Keresés

Részletes keresés

_szergej_ Creative Commons License 2016.12.17 0 0 10073

Nem a time limit a gond, a problema forrasa az operatorok precedenciaja. Eredetileg ez tortenik: "3,5...<br>[time1]" - [time2] . "s", aminek az eredmenye "-[(time2-3)]s", mivel a kisebbitendo 3-ra castolodik (mint az elso es utolso ertelmes szamjegy). Ahogy javasoltad, szimplan a $e-$s kifejezes zarojelezese megoldja, meg egessze se szukseges konvertalni.

 

Amugy az elso primszam a 2.

Előzmény: Laja73 (10071)
Laja73 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 10072

A zárójelek száma csökkenthető :)

Meg legyen mááá <br />

Előzmény: Laja73 (10071)
Laja73 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 10071

A loop második felében már "borzalmas" méretű számítás zajlik, valószínűleg elszáll time limittel mielőtt $o megkapja az új értéket (de ha közben echo-zol az megjelenik egy darabig, gondolom)

 

set_time_limit ( 100 );

 

Ez meg kell oldja.

 

A microtime() függvényt nem ösmerem de a net szerint ez egy string, próbáld meg:

 

echo $o . "<br>" .  intval(ceil(($e - $s))) . "s";

Előzmény: hellsing (10070)
hellsing Creative Commons License 2016.12.17 0 0 10070

'estét!

 

Új kérdés. Itt ez a kód, ami prímszámokat ír ki. Most a matematikai részével ne foglalkozzunk, biztos lehet ezt jobban is, de a gyereknek 4.-ben, infó órán pont jó.

 

Két gond van:

  • ha a prímeket $o-ba pakolom és a végén kiíratom (mint itt a kódban), akkor nem jelennek meg, de ha a $o .= részt echo-ra cserélem, akkor kiírja őket;
  • a futtatási idő értéke (a valós kb. 2,5s helyett) mindig egy hatalmas negatív szám és nem értem, hogy miért; az elvileg nagyobb $e-ből vonom ki a kisebb $s-t.

Kérlek segítsetek, le ne bőgjek már egy negyedikes előtt :-)

 

<?php

$i 
3;
$o null;

$s microtime(true);

while (
$i <= 100000) {
                
$j 3;
                
$p true;
                while (
$j $i) {
                                if (
$i $j == 0) {
                                                
$p false;
                                                break;
                                }
                                
$j $j 2;
                }
                if (
$p == true) {
                                
$o .= $i ", ";
                }
                
$i $i 2;
}

$e microtime(true);

echo 
$o "<br>" $e $s "s";

?>

hellsing Creative Commons License 2016.11.04 0 0 10069

Hétvégén megpróbálom, köszönöm.

Előzmény: BuNnY (10066)
hellsing Creative Commons License 2016.11.04 0 0 10068

Sehogy. Bocs, ha nem volt egyértelmű. Az egyes csoportokat (a parent=0 csoportot és az egyes children csoportokat) önmagukhoz képest akarom sorba rakni. A lényeg, hogy amikor ezekből egy accordion lesz, ott az egyes blokkok ABC-sorrendben legyenek.

 

A tömb szót php-s értelemben használom. Amit úgy indítok, hogy $a=array("blablabla"), az tömb. De valóban nem mátrix, ha úgy értetted.

Előzmény: szjozsi79 (10067)
szjozsi79 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 10067

De továbbra sem értem, hogy egy négyszintű struktúra -ez nem tömb!- elemeit hogy akarod rendezni?

Hogy akarod sorba rendezni a 2. emeleten lévő hellsinget a 7. emeleten lévő bunnyval meg az 5. emeleten lévő nevemtevével? Ehhez emeletektől függetleníteni kell először, de úgy hogy továbbra is ott maradnak a helyükön, úgy kétlem, hogy lehetne.

BuNnY Creative Commons License 2016.11.04 0 0 10066

Ránézésre pedig így kéne működnie, logolj egyet mit kap $a és $b értékként. Hasonló feladatnál nekem működött kiválóan, sőt a php.net-en is van rá példa, szóval mennie kéne.

 

Előzmény: hellsing (10065)
hellsing Creative Commons License 2016.11.04 0 0 10065

Bakker, ez gáz. Megfeledkeztem róla, hogy már írtam ide. Elnézést. Mentségemre legyen mondva, hogy meló mellett heti 24 órában Java-t tanulok, mi kissé lefáraszt.

 

Szóval a php. Nem tudtam rájönni, hogy hogyan kell átadnom, hogy a [name] szerint rendeznék. Eddig jutottam, de ez [name] nélkül nem csinál semmit, azzal meg dob egy 'Illegal string offset'-et:

 

    function abComp ( $a, $b ){
        $r = strcmp ( $a['name'], $b['name'] );
        return $r;
    }

Lécci súgj még! :)

Előzmény: BuNnY (10064)
BuNnY Creative Commons License 2016.11.03 0 0 10064

Véleményem szerint továbra is usort a barátod rekurzívan meghívva a tömbökre véleményem szerint, de nem fontos rám hallgatni. Én pl. bejárnám (foreach) a gyökér tömb értékeit egy függvénnyel, ami usort-tal name-re rendezi a tömbot, ha van children és tömb akkor arra ráhívni ugyanezt a függvény ami ráhívjai az usort-ot megnézi van-e child és így tovább. Tipikus rekurív feladat.

Előzmény: hellsing (10063)
hellsing Creative Commons License 2016.11.02 0 0 10063

Ez most php. Nem'tom kitalálni, hogy egy ilyen tömb minden [children] csoportját hogyan kell [name] szerint ABC-sorrendbe rendezni. A tömbnek most max. 4 szintje van, de ez változhat.

 

Array
(
    [1] => Array
        (
            [name] => Name1
            [parent] => 0
            [children] => Array
                (
                    [15] => Array
                        (
                            [name] => Name2
                            [parent] => 1
                        )

                    [16] => Array
                        (
                            [name] => Name3
                            [parent] => 1
                        )
                )
        )

hellsing Creative Commons License 2016.10.26 0 0 10062

Ez nem php hiba, hanem webszerver kérdés, de hátha láttatok már ilyet.

 

Van egy szerver (külföldön, 1und1.de, asszem eléggé nagyhalak). A honlapon van egy script, ami képeket cserélget, de úgy, hogy ajax-szal megnézi, hogy létezik-e egy bizonyos kép (kategória-név.jpg). Ha igen, cseréli az img src-jét a keresett képre, ha nem, akkor egy standard képet dob be. A gazdaságosságba ne menjünk bele, napi 1-3000 látogató van, egy lekérés 5-80ms, belefér.

 

A gond nem a js-sel van: hüje status code-okat ad vissza a szerver. Ha megvan egy kép, akkor 200 OK jön vissza, de ha nincs, akkor hol 404, hol 300 Multiple choices, hol 301 Moved permanently. A 301-et sem igazán megértem, mert van hogy egy kép törölve lett, de nem áthelyezve - honnan szedi ezt? De a 300 meg végképp hogy kerül ide? Ellenőriztem: nincs a megcélzott könyvtárban két összetéveszthető nevű fájl (mondjuk zyx.jpg és zyx.JPG). Legalábbis ember számára nem azok. Gondolom a gép sem téveszti össze mondjuk a 324.jpg-t a 304.jpg-vel.

szjozsi79 Creative Commons License 2016.10.05 0 0 10061

Az usort nem a barátja ez esetben. A rendezés összehasonlításon alapul, rendezni csak egyféle adattípust lehet, amelyek egy helyen fordulnak elő.

A métert sem tudjuk összehasonlítani a köbméterrel, sem pedig két külön szobában vagy két külön emeleten lévő dolgokat.

Elsőként összehasonlítható formára kell hozni őket, a rendezés ezután már valamelyik sort függvénnyel könnyen megoldható.

Előzmény: BuNnY (10060)
BuNnY Creative Commons License 2016.10.03 0 0 10060

usort a barátod.

Előzmény: hellsing (10054)
euroset333 Creative Commons License 2016.10.03 0 0 10059

Kedves barátaim.

 

Egy kérdésem volna.

 

Van egy kis weboldalam, php-ben egy űrlapot kell rajta kitölteni.

Az űrlap adatait a mailcímemre megkapom, illetve a kitöltő is kap egyet a megadott címére.

Ám néha azt veszem észre, hogy nem jön meg nekem, viszont a kitöltőtől tudom, hogy neki megérkezett.

Tehát valahol elvész az én emailem, ami nekem gondot okoz.

 

Arra gondoltam első körben, hogy bővíteném a scriptet, hogy ne csak elküldje az emailt nekem az űrlap adataival,

hanem tárolja le egy sima CSV vagy TXT fájlban. Az majdhogynem mindegy, hogy ezt külön-külön fájlokba teszi 

meg a kitöltőknél egyesével, vagy egybefűzi (bár utóbbi lenne jobb).

 

A kérdés: mivel nem vagyok programozó, csak kicsit értek a dologhoz, és aki nekem ezt csinálta, már nem elérhető,

tudtok-e segíteni, hogyan lépjek tovább?

 

ha most a szerveren megnyitom azt a fájlt (action.php) amiben látom szerepelni azt a mailcímet (a sajátomat) amire

meg kellene jöjjenek a levelek, akkor a mailcímemnél ezt látom:

 

//------------
// send to admin
//------------
$to ="janos112@citromail.hu";   (ez a mailcímem, ide kapom a kitöltött lapokat.)

$subject = sprintf("=?utf-8?Q?%s?=", quoted_printable_encode("HU-Adatlap"));
$body = "A kitöltés ideje: ".date("m.d. ", time())."rn";
$body .= "Név: $_POST[name]rn";
$body .= "E-mail cím: $_POST[email]rn";
$body .= "Leírás: $_POST[comments]rn";
$from = 'János <janos112@citromail.hu>';
$id = md5(rand(0,65535));
$date = date('r');
$message = <<<MESSAGEHEADER
Message-ID: <PHPGENERATEDMESSAGE{$id}Janos112>
From: {$from}
Date: {$date}
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
{$body}
MESSAGEHEADER;
@ mail($to, $subject, '', $message);

 

 

Tehát nyilván ez a rész ami meghatározza a küldést.

Mit kellene tennem, hogy kiegészítsem eltárolással is?

 

Nagy köszi: János :)

 

hellsing Creative Commons License 2016.09.28 0 0 10058

Köszönöm, inkább átírom ezt a részt (a sorba rendezés nem műxik). Marad a főkategóriáknak (parent=0) egy <ul>, és az alpontokat dinamikusan töltöm be, ha lenyitja vmelyiket. És így minden könnyen ABC sorrendben lehet és a megjelenés sem változik.

szjozsi79 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 10057

Az array_multisort többdimenziós tömböt rendez.

Itt egy fa ágait és leveleit kéne rendezni, amely egy többSZINTES, de nem is tömb, hanem egy összetett adatstruktúra.

Ezt így ebben a formában nem lehet rendezni, egyszerűen nem értelmezett a rendezés, mert az elemei -a levelek és ágak - nem azonos szinten (mélységben) vannak. Viszont ha csak a leveleket tekintjük, akkor azokat a fától elvonatkoztatva lehet rendezni.

Előzmény: Laja73 (10056)
Laja73 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 10056

Ez nem jó?

 

array_multisort($ar[0], SORT_ASCSORT_STRING,
                
$ar[1], SORT_NUMERICSORT_DESC);

 

Nem mintha használtam volna csak ezt találtam.

Előzmény: hellsing (10054)
szjozsi79 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 10055

Egy dolgot nem értek: miért vannak különböző szintek, miért ennyire egymásba épített?

Ha minden elemnek lenne egy sorszáma, egy neve, illetve egy szülője, akkor egy egyszerű tömb lenne, amit simán lehetne rendezni. Egyetlen elemnek sem kell(ene), hogy gyereke legyen, elég ha a szülőjének a sorszáma van tulajdonságként megadva. (Ha történetesen szükség van S. elem gyerekére, akkor minden olyan elemet ki lehet vele gyűjteni, amelynek a szülője S.)

 

 

Előzmény: hellsing (10054)
hellsing Creative Commons License 2016.09.26 0 0 10054

Help. Van egy tömböm, kb. ilyen, csak 350+ elemmel:

 

[183] => Array
        (
            [children] => Array
                (
                    [274] => Array
                        (
                            [name] => McLaren
                            [parent] => 183
                        )

                    [276] => Array
                        (
                            [name] => Gumpert
                            [parent] => 183
                        )

                    [314] => Array
                        (
                            [name] => Corvette
                            [parent] => 183
                        )

                    [14] => Array
                        (
                            [children] => Array
                                (
                                    [208] => Array
                                        (
                                            [name] => Formula 1
                                            [parent] => 14
                                        )

                                    [210] => Array
                                        (
                                            [name] => Road Car
                                            [parent] => 14
                                        )

                                    [209] => Array
                                        (
                                            [name] => Racing
                                            [parent] => 14
                                        )

                                )

                            [name] => Alfa Romeo
                            [parent] => 183
                        )

 

Hogy lehet egy ilyet [name] szerint, minden szinten (max. 4 van) sorba rendezni?

bloki Creative Commons License 2016.09.19 0 0 10053

Szervusztok, XAMPP, php, MS Access problematika

A program hibát jelez, mikor az adatbázishoz nyúlok:

$db = new PDO("odbc:Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb, *.accdb)};Dbq=$dbName;Uid=;Pwd=;");

 

" Uncaught exception 'PDOException' with message 'could not find driver' in D:xampphtdocswww..."

 

A szokásos dolgokat ellenőriztem:

- a php-ini-ben az extensions útvonal megfelelő, az extension=php_pdo_odbc.dll sor engedélyezve.

- a phpinfo() viszont elégtelen dolgot jelez: PDO drivers:   no value, ODBC library:  Win32, ennyi.

 

Mi a teendő?

Zalai88 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 10052

Sql-re phpmyadmin helyett a HeidiSql-t használom. Annak is a portable változatát. Intelligens, gyors, nekem még nem hibázott.

Előzmény: hellsing (10051)
hellsing Creative Commons License 2016.08.29 0 0 10051

Üdv,

 

phpMyAdmin kérdés (jobb híján itt). XAMPP-ot frissítettem mindenestül. Ilyet eddig nem csináltam, hát ráolvastam és megfogadtam egy hüje tanácsot: exportáljak a régi MySQL-ből mindent egybe. Ez megvolt, most van egy 1.301.500 soros SQL fájlom (140MB).

 

Ha a phpMyAdminban próbálom importálni, akkor kiírja, hogy válasszak előbb adatbázist (7 adatbázis van az sql-ben). Ha bemásolom az SQL fül textboxába, akkor egy pillanatra felvillan, hogy "Betöltés..." majd néma csend és hullaszag. Nem fagy le, csak nem csinál semmit.

 

A legfontosabb db-t már kivágtam és importáltam, ergo a szintakszban nem vszínű, hogy hiba lenne. Mielőtt nekiállnék felszabdalni az sql anyagot 7 darabba (ami macerás, mert az np++ állandóan lefagy, vagy percekre fennakad tőle), van valami ötletetek az importra? Ha a megoldás tartalmazza a "parancssor" kifejezést vagy ennek ragozott alakját, akkor lszi segítsetek bő lére eresztett, win10-es magyarázattal, mert még sose láttam a MariaDB (se a MySQL) parancssorát.

szjozsi79 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 10050

Azt szeretnéd, hogy csak olvasható legyen a cikk, de lementeni ne lehessen?

Vannak ötleteim, hogy hogyan lehet a letöltést megakadályozni, de azt nem árulom el ingyen.

 

A bankkártyás fizetés is megoldható, mondjuk annak utána kell járni kicsit.

 

Mondanál vagy mutatnál egy példát arra, hogy milyen külcsínt szeretnél?

 

Előzmény: kalapacsolok (10049)
kalapacsolok Creative Commons License 2016.07.12 0 0 10049

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni egy speciális dologgal kapcsolatban.

 

Egy egyszerű, sablonra épülő honlapot szeretnék készíteni, ahol virtuális tartalmat árulnék. Azaz a honlapon lenne mondjuk 5-10 cikk (a cikkben sok hasznos információ, oktató videó), amiket csak 1000 forint befizetése után érne el a felhasználó. Fontos, hogy minden cikket külön-külön "vehetne" meg, 1000 forinttal nem éri el az összes cikket.


Fontos, hogy a cikkhez azonnal hozzáférjen pl.: bankkártyás fizetést követően, továbbá hogy a cikk ne pdf formájában legyen letölthető (mert akkor tálcán kínálom, hogy emailben bárkinek csak úgy elküldje), hanem az oldalon legyen kizárólag megtekinthető amennyire lehet, védett formában (pl.: a szöveget ne lehessen kijelölni kurzorral, és egyszerűen emailben továbbküldeni bárkinek. Nyilván ez is kijátszható, de tekintettel arra, hogy a célközönségem nők, ennek kisebb az esélye). Számlát, nyugtát nem kell adnom a NAV állásfoglalása alapján, csak külön megkeresés, igény esetén, így az nem bonyolítja a dolgot.

 

Webshop bérlést körüljártam, az nem lesz jó nekem - csak letölthető formában tudnák biztosítani a tartalom elérését.

 

Mit javasoltok, milyen programozási nyelvet, technikailag hogyan oldanátok meg a fentieket? Vállalja valaki a fentiek alapján a honlap elkészítését közületek, vagy tudtok ajánlani valakit, céget, aki nem méregdrágán dolgozik? 

 

Laja73 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 10048

Nagyon érdekes dolog lett a megoldás. Külön fájlban kellett létrehoznom a class-t és include. Így már nem száll el.

Laja73 Creative Commons License 2016.04.19 0 0 10047

Biztos jó, amúgy találtam én is módszereket de én még életemben nem léptem be pld parancssorral. Ha valami nincs ftp-n vagy cPanelen akkor nekem az már a túloldal, meg sem próbálom.

Előzmény: NevemTeve (10046)
NevemTeve Creative Commons License 2016.04.19 0 0 10046

Itt ismertetnek egy módszert, hogyan lehet az error_log tartalmát megismerni. A másik lehetőség meg az hogy, belenézel.

 

És lenne még a PHP CLI nevű mágia, amivel sokkal könnyebb megtalálni a szintaktikus hibát.

Előzmény: Laja73 (10045)
Laja73 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 10045

Gondoltam hátha tudja valaki séróból. Na nem mintha olyan sokan lennénk itt.

Előzmény: NevemTeve (10044)
NevemTeve Creative Commons License 2016.04.18 0 0 10044

Talán azt próbálod mondani, hogy az oldaladban lévő PHP-nek valami baja van, ezért HTTP 500 jön a szervertől. Végső esetben a szerveren az error_log-ot lehetne megnézni.

Előzmény: Laja73 (10043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!