Keresés

Részletes keresés

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.10.09 0 0 231
Hát ez egészen hihetetlen, hosszú, punnyadós időszak után végre igazi mocorgás és nemcsak a topic-ban. Minden lynyrd brada welcomed, elsősorban egy próbahelyre szervezett jammelés lehetne célravezető, de privát mail-ekkel akár valami esti szórakozás is célbavehető.  Egyelőre nincs lynyrd cover-band, de végre fecseg a mély. Annyi már tudható, hogy egy, azonnali jammelésre is kész, real lynyrd-fan bejelentkezett már angliából, úgyhogy dereng valami a mozdonyunk előtt. Mindenkit bíztatnék a privát mail-ekre is.
Előzmény: Gibsonfan (230)
Gibsonfan Creative Commons License 2004.10.08 0 0 230

SZiasztok.

Mint uj ember UDV MINDENKINEK es kerdezem letezik meg ez a forum aktivan?

Osszejon/osszejott vegre egy Skynyrd tribute?

MI is nyitottak lennenk ra a tesommal.(Gityougyileg, mert enekelni azt nem tudunk, de van ismeros aki szivesen enekbe is beszall-Spanyol akcentussal:-))) )

En csak ma talaltam ra erre a forumra, szivesen talalkoznek Arcokkal akik vertestverek. Valaszoljatok, legyszike!

Sziasztok: egy Jacksonville-t megjart hardcore Skynyrd rajongo.

SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.13 0 0 229

Aria & Lacy

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.08.10 0 0 228
“FATHER OF SOUTHERN ROCK” PASSES AWAY
LACY VAN ZANT DIES FOLLOWING PULMONARY ILLNESS

NASHVILLE, Tenn.­ On Tuesday Evening, August 3, 2004 at 7:29 p.m. EST, Lacy Van Zant succumbed to chronic pulmonary illness. He was 89 years old. The father of the late Ronnie Van Zant (founding member of Lynyrd Skynyrd), the late Joanne Morris Van-Zant, and survived by Johnny Van Zant of Lynyrd Skynyrd and Donnie Van Zant of 38 Special, as well as two daughters, Darlene and Marlene, Lacy was well-known as the Father of Southern Rock. Lacy died peacefully at home in Jacksonville, Fla. surrounded by his family. Funeral arrangements are still being arranged.

SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.05 0 0 227

Lyve From Steel Town

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.08.02 0 0 226
Korrekt madár. Aki megnézi őket idén, szerintem sok effélét lát majd a jelenlévőkön.
Előzmény: SOUTHERN (223)
SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.02 0 0 225
Hurrá!!!
Előzmény: SOUTHERN (223)
SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.02 0 0 224
Na, talán most sikerül...
Előzmény: SOUTHERN (222)
SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.02 0 0 223

Ez az utolsó próbálkozás!

freebird

Előzmény: SOUTHERN (222)
SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.02 0 0 222
A gépemen ez a háttérkép.
SOUTHERN Creative Commons License 2004.08.01 0 0 221

Meg a Blackfoot, az Outlaws, a Molly Hatchet, a Doc Holliday...folytathatnám...

Hű, de jót álmodoztam!

Sajnos Magyarországra eddig csak a Black Crowes jött el a déli bandák közül, most is beleborzongok, ha rá gondolok!

Előzmény: lordofthechicagoblues (220)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.31 0 0 220

Ezt nem tudnám eldönteni, de úgy tűnik, a lynyrd jön előbb, a brothers meg utánuk.

Innen már csak a Hot Tuna hiányzik.

SOUTHERN Creative Commons License 2004.07.31 0 0 219
Hát, ez nem lesz piskóta! Remélem meg is valósul, nem jön közbe semmi probléma. Szerintetek ki lesz a főbanda?
Előzmény: lordofthechicagoblues (218)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.27 0 0 218
ALLMAN BROTHERS BAND & LYNYRD SKYNYRD
TOUR TOGETHER FOR SPECIAL LIMITED DATES
FIRST TIME IN HISTORY THESE LEGENDARY ACTS
HIT THE ROAD TOGETHER

Due to an overwhelming demand from their audiences, the ALLMAN BROTHERS BAND and LYNYRD SKYNYRD will tour together for the first time this fall at seven performances. These concerts will run from October 1 in Raleigh, NC through October 10 in San Antonio, TX, with an opening act TBA. Both groups will do full concert sets, with Lynyrd Skynyrd hitting the stage followed by the Allman Brothers Band each night. The tour promises to be as memorable as the time the two iconic acts were on the same bill at the Georgia Jam June 1, 1974 at Fulton County Stadium in Atlanta.
Of the tour, GREGG ALLMAN said, “The Brothers and Skynyrd on the same stage has been a fan’s dream a long time coming, proving that the road goes on forever.” LYNYRD SKYNYRD’s GARY ROSSINGTON says, “When our band first got together, we were inspired by the Allman Joys and Hour Glass. It’s hard to believe that this will be the first time we’ve toured together. I can’t wait to hit the road with them.” JOHNNY VAN ZANT added, “This is an American tour that’s long overdue…Both of our bands have lived through plenty of hard times, but we’re still doing what we love: making music for the fans.”

The ALLMAN BROTHERS BAND--GREGG ALLMAN, BUTCH TRUCKS, JAIMOE, WARREN HAYNES, MARC QUINONES, OTEIL BURBRIDGE and DEREK TRUCKS--are touring in support of their new live album ONE WAY OUT (Peach/Sanctuary Records) as well as LIVE AT THE BEACON THEATRE (Sanctuary Records) a platinum-certified DVD shot at last year’s annual string of shows in NYC. They will also share the stage with several other acclaimed musicians this summer, including The Dead, Chris Robinson, String Cheese Incident, Los Lonely Boys and Little Feat.

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.26 0 0 217

Dícséretes szorgalom jellemzi stms fivért, tőlem bármikor próbálkozhatunk, de nem kellene ehhez legalább 3 (min. akusztikus) gitár, hogy megszólaljon akárhogy is?

Nem kenyerem a dicsekvés, de nem számítom magam ebbe a háromba, jómagam inkább egyszerűbb feladatokat oldanék meg gitáron. Énekelni még odatenném magam, de jelzem, a legtöbb dalnak nagyon jót tenne némi refrén-vokál, szólok előre.   

És egy jó hír, ide is elfér ugyanis:

7-21-04: COC records Skynyrd song for upcoming comp

COC recorded "On The Hunt" for an upcoming Skynyrd tribute album, and they're going to start working (hopefully) on a new album very soon, that will see a release (hopefully) early next year? Go to COC's site for the official update from Woody.

Előzmény: Stms (216)
Stms Creative Commons License 2004.07.26 0 0 216
Mester, meghallgattam (meg hallgatom most is) a nótákat.
Mikor óhajtasz próbálni? (mondjuk kell egy kis idő, most halászom a tabokat, meg akkordokat)

:)
Előzmény: lordofthechicagoblues (215)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.19 0 0 215
Ez beválhat.
Előzmény: Stms (214)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 214
Na, akkor maradjunk annyiban, hogy átnézem az általad javasolt nótahalmot, és ordítok, hogy ki kivel van. :)
Előzmény: lordofthechicagoblues (213)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.19 0 0 213
Ilyen barátból van már néhány. Minden képzett zenésztől szívesen várok olyan segítséget egyébként, ha tud javasolni akkordmenetet a dalokhoz. A viszonylag képzetlenektől is. 
Előzmény: Stms (212)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 212
:)

Ugyan. Max görcsbe rándul a kezed. Különben is azt mondják, hogy a G-dúr a gitáros legjobb barátja. ;)
Előzmény: lordofthechicagoblues (211)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.19 0 0 211
Remélem, feltételezed, hogy ezzel tisztában voltam. Azért egy komplett, hosszú versszaknál bele lehet őrülni, ha csak egy G akkord, amit használhatsz...
Előzmény: Stms (210)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 210
Na, amik oda voltak írva, hogy G, meg C, azok mind akkordokat rejtenek. :)

Mellik dal?
Hátkéremszépen én majd szépen hazamegyek, és meghallgatom a javasolt dalokat (mert a hétvégén jól elmaradt a tervezett életműhallgatás).
Az egyetlen, amit bármikor eljátszok, az a szvíthómalabama... :)
Előzmény: lordofthechicagoblues (209)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.19 0 0 209
A baj az, hogy valamirevaló zenei alapképzettség nélkül ez nem könnyű. Nem tudom, említettem-e, de csupán néhány éve vettem először olyan céllal a kezeim közé gitárt, hogy én azon akkordokat játszom. Melyik legyen vajon az a dal, amelyiket érdemes lesz gyakorolni? Tippjeim: The needle and the spoon, The ballad of Curtis Loew, Gimme back my bullets, Tuesday's gone, Poison Whiskey, Searchin', That smell, Am i losin', Cry for the bad man.   
Előzmény: Stms (208)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 208
"Mit mondjak, nem izgultam szét magam a zenei feszültségtől"

Asszem szűkített nónakkordokat nem nagyon fogsz találni... :)

A netes tabok nagy része amúgy halovány, bár néha eltalálják. Arra jók, hogy nagyjából kapsz egy képet, utána neki kell esni a magnónak, és lekagylózni a finomságokat.
Előzmény: lordofthechicagoblues (207)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.19 0 0 207

Hát az úgy van, hogy találtam például poison whiskey-t, ahol az első versszakra (minden sor elején!) az ajánlat végig G volt.

A következő versszakra már C-t és D-it ajánlott, egy-egy hosszabb sor elején.

Mit mondjak, nem izgultam szét magam a zenei feszültségtől. 

És így tovább. Mivel kísérni szeretnék elsősorban, van olyan homepage valahol szerintetek, amelyik által javasolt akkordmenetek/vagy/TAB-táblázatok alapján érdemes lenne elkezdeni?

Előzmény: Stms (206)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 206
Minek az neked? :))))))
Előzmény: lordofthechicagoblues (205)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.18 0 0 205
Vajon ki készít(tt)igazán használható akkord-táblázatot lynyrd-dalokról?
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.14 0 0 204
Soha rosszabb programot egy kánikulával terhelt hétvégére!
Stms Creative Commons License 2004.07.14 0 0 203
Ezek szerint a hétvége életműhallgatás jegyében fog zajlani. :)
Előzmény: lordofthechicagoblues (201)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.07.13 0 0 202
Úgy látszik, ma kedvezménnyel hozzám vágtak néhány "megvalósítás" szót.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!