Igazából nem is a nagyon minimális folyadékveszteség zavar- ez még lehet, h normális - bár ezt nem tudom, de a kormánykilengés jobbra-balra, utána pedig a fennmaradó vibrációja ami igazán zavar, és 82000 km van az autóban, ez a kormánymizéria idegesít, amin túl vagyok már: 2garn. új nyári gumi, új első lengőkar hátsó szilent csere, 1 hét múlva új első féktárcsákat betéttel rakunk fel, de már kezdek beleőrülni, h mitől van ez???, ebben esetleg tudsz segíteni? köszi!
Hát ez érdekes. Nekem pont most fedezték fel (2OO8, TdCi 1.8 125 LE), hogy az egyik cső a hűtőrendszerből meg van repedve, és folyik el a hűtővíz. Két dologból vettük észre. Egyik, hogy a kiegyenlítő tartályban kevesebb volt, illetve magán a csövön, és alatta piros nyomok voltak. Mindenesetre nekem a jelenség amit itt leírtál, nem jelent meg.
Segítségeteket szeretném kérni a következőben: van egy 2013.06. Mondeom (MK4) 2.0 TD 163 Le, Titanium kombi, és hidegen elindulás után kb.70-80 km/h sebességtől és felette erőteljesen érezhető kormány rángatás-vibrálás jelentkezik ez kb. 3-4 km-ig tar, majd ahogyan melegszik a motor szépen kezd elmúlni, de van még, h random szerűen ez a kormány vibráció előjön már meleg üzemnél is, ill. Georgo55 írta, h a hűtőfolyadék eltűnt az autójából, nos ezt én is tapasztaltam, h van némi folyadékveszteség- nem több liter- viszont folyás v. szivárgás sehol sem látszik. Előre is köszi a válaszokat és a hozzászólásokat!
Sziasztok, szép napot Van egy 2004 es 1.9 es TDI-s 130 lóerős 6 sebességes zöld Ford Mondeo
Pár napja a következő van.
Amikor megyünk vele egyszer gondol egyet és a bal első kerék (legalábbis onnan halljuk elkezd úgymond cincogni, vagy nem is tudom milyen hangot ad ki Az mindenesetre biztos hogy nem csapágy mert nem mohog nem cincog, de nem tudom milyen szóval lehetne leírni.. Mikor fékezünk elhallgat majd gyorsításnál újra elkezdi és ha kanyarban úgy dől be az autó akkor újra elhallgat és egy darabig hallgat. Majd gondol egyet és egy újabb gyorsításnál vagy előzésnél előjön és szól egy ideig. Nem csinált még ilyet. Szerintetek mi lehet? Nem csapágy az biztos.
Akkor azzal gond nem lehet. 14Ok km semmi egy ilyen autóban ha rendesen karban volt tartva. Az enyémben most van 146k km (1.8 TDCi), és hibátlan (kopp-kopp)
érdemes a kettős tömegűt leellenőrizni. Üresben kicsit nyomd be a gázt (kuplungot nem benyomva), hogy kb 15OO-16OO-ig felpörögjön a motor, és ott "nézd" meg, hogy beremeg-e az autó. Ha igen, akkor az lassan cserére szorul.
Kb. 1 hete vagyunk egy 2007.10. havi 2.0 TDCI tulajdonosai. :-)
Szeretnénk bele a meglévő fejegység helyett egy ilyet.
Azt mondja a forgalmazó, hogy minden tökéletesen passzol, csak a rádió el veszíti a jelet, ha elhagyom a várost, mert a Ford lekódolja az antennáját gyárilag azért, hogy ne lehessen mást berakni a gyári készüléken kívül.
2000 TDDI gázadásnál elkezd remegni mintha falsot szívna de aztán elindul mint a veszett. Kicseréltem a légszűrő és a turbó közötti csövet. Tud valaki segíteni mi lehet a probléma?
Az autó, fekete, Mondeo, MkII-es, 1,8 Zetec, sedan. Múlt hét végén fiam mondeóján leesett az egyik faudi fej. A "baloldalibb". Hogy közlekedni tudjon, meghebrigáltuk textilszalaggal és a McGyverek Szent Gráljával, a gyorskötözővel. Tegnap este föltették rá az új faudi fejet egy cimbijével. Azóta viszont nagyon nehezen vagy egyáltalán nem veszi be az 1-est és a 3-ast. 2-es, 4-es, rükverc pöppec. Mi lehet a baj? Ami nekem eszembe jutott. Esetleg a rudazat "hossza" változott; vagyis nem tették fel tövig a fejet vagy túl feltolták - nem tudom, lehet-e. A fejet a váltó fém gombóc fejére gumikalapáccsal ütötték fel. Esetleg elgörbülhetett? Valaki azt mondta neki, hogy a másik fejet is cserélni kell, mert így változik a szerkezet állása, az egyik oldalon megszűnt lógás miatt. Egyéb 5let, merre keresgéljünk? Köszönöm.
Tessék hibakódot olvasni (vagy olvastatni) belőle! Valószínű, hogy valami gebasz van és vész üzemmódba állt. (bár olyankor még ennyit sem szokott menni)
Szeretném megkérdezni, van-e itt valaki 2.0-s vagy 2.5-ös turbós benzinmotorrral, és esetleg megosztaná a tapasztalatát velem (2007 utáni széria érdekelne), főleg megbízhatóság és menetteljesítmények terén, de a fogyasztás is érdekelne. Előre is köszönöm.
MK4 Titaniumom van 2009es 2L benzines es 2 gondom lenne hatha tudtok segiteni, elöre is köszi.
- Bör elsö vezetö ulest szeretnek venni, nem egesz szettet csak egy ulest fullosan.
- a KM ora es a Ford.sz. kozotti panel erdekesen kezdett el mukodni. Ha nincs bekapcsolva a semmi lampa akkor teljesen jol lathato az lcd(?) panel viszont ha felkapcsolom az orszaguti lampat akkor visszavesz a fenyeröböl es lemegy kb 10%ra es kb csak ejjel lehet valamennyire latni amiket kiiri, nappal eselytelen. Mi lehet ennek az oka es hogy lehet javitani?
Sziasztok, -a műszeregységem 2-3 másodpercenként felvillan majd kialszik, ezért gondoltam a cserére, de ha valaki a hiba diagnózisában (javításában) segítene az is érdekel, sőt ha valaki hasonlót tapasztalt, s megosztaná velem az is. Köszönöm.
Fostalicskám : MK4 2.0 TDCi -menet közben ezt csinálja (álló helyzetben (gyújtás nélkül is), állandóan felvillan, kialszik):
2005-ös Mondeo kombiba szeretnék tolatókamerát építeni. Van valakinek ötlete ( esetleg már letesztelt ), hogy milyen márkát, típust stb. érdemes használni ehhez az autóhoz?
Nekem egy 2OO8-as kombi mondeo-m van, 1.8 tDci, 125 LE, 6 sebességes váltóval. Ez egy régi 8 szelepes Ford motor, szerintem nagyon jó viszi a kasztnit, és jól is gyorsul. A neten azt irják,hogy ez hamarabb tönkreteszi a kettőstömegűt, viszont privátban ilyen panasszal még nem találkoztam. Ami előnye - a Te szempontodból, nem a környezetéből - hogy nincs benne részecskeszűrő, a többiben 2.O és 2.2-ben van.....hiába öntisztitó, ha az egyszer tönkremegy, akkor nem kis tétel....