Szia! Nem vagyok én bátor ember, de miután tényleg már többször is találkoztam velük és soha nem vettem észre, hogy lenne okom félni tőlük (ha a gazdi vitt oda hozzájuk) így eddig még nem is féltem! Osyang a fitalal siheder kan szeret focizni, de naggyon, no meg csipkedni, volt is röhögés, meg visongás, amíg a labdával Kriszta el nem foglalta (egy időre)! :) Amog a fiatal tm hölgy és Karma hercegnő is egy kedves tm. Donti meg egy kedves hatalmas maci, aki azonban ha idegent lát háááát.......
Hát bátor ember vagy.:) De látszik, hogy jól szocializált, értelmes kutyákkal találkoztál! Ők kutyamód viselkednek, amikor őrzik a házat, de rájuk is vonatkozik, mint a kistesóknál, hogyha a gazdi elfogadja a vendéget, akkor a kutya is. Mindenesetre bennem lenne némi para, míg meg nem ismerném közelebbről a "lelkivilágukat".:))
Szia! Amikor megérkeztünk és kiszálltunk az autóból Krisztával, három TM fogadott minket, nem kis hangú és nem is barátságos ugatással! Hát akkor nem mentem volna be semmi pénzért sem! De a gazda bevitt bennünket, akor mindegyik odajött, alaposan megszaglászott és utána már nem volt probléma. Tulajdonképpen már mindegyikkel találkoztam többször is, de hívatlan vendégként tuti nem mennék be! Ű:)
Írigylésre méltó hétvégéd volt! Látom, te még a szafariparkban is nyugodtan elsétálgatnál egy kísérővel gyalogosan is:)
Vagy nem is annyira harciasak a TM-ek? Egyik család, akik tibetiseim(lesznek), járt Tibetben és családnál is. A kennelből kiszabadultak véletlenül a TM-ek, aki tudott, beugrott a házba, de volt egyik vendég, akinek aztán Indiából kellet áthozatni gyógyszereket, mert eléggé megsérült... Bár gondolom ott úgy is voltak nevelve, hogy "őrizzenek és védjenek" a TM-ek.
lovakat, melyek a Várból, munkájuk befejezése után, jönnek lefele, nagyon várja Panka is, mert, hátha pottyantanak egy-kettőt és abból ő csippent egy kicsit.
Mostanában össze-vissza sétálunk, mert próbálom elkerülni a tüzelő szukákkal szintén össze-vissza mászkáló gazdik útvonalait! Így jutottunk el a város szélére, de itt (eddig legalábbis) nyugi volt! Csodás a hely vannak lovak, ma még egy birkanyáj is volt. Először Artur tartott a lovaktól, úgy volt vele, hogy inkább messzebbről, mintsem közelről, de Süti teljesen nyugisan nézegeti őket, igaz azok is őt! Ma viszont vittem répát a pacioknak, örültek is nekik, pillanatok alatt elfogyott és Artur egészen odajött megnézni a lovat, az meg igencsak nézte őt! :) Jó hosszú a séta is, ma 2,5 óra alatt jártuk meg, kellően kifárad mindneki, úgyhogy utána már nyugi van otthon! :)
Nem tudok pontos adatot, de összesen vagy 900-an:) többen szerintem, mint az európára. Akik az európán ott lesznek,külföldiek is, azok itt is szerintem, plusz még, aki nem megy az európára:))
Én már mondtam, hogy szombaton délután és vasárnap reggel:)) vasárnap még Zsazsa-Zsuzsi a két lánnyal, aztán szerintem még jönnek páran magyar tibetisek, vagy 10 tuti az 52-ből.:) A többi fajtában is biztosan lesznek bőven:)
én nem szoktam vásárolni a Mammutban, csak a közértben, de kipróbálom, hogyan viselkedik Panka a tömegben. én azt fájlalom, hogy a temetőbe nem engedik be a kutyákat /bár, ha elnéző a portárs, beenged/. olyan jót lehet sétálni a temetőben, ott békesség van, sok fa, növény, finom illatok.