pontosabban nem is azzal, hiszen vonat sure van (és azt mint Bahn ismerem is...), ha meg az nincs, akkor busz... de hogy hol csövezek Grazban?! Vannak ugyan kint kapcsolataim, de annyira nem jók, hogy kéglim is legyen... ehh, bárcsak menne ki vki ótóval, aki belefér a "jóhaver" kategórijába...
Pedig már azelőtt lett volna mit mesélni Sava-ügyben, mielőtt megléptem volna nyáron, először havaj, aztán Sziget (ahonnan a reklámokkal ellentétben nem a Linkin' Park, hanem a Sava hijánzott a legjobban... :-||| ), végül pedig meló címszó alatt. Pedig még június végén beszerváltam a Handful Of Rain-t is, ami szintén egy jó etwas, ugye címadó dal, Castles Burning, Symmetries... meg ugye a Chance, ami szintén egy nem akármilyen szám... de akkor is az Alone You Breath mindenek előtt, még ha jobb is lett volna, ha ez a szám nem születik meg... már ha érthető, mire gondolok... és Jon is jól nyomja a pár hozzászólással előbb említett esetben, érződik rajta, hogy tényleg beszél a testvéréhez...
Most meg ha bosszankodni akarok, fellapozom a Sava-honlapot, hiszen látom, hogy a turnékon a legnagyobb kedvenceimet (is) nyomatják... csak éppen ide nem hajlandók jönni, vagy csak senkinek nem ugrik be, hogy ha ide is hívnák őket, az nem lenne rossz ötlet, mert közönség az sure lenne... meg osztán ha már úgyis turnéznak, meg apropó is van, meg jönnek ide a szomszédunkba... de nem, natália orália úgy láccik, jobb üzlet, mint a Sava... :-((((((((( de a Szigetre is jöhettek volna... THIS SUCKS!!!
Talán ki kéne menni okt. 23-án Grazba nekem is?!...
:))))))))
Tökre igaz. a ...pain egy Helloween szám és mindig arrá yár az ahgyam ha elkezdem, hogy handul of... :))))))
tulajdonképpen csak nem húztam be az R szárát :)))))
Kösz, csak én nem élek mp3-mal, mert suliban meghallgatni nem tudom, letölteni húzós, ha meg mégis hazavinném, otthon sem tudom lenyomatni... szóval majd maradunk a hétköznapibb módszereknél... :-||||
Hát a Streets-en tök jól nyomja, most meg a Poets And Madmen-en néhol felveszi a versenyt Zak-kal (igaz, a Surrender eleje már kemény dió neki...)! Erről már beszéltünk Shoe-val, hogy úgy nincs rossz hangja Jon-nak, ha nem akar mindenáron magasan énekelni. Talán az, hogy a GB egy átmenetibb album, még sok helyen visszaköszön a HOTMK... de azokat a lassú számokat nem kellett volna akkor sem elüvöltözni mindenáron... az egyetlen pozitívuma ennek, hogy tényleg hatalmas beleérzéssel énekel...
A Gutter Ballett engem is magaval ragadott, foleg az elso egynehany szam. Es en bizony nem mernek olyat mondani, hogy Jonnak fahangja van, meg hogy akkor meg nem tudott enekelni...vigyazz, miket mondasz... :))
De komolyan, ezutan mar csak a Streets-en enekelt (egesz albumot, meg ugye most), eleg szar lenne, ha nem tanult volna meg enekelni addigra...
No, tegnap illetményosztás volt, kifizették a túrán végzett melómat, és miután úgyis a Nyugati felé jártam egy luxusvonat miatt, körülnéztem a hanghordozók terén is, és beszerváltam a Gutter Ballet-et...
És ledöbbentett, hogy milyen jó! Különösen amikor meghallottam a Temptation Revelation-t. Az a gitárszóló... hihetetlen! Kifejezetten olyan, amitől végigfut a hideg a hátamon és eláll a lélegzetem... csodaszép!!! Ami meg még szintén nagyon gyönyörű, az a When The Crowds Are Gone, meg a Summer's Rain! Pont azt találták el mindkettőben, amit nagyon szeretek...
Aztán jó még a címadó dal, most már tudom, hogy az Edge Of Thorns és a Stay With Me Awhile milyen vonalat is követ. Meg a Hounds és a Mentally Yours intrója... ami viszont zavart egy kicsit, hogy Jon ekkor még nem tanult meg teljesen énekelni, és nagyon sok jó részt elüvöltöz. Asszem, egyre inkább Zak a szimpatikusabb énekes... pláne, hogy ott volt még az All That I Bleed is, mint bonus track - mármint az, amikor Jon énekel. Az elején, amikor az eredeti verzióban még nyugis az ének, addig még nincs baj, de amikor jön a bekeményítés (Lord bring on thenight...), az már komikus volt, mert az ugrott be róla, hogy kb. én is ilyen hangon bírnám csak elénekelni, márpedig én az a tipus vagyok, aki szeret énekelni, csak baromira fahangja van... :-)))
Szóval ilyen hatással még egyik Sava-album sem volt rám, pedig mindegyik nagyon megfogott...
Majd teszünk róla... :-)))))) ;-) - meg lehet oldani, ha arra van igényem Saváéktól, akkor az EOT-t meg a DWD-t rakom be... de azért nem csalódtam! (mármint az albumban, de benned sem...)
Tessék, Bahn! Jó reggelt! Bíztam benned meg az ízlésedben!! :)))))) És ne bánd a lassú számot, nem is biztos, hogy nekik való újabban! ;) Az új énekes meg - bízva Chris ítélőképességében - nagyon jó!!
Hát megvala az első meghallgatás, többre még nem jutott időm - egyelőre. Ilyen jól még az EOT sem indított nálam, a Stay With Me A While nagyon jó... meg ami úgy első hallásra tetszett az a Morphine Child - az nagyon ott van - meg jó még a The Rumor is... Jon hangja most egész emberien hangzik, de azért egy-két rész nagyon Zak hangjára van méretezve... kiváncsi lennék, hogy az új énekes mennyire fog a számokkal (nemcsak ezekkel, de olyanokkal is, mint a HOTMK dalai, vagy azok, ahol Zak belead mindent...) úgy an generál megbirkózni...
Szóval jó az új album, csak erre is rakhattak volna egy végig lassú számot...