Ha megmár Karate és Japán, akkor aktuálisan a Tabu című filmet kell megkeresni. Bár azt nem játszák, de esetleg fogják. Amúgy az is akár a T&S volt a Titanic filmfesztiválon. Szóval az index archivumában kell erről is legyen cikk :)
na ja. A császár és a gyilkost én is csak ajánlani tudom. Akit meg zavar, ha egy kung-fu filmben repülnek az emberek az ne nézzen ilyet, mert 70% ukban ugye repülnek az emberek :)
Abból meg birom ajánlani a Chinese Ghost Story 1,2,3-at.
A Tigris és a Sárkány jó darab, de azért helyenként a story ellaposodik. Kár hogy amerikai izű kissé.
Amúgy a csatajelenetek a Császár és a Gyilkosba is azok. De nem lehet nem imádni a csengetyűs gyilkost ugye. :)
Aki szereti a régi kínai környezetben játszódó filmeket ne ezt nézze meg, hanem a Császár és a gyilkost, már ha tuggya. Durván egy éve volt vetítve néhány moziban. Nem akciófilm, inkább olyan történelmi-thriller jellege van, viszont úgy meg van kavarva, hogy csak na. A látvány is szuper.
Bocs, hogy kicsit off volt.
teccett, teccett, aranyosak a szereplők,
de az a repkedés...iszonyú sokat kivett belőlem! :-)
nekem is ilyen "beállva jobb lehet ez" gondolatok jöttek néha
Én tegnap láttam, nekem bejött. A story tényleg nyálas, de ez minden ilyenfajta kínai filmben ilyen. Viszont a képek és az jelenetek gyönyörűek. A párbaj a bambuszerdőben gyönyörű volt.
amugy rajottem a fu nem jo moziba, mert eddig vagy vegigrohogtem mindent, vagy leragadt a szemem majdnem:)) vigyazni kell a T&S alatt is mert olyan ritmusosan es dallamosan, altatoszeruen beszelnek benne, es elalszol tole ha nem figyelsz:)
legjobb fuves mozi eddig: az ordog ugyvedje!!!
fogtam az intrukciokat, meg fogom lesni egyik este, lehet epp ma, meg nem tudom lesz e mar sotet ha megyek haza, biztos. nappal is latszik biztos, de este jobb lesz:)
nyomjal kepeket!!!
majd probalok en is szervalni egy gepet valahonnan....
na, mivanmá''' :-)))
Még mindig nem láttam, de megnéztem a vörös bolygót, nem is volt rossz, csak kihagyhatták volna a robotkutyát, na mindegy. Mondjuk csak azért mentem moziba, hogy nyomjak egy kis pattogatott kukort a cuccra :-)
sziszi, azt nézted már, ha a szabadsághídról (ugye ahol a 47-49-es átdzsal :-) nézel az erzsébet híd felé, akkor olyan, mintha a gellérthegy mögött kettéválna a duna, és teljesen máshogy néz ki a város (persze cuccal, de amúgy is, gondolom), szal olyan, mintha a gellért hegy egy sziget lenne, nem tudom érthető-e. Majd én is felteszek egy képet róla, és utána magyarázom.
Szerintem nem :-)), a kung-fu filmek az akciófilmek vértelenebb verziói, igazi küzdelmekkel, koreográfiákkal, állati sokszor elpróbált jelenetekkel. Jackie Chan filmjei ha a böfögős, idióta poénjait nem számítjuk olyan küzdelmekkel, produkciókkal van tele, amelyek a fizika törvényeit simán megbolygatják. Lásd rotterdami irodaházról lecsúszás vmelyik (Who am I? című?) filmjében.
Én vasárnap láttam a T+S filmet, hát az erdős jelenetnél tátott szájjal bámultam a vászonra, a dizni trükk és humor gáz, de a véleményem szerint kitűnő akciók kárpótoltak a romantikusnyálas szálért, vagy a repkedésért. Nem néztem még utána de a főszereplők biztosan menő karatés-akciós színészek lehetnek Ázsiában.
A hegyek, a táj is gyönyörű, dicséretes az operatőri munka.
ateista vagyok,es nem hiszek semmiben honey...
erted:)
szivjal fuvet a dunaparton!!! annal kiralyabb kevesebb van:) sokkal szebb a varos!:) majd megyek fotozni oda, majd teszek kepet valahova!
nyomulok angolra.... :(
viszont tigris es sarkany ugyben azt tudom javasolni, hogy nem tudok mit javasolni, nezd meg maaaaaar, erdekel a velemenyed.
jajj, dehogynem, angyalom, csak nincs idő mozizni, mint a rendes embereknek. (vagyis kiütöttem magam péntek délután, és vasárnap délután kezdtem annyira magamhoz térni, hogy eszembe jusson valami; na, hát nem ez volt, bocs :-)
ráadásul amerikai film is, ami ebben az esetben előnyt jelent, + matrix látványtervezője és producere is benne van, szal azért ez nem egy olcsó 'kung-fu'-film, érted. MEg gondolom nem is jackie chan-igényességű ami 'akciófilm'. Azért a két arany glóbuszt nem szoktak nyerni 'sima tucat' filmek.