Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License 2022.10.08 -1 0 34409

I.

Az a baj, hogy Mané nem vált be a 9-es poszton. Ez szerintem sem Téged, sem engem nem lepett meg, de olyan, mintha JN-t vagy Brazzot meg igen. Különben nem telt volna el 8 forduló úgy, hogy ott próbálgatjuk az egyébként világsztár új szerzeményünket.

 

Ezt a kapitális tévedést fejeljük meg azzal, hogy akkor beteszünk egy másik játékost 9-esbe, hívják azt Gnabrynak, Müllernek, Musialának, Sanénak. Egyik sem az.

 

Mivel ez is egy komoly tévedés, ezért amikor nem sikerül három távoli átlövésből vagy egy az egyben rávezetésből magabiztosan vezetni, mert az ellenfél ennél egy halványnyival komolyabb tartást mutat (pl. Augsburg), akkor elindul a kapkodás - s ilyenkor jön a képbe Choupo.

 

 

Ezt a hibahalmozódást simán meg lehetne azzal előzni, hogy Choupo lényegesen több játékpercet kap, mert ő egyébként nem rossz játékos. Nem mondom, hogy tuti ász, s egy az egyben tudná Lewát helyettesíteni, de azokat a mutatókat ő is hozná, amiket eddig Mané, s ingyen lett volna.

 

 

 

II.

A másik megoldás, hogy őfelsége ligarekordedzőiigazolás Julian úr esetleg kidolgoz egy olyan támadó stratégiát, amiben nem egyetlen 9-esre van szükség.

 

Ez nyilván egy létező opció, de kétségtelenül nagyon nehéz, mert elég problémás olyan taktikát kialakítani, amiben tartósan a baloldali támadószekciót tölti túl úgy, hogy ez ne érje meglepetésként az ellenfelet. Mert akárhogy nézzük, Comanon kívül világszintű futballra kivétel nélkül csak ezen a poszton képes Mané, Sané, Musiala és Gnabry is (bár az ő világszintre képessége jelenleg erős túlzás). Jobbszélen pedig kb. senki nincs, Coman az, akit át lehet tolni. 

 

Valójában ui. sosem történt meg Robben pótlása, hiszen Sanéval ezen a poszton Hansi látványosan befürdött. Gnabryt pedig nyugodtan minősíthetjük immár véglegesen besült ígéretnek.

 

Ez egy erős 9-es esetében még áthidalható probléma, pláne ha van egy nagyszerű Raumdeuter, aki kiszolgálja a 9-est. 

 

 

 

I.+II. = abszolút szerkezeti probléma, méghozzá a nehezen feloldható fajtából = vegytisztán kerettervezési hiba.

 

 

 

(És akkor most nem vetem fel Kimmich elbaszott pozicionálását, mert máshonnan is le lehet vezetni, hogy a teljes támadószekciónknak csak a nyaka véres.)

 

 

 

III.

 

Gravenberch a Plzen ellen kapott 90 percet úgy, hogy Kimmich nem zavarta a köreit. Ennél ideálisabb helyzetről nem is  álmodhat: gyorsan bucira megnyert meccs, legerősebb rivális beteg; gyenge, elképzelés nélküli ellenfél; tkp. tét nélküli meccs 

 

Ehhez képest 81-szer ért labdába, két kulcspassza volt, kapu elé egyszer sem ért, 11 párharcából 4-et nyert meg.

Ezek nem olyan számok, amelyek igazolnák azt, hogy nem vágyvezérelt gondolkodás bármit is várni tőle egy élesebb helyzetben. 

 

Pont úgy, mint Mazraoui esetében. 

Előzmény: retisonic (34408)
retisonic Creative Commons License 2022.10.08 0 2 34408

Az újak közül Mané borzalom volt, ezt aláírom, de amíg De Ligt a pályán volt, nem nagyon jutottak el a kapuig, és a végén pont ő hiányzott a beíveléseknél. A végén már Gravenberchnek is jönnie kellett volna a fáradt Goretzka helyett, illetve Choupo helyett is a mozgékonyabb Telt hoztam volna. Továbbra is tartom, hogy jól igazoltunk. Ez a meccs nem JN meccselésén ment el, hanem hogy teljesen megbomlott a védelem, illetve az is sokat nyomott a latban, hogy olyan mintha a világon már csak a Bayern tesztelné a játékosait, így a mentálisan két legerősebb emberünkre nem számíthattunk.

Előzmény: Racilaci (34406)
coldplayer Creative Commons License 2022.10.08 0 2 34407

Nagyon nem vethet egyik oldal sem bármit a másik szemére.  Szabálytalanságokkal tűzdelt küzdelem volt nem pedig jó játék. Bosszantó hogy az utolsó pillanatban úszott el a győzelem még ha összességében megérdemelte a BVB  a döntetlent.

Racilaci Creative Commons License 2022.10.08 -1 0 34406

Szerintem a mi csapatunk legalább annyira középszer volt. Legalább az első gól hasonlított valami tudatos támadásra, bár korántsem volt kidolgozott helyzet, viszont összességében 1,1 xG-re lőttünk két gólt. Nem volt semmilyen komoly elképzelése a csapatnak, s ez hosszabb ideje így van. Azt sem tudnám mondani, hogy a hiányzók miatt volt így, mert ha Müller kikerül jobbszélre, akkor sem lett volna semmivel sem jobb. 

 

Minden Klassiker hordozza magán a zaklatottságot és az akár napokig tartó hitvitát, ezekben általában a vesztes VB drukkerei írnak olyat, amivel nem értek egyet (emlékezhetünk arra, amikor Sané leütközte a mezőnyben Cant, majd 1,5 perc múlva gólt rúgtunk, hogy mekkora patália volt abból, hogy nem fújták vissza az egészet). De ennyire egyértelmű utazást egyetlen játékosra a részünkről még sosem tapasztaltam. (Kovac próbálkozott időnként ilyennel - a Frankfurtban is, meg nálunk is, de nálunk akkor egyszerűen jobb játékosok voltak, s ezért nem volt ennyire feltűnő az egész.)

 

Ez a meccs egyébként úgy alakult, hogy 1-2 után lehetett érezni, hogy veszélyben a győzelem. A BVB húzott, s szerintem meg is érdemelte az egy pontot. A Bayern vezetősége pedig még néhány ilyen szar meccs után talán elgondolkodik azon, hogy itt valóban csak a véletlenek fura összjátékán múlik a relatív sok pontvesztés, vagy esetleg tényleg elcsesztek valamit a kerettervezésnél az elmúlt tíz év legnagyobb invesztíciójú átigazolási idényében. 

Előzmény: retisonic (34403)
retisonic Creative Commons License 2022.10.08 0 0 34405

Bocs az elütésekért, de telóról vagyok.

Előzmény: retisonic (34403)
retisonic Creative Commons License 2022.10.08 0 0 34404

20 éve vitatkozom velük itt, és a mostani brigád teljesen normális, de régen voltak ott fura arcok. :)

Előzmény: Racilaci (34402)
retisonic Creative Commons License 2022.10.08 -1 1 34403

Na szóval, parasztságért a Dortmundnak sem kellett a szomszédba menni, és oké, voltak odarúgások, azokért meg is kaptuk a sárgákat, pirosat. És amúgy kurva sokszor rá is játszottak, ld. Süle nagy halála Leon csúszása után. Amúgy úgy emlékszem kb minden Bayern-Dortmund ilyen volt, vagy még ilyenebb.

 

Engem a szabálytalanságoknál meg az elmaradt lapoknál jobban idegesít, hogy egy ilsem középszer Dortmundot vosszahoztunk a meccsbe. Sajnos De Ligt kiválása döntő volt, plusz ugye Stanisic is szenvedett Adeyemi ellen, ezt is köszönjük meg Bellinghamnek.

Racilaci Creative Commons License 2022.10.08 0 0 34402

Az nem baj, ha átjövünk ide, legalább ne bosszantsuk a BVB-seket (nem rossz arcok ám-:).

Előzmény: retisonic (34401)
retisonic Creative Commons License 2022.10.08 0 2 34401

Ez egy nagyon bosszantó meccs volt, egy agyonnyert meccsen hoztuk vissza a BVB-t meccsbe. Aytekin kurva következetlen volt, a lapok jogosak voltak, viszont amilyen szigorú volt az elején, olyan megengedő volt Can és Bellingham esetében. 

A játék az első félidőben nagyon rossz volt, a másodikban Kimmo beállásával sokat javultunk, a második félidő első felében le kellett volna zárni a meccset, mert várható volt, hogy a felforgatott védelem nem fog biztos lábakon állni. 

 

Rafa18GS Creative Commons License 2022.10.06 -1 0 34400

Hát pont ez az. Ha kiesik a Barca a csoportkörből akkor majd térjünk vissza erre. 

 

"Emberből van, hibázik". Okés, csak ha emiatt kiesnek a csoportkörből mert ő pont a Plzen ellen tartogatta az összes gólját akkor ne akarjon aranylabdát nyerni. Benzema nem szokta megszórni a kicsiket, ő akkor lőtt gólt tavasszal amikor kellett. De akkor mindig.

Előzmény: Racilaci (34398)
Racilaci Creative Commons License 2022.10.06 0 0 34399

Közben a 'Kusen elég váratlant húzott edzőkérdésben-:)

Racilaci Creative Commons License 2022.10.05 0 0 34398

Igen, emberből van, hibázik. Pláne, hogy ezen a meccsen láthatóan nagyon ideges volt (szerencsére).

Előzmény: MadSane299 (34397)
MadSane299 Creative Commons License 2022.10.05 -1 0 34397

Azért a Bayern meccsen 6 méterről sikerült fölé rúgni amikor már csak Neuer volt előtte...

Előzmény: Racilaci (34396)
Racilaci Creative Commons License 2022.10.05 0 2 34396

Kétségtelenül sok igazság van abban, amit írsz, nehéz vele szemben érvelni. Megpróbálok azért (azzal a kitétellel, hogy simán lehet, néhány hónap múlva elismerem teljesen, hogy igazad van). Az egyszerűség kedvéért három lehetőség van:

 

1. egy csapat gyengén védekezik, ilyenkor egy Lewa-szintű játékos lubickol, mint hal a vízben. Erre írod Te, hogy "könnyű meccs", amin bárki betalált volna.

 

2. egy csapat jól szervezetten védekezik, s leveszik Lewát a pályáról. De önmagában a tekintélye (meg azért a kétségtelenül meglévő klasszisa) révén arra azért alkalmas, hogy a védelemben egynél több játékos figyelmét vonja el, s ezzel szabad pozícióba segítse egy társát, aki ezt ki is tudja használni.

 

3. egy csapat jól szervezetten védekezik, s leveszik Lewát a pályáról. Ráadásul mindezt úgy, hogy tkp. egy komoly csapat komoly védője egy az egyben kiradírozza a meccsből, így még csak emberelőnyös helyzethez sem tud hozzájárulni a "klasszis".

 

 

Ugye ha a 2. opció érvényesül, akkor Coman, Gnabry, Goretzka akárki csak odaér egy meccsen 5-6 alkalommal, illetve a szélsők legalább tudnak villogni. A 3. opció érvényesül, akkor meg megy a meddő tili-toli érdemi áttörés lehetősége nélkül.

 

Nem láttam a tegnapi Barca-meccset (a Napoli ui. lenyűgözött annyira, hogy nem kapcsoltam át), a statisztikákból az látszik, hogy Lewa 30-szor ért labdába (ami iszonyú kevés), Dembelé viszont 100-szor (amiből 38 labdát adott el!!!), Raphinha pedig 65 perc alatt 50-szer. Emellett pedig valamivel több (7) lövésük volt kapu felé, mint az Internek (5). 

 

Most ebből nem látszik, hogy olyan nagyon megfojtotta volna az Inter a teljes Barca-támadó szekciót, inkább tűnik úgy, hogy Lewáról nem tudta a Barca a súlypontot másra áthelyezni. Ez volt egyébként a Bayern ellen is a helyzet. Ez meg azért nem feltétlenül Lewa hibája.

 

Előzmény: Rafa18GS (34395)
Rafa18GS Creative Commons License 2022.10.04 -1 0 34395

Most láthatja mindenki Lewáról amit tavasszal is írtam. A Barcában is ontja a szart nem érő gólokat agyonnyert meccseken a kicsiknek, de amikor a legjobban kell akkor nulla. Azt az egy BL-t amit nyert a Bayernnel nélküle is nyerte volna a csapat (nem gondoljátok, hogy az ilyen 8:2-es meg 3:0-s meccseket nem nyerte volna a Bayern nélküle). Nálam az az aranylabdás kategória aki akkor is hozza magát amikor kell. Mint például Benzema tavasszal, ő folyamatosan tovább lőtte a Real-t vert helyzetből. Lewa abban nagy, hogy 3-4 gólokat lő hülyére nyert meccseken.

Racilaci Creative Commons License 2022.10.03 -1 0 34394

Nem sok ujjonganivaló volt a meccsen: az ellenfél edzőbuktató stílusban lézengett, s ha egy csapat 4 km-rel kevesebbet fut a Bayernhez képest, akkor pont így jár. Nálunk meg annyi volt az innováció, hogy jobb oldali támadóként rotált a meccsen Sané, Müller és Musiala, befejező csatárként meg Müller és Mané.

 

Ez kellően kombinatívnak és impulzívnak tűnik, csak épp egy komolyabb csapat ellen a négy játékos az öt poszton rossz helyen van.

Előzmény: lébenkanál (34388)
Racilaci Creative Commons License 2022.10.03 -1 0 34393

Nekem nem fáj a szívem, nagyon drukkolok, hogy megkapja az Aranylabdát, amit megérdemelt volna. Mondjuk ehhez úgy látom, kell az is, hogy Haaland néhány hónapra megint leálljon, mert nagyon kemény versenyt mutatnak be ketten. Igazi világklasszisok, akiknek nem kellenek hónapok, hogy "felvegyék az új bajnokság ritmusát".

Előzmény: lébenkanál (34389)
Racilaci Creative Commons License 2022.10.03 -1 0 34392

Nem tudom, mit remélsz a Gravenberch-Sabitzer tengelytől.

 

Gravenberch kb. egy felesleges igazolás volt: ilyen életkorú játékos nálunk nemigen ragad meg kulcspozícióban. A kivételek, akik erősítik a szabályt, pedig már elfoglalták azt a két helyet (Davies, Bambi). Mi nem egy Dortmund vagy Frankfurt vagyunk, úgyhogy nagyjából annyi értelme van az aránylag rendszeres játszatásának, hogy árában el lehessen adni, s legyen belőle egy Nianzou vagy Zirkzee.

 

Ráadásul a csávónak még a holland bajnokságban sem olyan kiemelkedőek a mutatói: sokat játszott, ez kétségtelen, de irányító középpályásként a minden 4. meccsen elért gól/gólpassz egy holland mezőnyben nem egy eget verő teljesítmény. Nálunk meg finoman szólva sem Daviesként, Musialaként vagy Zirkzeeként mutatkozott be.

 

 

De ha mondjuk a Plzen ellen elérne egy mesterhármast, kb. akkor is ugyanúgy a padot koptatná a következő hetekben, mert annyira betonbiztos Kimmich helye középen.

 

 

Én inkább abban reménykednék, hogy Jamal kerül irányító középpályás pozícióba, ahol annyira jól szerepelne, hogy az megragadna akár Hansi, akár más edző fejében. Talán akkor lenne hosszabb távon remény változásra.

 

Előzmény: retisonic (34391)
retisonic Creative Commons License 2022.10.02 0 0 34391

5 napig lesznek karanténban, a BVB ellen már lesznek remélhetőleg. Kedden remélem végre a Gravenberch/Sabitzer középpályával kezdünk. Kimmichre meg úgyis ráfér a pihenő, legalább ez is megoldódott.

Előzmény: coldplayer (34390)
coldplayer Creative Commons License 2022.10.02 0 1 34390

Müller és Kimmich Covid tesztje pozitív lett. Thomas nélkül láttuk már milyen a csapat játéka és Kimmich helyettesítése sem tűnik megoldottnak.

lébenkanál Creative Commons License 2022.10.01 -2 0 34389

Csak azért, hogy fájjon a szívetek: Levandowski a hetedik meccsén meglőtte a kilencedik gólját a Barcában.😁🤗

Előzmény: lébenkanál (34388)
lébenkanál Creative Commons License 2022.10.01 -1 0 34388

Igazad volt, de csodálkozom, hogy a 4-0 ról semmi ujjongás.

Előzmény: Racilaci (34386)
coldplayer Creative Commons License 2022.09.30 0 0 34387

Úgy legyen ahogy írtad, ne pedig úgy ahogy tavasszal volt! Én szerényen beérem bármilyen szolid győzelemmel.

Előzmény: Racilaci (34386)
Racilaci Creative Commons License 2022.09.30 0 0 34386

Ma elég nagy arányú győzelmet várok, legfeljebb egy kapott góllal. A Leverkusen elég nyitott, támadó szellemű csapat, amelyik azonban most nincs rendesen megszervezve. Úgyhogy most adott minden egy önbizalom-visszaszerző meccsre.

Dorado Creative Commons License 2022.09.21 0 0 34385

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata/tippje, hogy a jövő hét pénteki Bayern-Bayer meccsre hogy/hol lehet érdemes jegyet venni?

Köszi!

Racilaci Creative Commons License 2022.09.21 -1 0 34384

Azért kérdem, mert nekem is az rémlik, hogy a Rangnick-struktúrát működtette nagy hype-pal és kevés hibával, vagy látványos hiba nélkül. Viszont itt most alapjátékot kellene változtatni, ha már kiderült, hogy Mané nem erőcsatár -:)), Choupoban pedig érthetetlenül nem bízik meg még egy kiesőjelölttel szemben sem. Mindezt folyamatos szerda-szombatban, s állandó eredménykényszerben.

 

Azt gondolom, hogy a Leverkusent erőből behúzzuk, a Dortmundra meg felpörögnek a fiúk. Igen érdekes kérdés viszont, hogy a Plzen képes lenne-e megszopatni minket mondjuk akár csak egy sima 0-0-t érő buszozással.

 

 

Szerintem fő cél kihúzni vele a vb végéig, akkor meg már januárig, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Egyébként azért az nem lenne egy olyan rossz forgatókönyv, hogy mondjuk a Kusen elleni vereséggel a BuLi-rekord pénzen vett és igencsak drágán elküldhető edzőnk esetleges tarthatatlan állapotát már nem tudná megúszni a bosnyák sem. 

 

 

ui.: Nekem Sabitzer idehozatalának az ötlete, most meg már a rendszeres játszatása volt az első figyelmeztető jel, hogy a csávó inkább Kovac-, nem pedig Bayern-( vagy BL-) szinten gondolkodik. De úgy voltam vele, hogy adok neki esélyt, elvégre Hansinak is volt az a csodás Thiago Dantas-ötlete. Viszont Laimer nálam is betette a kaput kissé.   

Előzmény: retisonic (34383)
retisonic Creative Commons License 2022.09.21 0 0 34383

Nekem az rémlik, hogy Hoffenheimben is a Rangnick-féle iskolát követte, azaz letámadás ezerrel, aztán rohanni a kapu felé, a játék lassítása, a labdabirtoklási fölény kialakítása nem volt nagyon szempont. Ezt nyomta Lipcsében is, és ott kezdte el a háromvédős mániát. Az volt a mondás, meg láttuk is tőle néha, hogy ól tud belenyúlni a meccsekbe. Na nálunk is ezt próbálja, azzal a különbséggel, hogy nem ülnek vagy nincsenek meccs közbeni belenyúlások. Az ő felfogása és a Bayernnél utóbbi időben megszokott játék közötti különbségre a legjobb példa: Juppnak Javi volt az álomjátékos a középpályára, neki Laimer.

 

Pénzügyi és egyéb dolgok miatt most úgysem fogják elküldeni (ha bukó lesz a Leverkusen és a BVB meccs, akkor viszont igen), ezért bízzunk abban, hogy fiatal még, tanulhat, és itt is voltak felvillanásai. Amúgy az én véleményem az, hogy már elindult egy olyan folyamat (szar eredmények, napi cikkek a hibáiról, man management problémák), amit nagyon nem lehet visszafordítani.

Előzmény: Racilaci (34382)
Racilaci Creative Commons License 2022.09.20 0 0 34382

Ha már Nagelsmann: ti követtétek, vagy vissza tudtok emlékezni arra, hogy a Hoffenheimben vagy a Lipcsében talált-e ő ki valami alapjátékot / gyökeresen megújította-e a taktikát? A Hopp felemelkedését nem követtem (idegesítő egy társaság volt, ráadásul akkor még ott játszott Szalai, ami miatt a hazai riporterek hypeolták is rendesen), de a Lipcsében nekem az rémlik, hogy a Rangnicktól kapott csapatot vitte tovább, azon alakítgatott. Olyan nagyon nem kellett gyökeresen mást csinálnia. Tévednék?

Racilaci Creative Commons License 2022.09.19 -1 0 34381

Szerintem ez egyértelmű tévedés, de ebben nyilván nem fogunk egyetérteni.

 

Viszont az talán kecsegtet konszenzussal, hogy ezért az általameddig nem ismert klauzuláért nyilván újabb hároméves szerződéshosszabbítás jár a bosnyáknak. Automatikusan, bónuszokkal.

 

https://telex.hu/sport/2022/09/19/nagelsmann-bayern-vegkielegites-tuchel-oliver-kahn

Előzmény: retisonic (34380)
retisonic Creative Commons License 2022.09.17 -1 1 34380

Akármilyen fura az első bekezdésben leírtak nem zárják ki egymást. 

 

Bármennyire is hihetetlen számodra, kurva jól igazoltunk a nyáron, így a béna bajnoki szereplést elég nehéz ráhúzni a bosnyákra.

Előzmény: Racilaci (34379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!